Sommar och sol!

Har en tillfällig bloggpaus, det är alldeles för härligt väder för att sitta vid en dator. Lovar att uppdatera bättre och lägga in bilder när väret tillåter :P

Men nu, ut i solen!!!

Hurtbullen har vaknat

Dagen inleddes med en kvarts jogging/powerwalk med Emil innan frukost. Efter det försökte vi oss på att kratta poppel-ludd, vilket vi fick ge upp efter 25 min. Blev en ordentlig snöstorm så jag knappt såg någonting. 20 min i hängmattan, en stund framför datorn och nu lunch. Ska ta mig en ordentlig cykeltur om en liten stund, har en runda som jag vill se hur lång tid den tar att cykla, samtidigt som man bättrar på brännan lite =)  Efter det ska jag försöka få lite ordning på min gamla örtträdgård. Dragonen ser kanonfin ut mitt i maskros- och gräsdjungeln....

Måndag

Ska alldeles strax cykla in till Skara, först till Slöjddetaljer för att leta material, och sedan möta Peter utanför Scan. HAn har ingen mobil med sig, men borde kunna tajma in honom ändå. Sedan får vi se om jag cyklar hem till Axvall senare ikväll, eller imorgon bitti. Beror på hur trött jag är =)

Morgonpigga väckarklockor och bitska mårdhundar

Ber om utrsäkt för dålig uppdatering, men har varit datorlös i Höör sedan i torsdags. Vi åkte ner för att fira midsommar med Peters äldsta bror och svägerska och den mycket morgonpigga 1 1/2-åringen Eir. Vilket var jättetrevligt, fast jag är en smula seg just nu. 

Gårdagen spenderdes till större delen på Skånes Djurpark, mycket uppskattat av både vuxna och små. Favortien är helt klart tvättbjörnarna, även om jag lyckades djävlas lite med en mårdhundsunge och locka fram den med ett frestande finger. Den trodde nog att jag var så dum att jag bjöd på gratis färsk mat, men tji fick den. Kul var det iaf. 


Fruktätande tvättbjörnsungar, ej linslusar...


Den bitska lilla mårdvalpen

Närkontakt med tre lekfulla björnungar blev det också, de var väldigt nyfikna och klättrade i stängslet mitt framför näsan på mig.  Riktiga charmtroll!


Busbjörn!


Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen, och se om jag kan vakna till liv igen! Imorgon är Peters första arbetsdag, så nu är jag alldeles ensam (kanske innte riktigt) hela dagarna. Vi hörs!

Midsommarförberedelser och korttillverkning

Vilken seg morgon! Inte för att jag varit överdrivet trött, men kroppen har varit jätteseg och trött.
Idag ska vi börja göra tackkort, och även vegetarisk "sill". Men nu yoghurt till frukost, sedan dusch och sen är det bara att sätta igång. VI åker söderut i eftermiddag tillsammans med Peters päron för att fira midsommarhelgen nere i Höör med Lillfisen & Co. =)

Fler bilder och krånglande blogg

Det här inlägget skrev jag imorse, men bloggen har krånglat hela dagen så det har inte gått att få det publicerat. Hoppas det funkar nu... Lite fler bilder från vår bröllopsdag kommer här:



ENskild bild på mig med buketten


Mys bland pilens grenar


En underhållande stund vid dammen...

Förkylningen kom ikapp...

Feber, halsont och lagom bläh. Men det gör väl inte alltför mycket, klarade mig över den viktigaste dagen åtminstone! Idag var Peter och jag en sväng till Lidköping, vi skjutsade Aron, och sedan åkte vi ut till Spiken och köpte med oss varmrökt najadlax hem till lunch. TIll mig, Mika och Pappa alltså, Peter och Aron köpte lunch på SG Grillen i Skara. De förstår ju inte att uppskatta varmrökt lax någon av dem.

Efter lunch låg jag och vilade en stund, och nu sitter jag vid köksbordet och fryser. Det är strålande sol och ganska varmt ute, men det märker givetvis inte förkylda jag av...

Vilken dag!

Gårdagen var helt underbar, den kunde inte ha blivit bättre! Underbara vänner och familj, mumsig mat, rolig underhållning, vackra blommor, fantastisk tårta... Vad mer kan man begära? Jo, vi fick kanonfina (och roliga) presenter också. Tack allihop för att ni var med och gjorde vår dag så fantastiskt rolig!
 Är lite för trött för att orka blogga, men bjuder er på en bild så länge. Lovar att de kommer lite mer senare i veckan =)
Nu ska vi njuta av en ledig vecka tillsammans innan Peter börjar jobba.

Kram på er från en nygift (!) filur





D-Day!

Idag gäller det! IIih vad roligt! Nu åker jag till frisören om 4 min... Hörs någon gång imorgon eller övermorgon =)

Inte långt kvar nu

Om bara en dryg timme är det fredag, och därefter kommer lördag! Idag har vi hämtat bord, stolar och porslin, sopat, börjat ,ställa upp borden, handlat det sista och lagat lite grejer till buffén. Peter är just nu kidnappad, kanske på hemväg snart. De har befunnit sig i Skövde på 5kamp, laserdome och mat efteråt. Hoppas han haft det bra, han blödde näsblod i nästan fyra timmar förut idag. Ska bli kul att höra hur han reagerade, ser förresten bilen komma nu... Skriver mer imorgon!

Inställd resa

Har valt att ställa in resan/tentan imorgon eftersom jag har haft njurstenskänningar denna veckan. Är lite rädd för att åka upp helt ensam när det inte finns någon där i Uppsala ifall att det händer något. Får helt enkelt göra tentan när höstterminen börjar istället. Vet att jag kommer bli godkänd när jag väl gör den, för nu har jag ju pluggat riktgt bra, så då känns det väldigt lugnt.

Nu får jag ställa om och fokusera på bröllopet igen. Lite svårt när abstraktionsprincipen flyger runt i huvudet på mig. Men det ska nog gå bra =)

Onsdag - 3 dagar kvar

Sitter här med min fruktost och muttrat för mig själv över att behöva åka till Uppsala idag. Men det är bara att stå ut. Är ju inte överdrivet förtjust i att åka tåg. Det avgår tio i två från Skövde, sen är jag i Flogsta runt halv sex. Nicole skulle dyka upp med min våg som hon har lånat också. Annars blir det väl till att plugga. Och se säsongsavslutningne av Grey's ikväll. Vet ju vad som händer, men det är bra iaf =)

Dukar och porslin

Idag har vi fått en hel del gjort igen. Vi har fått klart att vi får låna porslin från församlingshemmet, pappa har mätt borden så vi ahr kunnat beräkna dukar, Peter har klippt sig, jag har tagit prover och vi har lämnat in hindersprövningsintyget hos vikarierna på kommun. Förrättaren ringde imorse och pratade med Peter så det är klart att han kommer också =)

Sedan var vi på systemet för att köpa alkoholfritt och en miniflaska med angostura bitter, vilket var tur eftersom angosturan visade sig vara en beställningsvara. Så den får vi på torsdag. Då vi också måste hämta alla bord och porslinet.

Nu ska jag ägna eftermiddagen åt att plugga matematikdidaktik. Jippie hurra!!! INTE.



Kram

Update

Jag har inte övergivit er! Det är fullt upp här omkring nu, och jag har fått sätta bloggen i andra, ja kanske tom femte hand =)

Men efter nästa helg lovar jag att uppdatera med bilder av både bröllopet och förberedelserna. Vill/kan inte lägga ut massa bilder nu då det ska vara lite hemligt för de gäster som läser bloggen, alltid kul med lite överraskning!

Idag har iaf Peter och jag gjort en del av efterrätten, och sedan har Ulla och jag fixat det som behövdes fixas med klänningen. Blir nog riktigt bra till slut! Nu längtar jag tills på fredag, då tentan är avkjlarad, jag är tillbaka i Axvall och Mika och jag ska dekorera. Då börjar också mitt sommarlov!

Nu kan jag inte göra så mycket mer än att plugga idag, och det är jag alldeles för trött för! Ska sätta mig med en skål vatten och genomgå min mirakelkur för naglarna istället. Låuter betydligt mer lockande än att läsa om abstraktionsprincipen...


Kram på er!

Back to reality

Hade satt deadline kl 18.00 igår kväll, tjugo i var jag klar! Har ingen som helst aning om hur det kommer gå, men just nu bryr jag mig inte. Just nu har jag fullt upp med att svära över choklad, hutlösa fotografpriser och knölen på Emils tass. Silverfärg som inte är silver, huvudvärk som vägrar ge med sig och saker som helt enkelt inte vill samarbeta.

Men annars är allt bra! Mika och jag sitter i köket med varsin dator och väntar på pizzabudet, dvs Peter. Efter det ska vi spraya, hälla, kleta, handla, hacka och trycka. Det blir en eftermiddag fylld av verb helt enkelt!

Tyvärr har jag ju inte sommarlov riktigt än, måste ta mig igenom salstentan i Uppsala på torsdag först.  Funderar över när jag ska stjäla tid att plugga inför den, blir nog lite imorgon, lite på söndag, mycket på tisdag och ännu mer onsdag kväll i Uppsala. Vill bli godkänd, både på denna hemtentann och på salstentan, för det innebär att jag slipper matematiken!!! Vem kunde anat att jag skulle läsa matematik på universitetet, när jag svor på att aldrig läsa matte mer så fort jag blivit godkänd i B-kursen på gymnasiet. Det blir helt enkelt aldrig som man tänkt sig.

Morning has broken

Nu har jag varit uppe i en timme och svarat på ytterligare en fråga. Ska bara skriva in den på datorn också. Peter har nu skuttat upp, så vi ska väl äta lite frukost ihop. Men nu, tillbaka till tentan...

The Nightmare has Begun

Tentan var nästan värre än jag hade förväntat mig. Men det ska nog gå ändå. Det svåraste är att det är så svårt att hitta var allting står i böckerna. Flera av böckerna har ingen innehållsförteckning eller uppslagsdel längst bak, vilket komplicerar en hel del. Sedan vet jag heller inte om jag ska ha med litteraturreferenser, för de har inte skrivit något om det  i instruktionerna. Självklart har jag med referenser om jag tar med citat, men hur ska jag göra annars?
Jaja, borde iaf kunna plocka ihop tillräckligt med poäng för att bli godkänd. Hoppas jag.... Ojojoj.

I'm alive

Det har hänt mängder sen sist, blev kidnappad i lördags och var inte hemma förrän på söndagen. Sen var det examination igår och hemresa. Nu är det fullt ös här hemma, igår kväll gjorde jag en gästbok, idag har Aron och jag fixat taket i garaget, jag har gjort klart festprogrammet och jobbar nu med att översätta det till engelska. Inte mycket kvar nu.
Imorgon får jag min hemtenta 08.15, och kommer därför inte vara nåbar förrän på fredag någon gång. I helgen hoppas jag kunna blogga lite iaf, men som sagt, nu är det så lite tid kvar och massor att göra! Hihi

RSS 2.0