Lugnt valborgsfirande i Hågadalen. Musiken...

snc00269 (MMS)

Lugnt valborgsfirande i Hågadalen. Musiken från stans alla fester kan dock fortfarande höras mellan fåglarnas kvitter...


SMS-inlägg

snc00266 (MMS)


Kvalborg

Japp, idag är det Kvalborg, det vill säga dagen/natten när man kvalar in Valborg. Detta ska inte firas särskilt mycket hos oss, men vi tänkte ev grilla lite, kanske gå på bio och spela lite tv-spel. Vi har egentligen aldrig brytt oss om Kvalborg, utan det är morgondagen som är roligast.

Imorgon blir det frukost vid Forsränningen, sedan blir inte jag och Peter kvar jättelänge utan vi kommer bege oss hem till Hamlet, äta lunch och förbereda kvällens grillning. Efter grillningen har vi tänkt söka upp någon av brasorna, hoppas det blir en i Flogsta, då kan vi ta med Hamlet. Sedan börjar planerna bli ganska flytande.

Idag ska jag in till stan en sväng, samt ut till Maxi för att handla det sista som behövs. Eftermiddagen kommer ägnas åt att läsa, innan vi sätter igång med vårt mini-kvalborg.

Tuesday.

Idag har jag ägnat mig åt att spåra upp de sista böckerna till litteraturkursen och läst en del. Det händer inte så mycket denna veckan, förrän på lördag då det blir Valborgsfirande. Vi har inga bestämda planer, annat än att det blir frukostpicknick vid Forsänningen på morgonen, och grillning framåt kvällen om vädret tillåter.
Återkommer när det blir lite mer "action" i tillvaron :) 

Veckans schema

Måndag

60 min Promenad
Knytkalas med Sofia & Adde
Skrivuppgift American Education

Tisdag

60 min promenad
Läsa Bless Me Ultíma

Onsdag

60 min promenad
Läsa Mr Pip
Sola

Torsdag

60 min promenad
Förbereda muntlig redovisning om Charles Dickens

Fredag

60 min promenad
Läsa No-no boy
Förbereda inför Valborgsfirande


Lördag

VALBORG
Forsränning
Picknick
Grillning
Brasor

Söndag

Påbörja skrivuppgift No No-boy
Förbereda muntlig redovisning "Bingolotto"









Catching the butterfly


Vacker citronfjäril, den var svårfångad på bild, men en lyckades jag få!

Vi har haft några riktigt härliga dagar nere i Skaraborg. Grillning, promenader, hundmys och äggjakt har stått på schemat. Äggjakten var mycket uppskattad av båda familjerna, så Peter och jag tänker nog införa det som ny tradition. Det luriga är att lägga i lite mer personliga saker i äggen.
Solen har strålat från en blå himmel hela veckan, och både frukostar och luncher har intagits utomhus. En härlig försmak av sommaren! Den enda nackdelen med detta underbara väder är att arbetslusten försvinner ut genom dörren, och vägrar infinna sig igen. Huvudet har tagit ledigt, och njuter av vädret istället för att fokusera på eventuella arbetsuppgifter. Som tur är så känner jag mig lugn inför de sista fem veckorna, men ska för säkerhets skull organisera upp det jag har kvar att göra. Men nu, sen lunch ute på balkongen!


Lyxshake i solen vid ån innan det blir bio...

snc00264 (MMS)

Lyxshake i solen vid ån innan det blir biomys!


Hamlets nya hus!

snc00259 (MMS)

Hamlets nya hus!


Grillpremiär!

snc00249 (MMS)

Grillpremiär!


Debatt

Hade lektion nu på förmiddagen, men är fortfarande helt slut och orkade inte iväg. Vill ha tillbaka min energi nu! Nåja, skickade iaf in uppgiften igår, så läraren har fått den. Idag har jag hunnit med att skriva en debattartikel till produktionskursen. Vi fick välja bland några olika alternativ, samt bestämma om vi skulle vara för eller emot. Jag valde "Schools should be responsible for reducing childhood obesity", och att vara för. Gick snabbare än vad jag räknat med. Men nu är jag återigen helt slut...
Tanken är att Peter och jag ska gå på bio ikväll, men vi får se hur det blir. Igår orkade jag iaf gå en långpromenad med Hamlet, och idag är det t o m ännu finare väder...


 


Hamlet posar vid bron


Blått


Hamlet ligger i mitt knä i soffan just nu....

snc00241 (MMS)

Hamlet ligger i mitt knä i soffan just nu. Jag dricker en kopp champagnete och vi kikar på dåliga serier på tv.


Konsten att fatta sig kort

Idag har jag lyckats vara förhållandevis effektiv. Jag har läst boken Breath, Eyes, Memory av Edwidge Danticat, och skrivit en uppgift till den. Uppgiften var att med 4-500 ord beskriva en karaktär i boken. 4-500 ord är ingenting! Särskilt inte när karaktären i fråga var väldigt komplex och man dessutom skulle innefatta flera citat i dessa 4-500 ord. Uppgiften är färdigskriven, men jag känner en smula dåligt samvete över att jag inte kunnat göra karaktären rättvisa. Slutade på 513 ord, eftersom jag valde att påpeka svårigheten i att beskriva en sådan karaktär med så få ord, och hoppas det är okej. Konsten att fatta sig kort är svår att bemästra...

Det roliga är att jag inte räknat med att vara färdig förrän på torsdag, så nu ligger jag lite före i schemat. Detta innebär att jag redan imorgon tänker ta mig in till stadsbiblioteket för att hitta en lämplig engelsk barnbok att redovisa på måndag. Samt fundera över en argumenterande text jag ska skriva tills dess. Som också den ska vara ca 450-550 ord. Hur var det nu med att fatta sig kort...? 

Måndag

Är fortfarande inte helt bra. Njuren gör sig påmind med jämna mellanrum och jag är något så fruktansvärt trött. I lördags gjorde Peter och jag ett försök att gå en rund apå stan, men det dröjde inte länge innan jag inte orkade så vi fick åka hem igen.
Henrik kom hit en sväng på kvällen, tanken var att vi skulle spela Halo, men jag fixade inte det pga yrsel och illamående, så vi kikade på thriller/rysare istället.
Igår dök Josse upp en sväng, vi käkade mat och hon och Peter spelade Black Ops och dödade zombies. Jag tog det lugnt och vilade.
Hade hoppats orka iväg till min lektion idag, men nej. Önskar jag kunde få tillbaka lite energi, det skulle minst sagt underlätta. Idag ska jag försöka läsa klart en till bok, och börja fila på en inlämningsuppgift. Så mycket jag hinner mellan vilostunderna...

Fredag 8 april

Gårdagen spenderades mestadels vilandes i soffan med Hamlet. Idag har jag mått bättre, och t o m orkat äta lunch på stan med Josse. Hittade dessutom en top som jag funderar på att köpa imorgon om jag orkar in till stan. Hittade också en potentiell vårjacka till Peter, som han ville kika på.
Kvällen ska spenderas tillsammans med Josse och Jesper, hemgjorda hamburgare, öl, cola och tv-spel. Nu checkar jag ut för ikväll!

Here we go again...

Och så var det dags igen. Strax efter 18 började molvärken och ilandet bli konstant igen efter att ha hållit sig lugnare sedan igår, samt öka något i intensitet. Bara att börja medicinera. Vänta några timmar, inse att det inte hjälpte utan ilandet övergår till små, intensiva hugg. Dags för spasmofen. Så nu sitter jag här, återigen, illamående och trött och hoppas att det går öer tills imorgon. Har verkligen ingen som helst lust att åka in till akuten imorgon, särskilt inte själv, och bli sittandes där i flera timmar. Men om det inte släpper (och det inte blir akut värre under natten) så har jag inget alternativ. Har backat upp med en Hamletvakt in case of, men hoppas verkligen slippa.

Men något som är roligt är iaf att Svärföräldrarna nu har bokat resa och boende i Skottland i juni! Vi ska åka dit med dem 20/6-26/6 och tillbringa några dagar i underbara Edinburgh, men också åka på en 3-dagarstur till Isle of Skye och högländerna. Längtar!!! Min Skottlands-abstinens har varit riktigt jobbig ett tag nu, men nu verkar den inom en rimlig framtid bli stillad!


Bild tagen från häftiga Arthur's Seat som tornar upp sig över Edinburgh

Hustomten in action...


Hemmafru?

Nej, någon hemmafru på heltid har jag knappast någon önskan om att bli. Fast just idag känner jag mig lite som en sådan. Eftersom Peters VFU började i måndags, och jag knappt har lektioner, befinner jag mig mestadels ensam med Hamlet i hemmet. Vilket innebär att skötseln av hemmet till stor del faller på min lott. Dessutom är jag fortfarande inte 100% bra, och fruktansvärt trött, vilket gör att de sysslor som behövs göras tar oändligt mycket längre tid än normalt. Kombinerat med obligatoriskt skolarbete som också ska utföras. Tur iaf att jag har min lilla hustomte som "hjälper till" och underhåller mig!

Idag har jag iaf lyckats gå upp tidigt, 07.20 och tagit hand om disken, så nu är åtminstone köket rent. I fem minuter eller hur länge det brukar vara. Förutom den avklarade disken, har jag en hel del som jag hoppas hinna med idag.

  • Diska
  • Vika tvätt
  • Plocka iordning papper
  • Damma
  • Läsa ut Border Crossing (Trååkig!)
  • Dammsuga
  • Undersöka drop in-tider för vaccination åt Hamlet

Och nu efter att ha diskat känner jag mest av allt för att krypa ner i sängen igen och sova några timmar...
Men det får vänta tills efter frukost! Kom på att jag inte visat några bilder på Gangstertrion hemifrån, så bjuder på den enda med alla tre gangstrarna samlade. Emil var inte helt glad i tanken på att fångas på samma fotografi som Åke...




Inte världens bästa kvalitet, men som sagt, enda bilden där hela Gangstertrion är samlad!



Lite ljus i tillvaron

Hade fått ett mail från updok imorse, med ett nytt resultat. Det vill säga resultatet på grammatiktentan och därigenom grammatikkursen. Jag fick VG! Och det var inte ens gränsfall, utan jag fick 57/60 poäng! Så nu känner jag mig lite glad mitt i alltihop som har hänt. Skönt att det kan hända något positivt ibland, även om det egentligen bara är jag själv som bryr mig om betyget :)

Burlesque

Feeling broken
Barely holding on
But there’s just something so strong
Somewhere inside me
And I am down but I’ll get up again
Don’t count me out just yet

I’ve been brought down to my knees
And I’ve been pushed way past the point of breaking
But I can take it
I’ll be back
Back on my feet
This is far from over
You haven’t seen the last of me
You haven’t seen the last of me

They can say that
I won’t stay around
But I’m gonna stand my ground
You’re not gonna stop me
You don’t know me
You don’t know who I am
Don’t count me out so fast

I’ve been brought down to my knees
And I’ve been pushed way past the point of breaking
But I can take it
I’ll be back
Back on my feet
This is far from over
You haven’t seen the last of me

There will be no fade out
This is not the end
I’m down now
But i’ll be standing tall again
Times are hard but
I was built tough
I’m gonna show you all what I’m made of

I’ve been brought down to my knees
And I’ve been pushed way past the point of breaking
But I can take it
I’ll be back
Back on my feet
This is far from over
I am far from over
You haven’t seen the last of me

No no
I’m not going nowhere
I’m staying right here
Oh no
You won’t see me begging
I’m not taking my bow
Can’t stop me
It’s not the end
You haven’t seen the last of me
Oh no
You haven’t seen the last of me
You haven’t seen the last of me

- You haven't seen the last of me, Burlesque


Inställd resa

Det blir ingen resa till Turkiet imorgon. Jag är fortfarande inte bra, och har inte blivit bättre de senaste dagarna. Vi väntade in i det sista, men avbokade i eftermiddags. Det känns som rätt beslut, men samtidigt för jävligt. Ska ringa försäkringsbolaget på måndag, så får vi hoppas att de godkänner läkarintyget så vi får tillbaks pengar. 
Nu ska jag fokusera på att vila och bli frisk, och hoppas kunna undvika fler besök på akuten/sjukhuset. Hör av mig när saker känns lite bättre igen. 

Uppdatering

Tänkte bara uppdatera lite om läget. Blev utskriven i tisdags och fick penicillin, men det har fortfaramnde inte släppt helt. Åker tillbaka till Uppsala idag, och ska i stort sett direkt till Akuten där. Tyvärr är resan till Turkiet minst sagt i farozonen, och vi letar just nu en alternativ respartner till Josse.  Det kommer vara ganska tomt här på bloggen ett tag, men lovar att uppdatera när jag orkar.

RSS 2.0