Mot Skara/Axvall

Valde att inte göra mattetentan idag pga stenar och biverknningar som gjort att jag inte kunnat plugga. Satsar på omtentan istället. Nu håller vi på att packa för att åka söderut över hela Valborg. Känns faktiskt riktigt skönt att slippa vara i Uppsala i år. Valborg är ju sjukt stort här, och det är så mycket som ska hinnas med och göras. Iofs väldigt roligt, men i år har vi andra roligare saker för oss. Som att måla ett garage :P

Nytt i garderoben


Skor från SKopunkten och toppar från Ellos. Köpte ytterligare några toppar på stan i turkosa, gröna och aprikosa färger, men har tyvärr ingen bild på dem än. Favorten är helt klart de prickiga ballerinorna med kilklack. Me like!

A little bit of heaven, and a little bit of hell

Ganska sent igår kväll dök Stenarna upp igen. De där små hemska sakerna som bosatt sig i mina njurar. Tog en tablett ohc lyckades somna. Tog ytterligare två imorses, ohc svor över tajmingen. Lyckades dock på något sätt (snurrigt, illamående med en dov smärta i flanken) ta mig till skolan och genomföra tentan. Ett riktigt litet minimirakel att genomföra på smärtstillande som bara tar bort 90% av smärtan. Det kändes dessutom som att jag verkligen borde bli godkänd, men man vet ju aldrig. Skrev den på 43 minuter, och stapplade iväg mot bussen med Peter i telefon hela vägen.

Glömde avboka min provtagningstid imorse, kunde heller inte ta medicinen efetrsom risken var att den i kombination med de smärtstillande skulle paja magen och då skulle jag garanterat inte komma någonstans. Har faktiskt börjat inse att jag verkligen inte vill ta mediciner (jo, mot njurstenen för jag har faktiskt inte haft ett ordentligt vidrig-smärta-åka-ambulans-till-akuten-anfall sedan jag började med den). Jag är extremt trött på att ta piller hit och dit, avskyr det, och kan ärligt säga att den jag fick  mot lederna än så länge inte gjort någon större skillnad, annat än att irritera mig (och magen emellanåt).

Jag vill helt enektl sluta med alla mediciner och tro att allt fungerar utan dem. Kanske skulle tom min knäppa mage skärpa till sig då, nu är det ju oftast pga dem som magen pajar. Har ätit någon form av medicin sedan jag var knappt elva. Detta har lett till att jag väntar så länge som det är möjligt innan jag tar smärtstillande eller bara vanliga huvudvärkstabletter. Min kropp är ett miniatyrapotek. Jag tar nu sammanlagt nio tabletter om dagen av tre sorter, och emellanåt en till mot magen. Jag är trött på det. Jag vill inte ha några mediciner. 

Men jag vill också kunna skriva två sidor för hand utan att fingrarna skriker och vägrar samarbeta (åh vad jag saknar pm, hemtentor och annat som inte innefattar handskrivna blad).  Men eftersom fingrarna fortfarande reagerar så efter 9 veckor på ledmedicinen, tycker jag inte att den verkar så nödvändig. Och det är ändå inte så ofta jag skriver salstentor (bara tre ggr på knappt 4 veckor, haha) så de få gångerna kan jag leva med att ha "gammal tant-fingrar". Frågan är bara om läkaren håller med. Huvudsaken är att jag mår bra, och det gör jag inte av att vara 22 år gammal och ha en egen pillerdosett.  Det passar inte in i min självbild. Njurstensmedicinen måste jag ta, där har jag inget val. Men de andra fyra tabletterna om dagen, är de verkligen nödvändiga? Jag är tveksam...

26 april

Har gjort mig en mugg (!) espresso och sitter vid köksbordet och pluggar. Begreppstenta imorgon, men jag känner verkligen inte för att plugga. Man gör väl det man måste antar jag. Lyssnar på reggae och försöker mana fram ett sprudlande intresse för pedagogiska språkbegrepp. Går sådär...

Gårdagen var jättehärlig, en ordentlig shoppingrunda med Peter och Josse som avslutades med mumsig grillning och film där fler uppmanades att ansluta sig,  Jenny, Julia, Henrik och Nicole. Gjorde riktigt goda passionsfrukt och romdrinkar som blev allmänt uppskattade, definitivt ett recept att komm ihåg =)

Men nu, back to the books...

Straffbart

Ibland vill man bara radera sina grannar från jordens yta. Några av dem hade fest igår. Vi hörde inte bara basen denna gången. Vi hörde allt, vi hade lätt kunnat sjunga med i texterna om vi velat. Det ville vi inte. Klockan var nämligen 02 på natten. Vi ville bara sova. Det gick inte bra. Nu har jag stora mörka ringar under ögonen och måste plugga. Jag är inte glad. Jag är trött. Väldigt trött.

Fredagskväll

VI sitter framför Ocean's Eleven på kanal 5. Efter en hel del velande (bio, pub, Vi ska ju faktiskt på bio nästa fredag (Wolverine). Jag läser lite bloggar och "fönstershoppar" på nätet. Tänkte inte lägga mig alltför sent eftersom jag måste plugga i morgon, så mycket som möjligt så jag kan träffa Josse på stan efteråt. Helst hade jag velat sticka in till Huvfudstaden och gå på Grönan, men man kan inte få allt :P

Godnatt på er så hörs vi imorgon!

Solig Morgon

Ser ut att bli minst lika varmt idag som igår! Har suttit och betalat räkningar, lika bra att få det överstökat. Nu ska jag fortsätta städa lite, och sen sätta igång med pluggandet. Känns väl inte alltför lockande att plugga matte en dag som denna, men vad gör man när man inte har något val?
Hörs senare!

Mysig filmkväll

Peter och jag hjälptes åt att diska upp den mystiska diskvulkanen som placerat sig i köket och dessutom sprutat ut disk lite varstans i lägenheten. Efter detta maffiga uppdrag gick vi till Ica och inhandlade innehållet till en Rostad paprika-bruschetta och en pastaotto. Detta lagade vi till och åt sedan framför filmen Rachel Getting Married som visade sig vara ett riktgt bra drama, lite "öppet" slut, men annars riktigt bra. Nu ska jag läsa lite innan det är sovdags. Imorgon är det plugga som gäller. Suck.

Megatentan!

Hihi, skrev ju igår att jag trodde det skulle bli en bra dag idag. Det blev det minst sagt. Jag har hämtat ut megatentan. 41 poäng av 44 möjliga!!! *skuttar runt i glädjedans*
Med full pott på lektionsplaneringen!!! Megastort jättehurra!!!!!!!


*weeeeeeee*

En bra dag

Idag har varit en bra dag. Faktiskt en riktigt bra dag på många sätt.
 Men nu är det dags att sova, och se fram emot en ny dag imorgon.
 Troligen en bra dag det med.
 =)

Erotiskt paket!?!

Fick en ganska underhållande överraskning idag. Peter hade hämtat ut mitt bokpaket från Adlibris (trodde vi iaf). Jag sa att det var lite stort för att bara innehålla en bok och öppnade det. Blev lite överraskad när jag i det hittar två böcker innehållandes erotiska noveller. Sedan upptäckte jag att fakturan var till en kille som också bor i hus 63, och att även adressen på utsidan var till honom. Efter diverse skrattanfall stack Peter tillbaka till Ica med paketet, och kom sedan hem med rätt paket. Men det var en ganska kul grej som gav oss ett gott skratt... Fniss

Onsdag

Idag känner jag mig överkörd av en traktor. Tror det också kan benämnas pollenchock. Kliande rinnande ögon (som tur är har vi ögondroppar) mosigt huvud och täppt näsa. Segare än segast är jag också. Vilket är helt okej för idag ska det städas! Peter är och lämnar in sin hemtenta, och när han kommer tillbaka ska vi sätta igång. Minst sagt välbehövligt, vi bor just nu en röra. Inte en sådan där mysigt charmig förvirrad professor-röra, utan mer ett katastrofalt-bombnedslag-röra. Så vi ska som sagt ägna dagen åt städning. Återkommer om vi överlevt =)

Onda Up-net!

Eek! Resultatet från sluttentan i språkdelen ligger nu ute i filarean. Problemet är att min kursfilarea har försvunnit. Så resultatet finns, men jag kommer inte åt det!!! Har mailat supporten och hoppas de svarar snarast. Vill veta. eller inte. Fast mest vill. Tror jag. Gaaah!

Hang down your head

Fick ta medicin igår kväll, ohc har känt mig allmänt ur form hela dagen. No pain nu iaf, alltid något. Har pluggat lite och bara tagit det lugnt. Gick och solade en kortis förut bara för att slappna av lite också. De har börjat göra iordning ordentligt där nu, ytterligare ett solarium och en ny vägg hade dykit upp. Fast det var bara ett som var igång. Nu ska jag fortsätta kika lite på Grey's på femman, fast det var det sorgliga avsnittet nu, det när Denny dör.

Barnsligt förtjust

Av en slump kom jag in på en helt underbar barnleksakssida, www.lekvira.se. Genast kom barnet inom mig till liv, och jag har tillbringat en halvtimme med att fnissa och utbrista "naww" och "aaah". Lyckades tom få Peter intresserad av en av leksakerna, en grymt cool åkbil:



879:- hos Lekvira

Hittade dessutom en ursöt mätsticka i form av en drake med riddare och skattkista:



Våra potentiella framtida barn kommer bli bortskämda... Frågan är vem som skulle bli lyckligast, föräldrarna eller barnet *fniss*

Nämnde jag att jag utbildar mig till förskolelärare?

Fortsätt simma

Åh så skönt det var att cykla in till stan i det soliga (men blåsiga) vädret och sedan simma! efteråt gick jag in på Village och köpte hängande glasbubblor som vi ska ha till D-Day. De har väldigt mycket roligt i den butiken, vissa saker är lite dyra men mina "bubblor" var det ett bra pris på. Sedan gick jag till Subway för att köpa med lunchmacka till mig och Peter. Gick förbi ett stånd där de sålde spanska jordgubar för 20kr halvkilot, givetvis fick en ask följa med hem. Det var tur, för de var jättegoda! Mötte upp Peter vid Engelska Parken innan vi cyklade hem. Nu ska jga vila en sund innan det är dags för instuderingsfrågor.

God morgon!

Ska strax cykla in till stan och simma lite. Vi har fortfarande 6 gånger kvar på vårt ena 10-kort, och det går ut nästa onsdag. Tänkte även passa på att gå till affären som var stängd igår innan jag cyklar hemåt igen. Har börjat med instuderingsfrågorna, och det känns ändå ganska lugnt vilket är väldigt skönt. Sedan om jag lyckas få in det i huvudet är en annan fråga... Vi hörs under dagen!

Med sol i sinne

Josefin åkte hit så vi skulle gå och testa drop in-solariet i höghusen. Tyvärr så fungerade bara det ena, jag började och fick en riktgit skön solkvart. Men när JOsse skulle sola gick det mindre bra. Hon betalade och gick in. Fläkten började låta, men solariet satte aldrig igång. Och inte fick hon tillbaka sina pengar heller. Minst sagt surt. Om jag går dit på tisdag så hoppas jag att det fungerar, men för säkerhets skull blir det kortaste tiden för att inte riskera att bli av med pengarna.

Bortsett från det så var det jätteskönt att sola, har inte gjort det på ca 3 år =)

Misslyckad shopping

Jenny och jag åkte in till stan för att jag skulle handla en specifik sak i en specifik butik. Tyvärr visade det sig att just denna butik är stängd på söndagar. Därför kom jag inte alls hem med det sista inköpet till D-Day som jag tänkt, utan istället med en flska Flux Fluorskölj. Hmm...

På hemvägen gick vi av uppe vid höghusen eftersom jag tänkt kolla in det nyöppnade drop in-solariet. Solariet i sig såg helt okej ut, men eftersom det stod en halvnaken kille i den minililla hallen utanför själva solrummen tog vi oss ingen närmare titt. Kollade bara öppettider och gick hem. Hade ju egentligen tänkt sola en stu´nd, men efter den intressanta utsikten valde jag att gå dit senare idag eller imorgon =)


Nu ska Peter och jag alldeles strax laga Pasta Carbonara.. Hörs senare!

Gigantiskt Ikea

På något sätt lyckades vi komma ut till Ikea i förmiddags, jag hade världens huvudvärk ochvar lagom snurrig och illamående, men det gick ändå. Vi har inte varit ute vid Ikea sedan det nya blev färdigt, och hjälp! Det är gigantiskt!!! Tre våningar med parkeringshus och hämta ut-lager nederst, restaurang, ta själv-lager och alla varor på mellersta våningen, och inredningsrum/ större varor (sängar, kök etc) överst. Om jag inte var yr innan, så blev jag det där. Det var stort, mycket och lite svårt att hitta. Å andra sidan täntke man inte först på hur många människor som faktiskt var där eftersom det var större ytor.


Detta var vad vi fick med oss hem:


12 st Knoppa Lakan à 15:-

24 st Fenomen Flytljus 39:-


1 st Charm Skalare 9:-


Vi hade tänkt åka in till stan och köpa de sista grejerna till D-Day, men under lunchen på Dax så exploderade mitt huvud pga en 2 1/2-åring i trotsåldern som satt bredvid oss och lekte mistlur. Därför åkte vi raka vägen hem, där jag sedan däckade i sängen i tre timmar. Får se om jag orkar in till stan imorgon för att skaffa de sista grejerna =)
Ikväll åt vi tacos, och nu blir det nog Kill Bill 2, vi började se 1:an på teve igår, men eftersom Peter har båda så såg vi klart den idag utan reklamavbrott.

18 april

Är sjukt trött med ett huvud som känns som en bomullsfylld ballong, men har (ta i trä) inte ont iaf. Idag var tanken att vi skulle åkt ut till Ikea för att införskaffa lite grejer till bröllopet. Det är enda dagen jag har möjlighet att åka ut dit, men får se hur det blir. Kanske får bli lite senare idag. Hoppas huvudvärken släpper. Nu är det frukostdags. Vi hörs!

17 april

Idag blev ännu en sådan där dag när inget blir som tänkt. Hade gjort iordning väskan och skulle bara gå på toaletten innan jag skulle gå till bussen, när jag får ett pang-på-njurstensanfall. Ingen förvarning alls, utan bara en plötslig huggande smärta från ingenstans. Eftersom jag har slut på "dundermedicinen" var det bara att hoppas på att diklofenaken skulle hjälpa. Vilket den gjorde till en början, sedan fick jag ta en till (den sista i den tillåtna dygnsdosen). Både Peter och jag trodde vi skulle bli tvungna att åka in, låg utslagen på sängen och var långt ifrån mitt vanliga jag. Trött, illamående och dåsig med ont, ont, ont. Som genom ett under lyckades jag somna, och vaknade två timmar senare med bara lite ont kvar. Hade jag inte somnat hade vi garanterat fått åka in. Nu är det bara att hoppas på att anfallet är över för den här gången. *hoppas*




Cravings

Ni vet den där känslan när man hittar något som man verkligen, verkligen vill ha? När man inte kan sluta tänka på det, utan huvudet fylls av snurrande tankar på hur det skulle vara att ha det i sin ägo? Det händer inte ofta att jag hittar något sådant, men nu har jag gjort det. Det bästa är att det är något jag faktiskt behöver. Det sämsta är att dagen efter jag hittade dem, var de slutsålda i min storlek och jag har heller inte råd just nu. Ett par överunderbartfantastiska ballerinaskor à lá Ed Hardy. VILL HA. Vill Ha. Mjuff.



Uppgift inskickad

Efter en lagom läskig energidryck, en Snickers och lite senare en joltcola har jag nu lyckats både läsa boken och skriva klart uppgiften tills imorgon. Såå skönt! Visserligen är jag lite hyperaktiv just nu, men det var det värt. Brukar inte ta till "tyngre" grejer, men till dne här boken behövdes det faktiskt, tror inte jag varit klar nu annars, hehe. Nu är jag ledig resten av kvällen, och Peter har lovat massage eftersom jag varit så duktig. Snäll Peter!

Hade ju tänkt lägga upp några bilder från påsklovet, men tyvärr så har vi tydligen glömt USB:n i Axvall. Mer än typiskt. Ni får helt enkelt vänta två veckor tills vi åker ner igen. Nu ska jag överge datorn innan ögonen blir mer trekantiga än vad de redan är...

Varför?

Varför vill inte litteraturuppgiften skriva sig själv? Eller ännu hellre, både läsa boken och skriva uppgiften. Saknar totalt inspiration/intresse/motivation att läsa denna minst sagt träiga doktorsavhandling, för att sedan skriva 3 sidor om den och hålla ett muntligt föredrag om den. Villintevillintevillinte!

Men kommer givetvis göra det ändå. Bara inte just nu.

Sommarfunderingar

Imorse vaknade jag och insåg att Skarabergsborna hade skickat med lite extra bagage i form av feber och halsont. Försökte bota med echinagard och sömn, och känner mig betydligt piggare nu. Dagen har annars ägnats åt att göra ett sista försöka att hitta jobb, vilket inte gick så där jättebra. Har iaf lämnat mobilnummer i fall att de behöver någon extra i sommar. Men nu har jag i alla fall sökt ordentligt, och känner mig nöjd med det.
Sommaren kommer istället ägnas helhjärtat åt Emil, varvat med tackkortsgörande och scrappande samt en hel del cyklande mellan Axvall och Skaraberg. SKönt att det finns en bra cykelväg nu för tiden. Om inte annat blir det skönt att slippa all pluggstress och bara koppla av, läsa böcker frivilligt och inte av tvång, och inte ha några som helst deadlines att passa.

Det är väldigt skönt att Peter har jobb, annars hade vi nog blivit tvungna att läsa sommarkurser bara för att klara hyran. SKulle inte ha något emot att de sänkte hyrorna juli-august, men det kommer ju aldrig någonsin inträffa. Tur är också att skatteåterbäringen dyker upp, vilket gör att jag inte är totalt luspank över sommaren! Nu ska jag nog plocka lite tvätt, Peter har litteraturtenta imorgon och går inte att nå just nu, hihi.

Påsklov

Som ni kanske har märkt så har det varit lite lov här på bloggen, har inte haft vare sig tid eller lust att sitta vid datorn. Men imorgon under dagen är jag tillbaka igen. Hoppas ni har haft en trevlig påsk!

Påsklov!

Puh, jag lyckades få färdigt uppgifterna, så nu kan jag vara nästan-ledig tills på måndag kväll! Det enda jag behöver göra är att läsa lite i en av böckerna (visserligen med det avskräckande namnet Grundläggande Aritmetik, men ändå). Lov, familjer, påsk, härligt väder och framför allt EMIL! Yeay *dansar runt i lyckorus*

Nu ska jag packa min ryggsäck, och sedan slappa i soffan. Bussen går till Enköping strax efter 8 imorgon bitti. Sedan får vi vänta ca 40 minuter tills tåget går, men tar vi den senare bussen riskerar vi att missa det istället. Blir nog frukost på perrongen, hihi. Tar med mig kameran, ska köpa batterier och hoppas den vill samarbeta liite nu i helgen. Vi hörs någon gång! =)

Sneak-peak: Klänningen



Bara för att jag är en sådan vänlig själ,
får ni här en liten, liten tjuvtitt på klänningen.
Visst är jag väl snäll? :oP








, ,

Fullspäckad dag

Kom hem för en halvtimme sen efter provtagning. Gick bra, men lite lustigt system. Man får en bokaad tid, men får ända ta nummerlapp och sitta och vänta... Fascinerande.

Har drabbats av pollenallergin, mina ögon är röda, kliar, rinner och svider och det ser ut som om jag haft flera gråtattacker. Dessutom har jag av någon outgrundlig anledning fått feber. Min kropp kan vara ganska intressant emellanåt.

Idag ska jag göra ett par uppgifter, fortsätta fixa med festprogrammet och senare packa. Imorgon får jag äntligen träffa min Trasseltass igen! Hip, hip hurra! Har aldrig varit ifrån honom så hät länge förut, det blir 14 veckor lite drygt. I Skottland var jag ju "bara" i 13 veckor...

Men nu, sova en liten stund, är sjukt trött =)

6 april

Idag fyller min mamma år, grattis till henne!

Jag sitter vid datorn med mina flingor och kollar upp vilka böcker jag behöver ha med mig, och  vilken sal vi ska vara i. Har examination 8-11, och sedan seminarie 12-15.  Två långa pass, men första passet behöver jag mest lyssna på alla arbetslagsredovisningar. Jag var ju sjuk förra veckan så jag ska få ersättningsuppgifter istället. Idag är det strålande sol och varmt igen. Så härligt!

Vi hörs i eftermiddag =)

Hej Hopp!

tots relativt sent sänggående igår kväll, vaknaede jag vid 8 och kunde itne somna om. Istället flög den lilla städ-djävulen i mig, och jag ska snart sätta igång och vårstäda ordentligt här hemma. Tror inte att det blir fönstertvätt idag, i så fall måste jag till Ica och köpa fönsterputs och skrapa (det är ju så långt!). Men en ordentlig storstädning, och så måste jag ju ta fram våran Greta. Vi insåg igår att det ju faktiskt är påsk väldigt snart, och att det dessutom är därför vi åker hemåt... Ibland tänker man lite långsammare som student, mest därför att sådana saker känns så långt bort. Men nu, städning!

Äta bör man...

...men vad? Varken Peter eller jag är hungrig, men eftersom det enda vi ätit på hela dagen var pick-nicken vid halv fyra, så rent logiskt borde vi absolut äta något mer vettigt. Vad ska vi äta? Tips, någon?

Pick-nick på balkongen

Peter och jag ville utnyttja vår lilla men mysiga balkong som har solläge nästan hela dagen, så när vi pluggat färdig gick vi en promenad i solen ut till MAxi. Där köpte vi med oss olivciabatta, rostbiff, varmrökt lax, nötter och vattenmelon samt lite annat smått och gott. Vi tittade även i på systembolaget och köpte en flaska mousserande vin. Väl hemma gjorde vi iordning en fräsch sallad med tomat, spetspaprika och mozarella, dukade upp på vår lilla balkong och njöt av det vackra vädret. Skulle köpt baterier till kameran men glömde tyvärr så några bilder blir det inte... Olivciabbatan var otroligt god, liksom allt annat. Men min mage uppskattade inte den lilla mini-festen, så resten av eftermiddagen/kvällen har jag legat i sängen och vilat. Nu börjar jag bli aningens piggare igen tack och lov.
Hyrde även en film. (fast vi fick den gratis hihi) Madagaskar 2, som vi ska kika på lite senare ikväll.

Let it be?

Idag är en dag när jag faktiskt bara har väldigt lite pluggande att göra. Och efetrsom jag inte har en aning om vad jag ska göra efteråt, lyckas jag dra ut på det, fast jag bara har tre frågor kvar att besvara... Fascinerande, och egentligen väldigt fånigt. Är ju bättre att göra klart och vara av med det. Men eftersom jag den senaste tiden alltid har haft pluggande att göra eller annat inplanerat blir jag plötligt lite "men, vad ska jag hitta på nu då?". Peter vill dra med sig en filt ut och lägga/sätta sig i solen, jag är en smula skeptisk med tanke på hur blött det är i marken, men det kanske blir en liten mini-picknick senare.
Nu ska jag försöka ta tag i mig själv och göra klart de ynka frågor som är kvar =)

Tv-spel och dålig sci-fi

Kvällen har tillbringats tillsammans med Josse och Henrik, först käkade vi bönburgare sedan blev det Halo-spelande. Jenny dök upp en sväng också, innan både hon och Josse försvann runt halv nio. Killarna och jag tittade på en riktigt kass sci-fi film, Red Planet som gick på tv 6. Men som alltid är det väldigt underhållande att sitta och såga dåliga filmer :P

Nu tänkte jag nog dra mig mot sängen, har ingen aning om vad Peter och Henrik planerar, men oavsett vad så är jag tillräckligt trött för att somna ifrån det, hihi. Tror iofs att Henrik kan vara på hemväg, menmen. Sovdags för mig iaf!

Godnatt

Fredag

Idag är det fredag, solen strålar fottfarande från en knallblå himmel, och jag känner mig betydligt piggare och bättre idag. Valde ändå att vara hemma en dag till och vila, har ju inte sovit så bra de senaste nätterna och är väldigt trött och lite sliten. Till skillnad mot igår så är humöret på topp, känner mig lugn angående plugget. Har dessutom ändrat min anmälan till höstens kurser. Tänker läsa Pedagogiskt arbete med yngre barn A till hösten, och B nästa vår. Sedan blir det AUO2, sedan ev B-kursen i den jag läser nu. Detta innebär iaf att jag kommer ha min lärarexamen om 2,5 år. Vill jag kan jag sedan läsa upp två terminer och få ytterligare behörighet för grundskolans tidigare år, men än så länge satsar jag på att arbeta inom förskolan. Känns som att det lockar mer just nu iaf.

Sitter och äter min numera standardfrukost, fullkornsflingor med mjölk, och funderar på att gå en promenad i det härliga vädret. Misstänker att det antingen är helt torrt eller fullständig lervälling där jag vill gå, så jag får nog ta vinterstövlarna för säkerhets skull =)

Annars ska dagen ägnas åt att läsa matematik och städa. Henrik kommer över senare  i kväll, får se vad vi hittar på.


Hörs under dagen!

Kvällspromenad

Vi kom precis hem ifrån en skön kvällspromenad. Det märks att vintern äntligen har klivit över tröskeln och lämnat plats för våren. Det är ljummet och luktar så där otroligt gott av fuktig asfalt som det bara kan göra när det är vår eller sommar. Dessutom prasslade det till bredvid stigen och en liten igelkott kilade förbi! Det är minsann ett riktigt vårtecken.
Behövde nog energin, jag känner mig lite gladare och mer avslappnad nu än innan.

Vi pratade lite om utbildningar, jag grubblar lite över vad jag ska söka för kurs till hösten. Tror jag fått lite klarhet nu. Är ju faktiskt bara 22, och har hela livet framför mig om jag skulle vilja komplettera utbildningen i framtiden.

Nu blir det en kopp kamomillte  och lite teve innan sängen. Hoppas verkligen jag får sova utan maganfall i natt, vore sksönt att komma iväg imorgon, även om det egentligen inte är något obligatoriskt.

Kram på er

PS. Har bestämt mig för att köpa tunikan om jag blir godkänd på tentan. Positiv förstärkan är aldrig fel :P

To have or not to have?

Hittade denna blusen/tunikan på bubbleroom.se Tyckte om den ljusblå nyansen, härlig både till vår och sommar. Frågan är, är den för söt?
Foto: www.bubbleroom.se 249:-


, ,

På bätte humör

Fortfarande trött och har magknip, men annars är
humöret lite bättre.
 En positiv inställning är nyckeln
 till det mesta =)
Ska göra en uppgift nu, och
sedan vila lite till.

2 april

Återigen har natten medfört rejält magont och illamående. Mamma funderade på om det beror på den nya medicinen, men jag har ju inte börjat ta den på kvällen än, så det känns lite osannolikt. Är väl helt enkelt min mage som har en dålig period igen. Humöret är inte direkt på topp, känner mig som en sur liten barnunge som vill sitta i ett hörn och banka på kastruller. Det är fruktansvärt tröttsamt när kroppen inte samarbetar utan lever sitt eget liv. Jag har inte tid med det här tjafset! Jag har en utbildning att sköta och ett bröllop att planera. Så det så. Det som är mest surt är att jag missar skolan. Jag vet vad det beror på, och jag vet också att jag inte har några problem att ta igen det, men det finns folk som istället för att ta reda på fakta bara ser saker som de vill se dem. Vilket inte borde få förekomma hos blivande lärare, men iaf.

Nu kommer Peter snart hem igen efter att ha varit på föreläsning. VI har lite anledning att fira, hans C-uppsatsbetyg är äntligen registrerat! Och han har lämnat in sin stipendiebevakning vilket innebär att snart kommer vår resa bli betald!
Hurra! =)

Den onda

Vaknade vid halv två i natt av att jag hade jätteont i magen och mådde illa. Låg vaken större delen av natten och mådde inte alls bra. Blev till att stanna hemma idag, surt men inte mycket att göra åt. Examinationen kan jag säkert få göra skriftlig i stället. Har fortfarande ont i magen, även om det lugnat sig något. Nu försöker jag göra lite nytta, innan jag återvänder till soffan eller sängen.

RSS 2.0