LCHF

Jag har bestämt mig för att testa LCHF-dieten ett tag, har hört att det ska finnas väldigt många fördelar. Bort med ledvärk och minskade IBS-besvär, vilket låter som något för mig. Trodde först att det skulle bli väldigt dyrt (om man är student) men räknade lite på det och insåg att det inte skulle bli någon större skillnad. Det är ju inte proteinet man ökar, utan fettintaget och minskar kolhydratintaget. Så från och med imorgon bitti och ett par månader framåt blir det big no-no för kolhydrater för min del. Peter är mest lyckligt över alla feta gräddiga såser som kommer stå på menyn den närmsta tiden... Jag vill mest testa för att se om det faktiskt blir bättre med led- och magproblem, och om jag kan minska några kilon. Lovar att utvärdera allt eftersom.
Så imorgon blir det äggröra med kallrökt lax och färskost till frukost! (Laxen var det extrapris på, hihi)

Påfyllning

Vi gick upp vid 07.30 idag för att ta oss ut till Maxi och handla. Tänkte äta frukost hos Skuttungebagaren som vi trodde öppnade 8, men tji fick vi. Däremot så upptäckte vi att Maxi serverade gratis frukost med nybakt bröd i anslutning till bokrean som startade idag. Det var väldigt uppskattat, juice, kaffe, te, bröd, olika sorters pålägg och vindruvor. Alldeles gratis!

Sedan invigde vi Shopexpress, en sådan där liten självscanningsapparat. Smidigt värre, och ganska skönt att hålla reda på kostnaderna. Vi handlade ganska mycket idag, men eftersom vi hade slut på nästan alla basvaror hade vi räknat med det också. Plus att vi fyndade 2 kg fina fläskkotletter för 50 spänn! Utgångsdatum imorgon, men bara att frysa ner. Peter är väldigt nöjd just nu... Jag är mest lycklig över att kunna öppna skåpen och inte mötas av ett eko...!

Nu blir det lite "fritid" innan jag sätter igång med litteraturen.

Nyttodag

Idag är det en sådan där typisk nyttodag. Sähär ser min dag ut idag:

  • Duscha
  • Frosta av frysen
  • Läsa minst 150 sidor i historieboken
  • Gå en promenad i det soliga vädret
  • Dammsuga
  • Försöka sno åt oss en tvättmaskin

Än så länge är punkt 1 avjlarad, och punkt 2 pågår för fullt. Dripp, dropp låter det i bakgrunden. Nu ska jag alldeles strax sätta igång med punkt 3 =)


Prickar!




Ikväll inviger vi våra nya påslakan från Ikea. Köpte dem för ett par veckor sedan, men har inte bytt förrän nu. Visst är de söta? Vi har tagit det lugnt idag med, gått en promenad och förälskat oss i Kavli mjukost med paprikasmak. Nu pågår städning, ikväll blir det popcorn och film :)


Lata Lördag

Idag har både jag och Peter en helt ledig lördag. Vi är dessutom hundvakter åt Cirrus, och har det allmänt mysigt i vår insnöade vita värld. Här följer lite bilder på vår dag än så länge!




Brottningsmatch/Kramkalas i sängen


Dragkamp med mig, gissa vem som vann?



Mini-vårrullar med sallad och två sorters dipsås till lunch


Till maten såg vi på den oerhört otäcka skräckmatinén Mumiens Återkomst!


Cirrus blev lite rädd och gömde huvudet i filten!

En väldigt lugn och slapp lördag :)
Det blir ytterligare en promenad sen idag, annars är det tv-spel och hundmys som gäller. Snön yr som bara den, det är -16 grader och blåser svinkallt. Så den långa utflykten vi hade hoppats på blir inte av, men trtosar snön för Cirrus skull gör vi ändå. Tur att det är varmt inomhus när man kommer tillbaka!

Pimpad pizza




Dagens middag, pimpad pizza från Dr Oetker. Blir mycket godare med lite färska champinjoner, ananas och ruccola på!


Ny design

Nu har bloggen fått lite nytt utseende, vad tycks?

Onsdag

Snön har återigen vräkt ner konstant under natten och dagen. Längtar efter vår! Är tveksam till om snön kommer hinna smälta bort tills den 7 mars, då det är obligatorisk vår eftersom jag fyller år då :P
Pluggandet går fortfarande ganska (läs: väldigt) dåligt, men känner mig fortfarande lugn. Ska snart börja skriva ner lite svar, och sedan under morgondagen skriva in svaren på datorn. Peter ska hjälpa mig med ett par frågor ikväll också, så det blir säkert bra i slutändan ändå. Idag åt vi något riktigt gott till lunch, wokade risnudlar med vitkål, champinjoner och morötter. Som smaksättning hade vi Santa Marias Pad thai-sås. Blev jättegott!


Grönsaker färdiga att wokas!

Vi ska snart dricka lite te och äta knäckebröd till mellanmål, innan studierna fortsätter. Har förresten fått öva lite på min franska, har lagt till ett par människor på Farmville (ja, jag tillhör bönderna:) den ena tog jag bort ganska direkt, men ett par andra har jag haft som grannar ett tag nu. Idag så ville en kille chatta, han skrev på franska, jag svarade, lagom skeptisk med tanke på den första grannen som jag raderade. Men han var väldigt artig och trevlig, från Marocko. Det var minst sagt kul att försöka komma ihåg franskan, men det gick riktigt bra. Nu skrev vi visserligen inga långa filosofiska diskussioner, men ändå. Och än så länge verkar han trevlig, och inte ute efter att kidnappa mig och sälja mig för en kamel ;) Vem vet, man kanske faktist kan lyckas lära känna vettiga människor via fb-chatten... Vi får väl se.

Nu blir det Wasa husman och citronte!

Motivation/inspiration sökes!

Det går väldigt segt att plugga. Ovanligt segt till och med. Fast ändå har tentaångesten inte dykt upp än. Känner mig ganska lugn, fast jag fortfarande inte riktigt vet hur jag ska formulera vettiga svar som kan ge mer än en halv poäng på varje fråga. Har heller inte fått svar från sociologiläraren om min seminarieuppgift, så jag vet inte om jag förstått rätt. Men som min kära A brukar säga, det löser sig.

Ikväll har jag tagit mig an det enorma diskberget som dök upp sen igår. Då ska det tilläggas att vi städade och diskade igår förmiddags... Fast besticken fick Peter diska, avsyr att diska bestick av någon anledning :)

Funderar på att gå upp ganska tidigt imorgon och ta mig ut till Ica Maxi. Där finns nämligen Vitamin Well's Fokus. Betydligt effektivare än cola, och hälsosammare. Jag är ingen stor kaffedrickare (dricker i snitt en hel kopp/månad) därför får jag okså ganska bra effekt av koffeinet. Ibland lite för bra effekt... Men om jag dricker det på morgon/förmiddag så gör det inte så mycket om jag blir hyper framåt lunch. Då kanske jag får mer gjort.

Nu tänker jag inom en snar framtid krypa ner i sängen med en bok (Svensk politik) och läsa lite innan jag somnar. Sov gott på er!

Söta linnen



Har kärat ner mig i de här två linnena från www.twilfit.se. Särskilt det svarta skulle mer än gärna få bosätta sig i min garderob. Det aprikosa känns väldigt vårigt och fräscht. Jag sover alltid i linnen, men dessa kan man ju faktiskt ha på sig annars också! Klicka på bilderna så blir de sönder


Vårkänslor




Här vaknade vi till en mulen morgon, men som ni ser på bilden strålar nu solen in genom fönstret. Tulpanerna fick jag av Peter igår på alla härtans dag. När solen lyser så får man minst sagt vårkänslor, trots att det är kallt och ligger mängder med snö utanför fönstret. Dagen bjuder på en hel del pluggande, vi håller på och tvättar och senare blir det paj till lunch och troligen lite dammsugning. En väldigt praktisk dag helt enkelt. Däremot har jag "bokat" in en dejt med Jenny på fredag efter min tenta. Peter ska på klassfest, så då passar vi på att äta räkor och dricka lite vin. Sedan på lördag ska vi vara hundvakter åt Cirrus, hoppas på strålande väder då med så vi kan ta en riktigt lång promenad! Men nu, studier! 


Söndag

Igår blev det inget inlägg, var för trött för att blogga. Åkte iaf med de två J:na in till stan. Vi gick runt, jag fönstershoppade massa träningskläder, skor och blev jättekär i en t-shirt. En ljusgul med en jättesöt pingvin som håller en blodig kniv bakom ryggen! Charmigt värre!

Idag vaknade jag kl. 7 och kunde inte somna om, så jag gick upp en stund senare och Peter följde strax efter. Det är strålande vackert väder och minus 10 grader ute. SKa skrivaklart sociologin idag, och påbörja politikdelen inför tentan. Vi skippade alla härtans-brunchen, kanske myser till det ikväll istället :)

Det händer saker i burken!

Vi köpte tre stycken burkar med kryddor att odla själv från Ikea. Oreganon är väldigt ivrig att växa upp! Så här såg den ut i förrgår:


Och såhär idag:

Både koriandern och basilikan har också börjat sticka upp ur jorden, men inte lika tydligt.

Alla <3 Dag

På söndag är det, som de allra flesta vet vid det här laget, Alla hjärtans dag. Peter och jag brukar inte direkt fira med massa gulleputt-presenter eller belamra lägenheten med hjärtan av olika slag. Däremot brukar vi ibland försöka mysa till det lite extra. I år är vi dessutom mitt uppe i hemtenta (Peter) och tentaplugg (jag). Därför tänkte jag fixa till en mysig, maffig brunch! Vad passar bättre en slapp söndag, än att ta sig lite extra sovmorgon och sedan njuta av en härlig, långsam brunch tillsammans? 
Nu har jag dessutom bestämt vad brunchen ska bestå av:

  • Virgin Mimosa, alkoholfri drink gjord på färskpressad blodapelsin och cider
  • Popburgers, minihamburgare med coleslaw
  • Rökt lax på toast med babyspenat
  • Rårakor
  • Lyxiga Riddare, en lyxigare variant på fattiga riddare


Det mesta är dessutom ganska enkelt, och kan förberedas lördag kväll. Tror Peter kommer gilla idén också, särskilt hans miniburgare :)


Den här natten

Har jag tillbringat i badrummet. Magen "bröt ihop" totalt runt midnatt, och jag har tillbringat längre perioder med att studera den målade väggen i badrummet. Det mest irriterande är att Peter lugnt sover vidare och ser sådär härligt avslappnad ut, protesterar lite i sömnen när jag för tredje gången kommer tillbaka till sängen. Fy för mig som stör hans nattsömn... Han märkte alltså ingenting. Så kan det vara. Nu sitter jag i soffan, har hällt i mig ett par Actimel yoghurtshots, inbillar mig att min knipande skrikande mage är i akut behov av lite hälsosamma bakterier. Detta medför att jag missat seminariet, och kommer få en skriftlig ersättningsuppgift. Men det kan jag leva med. Fast idag ska jag vila, och ta det lugnt mellan toabesöken...

Resfeber

I förrgår drabbades jag och Peter av ett plötsligt ressug, och igår bokade vi en resa. Det blir en weekend i Bratislava i slutet på mars! VI hade funderat på en mysig hotellweekend i Stockholm eller Göteborg, men insåg snabbt att det var dyrt. Betydligt dyrare än flyg och hotell med frukostbuffé tre nätter i Bratislava som vi betalar ynka 1800 för. Så den 27 mars åker vi till Slovakien! Helt galet, och väldigt roligt. Förhoppningsvis har våren kommit lite tidigare dit också, så vi får en härlig weekend i vårluften. Dessutom ligger Wien endast 6 mil bort, och man kan åka båt längs med floden dit...


Bild över gamla stan sett från Bratislava Slott.


Annars så har Peters förkylning blivit värre, han låter lite kråklik, och jag fortsätter med magkrångel och matthet. Sitter med skolarbete och försöker få ihop något, vilket går sådär. Tycker inte riktigt om den bok om sociologi vi har just nu, men det löser sig nog.

Fortfarande magknip

Har fortfarande ont i magen och känner mig allmänt hängig. Som tur är har jag ingen lektion vare sig idag eller imorgon, så jag hoppas på bättring snart. Idag ska jag läsa, och ta det lugnt. Vi ska väl egentligen försöka handla lite, men det kan hända att Peter får göra det på väg hem från sin föreläsning. Nu till boken... 

Helgfirande och nya inköp

Skulle varit på föreläsning nu, men har sådan magknip så jag sitter hemma och känner mig ynklig istället. Det har varit fullt upp hela helgen. Peters föräldrar var här i lördags, tillsammans med hans ena bror, först fikadde vi hemma hos oss, sedan blev det middag på Koh Phangan. Riktigt god mat, även fast de glömde vår efterätt. Inredningen var ju minst sagt speciell, och en häftig upplevelse. Jag åt vegetariska vårrullar till förrätt, och currymarinerade tzaispett i jordnötsås med thailändsk inlagd chiligurka. Såå gått! Fast den friterade scampin som Peter tog till förräätt var möjligen ännu godare...

Igår så gick vi upp tidigt och bakade bagels till frukost, innan det blev en liten sväng till Ikea och Cervera. Vi skulle titta på en ram, men kom hem med stolsdynor, kuddar, diskborstar ett glas och en gerbera istället. Så kan det gå!

Nu ska jag krypa upp i soffan och vila en stund, hoppas magknipet lättar snart.


Vår nya gerbera! I bakgrunden skymtar också de nya stolsdynorna.


Födelsedagsfirande

Idag fyller Peter år, det hurrar jag för! Ha precis hunnit färdigt med alla förberedelser inför (överrasknings)middagen ikväll. Hoppade faktiskt över en föreläsning för att hinna med, men den skulle läggas ut på nätet iaf så jag har inte särskilt dåligt samvete över det. Hade jag inte skippat den hade jag inte hunnit fixa iordning, och det hade varit synd!
Kan inte avslöja riktigt än vad det blir för något, men tänkte leta reda på batterierna som gått upp i rök och dokumentera kvällen lite :)

Nu ska jag sätta mig och göra klart seminariefrågorna tills imorgon, så vi kan ha lite myskväll sen!

Dåligt med motivationen

Sitter med boken Moderna kommuner och känner att jag inte riktigt får grepp om någonting. Det vill liksom inte fastna, och jag förstår inte helt och hållet alla begrepp och resonemang. Känns ju sådär, med tanke på att det är tenta om två veckor, och seminarium på fredag. Har ingen riktig motivation att sitta och diskutera vad som är bra resp dåligt med kommunernas försök att engagera, kommunal parlamentarism etc...

Imorgon fyller Peter år, och jag vill egentligen fixa lite grejer till, men hinner inte pga pluggandet. Vill hellre komma på vad han ska få till middag än fundera över kommunernas styre. Detta leder ännu mer till att motivationen vägrar infinna sig, och jag är för tillfället fast i en ond antikommun-cirkel. Jag förstår att det är väsentligt för en SO-lärare att ha koll på sådana här saker, men till vilken gräns? Det är ju så mycket roligare med allt annat som ingår i samhällskunskap! Ska ju faktiskt undervisa åk 1-7, inte högstadiet...
Nej, dags att återgå till relationen mellan politiker och tjänstemän(!).

Kompletta kompletteringar?

Har suttit hela förmiddagen med svensk politik, och blev färdig. Precis ätit lunch, och ska nu ta en liten paus innan jag sätter mig med kompletteringen av pm:et. Förhoppningsvis ska jag hinna klart idag, valde bort föreläsningen till förmån för pm:et, och har som mål att vara färdig till halv fem då jag ska iväg och gympa.

Igår nätshoppade vi lite jag och Peter, hade tänkt lägga ut en bild idag, men vi köpte visst de sista så de var borttagna från nätbutiken :P Lägger upp bild när de har kommit hit med posten istället!

RSS 2.0