Inställd operation

Ja, som rubriken upplyser er om så blev gårdagens operation inställd. Allting var kalrt, alla förberedelser gjorda, låg bara och väntade på att få bli nerkörd till operation. Magen kurrade, blodsockret var lagom lågt, och jag väntade. Och väntade. Och väntade. Tills en läkare jag aldrig sett förut kom och sa att hon tyvärr hade dåliga nyheter, för många akutfall hade kommit in, och då fick jag gå hem istället. Många blandade känslor, uppgivenhet, frustration, besvikelse ocg lite ilska. Jag har heller inte fått någon ny tid, så jag har ingen aning om när den blir istället, vilket gör allting ännu mer komplicerat. Om tio dagar börjar min VFU-period, och förhoppningen var ju att allt skulle varit färdigt tills dess. Har idag kontaktat min handledare och förklarat läget, får se vad hon säger om det. Så, nu vet ni iaf att jag inte är opererad...

Dagen före

Åker snart iväg till inskrivningen, hoppas bara att det inte blir en sån där seg dag med bara massa väntan. Det vore väldigt tråkigt... Får se om jag kan blogga nåt mer idag, annars skriver jag när jag får möjlighet. Operationen är som sagt imorgon, och jag vet inte om jag måste stanna över natten idag el inte...
.
 
 
 
 
 
 

When all is done

Den där känslan av att vara (om än tillfälligt) helt ledig, när alla uppgifter är färdigsskrivna och inlämnade, lägenheten städad och alla måsten avklarade. Den känslan är inte helt vanlig för mig, men just nu känns det så. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på istället. Eller jo, är lite pysselsugen, typ decoupage eller nåt annat kreativt, men då jag saknar något att decoupera så ägnade jag mig igår åt att börja sortera foton till årets fotobok. VIlket nog var tur, för feb-juni fanns det 599 stycken att välja bland! 
 
Annars så går jag mest runt och väntar på operationen, vill få den överstökad nu. Är inte särskilt nervös för operationen i sig, men tycker det är lite läskigt att vara själv på onsdag. Å andra sidan kommer jag väl mest sova då iaf. Imorgon följer underbara Josse med mig på alla läkarsamtal och förberedelser, och jag funderar på om jag inte ska försöka sova hemma tis-ons, känns mer lockande än att vara kvar på sjukhuset över natten...Får se vad de säger iaf.
 
Idag har vi klarat en vecka på årets kontrakt, trots en hel del frestelser. Peters arbetskamrater bjöd på hans favorittårtor, och mina hormoner skrek efter hemgjorda blåbärsbullar igår. MEN, vi stod emot båda två, och det märks ändå att det vanliga sötsuget har blivit betydligt mindre. Nu kan jag till och med känna när det är hormonellt betingat, och då ta en morot eller en kopp te istället. Kontraktet är ganska strikt, och löper ända fram till julafton! VIlket innebär att alla eventuella fester innan dess blir de svåra utmaningarna, för det är inga undantag som gäller! Belöningen om vi  (när vi!) klarat kontraktet lutar åt att bli en resa framåt våren. Kanske till Rom, Prag eööer någon annan storstad. Om det inte blir mer åt sol-och-badhållet. Ska oavsett uppdatera på bloggen hur det går för oss!

In love

 
Jag är handlöst förälskad! Dessa underbara, gröna och döskalleprydda ballerinorna skriker efter att få befinna sig på mina fötter. Vill ha!  Finns hos Nilson SHoes för 499:-                                           
DEPECHE, ANGEL
 
 
 
 
 

Operation

Dagen efter förra inlägget så damp den ner i brevlådan, kallelsen till operationen! 28 augusti skrivs jag in på sjukhuset, och jag tror att själva operationen sker på onsdagen. Så lite skumt känns det att det bara är en dryg vecka kvar!
Nog om det för stunden. Fortsätter jobba på med plugget, en uppgift kvar i mobbningskursen, och så miniuppsatserna i dinosauriekursen. Efter det så är jag färdig med alla sommarkurser. VIlket känns väldigt skönt! Nu fundera vi på bio ikväll, eller något annat för att mysa till det lite.

Pluggtankar och läkartider

Tro't eller ej, men jag lyckades tills lut få till den sista dinosaurietentan, och kammade hem 8/10 poäng! Nu har jag bara två miniuppsatser kvar i den kursen, en på 500 ord och en på 300, sedan kan jag bocka av ytterligare en kurs. Det känns väldigt skönt, eftersom jag är osäker på hur tentan i Buff-kursen gick i måndags. I-delen tror jag gick bra, men i F-delen fick jag för allra första gången lämna in blankt på en fråga. Det stör mig en smula fortfarande, men ingenting som går att göra något åt. Det fanns heller inte något utrymme för fel, så antingen klarar jag den precis, eller så får det bli en omtenta i höst. Det stör mig inte så mycket om det inte vore för att jag behöver poängen för att kunna få CSN utan krångel, ligger ju lite efter pga sjukskrivningarna. 
 
Apropå sjukskrivningar och hälsa, så har jag äntligen fått telefontod till min läkare på endocentrum. Ska bli intressant att höra vad som händer med operationstid och allt annat. Det verkar som att jag är inne i ett relativt bra skov, behöver oftast bara ta till mina starkare smärtisar 3-4 gånger/vecka, och då inte lika många som tidigare. Så någon effekt har väl medicinen haft. 
Dessutom har jag telefontid hos reumatologen, först tänkte jag att det kunde väl kvitta, sen kom jag på att det nog inte är fel att diskutera lederna också. Har ju fortfarande besvär, särskilt i högra höften, händerna och knäna, men får ju liksom trycka bort det när det finns värre saker för stunden. 
Har även en tid hos njurmottagningen, med tillhörande provtagning. De kollar ju också upp sköldkörtelvärdena, så blir intressant att se hur de är. Mycket läkartider så här efter sommaren!
 
Avlsutar med något roligare, Hamlet och Dante trivs fruktansvärt bra tillsammans. Det är jätteroligt att se hur mycket de tycker om varandra, och hur naturligt Hamlet har fallit in i rollen som "storebror". Precis hur mysiga de är tillsammans visar nog den här bilden:
 

På väg hemåt

I eftermiddag åker vi hem till Uppsala och lämnar Västgötaland för den här gången. Peter och jag var uppe en sväng i måndags, för att försöka få bukt med trädgården. Vi lyckades någorlunda, och ska väl ägna oss åt lite finputsning om vädret tillåter nu i helgen. Jag har tenta på måndag, och Peter ska anmäla sig till arbetsförmedlingen. Vardagen kommer med andra ord börja på en gång! 
För min del har den senaste dryga veckan varit full av pluggande, med uppsatsinlämning, tentor och diverse annat. Inte mycket kvar nu innan alla sommarkurser är färdiuga, vilket känns väldigt skönt! Håller i denna stund på med svåraste uppgiften hittills, att diagnostiskt klassificera dinosaurier utifrån deras släktskap till moderna fåglar i ett kladogram. Klurigt värre! Och jag måste ha minst fem rätt för att bli godkänd och slippa extrauppgift... 
 
 
 
 

På väg hemåt


På väg hemåt


RSS 2.0