Enkel basilikasås
1 kruka färsk baslika
1/2 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
ca 1/2-1 msk grönsaksbuljong, pulver
1-2 tsk vitvinsvinäger
Peppar, salt
1. Plocka av basilikabladen och skölj dem. Lägg i löken i en mixer och mixa fint. Tillsätt basilikan och kör en liten stund tills det blir en jämn mix. Häll i grädden. Låt blandningen bli lite "fluffig" i mixern.
2. Häll över basilikablandingen i en kastrull. Värm försiktigt.
3. Tillsätt buljongpulvret och rör runt. Blanda i vinägern, smaka av med salt och peppar.
4. Låt koka upp under omrörning.
Servera till pasta, kyckling eller kött (quorn)
1/2 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
ca 1/2-1 msk grönsaksbuljong, pulver
1-2 tsk vitvinsvinäger
Peppar, salt
1. Plocka av basilikabladen och skölj dem. Lägg i löken i en mixer och mixa fint. Tillsätt basilikan och kör en liten stund tills det blir en jämn mix. Häll i grädden. Låt blandningen bli lite "fluffig" i mixern.
2. Häll över basilikablandingen i en kastrull. Värm försiktigt.
3. Tillsätt buljongpulvret och rör runt. Blanda i vinägern, smaka av med salt och peppar.
4. Låt koka upp under omrörning.
Servera till pasta, kyckling eller kött (quorn)
Kommentarer
Trackback