Dag 7 - Min bästa vän


Det här är min bästa vän! Och jag har turen att få vara gift med honom också!
Kortet är taget på färjan över till Lysekil sommaren 2008. Det var en riktigt härlig dag på kusten!


Mycket att göra!

Hej på er!
Bloggen har blivit lite åsidosatt de senaste dagarna, har haft fullt upp. I helgen så var min mamma och bror här, det var riktigt trevligt. En snabbtur till Ikea, och sedan mys med god mat och en bra film på kvällen blev det. I söndags firade vi 1:a Advent, och på eftermiddagen gick jag och Peter en sväng på julmarknaden och kikade på adventsfyrverkerierna vid slottet.  Det var en riktigt häftig upplevelse!
Jag har inte hunnit ladda upp bilder från helgen, men ska göra det så fort jag får lite tid över.


Igår var det så dags för Sala igen, och introduktion av arbetsområde stenåldern. Det gick faktiskt riktigt bra! Inte på samma sätt som religionen med 2:orna, men den här introduktionen hade fler moment att tänka på, så jag känner mig ändå väldigt nöjd. Idag fortsatte vi, och det gick ännu bättre! Nu blir det inte mer stenåldern den här veckan.

Imorgon ska jag fortsätta med religionen med 2:orna, och det blir en lite längre berättarstund, med levande ljus och lite mysstämning. Tänk vad glad man blir när de frågar flera gånger om dagen när vi ska ha nästa pass, då vet man att man åtminstone gör något rätt! :)

I slutet av veckan ska jag dessutom starta upp ett nytt område i svenskan med 2.orna, vi ska börja skriva dikter! Så imorgon när jag kommer hem ska jag sitta och skriva ihop ordentliga lektionsplaneringar Än så länge vet jag att vi kommer göra "sinnesdikter" och troligen "11-dikter". Men vi får se vad jag kan hitta på :)

Ska försöka komma igång med listan igen också, kommer lägga in ett senare ikväll, och försöka få till ett tidsinställt inlägg tills imorgon!

Omkullkastad

Det är kallt ute. Idag faller ingen snöp, istället kan man skymta blå himmel och solen som försöker bryta sig igenom molnen. Doften av pepparkaka fyller luften inomhus. Jag halvligger i soffan. Hemma.
Inte i Sala. Den där envetna stenen vägrar ge med sig, och inatt vaknade jag av att det högg till i högra sidan. Tycker verkligen det får vara sista dagen på länge nu som min njure omkullkastar mina planer Tycker faktiskt att den kan vänta tilll sommaren någon gång. Tidigast.

Idag skulle jag varit med på Adventstund, och sjungit sånger med barnen. Det hade varit mysigt! Istället sitter jag här hemma, lyssnar på O Come All Ye Faithful och försöker insupa lite stämning.
Pepparkaksdoften gör sitt till. Huset som numer står på "snö" sprider sin doft i hela lägenheten. Ska försöka hitta orken i eftermiddag att fixa till skogen runt omkring huset. Pepparkaksgranar har vi gjort, trixet är att få kristyrsnö på dem, och få dem att stå upp.

Jag berättade en idé för min ena handledare igår när hon skjutsade mig till bussen. Hon tyckte det verkade bra och roligt, så jag tänkte försöka få ihop ett förslag i helgen och ta med på måndag. För jag ska dit på måndag. Det finns liksom inget alternativ Har dessutom sagt och lovat pojkarna i åk 3 att jag ska sätta igång med Stenåldern då. Så det finns som sagt inget alternativ. Hädanefter kör jag över minsta lilla försöka av min njure att få ett njurstensanfall, och därmed basta!

Har dessutom ändrat en liten sak i min stenåldersplanering. Tror jag. Min handledare tycker jag är en duktig berättare, så då funderar jag på att utnyttja det istället för att läsa högt för 3:orna. Funderar t o m på att skriva ihop en egen introduktionsberättelse att använda mig av. Tänkte ta med en ljuslykta också, och mysa till det lite. Jag har första lektionen efter första rasten, så då finns det lite tid att göra iordning. Det här ska bli jätteroligt, och eleverna är väldigt förväntansfulla.

Idag, när orken infinner sig, ska jag stryka dukar, damma, få upp ljusstaken och sen förhoppningsvis orka handla med Peter. Ja, jag är väl kanske en smula optimistisk, men stryka kan jag göra sittandes och damma är inte så ansträngande. Särskilt inte som jag gjorde det häromdagen. Sedan tror vi att vi har bestämt oss för att ta upp granen. Den ger ju faktiskt en hel del extra ljus, och det är tillräckligt mörkt som det är. Däremot får den inte plats där vi hade den förra året, utan den ska flyttas in i tv-rummet. Vilket är bra, för vi har ingen fönsterlampa där inne :) Blir bra sen när "gästerna" (mor och bror) kommer sen ikväll!
Nu ska jag trotsa illamåendet och borsta tänderna!

Sala

Idag var jag äntligen tillbaka i Sala. Det kändes dock att jag inte var helt på topp, men det blev en riktigt bra dag ändå. Höll min andra lektion i religion med 2:orna, vilket uppskattades. Den här gången fick de spela upp två scener ur berättelserna. Rollerna lottade vi för största möjliga rättvisa. Duktiga är dom iaf, minst sagt!
Efter lunch följde jag med 3:orna in till Sala för deras gympalektion. Passade på att vila lite under deras uppvärmning, sen va jag med som bollkalle. De fick spela Spökboll för första gången, och det var jätteroligt!
Imorgon blir det en stunds adventfirande på morgonen, och så slutar jag vid 12.

Står på station i Sala och väntar på busse...

snc00117 (MMS)

Står på station i Sala och väntar på bussen. Det blåser kallt!


Så här mörkt är det ute nu, endast vägen s...

snc00116 (MMS)

Så här mörkt är det ute nu, endast vägen som syns lite grann. Men jag sitter iaf på bussen till Sala! Jag ska dessutom hålla morgonens första lektion med åk 2. Vi hörs kanske ikväll!


Har ju glömt visa en bild på vårt pepparka...

snc00113 (MMS)

Har ju glömt visa en bild på vårt pepparkakshus! Här är det iaf, med sitt något stora tak...


Dag 6 - Min dag

Egentligen skulle jag nu beskrivit hur min dag på VFU:n sett ut, men eftersom jag var hemma idag (och kommer vara hemma imorgon med) så blir det inte så.

Men så här såg min dag ut:

Jag vaknade en bra stund innan klockan skulle ringa vid 5, och kände att jag inte skulle orka iväg till Sala idag heller. Yrsel, illamående och svaghetskänslor satte stopp. Ställde om klockan så jag skulle hinna ringa min handledare vid 7. När jag gjort detta däckade jag, med Hamlet bredvid ända till 10.30. Så länge har jag inte sovit på månader, så det var väl helt klart behövligt!

Gick upp och åt frukost som min käre make gjorde åt mig, stekta ägg och Finn Crisp med Västkustost. Sedan gick vi ut till parkeringen för att leka med Hamlet. Det var ltie svårt, för bollen blev kall och det fastnade snö runt, så han vill inte bära den i munnen, utan spottade ut och dribblade den istället. Men jaga den var roligt!
Tyvärr så var det väldigt kallt, och extremt blåsigt, så vi var bara ute ca 20 min. Det fick bli innelek istället.

Kvällen bjöd på final i Masterchef Australia, vi gjorde paj och åt framför teven. Jag följde med pojkarna ut på kvartersrundan för att få lite mer syre, men usch vad det blåser!

Sedan kikade vi på Bones, och nu ska vi diska undan innan det blir sängdags. Jo, just det! Jag tog fram adventsstjärnan vi har i sovrummet för att kolla så den fungerar. Det gjorde den, och jag längtar tills i helgen när vi kan ha den tänd också. Riktig mysstämning! Vaktmästarna har dessutom satt upp den stora granen utanför sovrumsfönstret nu. HAr dock lite svårt att förstå att det faktiskt är 1:a Advent på söndag!

Dag 5 - Vad är kärlek

Vad är kärlek?
Svår fråga, men jag tror att det finns flera olika former av kärlek. På www.ne.se skriver de bland annat så här om kärlek:

"Någon på en gång uttömmande och allmänt accepterad definition av kärlek kan knappast ges"

Jag håller fullständigt med. Jag tror för det första att kärlek är väldigt subjektivt, att varje människa har sin egen uppfattning och känlsa av vad kärlek är. Det jag tror (och hoppas) är att det för de allra flesta är något positivt. En känsla av lycka och värme. Man kan känna kärlek för många olika saker, sin familj, sin partner, ett djur, ja vissa människor kan till och med känna vad som åtminstone liknar kärlek för materiella ting.

För mig är kärlek mellan två människor, förutom lyckokänslor, värme och glädje, en fråga om tillit. Att kunna ha fullt förtroende och lita på någon fullt ut. Att kunna dela vardagens inrutade mönster, utan att tröttna på eller tråka ut varandra. Att finna glädje i det minsta lilla. Att kunna skratta, både med och åt varandra. Att kunna prata om allt, även det som ibland känns svårt och jobbigt. Att kunna ge och ta på lika villkor. Att finnas där för varandra. Att inte döma innan den andre fått en chans att förklara, att lyssna. Att kunna titta framåt och se sig själv tillsammans med den andre, fast att man inte vet vad framtiden bär med sig.
Att se på sin partner och känna djupt inom sig att man tillsammans kan klara vad som helst!

Det är kärlek för mig :)

Dag 4 - Det här åt jag idag

Missade att lägga in det här igår, så jag gör det nu istället.

Igår åt jag

Frukost: Äggmjölk á là LCHF med kaffesmak

Lunch: Thailändsk starksyrlig gryta med Quorn, squash, champinjoner och paprika

Middag/kvällsmat: Sydafrikansk morotssallad med buffelmozarella.

Kan villigt erkänna att jag provsmakade några pepparkakor också. De var jättegoda! Men nu blir det inga fler förrän den 11 december, då vi ska ha lite glöggmys här hemma.

Det där med tid att vara sjuk...

Är något som jag definitivt inte har just nu! Trodde det hade lugnat sig för den här gången, så jag hade tänkt åka iväg till Sala idag. Tji fick jag, blev medicinering tiiidigt imorse och en dag till hemma. Men imorgon SKA jag iväg, även om jag får vandra runt som en zombieliknande höna.

Har kommit igång ordentligt med planeringen för stenåldern, och jag är så taggad! Behöver bara diskutera med min handledare för åk 3 om det är rätt nivå, och vad hon tror om planeringen tidsmässigt, så kan jag sätta igång sen. Tycker det ska bli jätteroligt och spännande att se vad vi kan åstadkomma, eleverna och jag. Problemet är att jag behöver starta upp arbetet snarast, så vi kan ha så mycket tid som möjligt. Tror det kommer ta fram till jul ungefär, och då vill jag sätta igång. Kan ju inte direkt hålla lektioner hemifrån sängen...  

På onsdag ska jag dessutom fortsätta med religionen i åk 2, jag ska berätta om hur Moses fick sitt talfel (han stammade) och när han slog ihjäl en egyptisk uppsyningsman. Sedan ska eleverna delas in i två grupper och få spela upp scenerna för varandra. Ska bli riktigt kul att se vad de hittar på!

Villvillvill sätta igång! Dumma njure! 

Dag 3 - Mina föräldrar

Jag tänker inte skriva så mycket om mina föräldrar, eftersom det här är min blogg och inte deras.
Men lite tänker jag skriva:)

Min pappa jobbar som lärare, fast det är faktiskt inte pga honom som jag själv valt samma yrke. Vi delar ett gemensamt intresse - teater. Han spelar teater i en farsgrupp nuförtiden, men det var faktiskt jag som lurade in honom i teatervärlden från början. Vi spelade tillsammans i ett par historiska teateruppsättningar mellan 2000-2005. Det är väldigt roligt att ha ett såpass stort gemensamt intresse!

Min mamma jobbar som barnmorska. Ett riktigt häftigt yrke som jag fascineras av, men som jag aldrig skulle komma på tanken att bli själv. Däremot kan det vara ganska bra att vara släkt med någon som kan sjukvården särskilt som jag själv har haft en del trassel med sjukdomar! Det är till mamma jag ringer när det är något särskilt, om jag behöver fråga nåogt eller bara prata rent allmänt. Mamma tycker väldigt mycket om blommor och växter, och kan en hel del om dem. Jag tycker också att det är väldigt roligt, men jag har ingen koll på växtnamn eller skötselråd.

Det var allt ni får veta om mina föräldrar, eftersom jag varken vill eller har rätt att skriva mer utan deras tillåtelse :)


Pepparkaksdeg

Nu har vi precis gjort klart en pepparkaksdeg, och ställt in i kylen. Imorgon bliir det pepparkaksbak, och troligen husbygge! Efter noggranna uträkningar insåg vi att det är nu i helgen vi har lite tid över att syssla med sådant, och nästa helg är det ju faktiskt 1:a Advent. Hur det nu gick till?

Om en vecka blir det till att förbereda hemmet, plocka fram ljusstaken, stjärnan och dukarna. Vår lilla gran plockas fram till 2:a Advent, men innan dess måste vi ta en tripp till Rusta för inköp av de obligatoriska polkagrisstängerna! Peter påpekade just att vi också måste ta ett snack med Hamlet och förklara att det inte är hans nya gigantiska leksak... Ska bli kul att se vad han har att säga om detta!

Nästa helg kommer också mamma och brorsan upp, eventuellt också ena systern. Aron och Peter ska väl spela (ganska säker gissning) medan vi andra ägnar oss åt lite före jul-shopping.

Nu ska resten av kvällen ägnas åt att prova koffeinfritt kaffe (!) och spela en liten stund till på mitt Wii. Hörs under morgondagen :)

Ikväll blir det fredagsmys med avokado och...

snc00106 (MMS)

Ikväll blir det fredagsmys med avokado och chiliräkor. Chilin är egenodlad, mums!


Dag 2 - Min första kärlek

Jag funderade ganska länge på den här punkten. Min första kärlek. Små förälskelser fanns ju redan på låg- och mellanstadiet (och innan dess med) men det gills ju inte riktigt som första kärleken. Men så insåg jag att det står ju faktiskt inget om den första mänskliga kärleken! Därför tänkte jag berätta för er om min första och enda riktigt stora kärlek i stallet.

När jag hade ridit några år på ridskolan, dök det upp en ny ponny. En, i mina ögon, otroligt vacker ponny som var grågulaktig till färgen och hade ett hiskeligt humör. När ridskoleläraren på skämt sa att hon var till fjärdedel åsna trodde jag på henne. Det tog ett tag innan jag insåg att det var ett skämt.
Musse Pigg. Så hette hon. Ja, det var en hon, namnet till trots. Alla fick inte gå in till Musse Pigg i spiltan, hon kunde både sparkas och bitas. Jag lärde mig dock ganska snabbt att läsa av henne, och tillbringade så mycket tid jag kunde där inne.
Ridlektionerna kunde vara minst sagt intressanta när Musse Pigg var med. Så fort alla skulle börja skritta, begav hon sig raka vägen till något av manegens hörn, och ställde sig där med huvud mot väggen. Tjurig och envis som en åsna. Jag var en av få som lärde mig knepen, och inte tillbringade större delen av lektionen i hörnet. När det var dags att sitta av, så fick man snabbt som attan sträcka fram ena handen och ta tag i tygeln, annars fick man sig ett bett i benet. Det blev en hel del tårar orsakade av Musse Pigg på ridskolan. Men mig lyckades hon aldrig bita, och jag grät bara en gång för hennes skull.
Musse Pigg var ingen ridskolehäst, hon var en enmanshäst, så tydligt det kan bli. Innerst inne drömde jag om att kunna köpa henne, och jag bad till och med ridskolechefen höra av sig till mig om det blev aktuellt att sälja henne. Fast jag visste att jag aldrig skulle kunna köpa henne.
Jag tror verkligen att mina känslor till slut blev besvarade. Musse Pigg betedde sig bättre och bättre med mig, och vi hade riktigt roligt ihop. Så kom lektionen jag varit lite nervös inför. Första gången jag skulle hoppa med Musse Pigg, och vi skulle hoppa bana. Jag visste ju att hon ständigt vägrade, och att många brukade hamna på backen när de hoppade med henne. Innan det vår vår tur pratade jag med henne där vi stod i vårt hörn och väntade. Jag kommer ihåg hur jag talade om för henne att jag visste att hon egentligen tyckte det var roligt att hoppa, och att kunde vi inte visa allihopa vad hon gick för, hur bra hon faktiskt var.

När det så var vår tur, så kände jag hur Musse Pigg liksom stelnade till, sedan tittade hon bakåt på mig. Plötsligt flög vi iväg som skjuten ur en kanon. Jag behövde bara styra henne lätt, det var som hon visste hur banan såg ut. Jag kände en total frihetskänsla, vi flög över hindren, ett efter ett. Känslan av total samhörighet var nästan överväldigande. När vi hoppat färdigt stod ridläraren och såg alldeles häpen ut. "Bra jobbat!" sa hon.

Efter den stunden växte min kärlek till Musse Pigg ännu mer. Jag tillbringade varje extra stund innan och efter lektionerna hos henne. 
Efter ett tag så sluutade jag på ridskolan, jag hade inte tid längre. Jag tänkte fortfarande väldigt ofta på Musse. Så fick jag reda på att hon blivit såld. Samtidigt som jag blev glad för att hon äntligen skulle slippa ridskolan, så blev jag väldigt ledsen. Jag grät för hennes skull, för att jag aldrig skulle få se min älskade Musse Pigg igen. Men jag var också lycklig för den tid jag hade fått tillsammans med henne, och för det fantastiska ögonblick jag fick dela med henne när vi hoppade hinderbanan. 

Det är något speciellt med kärleken till djur, och Musse Pigg var min första kärlek.
 

Dag 1 - Presentera mig själv

Den 7 mars 1987 föddes jag på BB i Lidköping. Mina föräldrar hade först funderat på namnet Karin, men när jag väl var ute så insåg de att jag inte var någon Karin. Jag var en Lisa!

Andra människor brukar uppfatta mig som väldigt lugn och tålmodig, vilket jag också oftast är, men inte alltid. Jag kan vara väldigt envis, stressad, och väldigt uppe i varv när jag sätter press på mig själv. Jag är nyfiken, äventyrslysten och en riktig idéspruta! Tycker lika mycket om långa promenader i skogen, som att sitta inne vid köksbordet och pyssla. Jag älskar att resa och möta nya kulturer, men kan lika gära sitta med näsan i en bra bok.

Mina två största intressen är djur och matlagning, fast inte i kombination J. En envis Lisa vägrade tidigt att äta kött, och hölls sig oftast till grönsaker, sås och potatis. Vid 11 års ålder fick min mor nog, och lät mig officiellt bli vegetarian. Jag har aldrig klarat av smaken på kött, och undviker det än idag. Fisk och skaldjur äter jag däremot, men inte särskilt ofta då livet som student inte tillåter det:)
Jag är uppvuxen med och bland djur, red tidigt och har släpat hem diverse hamstrar och daggmaskar till mina föräldrars förtjusning. Eller om det var förskräckelse? Min första egna hund fick jag när jag var 16 år. Min Emil, som var den första av mina pojkar. Vi har haft mycket roligt tillsammans, och jag saknar honom dagligen. Han lever fortfarande, i allra högsta grad, men befinner sig drygt 30 mil bort hos mina föräldrar, eftersom han är och förblir en på landet-hund.

Min andra pojke Peter (som är av den mänskliga sorten) träffade jag första gången hos en gemensam vän 2004, fast det tog oss ganska lång tid att inse att vi nog skulle bli ihop. När vi väl gjorde det, kunde det inte ha känts mer rätt! Vi fortsatte hålla ihop, jag åkte till Skottland under tre månader medan han for till Uppsala. När jag kom hem så var det självklart att flytta ihop i Uppsala. Vi hade tur och fick efter bara två månader tag på en helt okej studentlägenhet med 3 rum och barkök. Tre år senare har vi förvandlat lägenheten till vårt hem, och vi trivs kanonbra!
Den 13 juni 2009, efter 4 år tillsammans, samlade vi våra nära och kära och gifte oss! Ett gemensamt beslut som ingen av oss ångrat, och som vi gärna gör om någon gång, för det var så jäkla roligt! (Ursäkta språket)

 

Det var bara en sak som fattades för mig i storstadslivet, och ju mer tiden gick, desto mer fattades det. Så i våras bestämde vi oss, vi åkte och tittade på en valp! En liten, lurvig fluffboll med små pepparkornsögon och en liten varm nos. Några dagar senare hämtade jag hem min tredje pojke, som fick heta Hamlet. Det var Peters första egna hund, och han var om möjligt lyckligare än vad jag var.

Så nu bor jag, alldeles förträffligt glad och nöjd med två av mina tre pojkar här i Uppsala. Vi lär bli kvar i 1 ½ år till, sedan bär det av mot nya äventyr!


 


Alla mina tre pojkar i somras! ♥


En lista

Hittade den här listan hos Linda, och tyckte det verkade lite roligt. Då kan jag tidsinställa inläggen också, så det inte blir lika tomt på bloggen! Vi får se om jag lyckas besvara alltihop!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Första lektionen och otursdag

Igår höll jag min första riktiga lektion, religion med åk 2. Det gick jättebra, och eleverna tyckte det var roligt! Vi arbetade med Moses, jag berättade fritt om hans födelse och räddning, sedan fick de skriva och rita. Min handledare tyckte jag skulle vara riktigt nöjd med lektionen!
När jag kom hem var Henrik här och spelade Halo med Peter. Vi tittade på film och åt kebab/falafel. Tyvärr var mina falafel de sämsta jag ätit, men stripsen var iaf goda. Jag tillbringade slutet av kvällen med att göra ett arbetsblad med extrauppgifter till de snabbare eleverna.

MEN... Under natten vaknade jag av att njuren gav sig till känna, och tiiidigt imorse fick jag ta medicin. Så det blev inget Sala idag. Ingen lektion heller, vi skulle ha fortsatt en kort stund så de fick rita klart sina bilder inför nästa lektion. Istället har jag tillbringat större delen av dagen i sängen, nu har jag förflyttat mig till soffan och datorn. Känns lagom roligt, men tur i oturen att jag hann hålla min första lektion!
Har fått ta mer medicin, och kommer vara hemma imorgon med. Men tro inte att jag ligger hemma och inte gör nnågon nytta, åh nej! Här planeras det för fullt! På måndag ska jag nämligen introducera mitt arbetsområde med åk 3, Stenåldern. Jag har ganska bra hum om vad vi ska syssla med under arbetet, och hur det ska avslutas. Men introduktionen har jag fortfarande inte riktigt löst. Så det ska jag ägna mig åt under hela morgondagen. Idag blir det att läsa alla arbetsböckerna om Stenåldern, för det är inte så ansträngande. 


Studiedag och planer

Idag har jag haft studiedag, och skrivit lektionsplaneringar och pysslat lite. Jag ska klippa och tejpa ihop Abrahams släktträd inför morgondagens lektion, samt läsa in mig ordentligt på berättelsen om Moses födelse och hur han räddades.
Jag har också börjat ändra designen här på bloggen, till lite mer stilrent. Vad tycks? Är ju inte så haj på det här med bloggdesign, så jag gör så  gott jag kan. Fick bli lite vintrigare bakgrund också, för även om det bara är mitten av november, så känns det som att vintern är här. Idag har det varit rriktigt kyligt och strålande sol, fast nu har den redan gått ner!

Peter och jag har gjort upp lite planer inför december också. Gäller att planera in eventuella aktiviteter i tid, eftersom jag är borta hela dagarna nu. Vi bestämde oss iaf för att baka pepparkakor på söndag. Får se om vi inte passar på att sätta ihop ett pepparkakshus då också :) Även om vi inte ställer fram det förrän 1 advent. Å andra sidan är det ju 1 advent nästnästa söndag, tänk vad fort tiden går!



Förra årets pepparkakshus, som försvann under mystiska omständigheter... Peter eldade upp det!

Morgonstund

Ska alldeles strax bege mig mot bussen. Idag är det dimma här i Flogsta! Får se hur länge den håller i sig. Tanken är att jag ska hålla en kort stund engelska med åk 3 idag, får se om det fungerar med den lek jag har tänkt mig, eller om jag får hitta på något annat till nästa gång. Jag har inte riktigt koll på var de befinner sig än, men det kommer jag nog få snart :)

Ha en bra dag allihop, så hörs vi kanske under dagen!

Helgen

Föregående inlägg var ett test för att se om det funkade att mobilblogga, och det gjorde det tydligen. Nu ska jag bara lista ut hur man vänder fotona rätt!

Helgen har mestadels gått ut till att skriva lektionsplaneringar, samt vila. Har vaknat strax efter 7 både igår och idag. Igår gick jag upp då, vilket var bra. Idag försökte jag slumra någon timme till, vilket gjorde att jag har varit jätteseg hela dagen.
Vi var ute på Maxi och handlade förut, och nu ska jag klippa, klistra och färglägga en kortlek med engelskaövningar på. Sedan blir det lugnt resten av kvällen, ska nog spela lite Zelda, innan det blir tidigt sänggående. Känns skönt att ha arbetsdag hemma på tisdag, då blir det bara tre tidiga morgnar på raken :)

Hamlet har fullt sjå att hålla sig lugn. Det där med att undvika att hoppa har han inte riktigt förstått... Men stygnen och såret ser bra ut, och han är pigg och glad. Bara 8 dagar  kvar med tratten! Hoppas han kan bli avv med den lite tidigare. Nu ska jag sätta igång att klippa ut kort...

Hamlet i sin tratt

snc00103 (MMS)

Hamlet i sin tratt


Snöbollskrig!

Ännu en dag har passerat, och gått bra. Ungarna har blivit alldeles stolliga av all snö, och det är lite svårt att hålla koncentrationen uppe när all snö finns utanför, då vill de hellre prata om vad de har gjort eller ska göra på rasten! Till och med jag har varit med på lite snöbollskrig idag. Annars så börjar eleverna bli lite otåliga och tjata på mig när jag ska hålla lektion med dem. Jätteroligt att de väntar, men känner också en liten press att hitta på något som de verkligen tycker är roligt.

Vi har bytt arbetsområde Bondgården mot Religion iställlet. Får givetvis jobba med bondgård också om jag vill, men min ena handledare frågade om jag kunde tänka mig att ansvara för religionen. Och det kunde jag! Tänkte testa Samma Rötter- Abrahams barnmetoden, och se hur det fungerar i en åk 2. Så nu ska jag lära mig berättelserna om Moses utantill, för att sätta igång eleverna. Skulle gissa på att vi börjar med det i slutet på nästa vecka alt början på v. 47, då jag troligtvis ska få VFU-besök. Har ännu inte bestämt vilken av klasserna och vilken lektion som ska hållas under besöket, men det lutar åt någonting inom Stenåldern-temat.
Det kommer bli en hel del VFU-snack i bloggen framöver. Men det får ni ha överseende med. Just nu sover, andas, tänker och lever jag enbart VFU. Finns helt enkelt inte tid till så mycket annat.

Nu ska jag lägga mig i ett bad och duscha innan det blir sängen 21.15. Imorgon blir det iaf kort dag, ska på läkarbesök 15.30 :)

Clowner

De två första VFU-dagarna har gått riktigt bra, men det är långa dagar. Idag gick jag upp strax efter 05.00, och var hemma igen 18.45 pga att det var personalmöte/kurs.
Imorse var vi på en liten teaterföreställning. Den handlade om Clownen Daff-Daff som drömde om att uppträda för publik och cykla på lina. Jag fick stå ut med att han krafsade runt i mitt hår för att trolla fram en stor gul näsduk. Mycket uppskattat av barnen! Inte lika uppskattat av mig. Clowner är lite läskiga. Skådespelaren var jätteduktig, men fortfarande, han var en clown...

Imorgon är jag inte helt säker på vad som väntar, mer än att jag slutar samtidigt som eleverna vid 14. Så förhoppningsvis är jag hemma strax innan 16. Det har ommit mängder med snö, och jag får se hur det fungerar med bussar imorgon. Annars så planerar och funderar jag för fullt över de två större arbetsområden/teman jag ska ansvara för: Bondgården i åk 2, och Stenåldern i åk 3. Sedan, om jag orkar och hinner, ska jag ev arbeta lite med dikter och engelska också.

Till helgen ska jag försöka förbereda några tidsinställda inlägg, så att det inte blir lika tomt här på bloggen under veckorna. Hade tänkt försöka mobilblogga under dagtid, men får det inte att fungera.  Men som sagt, ska försöka med tidsinställda inlägg istället!

Fredagar kommer jag att sluta tidigt, vid 12, och då vara hemma runt 14. Det känns faktiskt riktigt skönt! Och tisdag nästa vecka har jag arbetsdag hemma. Då blir det lektionsplaneringar för hela slanten! 
Men nu ska jag göra mig iordning och lägga mig om en halvtimme. 8 timmars sömn är välbehövligt när det blir så långa dagar!  

VerksamhetsFörlagd Utbildning

Väskan är packad, frukost- och lunchlåda står färdiga i kylen. Väckarklockan står på 05.00. Busskortet ligger redo i jackfickan, reflexer är framtagna. Mer redo än så här kan jag knappast bli! Det ska bli riktigt spännande att se hur skolan ser ut, lära känna eleverna och börja komma in i lärarrollen "på riktigt". Det kommer bli riktigt långa dagar, men förhoppningsvis är det värt det! Mitt sociala umgänge kommer få stå tillbaka några veckor, men troligen kommer det bli lite mer flexibelt med tider längre fram. I slutet av månanden, vilket blir min tredje alternativt fjärde vecka på VFU, kommer en  universitetslärare ut och ska medverka vid en lektion jag ska hålla i, för att se hur det går, och bedöma min kompetens. Läskigt, men ett riktigt bra lärtillfälle. Hoppas kunna hålla en utomhuslektion, men har stängt av idésprutan tills jag pratat med handledarna och har en aning om vad de sysslar med just nu.
Så, imorgon gäller det. Min 6,5 veckors VFU-period startar. 33 arbetsdagar innan jullov! Wish me luck :)

Smygstart

Vi kunde inte låta bli att smygstarta julhandlandet, men bara pyttelite. Vi har beställt två stycken plädar och en ljuslykta från Jotex. Plädarna kommer bli riktigt mysiga i vår vita soffa!



Bild lånad från www.jotex.se


Gårdagens inköp

Igår handlade jag en hel del mer eller mindre nödvändiga saker till hemmet. Bland annat en hårfön och en vattenokare från Clas Ohlsson. Jag skulle ha köpt en tekanna också, men det blev en tepress istället. Det var helt klart bästa köpet igår, den är riktigt snygg, funktionell och väldigt smidig! Dessutom var den på kampanj, 299:- istället för runt 500. We like! Vi invigde den imorses till vår härliga lördagsfrukost bestående av äggröra, stekta champinjoner, bacon (till Peter), avokado och en fräsch frutsallad med granatäpple och apelsin. Efter frukosten blev det SKype med Peters bror och familj, vi invigde webbkameran jag också köpte igår. Eir och Idun dansade så fint för oss, innan de blev tokbusiga och sprang hundra varv runt en fåtölj, vilt tjutande! Hamlet var minst sagt fundersam över var rösterna kom ifrån... Roligt var det iaf att få se Idun, som blivit stora tjejen sedan vi träffades sist. 



  

Hårfön och Vattenkokare, 99:- styck, Clas Ohlsson


Bodum Eileen Tepress, finns lite varstans, men vi köpte den på Tehörnan i Uppsala för 299:-. Älskar designen!


Shoppingdag

Idag ska jag in till stan och inhandla diverse mer eller mindre nödvändiga saker. Dels måste jag ha en timer, så det inte är kolsvart i lägenheten när jag ska upp strax innan 5 nästa vecka, dels en hårfön så jag kan duscha innan jag sticker iväg om jag vill. Ska också köpa busskortet idag så jag har det hemma. Sedan får vi se om något annat roligt följer med hem också! Bloggar mer när jag varit iväg!

Hamlet

Här kommer de utlovade bilderna på vår nyklippta Hamlet!

Börjar med en förebild, så ni ser skillnaden ordentligt :)







Drakhunden från Never Ending Story?!


Apportera bollar är bland det bästa som finns...


Nya frisyren i profil


Full fart framåt! Men är han inte lite lik en kanin här?

Får väl erkänna att jag saknar min Fluffboll lite grann, men pälsen växer ju ut, och dte märks på Hamlet att det var skönt att bli av med den. Vår coola lilla kille!

Where is the Fluff?

Hamlet är klippt! Och det rätt så rejält... Tyvärr så är ljuset inne alldeles för dåligt för min kamera, men ska försöka få till en bild imorgon.

Det hade iaf gått jättebra, och han vekar ganska glad över att ha loite mindre att bära på. Han är jättesöt, ser väldigt valpig ut. Men om ja får välja föredrar jag min Lurvboll :) Däremot är det jätteskönt att inte allting fastnar i pälsen på honom längre, och han släpa inte in mängder med löv längre!

Som sagt, bilder kommer under morgondagen!


Välkommen November!

November är alltså redan här, det känns som om tiden springer iväg. Idag har det varit en riktigt slapp dag, jag är "ledig" hela veckan, och Peter var föreläsningsfri idag. Det var behövligt efter helgens eskapader.

Ja, hur var nu vår herrgårdsweekend? Sällskapet var det bästa! Tack Alex o Daniel för att ni förgyllde vistelsen i Åkerby! Omgivningarna var också otroligt vackra, liksom själva herrgårdsbyggnaden. Våra rum låg i en länga från 1970-talet som låg bredvid själva herrgården, och rummen var typiska hotellrum, vilket var lite tråkigt. Det hade varit trevligare om de försökt få lite "gammaldags" prägel även på de rummen. Maten var helt okej, förrätten var riktigt god, svampsppa gjord på trattkantareller och Karl-Johansvamp plockade i skogen omkring! Huvudrätten och efterrätten var som sagt helt okej, men ingen överväldigande upplevelse.

Det fanns inte särskilt mycket att göra där (läs: ingenting) så vi åkte in en sväng till Nora och hade picknick på en bänk nere vid sjön. När vi picknickat färdigt hittade vi ett öppet café, som var helt underbart! Silke café & bageri, ett litet gult trähus, inrett i gammaldags stil, och med väldigt trevliga ägare som lät oss komma in på en kopp kaffe fast de strax skulle stänga! Det caféet kan definitivt rekommenderas om ni har en sväng förbi Nora!

På hemvägen stannade vi på Ikea i Örebro, och tog en rejäl fika. Tyvärr var det fel på Ikeas kassasytem, så vi beslöt oss för att strunta i de fyra saker vi skulle ha. Vi lämnade Alex o Daniel där för att ge oss iväg mot Josse och Hamlet i Västerås. Här kommer några bilder från helgen:



Åkerby Herrgård


Peter njuter av sjöutsikten


Daniel och Alexandra på mysiga Silke café & Bageri

RSS 2.0