Min utsikt från badkaret...

snc00397 (MMS)

Min utsikt från badkaret...


Nytt kök


Imorgon blir det till att gå upp tidigt. Klockan 7 kommer de hit för att byta våra köksluckor och köksbänk. Tänkte ta en förebild sen så ni kan få se skillnaden imorgon!
Tänker inte avslöja de goda nyheterna riktigt än, men det blir nog imorgon eller möjligen på torsdag. Ni som redan vet, ja ni vet ju :)

Förkylningen är kvar och härjar för fullt hos både mig och Peter. Hamlet tycker att vi är fruktansvärt tråkiga just nu, då vi bara orkar se till att han får sina rastningar och inte mycket mer. Mutade honom med ett stort tuggben förut, tror det hjälpte en smula iaf.

Ikväll har jag tänkt orka göra falska köttbullar, och frysa in. Tänkte använda mig av en grymt god engelsk cheddar vi hittade på Maxi sist, borde ge bra smak åt dem! Sedan blir det nog "Skuttbullemacka" med rödbetssallad till kvällsmat.

Goda nyheter...?

Återkommer förhoppningsvis senare idag eller imorgon med goda nyheter. Så länge blir det nog lite tomt här på bloggen... :)

04.29

Är vad klockan visar på i denna stund. Jag har lagt mig ute i soffan, och har knappt sovit en blund alls i natt. Sent i lördags kväll kände jag mig lite irriterad i halsen, men inte mer än så. Igår vaknade jag upp helt utan röst och med drygt 38 graders feber. Vi hade kvar echinaceadroppar hemma, så det fick det bli tillsammans med honungsvatten och apelsiner. Tills slut kom rösten tillbaka, men det halsonda var kvar.
Vi fick mysigt adventsbesök av Torgunn & Martin, drack glögg, te och kaffe samt knaprade pepparkakor. På kvällen när de åkt kände jag mig inte så pigg, hela kroppen värkte, hade börjat hosta och halsen kändes mycket värre än tidigare. Febern var tillbaka, och ligger närmare 39. Har därför inte lunnat sova i tort sett nåt, och för att inte störa Peter gick jag ut till soffan och tog mig lite honungsvatten. Det här var väl kanske inte riktigt vad jag behövde just nu, och eftersom jag inte uppvisat nåt förkylningssymptom över huvudtaget innan llite halsont lördag kväll känner jag mig lite snopen. Ska nog ta en alvedon och försöka slumra lite nu...

Snö!

snc00395 (MMS)

Snö!


Julmarknad på Skansen

Vi lyckades faktiskt komma iväg till Stockholm, och julmarknaden på Skansen. Det var ganska mysigt att gå runt bland de gamla husen och känna alla möjliga dofter av jul. Vi fick med oss två flaskor glögg hem. Tyvärr så lyckades jag glömma kameran, trots att jag tänkte på den fem minuter innan vi gav oss iväg. Skyller på att jag letade leksak åt Hamlet som han kunde ha med sig till Josse... Peter lyckades ta några bilder med sin mobil, så jag ska se om jag kan få upp några bilder under morgondagen.
Resten av kvällen blir lugn, sedan blir det tidig säng för mig då jag är sjukt trött, och dessutom sov dåligt inatt.

Ljus i vårt hus!

snc00386 (MMS)

Ljus i vårt hus!


Fixar-Fredag


Det blev ingen restaurang igår kväll, vi (jag) orkade inte. Så vi spar det lite till istället. Hur visningen gick? Jodå, lovande nog så var vi de enda där, men oj vad mycket som behhöver göras! Det är en oslipad diamant, där golv, tapeter och kök ska bytas ut. Fördelen är ju då att den nya hyresgästen får välja själv, och slipper betala extra för det. Golvet i hall och kök var ev en otroligt vidirg men fascinerande grönmarmorerad nyans som tog över helt och hållet. Däremot va det ekparkett i vardagsrummet, visserligen i behov av slipning, men ändå. Lagom stor trädgår, och riktigt stor uteplats. Bara att vänta och se. Fördelen nu med att ha fått vår nya spis är att vi inte riktigt känner oss lika desperata att flytta :)

Jag ska alldeles strax äta lunch, för att ssedan bege mig in till centrum och utnyttja min födelsedagspresent från Jenny och Josse, en makeupkurs på Makeupstore. Bättre sent än aldrig! Efter det tänkte jag passa på att skaffa nytt ID-kort, har tröttnat på att släpa runt passet, och eftersom körkortet blivit uppskjutet är det lika bra att skaffa ett nytt. Blir nog en liten runda på stan, och eventuellt en fika med Josse.

Väl hemma fortsätter adventsstöket, vi håller på och stortvättar för fullt. Soffklädsel, filtar, kläder, sängkläder, Hamlets korg... Mycket tvätt, och det tar tid! Men bättre att göra klart allt sådant, innan vi plockar fram jullådan :)

Restaurang?!

Trots mitt hjärnsläpp igår eftermiddag lyckades jag ändå nå mitt mål och skriva klart pm:et till kl 18. Däremot blev det ingen restaurang, då Peter var för trött och mitt huvud fullkomligt tömt på minsta lilla intelligens. Så tanken är att vi ska göra det ikväll istället. Vi ska alldeles strax bege oss iväg på visning (Peter ska bara komma hem från jobbet först), och när den är färdig så blir det middag. Var har vi inte bestämt, men det löser sig alltid. I värsta fall blir det thai takeaway (som om det vore så hemskt...).
Visningen är förresten av en av de där lägenheterna med uteplats och trädgård mot skogen som vi suktat efter ändå sedan vi såg den första. Står på tredje plats, så det är bara att hoppas att de två före oss inte vill ha den. Like that's gonna happen! Även fats vi vet att chansen är 33% så är det ändå roligt att kika på dem. Någon dag kommer vi ju flytta, även om det kanske inte blir till just det området, eller ens inom Uppsala. Vi får vänta och se helt enkelt! Nu ska jag göra mig iordning!

Myspojkar


Tankeförmåga sökes!

Aah! Håller på att försöka skriva mitt pm i specialpedagogik, men just nu går det inte. Har läst litteraturen, vet vad jag vill få med, vilka perspektiv jag vill utgå från, men det står precis still i huvudet. Inlämning är inte förrän på fredag 23.59 (ja, som om lärarna kommer läsa under natten till lördag, eller ens under helgen!) men har lovat mig själv att bli färdig idag. Vill kunna ägna morgondagen åt städning och att undersöka vad som finns i jullådan i källaren.
Som en extra morot skakade Peter och jag hand på att om jag blir klar till 18 så ska vi pröva den nya japanska restaurangen i stan. Just nu ser det inte ut att bli japanskt till kvällen... Har skrivit en sida, bara tre kvar. Bäst att sätta igång istället för att sitta här och skriva om hur dåligt det går.

Gran på ingång

Nu håller de på att sätta upp adventsgranen utanför sovrumsfönstret.
Det är så mysigt att vi har den precis utanför, och får in ljuset på kvällen!

Se då krypa tomtar upp ur vrårna...

Den utlovade bilden på våra nya små tomtar. Visst är de söta!? Tror nog jag ska inhandla det lilla luciatåget också. Vi funderar på att göra ett litet landskap antingen på byrån i sovrummet, eller på en hylla i vardagsrummet. Granen kommer i år hamna i tvrummet, då det inte finns utrymme i vardagsrummet. Frågan är om vi gör som vi har gjort tidigare och stter upp den till 1:a Advent. Vi behöver allt ljus vi kan få i mörkret och regnet...

Fyrbent fotomodell


Modellen förbereder sig för fotografering!

Idag har vi varit ute i stadsparken för att fotograferas. Målet var att få några riktigt bra bilder på Hamlet, och det såg riktigt lovande ut när vi fick kika i kameran. Fotograf var Ellen Karlsson, och det ska bli riktigt spännande (och svårt) att välja ut bilder nästa vecka när de är färdigredigerade. Hamlet trivdes som fisken i vattnet med att vara i centrum. Han hoppade i träd (misstänker att han har en apa någonstans i släkten), skuttade på rutschkanor och balanserade på stubbar. Så gissa vem som har legat utslagen sedan vi kom hem vid 14.30..?


Tomtar på loftet?


Nej, men iaf på svampar! Fick med mig ett gäng otroligt charmiga minitomtar hem från stan, ska visa er imorgon när det är bättre ljus att fota i. Det fanns även ett luciatåg, som jag är lite sugen på att låta flytta hem också...
Förutom tomtar, så fick jag med mig ny hårfärg, torrschampo och underbara fleecefodrade leggings. Helt okej liten shoppingrunda!

Josse dök upp och vi färgade varandras hår, innan det blev provsmakning av Blossas årgångsglögg. Betyg? Riktigt lågt, köp den inte tycker både jag, Peter och Josse! Ingen kaffesmak, knappt glöggsmak utan bara konstig. Tacka vet jag förra årets, den var åtminstone riktigt god!

Kvällen bjöd på pizza, Så mycket bättre, och lite blandade tv-program. Nu blir det nog lite Elderscrolls VSkyrim innan läggdags. Imorgon står promenad och litteraturläsning på schemat. Och kanske loppis mitt på dan!

Cappuccino med kanel efter en stunds skoja...

snc00383 (MMS)

Cappuccino med kanel efter en stunds skojakt. Peter hittade ett par riktigt snygga Eccoskor. Med clubrabatt blev priset nästan humant! :)


Fredagsplaner

Denna dag bjuder på skojakt åt Peter, samt en visning ikväll. Visningen äger rum i ett område vi ännu inte varit i, så det ska bli kul att få se ytterligare en del av Uppsala. Tyvärr kommer det vara kolsvart ute, så hur mycket vi kommer se vet jag faktiskt inte. Dessutom borde vi försöka handla lite, då det återigen har börjat eka när vi öppnar kylskåpet... Funderar på att testa en skaldjurssoppa till kvällen. Ska försöka komma ihåg att dokumetera med kameran också!

17 november

Hej på er!
Denna vecka har det inte hänt så värst mycket, har varit extremt trött och inte mått så bra i kroppen. Ringde Endometriosmottagningen i måndags, och fick reda på att det blivit fel så att jag inte alls skulle få en tid där i december... Men barnmorskan jag pratade med var jättetrevlig, och skulle försöka fixa till det.
Igår morse var jag och tog prover på njurmottagningen. Skulle kolla upp sköldkörteln, eftersom jag hade för låga värden i augusti. Det visade sig att jag fortfarande har det, och att det kan bli fråga om behandling lite längre fram. Ska ta nya prover innan jul, som även ska visa om min kropp har bildat antikroppar.

Som ni såg i föregående inlägg, har vi också fått vår nya spis (även om bilden visst blev sned). Den är riktigt fin, och minst sagt bättre än vår förra. Vi får ta det lite försiktigt nu i början, då den blir väldigt mycket varmare väldigt mycket snabbare!

Annars händer inte så mycket annat, försöker läsa och plugga i den mån jag orkar. Som tur är har den här delkursen ingen obligatorisk närvaro, utan det är tre examinationsuppgifter som är avgörande. En är redan inlämnad, bara två kvar!

Vår nya fina spis! Med fyra plattor, och d...

snc00383 (MMS)

Vår nya fina spis! Med fyra plattor, och det är häll :)


Julbord

Idag har vi bokat in julbord, vi fastnade till slut för Riverside Grill, som ligger precis vid Fyrisån. Framför allt för läget, men också för att de hade lagt ut menyn på hemsidan. Vad sägs om bland annat
  • Rökt ål
  • Rökt makrill
  • Kallrökt lax
  • Skaljdjursterrin
  • Skinka
  • Rostbiff
  • Rökt rådjursstek
  • Rödbetssallad
  • Waldorfsallad
  • Ägghalvor med rom eller räkor
  • Såser av olika slag
  • Janssons frstelse
  • Köttbullar
  • Lax
  • Viltjärpar i gräddsås
  • Revbensspjäll
  • Flera sorters ost
Och all detta är bara en liten del av det som bjuds. Då har jag ändå inte tagit med något från det minst sagt generösa efterättsbordet. Jenny kommer ner och följer med, liksom Josse och Henrik. Så nu ser vi fram emot den 3 december!

 

 


 



Pluggkompis!

snc00381 (MMS)

Pluggkompis!


Tröttare torsdag...


Än en gång väcktes jag mitt i natten av jobbiga smärtor. Låg vaken mellan 3 och 5 och försökte somna om. Lyckades till slut slumra lite fram till 8, då jag gick upp. Kände att det faktiskt inte är hållbart i längden, så jag ringde endometrioscentrum för att undersöka när jag ska dit. Då hade de ingen telefontid idag. Suck!

Det jag kan konstatera efter 2,5 månad på Provera, är att den inte hjälper så värst mycket alls. Istället blir jag extremt lättrörd, hungrig och låg. Det som har hänt under den här tiden, är att de akuta smärtorna dämpat sig något, min teori är att det beror på Citodonet i början av perioden. Att det hjälpte till att häva smärttopparna något.

Jag har fortfarande kvar den ständiga molvärken, och de oförutsägbara huggen och sticken som dyker upp rätt vad det är. Förutom dessa konstanter, så har jag också haft en handfull av de här extrema smärtanfallen, de som ibland kunnat få mig att åka in akut med ambulans. Dock i tron att det var njursten. Än så länge har jag klarat mig hemma med hjälp av Citodonet, men nu är det slut, trots att jag varit så sparsam jag kunnat med det. Och är det verkligen meningen att man ska behöva ha såpass starka smärtstillande hemma jämnt?

Det absolut värsta är ändå tröttheten och energilösheten. Jag är konstant trött, och orkar inte göra så värst mycket alls. En promenad, lite läsning, sen är jag slut. Hromdagen städade jag hela lägenheten. Brukar ta några timmar, den här gången tog det hela dagen...
Viljan finns där, minst sagt, men inte orken och energin. Känns som jag istället för att få mer energi under sjukskrivningen bara fått mindre och mindre... Jag som ska vara mitt uppe i den intressantaste kursen under hela lärarutbildningen! Två veckor in i en kurs brukar jag åtminstone läst ett par böcker, nu har jag läst två kapitel...

Det är bland annat därför det inte blir så mycket skrivet här på bloggen, orkar helt enkelt inte lägga så mycket av min knappt existerande energi på den just nu. Men jag hoppas få läkartid snart, och jag hoppas på förändring!

Trött onsdag

Idag har jag varit fruktansvärt trött, och magen har varit upprorisk. Som tur var hade jag inget i skolan idag, utan har kunnat vara hemma och pluggat så gott det går. Mellan litteraturläsning har jag fortsatt med mitt sye, och det är inte långt kvar tills jag kan påbörja alla konturer, så förhoppningsvis kommer den sitta upp till jul!

Imorgon kommer eftermiddagen ägnas åt seminarium och arbetslagsdiskussioner. Är troligen hemma runt 18. Sedan på fredag ska jag ägna förmiddagen åt att skriva en kortare pm, för att under eftermiddagen planera menyn till lördag kväll. Thomas och Fredrik dyker upp, och förväntar sig en förstklassisk argentinsk 3-rätters... Får se vad vi kan knåpa ihop :)

Sunset


En skön stil...

Såhär hittade vi Hamlet snarkandes i soffan häromkvällen. Lite dåligt ljus,
men fick smygfota så han inte skulle märka det.


2:a plats

Än en gång hamnade vi på 2:a plats på lägenheten. Känns sådär roligt men, inget vi kan påverka iaf. Tyvärr lär det nog dröja innan vi kan fortsätta aktivt kika på nya lägenheter, då man måste kunna visa på sex månaders fast inkomst fr o m inflyttsdatumet. Lite svårt när man inte har csn över sommaren...
Vi får helt enkelt se fram emot att få in en ny spis och nya luckor här hemma.

Idag ska jag ägna mig åt att läsa litteratur, och sy mellan varven, för att imorgon skriva en kort pm. Solen skiner, så det kanske blir en långpromenad mitt på dagen för att utnyttja ljuset. Vi hörs senare!

Enkelt pyssel

När jag slog in julklappar sist så passade jag även på att "jula till" ett par tändsticksaskar. Det är superenkelt, men blir betydligt trevligare än de vanliga tråkiga motiven. Med hjälp av valfritt lite tjockare papper (jag använde scrapbookpapper) limstift, lackstång och sigill kan de bli så här fina.

1. Lägg tändsticksasken på papperet/kartongen och rita runt. Du behöver två bitar för att täcka båda sidor.
2. Klipp ut kartongen, och limma fast på tändsticksasken. Låt torka en stund.
3. Värm försiktigt lackstången över ett värmeljus tills den blir rinnig. Tryck den mot tändsticksasken, och "snurra" bort den. Pressa ner sigillet i lacket innan det stelnar. Klart!

Gammeldags jul

I år blir det enligt min mening riktigt fina julklappsetiketter. Se bara på den
här fina gamla tomten som är på väg med gran och presenter. Precis den
känslan jag vill ha med årets jul. En riktig Bullerby- och Lönnebergajul!

Det bidde ingen loppis...

Det bidde...

Ett får istället! Nej, skämt å sido så gick vi till loppisen, upptäckte att den var inomhus och gick hem igen. Vi ska gå dit nästa söndag istället och inte ta med Hamlet är planen. Han var dock väldigt lycklig, som fick sitta och prata med fåren!


Hamlet är väldigt förtjust i just får, misstänker att han fått för sig att det måste vara något slags stora hundar. Med horn. Hur som helst så sitter han och stirrar hänfört på dem, medan han utstöter förtjusta små gurglande läten och viftar på hela sig. Fascinerande!

Loppis

Vi ska alldeles strax ta en promenad ut till Maxi, då det är stor Loppis i Fyrispark idag. Vi tänkte ta med oss Hamlet och se om vi kan fynda något. Ska försöka få med kameran och ta några bilder också! Men först måste jag hitta ett par strumpor, då mina tycks ha mystiskt försvunnit...

Årets önskelista

·          Armband från VÅGA

·         Le Creuset minigrytor i färgen Caribbean (turkos), bla hos bagarenochkocken.se

·         Stabilo point 88 Mini fine 0,4  12-pack färgpennor

·         Något vardagligt örhänge med lite ”häng”

·         Grön stickad tröja från Kappahl

·         Nagellack, Kicks eller China glace

·         Hemma hos Jamie Oliver, svenska el engelska

·         Orrefors street serie, allglasen och champagneglasen

·         Le Creuset Rektangulär Formset 26 cm & 32 cm Kiwi, bla hos bagarenochkocken.se


Ett litet brunt paket...

Det här är vad jag pysslar med just nu. I år blir det klappar á là Bullerbyjul!

Nothing but November

Sista officiella höstmånaden har gjort sitt intåg! Känns faktiskt ganska härligt, eftersom det betyder att december närmar sig med stormsteg. Igår började skolan för min del, blev dock en rejäl mjukstart med flyttat seminarium och lektionsfri dag idag. Idag har jag ägnat mig åt något så avancerat som korsstygn, måste ju få färdigt mitt sye inom den närmsta tiden om det ska kunna sättas upp till jul!

Annars kommer det nog vara lite dåligt med inlägg denna veckan, kommer ha fullt upp med skola och diverse annat. Dessutom blir det visning på lördag av en likadan lägenhet som vi föll pladask för sist, så vi går runt och är lite nervösa och hoppas på bättre tur denna gång! Lovar att skriva mer när vi vet mer.

RSS 2.0