Min utsikt just nu! Befinner mig sedan igå...

snc00230 (MMS)

Min utsikt just nu! Befinner mig sedan igår på sjukhus pga njuren. Det har varit ovanligt intensivt och ihållande, men hoppas de får ordning på mig snart. Jag är för tillfället nästan helt smärtfri, men sjukt trött. Roar mig med att läsa mattidningar i väntan på att mamma ska komma hit en sväng.


Tentan avklarad

Jag tror att tentan gick bra, det kändes iaf så. Delar av den var identiska med den gamla tentan, så det kändes ganska lugnt. Det kluriga var, precis som jag visste innan, att hitta fel i en text och förklara varför det var fel. Hoppas läraren rättar snabbt, vi är ju bara 14 som har gjort den.

Efter tentan (som tog mig 35 minuter att skriva) mötte jag upp Peter på stan. Vi åt lunch på Thai Village, tyvärr hade de varken jordnötssås eller friterade räkor som är mina favoriter, men det var gott ändå. Efteråt köpte jag vårskor, en smula tdigit fortfarande, men jag behöver ha dem i Turkiet. Som det för övrigt bara är 11 dagar tils jag befinner mig i!

När vi kom hem hyrde vi film, R.E.D, kan varmt rekommendera denna. Underbara skådespelare, riktigt bra manus och snyggt gjord. Nu ska jag börja förbereda packningen inför imorgon, och sen renskriva en uppgift på datorn.

Tentadag

Japp, idag är det dags för grammatiktentan. Känner mig hyfsat välförberedd, och ser faktiskt fram emot tentan. Jag tycker ju egentligen att det är väldigt roligt med engelska, inklusive grammatiken. Så det ska bli spännande att se hur det kommer gå.

Har hunnit borsta och gå igenom Hamlets päls nu på morgonen, och hittade inte en enda lus och inte ett enda ägg, så han kommer få följa med ner till Axvall imorgon, och busa med Emil och Åke.
Ser fram emot arbetsintervjun på fredag, och hoppas det går bra så jag får jobbet. Men nu ska jag packa ner pennor, legitimation och suddgummi!

En välkommen gäst!


Idag är det minst sagt vår i luften, vilket förstärktes ytterligare av den lilla nyckelpigan som jag hittade i fönstret. Passade på att ta en bild, innan den fick flyga iväg ut i vårvädret. Nyckelpigor ger verkligen vårkänslor hos mig!


Återbesök

Igår kväll fick jag återbesök av njurkrångel, vilket har lett till att jag fått ställa in dagens aktiviteter, och hoppas jag är fit to fight morgondagens tenta. Den börjar visserligen inte förrän 13, men med mina dumma njurstenar så vet man aldrig. Ska strax skicka Peter till Ica för att köpa bubbelvatten i mängder, så jag kan däcka i sängen tillsammans med min åh så kära grammatikbok och bubblor. Dagen ska försöka ägnas åt adverb och satsdelar, eventuellt också en smula verb. Yeay!

Härliga söndag

Det blev visst en oplanerad bloggpaus i helgen, men har ägnat mig åt andra saker. Igår provade vi en av mina julklappar från Peter, wii-spelet Order Up som visade sig vara ganska undehållande. Idag har jag tänat Hamlet i  en dryg halvtimma, sedan blev det långpromenad tillsammans med Peter och Henrik. Det var en underbart härlig promenad, vi kunde gå på skaren på gärdet, så Hamlet fick springa lös. Han roade sig kungligt genom att springa i åttor runt oss tre, samt göra underliga mönster i snön. Vi mötte inga hundägare, och bara ett par människor på hemvägen, så han fick gå lös en ordentlig sträcka. Det var minst sagt uppskattat!
Tyvärr så glömde jag kameran, så det blir inga bilder.
Väl hemma drack vi te och åt mackor innan Henrik gick hem till sig för att plugga. Sen dök Josse upp helt oväntat, och kikade lite när vi spelade Order Up igen.
Ikväll ska vi se på Legend of the Guardians, "Ugglefilmen", och kanske spela lite Mario på Wii:t.
Skriver mer imorgon mittemellan grammatikplugg och fika på stan!

Fredag och väskhund

Det har varit en hyfsat intensiv dag än så länge. Har gjort klart en uppgift, ska bara renskriva den på datorn och skicka in. Har även börjat läsa i en av böckerna vi ska läsa i litteraturkursen.
Besöket hos frisören var riktigt lyckat, blev jättenöjd med slingorna! Håret blev mycket ljusare och fräschare, eftersom mina toppar alltid blir så solblekta så blev även färgen jämnare nu. Längden blev också riktigt bra, lagom kort men fortfarande så man kan fixa en frisyr (om man skulle orka bry sig).
Invigde en av mina födelsedagsprsenter idag, ryggsäcken. Den var riktigt bra, men Hamlet blev alldeles vild när jag tog fram den. Han verkar tro att det är hans ryggsäck! Kanske inte så konstigt med tanke på att vi lät honom provsitta den när jag fick den. Han hoppade i den självmant, och sedan gick jag ett varv i lägenheten med Hamlet i väskan på ryggen... Idag fick han dock inte följa med, och tycktes mycket upprörd över detta.


Har jag nämnt att Hamlet är en väskhund...!

Glömsk

Har ju glömt att visa bild på det jättefina halsbandet jag fick av Peter i födelsedagspresent! Det är det som är på bilden nedan, fast mitt har silverkedja istället för guldpläterat, vilket jag tycker är finare. Det är en healing gem, en grön jadesten som bland annat ska bringa hälsa, tur och framgång.


Bild lånad från www.kyssjohanna.se


När du får oväntad besök

Imorgon kväll får vi oväntat besök! Torgunn från Norge som jag inte har träffat på sisådär 6 år och hennes pojkvän Martin behövde ha en sovplats i Uppsala, då de ska titta på en lägenhet här på lördag. Eftersom vår bäddsoffa var obokad, så reseverade vi den genast i deras namn! Ska bli kul att ses, var som sagt väldigt längesedan, och jag har inte träffat hennes pojkvän, och hon har inte träffat Pete heller för den delen.
De kommer ganska sent, så innan dess kommer jag hinna med ett besök hos min frisör Charlotta. Har bokat tid för både klippning och slingning, känns som att hået behöver en rejäl uppfräsching inför vår/sommar/Turkiet!
Kom på förut idag att det bara är 16 dagar kvar tills vi åker, och att jag för tillfället inte äger ett enda par shorts. Fick därför bli en beställning från Ellos, och jag hoppas de kommer passa bra. Annars blir det retur!

Men nu ska jag återvända till boken jag läser, Den glömda trädgården. Har fastnat, och tänkte läsa ut den ikväll. Kanske bjuder på en recension om jhag känner för dte när den är avslutad.

Tvättad säng?


"Om husse och matte är så dumma så de lägger min säng i tvättpåsen,
då får jag väl helt enkelt lägga mig i sängen, i tvättpåsen!"


Don't count me out just yet...

Som alltid när jag lyckas bli sjuk och missa en del i skolan, bli mer sjuk och missa lite till, blir jag lite låg. Jag känner mig isolerad hemma och börjar så smått klättra på väggarna. Förutom de trevliga njurstenarna och den ännu trevligare magsjukan som drabbade mig i början av vecka, har jag nu lyckats dra på mig en förkylning. Förhoppningsvis upptäcktes den i tid så jag hann börja med Echinagard, och det blir det kanske inte värre än lite snuva. Men allt sjukdomstrassel gör som sagt att jag blir lite låg. Jag tappar lusten att sitta ner och plugga, eftersom jag bara orkar korta stunder i taget. Vanligtvis intensivpluggar jag en till två timmar, tar sedan rast och fortsätter med ett till intensivpass. Nu får jag istället övertala mig själv att plugga iaf en liten stund. Eftersom jag har tenta på onsdag, vore det bra om jag kunde läsa lite till. Är egentligen inte särskilt orolig över om jag blir godkänd, för det tror jag att jag blir. Och i värsta fall får jag reda på vad jag behöver träna på till omtentan i början av maj. Men med tanke på att jag i början av terminen hade ambitionen att lyckas få ett VG på den här tentan, så har nivån sänkts ganska rejält. Bara pga envisa sjukdomar som suger energi från mig.

MEN, trots detta så tänker jag inte ge upp riktigt än. Jag har hela helgen, samt måndag och tisdag på mig innan tentan. Förhoppningsvis släpper snuvan, och då kan jag bli piggare och orka mer. Sedan har jag ju faktiskt en resa till Turkiet att se fram emot, det är bara 16 dagar kvar tills vi åker nu! Innan dess ska jag dessutom på arbetsintervju, och när jag kommer hem från Turkiet så ser det ut som att det kommer hända fler roligheter.
Så bara för att energisugande sjukdomar för tillfället har bosatt sig hos mig, så innebär det inte att jag är ute för räkning. Iaf inte än!


Kvällens middag: Pannkakor! Börjar bli rik...

snc00221 (MMS)

Kvällens middag: Pannkakor! Börjar bli riktigt bra på att vända dem i luften...


Angripen

Hamlet har blivit angripen! Av pyttesmå orangebruna och blodsugande små varelser. Löss! Vi har ingen aning om var de kommer ifrån, men för drygt två veckor sedan fick han hälsa på en hund när vi var ute och gick. Det är den senaste hunden han har hälsat på, så mest troligt är väl att den stackaren bar på några och smittade vår skrutt. Oavsett så ska vi iaf se till att bli av med dem. Vi väntar på att Peter ska komma hem med behandlingsmedel. Som tur är så verkar jag ha upptäckt det i tid, det är inget gigantiskt angrepp. Inte än iaf. Så ikväll blir det lus-sanering för hela slanten. Trots att jag vet att de inte smittar hund till människa, så kan jag inte låta bli att klia lite extra på mig själv. Läskiga små saker!

Tisdag morgon

Gårdagens illamående blev värre under natten, och mellan 04 och 07 spenderade jag större delen av tiden i badrummet. Mår fortfarande väldigt illa, men hoppas kunna få i mig något ätbart snart. Ofrivilligt ändrade planer idag alltså. 
Har också blivit lite rosslig i halsen, så det är väl dags att börja motarbeta vårens ventuella förkylningar. Hoppas att jag orkar ut på en kortare promenad framåt eftermiddagen, det är stålande sol och jättehärligt väder ute. Men känner mig minst sagt tveksam till det... Hör av mig senare under dagen, ska försöka orka läsa lite nu. 

Illamående

Det blev ingen hundkurs ikväll. Har tillbringat eftermiddagen med att ligga utslagen och mått väldigt illa. Har dock inte räkts än, så jag hoppas att det inte är vinterkräksjukan som tydligen drabbat Uppsala ordentligt nu. Eller ännu värre, att njuren har något fuffens för sig.
Innan jag däckade hann vi med en rejäl promenad med Hamlet, och även han ligger utslagen nu. Dock av trötthet, inte illamående. Jag provade mina skor, byxor och tröja, och de var riktigt sköna! Framför allt byxorna visade sig vara värda sitt pris. Skulle lätt kunna tänka mig att bo i dem, om de nu inte vore specialgjorda för löpning.
Ska ta det lugnt ikväll, har en tidig tid att passa imorgon och vill inte riskera att missa mer nu.

Utmaningen 2011


Idag är det 173 dagar kvar till årets utmaning. Jag har anmält mig till Tjejmilen som går av stapeln den 3 september. Mitt mål är att kunna jogga hela sträckan utan att behöva gå emellanåt. Men viktigast är att jag tar mig i mål. För att kunna genomföra detta, måste jag börja träna redan nu. Jag är helt otränad när det gäller löpning, och det har ärligt talat aldrig varit min grej. Men nu, helt i linje med ett av mina mål för 2011 ska jag våga mer, och utmana mig själv. Förra veckan köpte jag ett par riktiga löparskor, som ni kan se ovan. Noga utprovade med hjälp av kunnig personal på Löplabbet här i stan. Igår köpte jag ett par ordentliga löpartights, samt en tröja som var på rea. Så nu har jag allt jag behöver för att komma igång. Har redan hittat ett träningsschema för den som aldrig sprungit förut. Ska börja med 30 min 4 gånger i veckan, gå i raskt tempo och successivt öka antal minuter som jag joggar/springer.
173 dagar kvar, någon som antar utmaningen?


Söndag kväll

Efter en riktigt trevlig helg ska jag nu strax krypa ner i sängen och läsa en stund i min nya bok som jag fick av syskonen. Vi har haft det riktigt bra, njutit av god mat, trevligt sällskap och en del shopping. Kvällen har ägnats åt sista säsongen av Ugly Betty, räkor och avokado. Riktigt gott, men oj vad mätt man blir!

Imorgon har jag inga föreläsningar/seminarier, utan dagen kommer istället bestå av en hel del grammatikpluggande och eventuellt en sväng in till stan. Det är också sista gången på hundkursen imorgon kväll.
Om jag hinner har jag dessutom tänkt starta igång min nya utmaning till mig själv, i så fall lovar jag att blogga!

Jättekopp! Peter och Aron hittade den perf...

snc00218 (MMS)

Jättekopp! Peter och Aron hittade den perfekta (?) kaffekoppen på Chilli tidigare idag.


En glassmaskin!

Jag har fått en glassmaskin! En fin vit som rymmer 1,4 liter. Så den ska definitivt provas lite längre fram i vår. Fick också en bok och en ryggsäck.

Idag har mamma och jag varit en sväng på Ikea, sedan gick vi runt på stan innan vi mötte upp Peter och Aron för lunch på Tzatziki. Efter en riktigt god 2-rättersmiddag köpte vi med oss efterrätt hem från Annelie K, Crema Catalana. En riktigt god vaniljkräm med kaffe- och rörsockertäcke. Så nu är vi minst sagt mätta och belåtna. 

Ikväll blir det eventuellt en spelomgång med Europa - Frågespelet och sedan blir det film. 


 

Min glassmaskin! Bild lånad från www.jula.se  


Tjoho!

Kikar in lite snabbt bara, ska strax iväg en sväng till stan för att fixa lite nya sängkläder bland annat. Det är vår i luften, fågelkvitter och strålande soool!
Mamma och Aron kommer upp om några timmar och stannar över helgen. Vi ska småfira min födelsedag lite i efterskott. Men nu måste jag röra på mig, hörs senare!

Onsdag kväll

Precis som jag skrev imorse så har det varit en intensiv dag, minst sagt. Men den har varit riktigt bra också, redovisningen gick bra, jag fixade ärendet på stan imorse och fick dessutom ett roligt telefonsamtal. Jag ska på arbetsintervju om ett par veckor! Det är sommarvikariat på ett äldreboende, och jag hoppas att intervjun går bra. Känner ett sug efter att få jobba i sommar, var ett tag sen nu.

Imorgon är det grammatikseminarium som gäller, och så måste jag beställa den italienska buffé vi ska äta i helgen när mamma och Aron kommer upp. Ska försöka lägga upp ett litet pluggschema också. Har två extrauppgifter för att ta igen det jag missat i Social Studies, grammatiktenta om två veckor och idag började litteraturkursen. Visserligen är det en månad till första litteraturuppgiften ska vara inlämnad, men jag vill gärna hinna några steg i förväg. Särskilt eftersom jag missar nästa tillfälle eftersom jag kommer ligga vid poolen i Turkiet med en drink i handen!

Aktiv dag

Idag kommer jag ha ganska fullt upp. Jag ska strax bege mig ner till stan för att uträtta ett ärende, sedan sätter jag mig i Engelska Parken och pluggar grammatik fram till vårt litteraturseminarium. Efter det ska vi finslipa vår muntliga redovisning ett par timmar innn det är dags att hålla den. Så det blir heldag idag, ca 9.30-16. Men det ska bli kul, särskilt som jag mår bättre idag än vad jag gjort på nästan två veckor (ta i trä!).

Ärendet jag ska uträtta kommer ni få veta mer om senare, om jag får tag på det jag ska ha. Kan avslöja att det kommer att pågå under en lång period, flera månader faktiskt...

Hur som helst, eftersom jag inte kommer blogga mer idag, så bjuder jag på ett par bilder från min födelsedag. Har fått jättemånga fina presenter!




Peter hade fixat födelsedagsfrukost, hallonsmoothie och... gurktårta!


Fina presenter!


Min favoritblomma, Gerbera! Just den här färgen hade vi i vår brudbukett.

Cocktail hours...


Black mojitos, Strawberry Margaritas och Blue Ice!


Browniesnittar med vaniljgrädde och hallon... Mums!

Soffgänget softade i soffan

Frågesport med underliga frågor...!


När Hamlet tyckte klockan var mycket så lade
han sig under bordsduken och tillbringade
resten av kvällen såhär...


Härlig helg

Det har varit en riktigt härlig helg, trots en hel del njurstenstjafs. Fredagens cocktailparty var riktigt lyckat, och det var kul att så många kunde komma! Det blev inte så många bilder tagna, men kanske kan hitta ett par som är tillräckligt bra för att lägga ut.

Igår så åkte jag och Alex in till stan en sväng, jag köpte två nya BH:ar, hårspray och torrschampo, medan Alex fyndade både skor, tröja och byxor. Ett par av de skor hon köpte ska jag nog köpa likadana i veckan, de var jättefina! Lägger upp bild när jag har dem i min ägo. Under efetrmiddag kväll så tog vi det mest lugnt, jag och Alex fönstershoppade på nätet innan det blev tacoinspirerad middag följt av chips och godis framför en film, Dear John. Filmen var sådär, den kändes ofullständig och ingen av oss var helt nöjd med den.

Idag har jag bara vilat, är helt slut i kroppen efter allt njurstenskrångel. Peter smög in till stan en sväng förut och smusslade med något när jan kom hem... Och nu kikar vi på en till film som än så länge känns mycket bättre, Letters to Juliet. Det blir nog ganska tidig kväll för mig, måste upp tidigt imorgon, har en uttalsföreläsning kl. 9.

Hamlet gillar solen!

snc00213 (MMS)

Hamlet gillar solen!


Testbild

snc00211 (MMS)

Testbild


Förberedelser pågår!

snc00208 (MMS)

Förberedelser pågår!


Välkommen vår?

Då blir det ett nytt försök!
Idag är det en ny känsla i luften. Solen har lyst från en strålande blå himmel, fåglarna kvittrar glatt och det droppar överallt. Det känns som att våren börjar få ett övertag om vintern, vilket är helt underbart. Jag hoppas verkligen att den är här för att stanna, och att snön fortsätter att smälta bort. Jag har alltid hävdat att det absolut inte får vara snö den 7 mars, eftersom mars är en officiell vårmånad. Sedan vi flyttade till Uppsala har jag dock år efter år fått finna mig i att marken oftast har varit mer eller mindre vit. Så länge det vita är på väg bort gör det mig dock ingenting, bara den där omisskänliga känslan av vår finns i luften!

Idag har jag hunnit med att sola, njuta av en promenad med Hamlet, läsa en hel del och uträttat ett par ärenden på stan. Bland annat har jag fyndat ett par skor för 99:-, mina nuvarande som är från förra vintern gav idag upp mot det välkända Uppsalaslasket, så jag smet in på Skopunkten. Där hittade jag ett par svarta skor som passade perfekt, så de fick det bli.

Ikväll ska vi handla det sista inför morgondagens cocktailparty, annars blir det nog ganska lugnt ikväll. Funderar på om det ska finnas någon form av sötsak på partyt, i så fall fixas nog det ikväll:)

MUTTER

Skrev precis ett långt inlägg som försvann bara för att Upnet rånglade. Måste iväg nu, så jag skriver mer ikväll!

Kvällen

Om en inte alltför lång stund ska jag krypa i säng, men innan dess ska Hamlet få sig ett bad. Han har bett om det i flera dagar (hoppat upp på badkarskanten, stirrat ner och gnällt) så ikväll är det dags.

Grupparbetet förut gick bra, vi hann i stort sett färdigt, ska bara finslipa, komma på diskussionsfrågor och sedan dela upp vem som ska säga vad. Men när vi var färdiga vvar jag så trött att jag mötte upp Peter och tänkte ta mig hemåt. Tills vi fick låna Åsas bil, och kunde införskaffa diverse drycker tills på fredag. Nu är det bara lite ingredienser till det ätbara som ska inhandlas under morgondagen, så är allt klart inför fredag!

Imorgon ska jag försöka hinna med att sola, missade det förra veckan, och det vore skönt att hinna grunda med lite färg, är ju bara 31 dagar tills vi åker! Har även ett par andra saker på schemat, men så länge jag bara är trött blir det inga problem att fixa. Peter har skola hela dagen, så jag får fixa och greja på egen hand. Eller, Hamlet hjälper förstås till så mycket han kan, eller om han stjälper... :)

Onsdag

Idag är jag tröttare än tröttast, men det verkar som att anfallet har gett med sig för den här gången iaf. Jag ska iväg och träffa min grupp kl. 10, sen får jag se om jag stannar ända till 14, eller om jag åker hem lite tidigare och skippar grammatiken. Just nu håller vi på med verb, och det känner jag mig inte så osäker på. Är som sagt sjukt trött, och vill hellre lägga energin på grupparbetet eftersom vi har redovisning nästa vecka.
Idag är det iaf strålande solsken, vilket ger extra mycket positiv energi! Synd bara att det är 10 minusgrader, men det borde bli lite varmare under dagen iaf!


Sol över Flogsta låghus


En pigg och busig Hamlet, redo för nya äventyr!


Nya möjligheter

Nej, den här dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Har legat utslagen i sängen större delen av dagen, och sedan i soffan och tittat på Ugly Betty med Peter. Hade en hel del planer idag förutom grupparbetet, som jag fått ändra om. Vilken tur då att det imorgon är en ny dag med nya möjligheter! Det blir grupparbete imorgon från 10, och sen seminarium från kl. 14. Heldag med studier alltså. De andra planerna får jag skjuta upp tills på torsdag, då jag dessutom behöver förbereda en del inför fredagens fest. Känns som att det kan bli lite snålt med tid, men det ska nog fungera!



Kortet jag fick av Peter på alla hjärtans dag. Det har en viss charm...


Fan.

Idag är jag sur. Riktigt sur. Jag hade planer, och jag skulle jobba med gruppen på förmiddagen. Men nej, det går ju inte för sig att planera något. För då måste ju njuren sätta igång ordentligt och förstöra! J*vla skit! Så nu ligger jag i soffan med den starkare medicinen i kroppen, mår illa, det ilar från njuren och jag känner mig allmänt blääh!
Fan.

RSS 2.0