7 år

Idag är min sista officiella sjukskrivningsdag. På lördag har jag möjlighet att ta igen en tenta jag missat. Jag bör kunna bli godkänd, om jag bara orkar repetera lite under morgondagen. Har lite svårt att fokusera, men det löser sig alltid på något sätt.

Idag firar jag och Peter dessutom 7 år tillsammans. Vi började dagen med en riktig mysfrukost, och nu väntar jag på att han ska komma hem. Vi tänkte inte fira så mycket ikväll, utan det blir på lördag kväll istället, efter tentan och när vi hjälp Henrik flytta. Planerar en god tre-rätters middag med karibiska influenser, får se om det blir som jag tänkt...

En helg i trädgården




Staket in progress



Hamlet inspekterade noga båda staketbygge och rabattplanering...


Bara städning kvar!


Spaljén på framsidan. Vi har börjat rensa bort mossan också. Fler bilder kommer när allt är klart.




Deppdag

Idag är en riktig deppdag. Vilket känns väldigt taskigt, eftersom jag har varit mer smärtfri de senaste tre dagrna än åp flera månader. Kan ha något att göra med att jag inte tagit läskiga medicinen heller. Den är bland annat serotoninhöjande, och jag funderar på om min ovanligt extrema nedslagenhet kan bero på att nivåerna håller på att stabiliseras igen. Jag borde vara på bra humör, så gott som helt smärtfri, sommarvärme, mys och bus med Hamlet och Dante... Men idag känns allting åt helvete. Köket är ett bombnedslag, men jag orkar inte ta tag i det. Jag som vanligtvis gillar att ha det rent och fräscht.  Försöker verkligen att tänka positivt, men det är en del stress som spökar också. Plus att min hjärna plötsligt började tänka på ålder. 

Om jag ska vara lite positiv, så känner jag ändå att mitt huvud börjar bli klarare och mer fokuserat utan medicinen. Dessutom såg jag en blåvinge igår, första levande jag sett på flera år. Dessutom har passionsblomman i trädgården börjat slå ut, och sommarvärmen är ljuvlig. Om inte ens en månad har Peter ledigt i nästan tre veckor, så vi kan vara lediga tillsammans. Så det finns mycket att vara glad för och se fram emot.
Men idag får det lov att vara en deppdag. Faktiskt.

Träning!



Pust! Har precis kört 20 minuter på Orbitreken, det kändes minst sagt. Var längesen jag kände mig i tillräcklig bra form för att testa, men idag gav jag mig fan på att klara 20 min. Vilket jag också gjorde! Visserligen i betydligt lägre tempo än vad jag brukade köra, men ändå, jag gjorde det! Hoppas orka ett likadant pass imorgon också. Dante blev lite fundersam och orolig först, men när han lagt sig bredvid Hamlet så somnade han snabbt och sov under tiden.


Trädgårdsfix




Noggrant övervakat av inspektör Dante.


Odlingslådan börjar komma på plats. Första delen iaf...



Blommor och växter väntar på att få komma ner i jorden.


Det är ett hårt jobb att inspektera, bäst att ta rast!




Helgmys

De senaste dagarna har flutit ihop litegrann, med en held del valpgos, Bus-Bröder, trädgårdsfix, valpfostran och trötthet. Min syster var här onsdag-fredag, och byttes av av Peters föräldrar igår. Vädret igår var lite lurigt, men det blev till sist grillat till kvällen. Idag däremot har sommaren varit på visit, och vi har njutit av solen, grejat i trädgården och promenerat. Är fullständigt slutkörd nu, även om jag mest har tittat på när de andra jobbat. Har inte laddat över bilderna än, men det kommer nog ett trädgårdsinlägg under morgondagen. Tills dess: Ha en riktigt skön lördagskväll!

Två trötta pojkar


Valptider


Sent igår kväll kom vi hem med vår nya familjemedlem. Peter mötte upp oss vid tåget. Resan gick väldigt bra, Hamlet körde sin vanliga "ligga och sova-stil", och Dante härmade till största delen. Han blev lite störd av alla konstiga ljud och dörrar som slogs igen, men sa inte ett pip utan låg lugnt i väskan och spanade. Väl hemma blev det en kort rastning i trädgården innan läggdags. Dante fann direkt sin nya ljusblå säng, och snarkade sött ända tills min mage pajade vid 04.30 och jag tyvärr störde honom. Då blev det en lite pöl på golvet, men annars har det gått väldigt bra.

Just nu ligger pojkarna på varsin sida om mig i soffan, och sussar sött. Dante på rygg, och Hamlet på mage... Om en dryg timme dyker min syster upp, hon ska stanna här tills på fredag. Kommer sätta henne i arbete och slänga de sista hallonsnårs-pinnarna. Både Dante och Hamlet upptäckte dessa, och tyckte att de nog var det roligaste som fanns i hela världen! Så de ska bort... Tänte också passa på att plocka lite i köket, utan att snubbla på en liten skrutt :)



Vårkväll


Efter några dagar med regn, rusk och blåst här nere i Axvall sprack himlen upp i en strålande vacker majkväll igår. Fram med grillen, och ut för att dokumentera det vackra vårvädret. Hamlet skuttade lyckligt runt och undersökte alla blommor, och var mer än villig att ställa upp på bild. Han passar väl på nu innan vi åker hem och får med oss Dante, sedan lär det bli fullt bus mellan sovstunderna.


Hamburgare på grillen, min quornburgare syntes inte här, men fanns där någonstans...


Vacker röd Gullviva, och en sniffande Hamlet i bakgrunden



"Ställa upp på bild? Självklart!"

En tusensköna i kvällens sista solljus

Husse-Puss



Tillökning




Hamlet ska få en "lillebror"! Den här lille killen kommer flytta hem till oss på tisdag. Än så länge är han namnlös, men vi har några olika förslag på gång. Hamlet har redan bekantat sig med honom, och de gillade varandra på en gång. Så nu blir vår lilla familj snart fyra :)


Test

20120507_162710 (MMS)

Test


Status


Senast jag skrev var jag inte säker på om jag skulle skriva mer i den här bloggen. Det har varit en välbehövllig paus, särskilt som jag minst sagt haft fullt upp med att vara sjuk. I fredags kväll fick jag plötsligt riktigt hög feber, frossa och smärtorna dök upp med full kraft. Det blev ambulans till akuten, där de misstänkte njurinflammation pga den höga febern. Jag blev fullpumpad med antibiotika, skickad till röntgen och fick smärtstillande. Personalen var otroligt trevliga på alla ställen, och vi kände oss för ovanlighetens skull riktigt väl omhändertagna.

Röntgen visade dock att det inte var något konstigt med njurarna, var för första gången sedan många år helt stenfri i höger njure, och hade bara ett yttepyttefragment i den vänstra. Väldigt positivt ur njurstensperspektiv, men då blev det också återigen konstaterat att smärtorna inte beror på njursten, utan något annat.

Jag skrevs ut lördag förmiddag, och vi åkte hem och däckade resten av dagen. Fick till råga på allt väldigt ont i halsen, och när vi tittade i den såg det ut som ett skolboksexemplar av halsfluss. Det var antagligen det som orsakade den plötsliga febern, och tack vare antibiotikan blev det inte såihållande som det kunde ha blivit. Med det sagt så tillbringade jag natten till söndagen vaken, då jag inte kunde svälja pga smärta och svullnad i halsen. 

Det var en minst sagt sliten, trött och ynklig Lisa som tillsammans med Peter tog sig in till Endometrioscentrum Valborg förmiddag. Peter var i stort sett lika trött som jag, fast han hade åtminstone inte ont någonstans. Vi var lite tidiga då vi inte visste hur mycket folk det skulle vara på bussarna, men behövde trots det inte vänta länge. Tio minuter före utsatt tid fick vi komma in till läkaren, som var precis lika trevligoch lugn som sist. Det första han gjorde var att titta på mig och konstatera: "Du har ont". 

Nu är jag uppsatt på väntelista till operation, vi har gått tillbaka till dubbel dos Visanne och jag går konstant på tung smärtstillande medicinering. Och är heltidssjukskriven maj ut. Igår gjorde jag ett litet test för att se om jag kunde klara mig utan smärtstillande. Det var en dum idé, framåt kvällen slog allt till ordentligt, men jag hann ta mediciner i tid så jag kunde få ordning på det. Med resultatet att natten till idag var till största delen sömnlös. 

Det är många tankar och funderingar som surrar omkring i huvudet nu, om studier, operation, mediciner, examen... Listan kan göras oändlig. Men nu har vi iaf en plan, vilket gör att det ändå känns bättre, mer hoppfullt. 

För tillfället ägnar jag dagarna åt att vila, och när orken dyker upp påta i trädgården. Vilket endast går korta, korta stunder, men jag får iaf lite frisk luft och kan njuta av solen. Får se hur mycket jag kommer blogga, men det lär nog dyka upp ett inlägg någon gång ibland. 


RSS 2.0