Don't ask me how I did it...

Men jag gjorde det! Jag har nu läst (skummat) igenom boken och svarat på alla frågor. Och klockan är bara 20.30. Känns väldigt skönt! Imorgon blir som sagt en lång dag, fast jag upptäckte precis att examinationen bara är mellan 13.15-15.00! Lycka! Jag hinner hem och plugga vidare tills på torsdag, *erhm*.
Nu känns det framför allt lockande med te och ostknäcke framför The Mentalist kl 21. Hörs någon gång under morgondagen!
Kram

Mer paket till D-Day

Två paket till bröllopet dök upp idag, och foton som jag framkallat via nätet. Betydligt roligare att få post när den inte innehåller några räkningar :P

Tror febern har gått ner, men är rosslig i halsen och har ont i kroppen. Tänkte ta lite echinagard brustabletter, såg tat vi hade några kvar i skåpet. Har vilat större delen av dagen, ska läsa boken ikväll och förbereda mig inför litteraturexaminationen. Blir en ganska lång dag imorgon, provtaging 07.30, arbetslagsmöte 9-13 och examination 13-16. Nu ska jag återvända till horisontalt läge i soffan...

Sneak-peak på efterrätten

Vi lagar all mat själva till bröllopet, både efter färdiga recept och efter eget (mitt) huvud. Nu ikväll har jag testat att göra en del av efterätten, hade bestämt en annan sak först men ändrade mig efter att ha smakat på det här. Gott, fräsch och svalkande. Kan avslöja en av ingredienserna, färdig meny får ni nog inte veta förrän i efterhand, då givetvis med bilder =)



Foto: www.fotoakuten.se

En av ingredienserna i min egenkomponerade bröllopsdessert, med karibiska influenser... Får mig att längta efter sommar!


, , ,

Det förklarar saken...

Har känt mig konstig och hängig hela dagen, vaknade vid 03.40 imorse av magont och kände mig jättskum. Fortsatte att vara seg i skolan och efteråt i stan. Nu upptäckte Peter och jag att jag har feber. Är kokhet och seg/trött i hela kroppen. Känns inte sådär jättekul, men förhoppningsvis kan jag sova bort det över natten. Har inget obligatoriskt imorgon, så i värsta fall får jag helt eneklt sova bort det under dagen imorgon också. Peters plan är att bota mig med hemgjord pastasallad, vitlöksbröd, popcorn och soffmys framför Tropic Thunder. Får se hur bra han lyckas =)

Nytt namn...

Nu har jag för första gången använt det namn som jag kommer ha efter den 13 juni. Var tvungen att ringa Fritidsresor och ändra eftersom vi när vi bokade inte hade löst namnfrågan. Det roligaste är att namnet blir så långt, så den mycket trevlige Sven jag pratade med fick ta bara "L" istället för Lisa som förnamn, och sätta ihop efternamnet på ett mycket intressant sätt... Hihi

Hemma igen



Kom precis hem från stan. 45 min-introduktionen var precis som jag trodde ganska värdelös i sig, men läraren vi har nu verkar väldigt trevlig och intressant. Mötte upp Peter i stan, han slutade också 12, så käkade vi lite lunch. Lite minishopping blev det innan jag åkte hem. Ett blått hårband (är fruktansvärt irriterad på mitt långa hår nu) två olika slags rhinestones till scrappandet, och ett dekorark. Peter tyckte det var riktigt snyggt, jag höll med, så kom vi på att det kunde vara roligt att använda tillsammans med ett kort från bröllopet längre fram, är ju inte alla brudpar som hamnar på förstasidan av The Daily Press, hihi.
Peter köpte sig ett nytt kollegieblock, och en ny penna till mig. Sen gick han mot biblioteket, och jag tog bussen hem. En paketavi väntade i brevinkastet, den som jag visste skulle komma idag. Kanske visar senare, om kameran vill fortsätta samarbeta vill säga...

Hejsan!

Som ni märkte igår så hade jag en bloggfri dag. Peter och  jag tog det lugnt och bara slappande av. På kvällen myste vi till det med god soppaa och quesadillas, päroncider och jordgubbar. Tyvärr strejkar min kamera igen, därav avsaknaden av bilder. Ska sart in till skolan för en 45 min gruppintroduktion, sedan tänkte jag nog kika lite på stan innan jag åker hem igen.
Förhoppningsvis har vi fått en del paket på posten, den närmaste tiden väntar vi på 6 stycken, och minst 1 borde komma idag. Paket på posten är alltid kul! =)

Orvars krog och mutanter

Vid 18.30 hoppade jag, Peter och Jenny på en buss in till stan, och käkade på Orvars krog. Det var väldigt lugnt, och vi fick lätt sittplatser, något som vi inte lyckats med på Orvars på flera månader. Jenny och jag åt Sombrero resp Norlandica tallrik (nachos m kött/quornfärs) och Peter tog sig en Shepherd's Pie, sedan han försäkrat sig om att det inte var pulvermos. Efterätten, glass med chokladsås blev det på Ghubens. Sedan åkte vi hemåt vid 21, och hyrde film på Ica. Mutant Chronicles, än så länge en riktigt bra (men lite läskig) film som jag strax ska återvända till.



Vi hörs imorgon!   Kram

Påfyllning på listan

Nu hat vi också fyllt i hindersprövning och namnbyte, bara att skicka iväg... Annars har vi spelat tv-spel och jag har scrappat lite. Vi var lite inne på att gå på bio, men ryser av hur dyrt det har blivit. Var inte alltför länge sedan en film kostade 85, nu kostar de 110... Mttr.

Checklista - 77 dagar kvar

  • Vigselförrättare bokad
  • Frisör/makeup bokad
  • Fotograf bokad
  • Klänning klar
  • Skor klara
  • Halsband klart
  • Peters kostym klar
  • De flesta dekorationer inköpta
  • Vigselringarna klara, båda två
  • Resan bokad
  • Meny bestämd
  • Tårtställning beställd


, ,

Mer skor, och mer pengar!

Förutom bröllopsskorna köpte jag ett par textilskor på Skopunkten, en vit tröja på New Yorker (som jag fick billigare för att det var en fläck på, haha) och en duschkräm som luktar piggelin från H&M (fick även den billigare eftersom den var felmärkt). Döm om min förvång när jag kom hem och kollade kontot, för att upptäcka att det fanns mer pengar efter shoppinngen, än innan! Kikade på historiken, och upptäckte att jag fått reseersättningen för VFU:n. 562,50 :- välbehövliga kronor. Klirr i kassan! Visserligen lade jag ut 750 spänn på busskort, men man får bara tillbaka 75%, och just nu är vi bara glada för extrapengar. Köpte ju busskortet i början på oktober förra året...
Ytterligare en glad nyhet fick jag på studentmailen, min lektionsplanering fick 3,5 poäng av 4 möjliga! Verkar bli en riktigt bra kväll med andra ord. Alla räkningar är betalda, pengar insatta på sparkontot, har shoppat lite grann och har ändå 1100 kr i "fickpengar" resten av mnaden. Me like!!!



Mina nya textilskor. Blev gråa eftersom det inte fanns svarta. 99:- hos Skopunkten



The Shoe

       

Den här skon fick det bli! Inte den jag tänkt först, den var för bred för mina
smala och höga fotvalv. Men den här skon var 100 kr billigare, så det var bara positivt!!!
Dessutom precis lagom klack (så jag slipper leka Bambi) och den kommer bli flitigt använd
under sommaren. Roligast av allt är namnet på skon, den heter "Lisa". Meant to be, eller vad?
 199:- hos Din Sko





, , ,

Det är en pustig dag idag

Men solen skiner fortfarande, även om det flyger förbi en del vita moln på himlen. Ska alldeles strax äta lite frukost, sedan ska vi in till stan och se om vi kan träffa någon på Skatteverket. Måste ta tag i det här med namnet, särskilt eftersom vi måste ändra bokningen på Bulgarienresa när allt väl är klart. Tänkte ev prova skorna på Din Sko, och kanske t o m köpa dem. Får se om vi hittar på något mer inne i stan =)


Däckade

Peter och jag gick en solskenspromenad, åt lunch och sedan däckade vi i sängen, båda med rejäl huvudvärk. Därför föll det sig naturligt att inte gå i eftermiddag (jag vaknade för en kort stund sedan). Å andra sidan är det väl inte så konstigt så som vi har stressat och pluggat den senaste tiden. Trots att jag tog två panodil zapp och har druckit en massa har jag lika mycket huvudvärk, Peters försvann efter sovstunden, mttr.

Nu är planen att baka en kladdkaka (bästa receptet, går itne att mysslyckas) och sedan ta det lugnt i soffan. Peter ska iväg på tentafest om ett par timmar. De skulle käka pizza och fira hemma hos en tjej, och sedan ev fortsätta ut. Vilket innebär att jag får en lugn, skön kväll för mig själv. Hurra!

Sko-beslut

Har kommit fram till att jag satsar på ett par vita ballerinaskor till D-Day. De kommer jag kunna använda hela sommaren, istället för att lägga 500 spänn på ett par skor som det blir svårt att hitta tillfällen att anvädna igen. Just nu lutar det åt den här skon från Din Sko.


God Morgon!

Vilken strålande morgon, älskar att väckas av solen som letar sig in genom persiennerna! Är dessutom bara -1 grad än så länge, och det ser ut att bli plusgrader. Är fortfarande helt slut efter denna intenseiva tenta/examinationsperiod, och känner mig ganska mör. Helst av allt vill jag göra en termos varm choklad och leta reda på en mossig sten i skoen, och bara sitta där med solen i ögonen. Nu har jag visserligen inga termosbyxor så jag skulle nog bli ganska kall om baken, men ändå. Man ska njuta av de små sakerna! Men än så länge är det ingen vila. Det är Introduktion och föreläsning i eftermiddag (även om en del av mig funderar på att skippa den) så jag hinner heller inte gå och gympa. Jag vill gå och gympa! Har ju äntligen kommit igång, och tycker inte alls om att jag inte gympat sedan i lördags, kroppen skriker efter att få röra sig ordentligt. efetrsom Peter dessutom slutar om 13 minuter kunde vi fått en heldag i solen. Vi får se vad som händer...

Vårlängtan



Fick en härlig vårbild av brorsan, tagen hemma i trädgården när sötbärsträdet står
i full blom. Fick mig att längta ännu mer efter sol, vår och värme. Spirande grönska,
"välstädade" gärden och den där härliga känslan av förväntning i luften. Åh, vad jag längtar!

Tömd på kunskap

Tror faktiskt att tentan gick riktigt bra, borde iaf bli godkänd om inte något väldigt mystiskt har hänt. Just nu känns det som all kunskap är borta, fast när jag tänkter efter lite så finns allt fortfarande kvar, vilket är ganska skönt.  Solen strålar, det är jätteskönt ute, men jag är för stunden för trött för att orka utnyttja det. Gick faktiskt runt på stan lite, köpte ett par badbomber från Lush och en Subway Veggie Delite. Provade en ny dressing, Chipotle Southwest, och den blir nog en ny favorit. Precis lagom sting så det bränner lite i kinderna =)

Men nu ska jag beställa lite grejer till D-Day, och sedan vila! HAr introduktion till mattekursen imorgon eftermiddag, men på fredag är jag LEDIG :oD

11 minusgrader!!!

Seriöst! Det är 11 minusgrader ute!!! Var kom den kylan ifrån??? Mjuff. Då blir det definitivt bussen till ILU. Ska läsa mina papper en sista gång, innan jag skuttar iväg. Tentadags!

Motivation sökes!

Har inte pluggat hälften så mycket som jag har tänkt. Känner mig oroväckande lugn inför tentan, det brukar alltid gå bättre om jag känner mig lite nervös. Har visserligen läst igenom papprena flera gånger, men lyckas få motivation att sätta mig ner och skriva ner vissa saker också. Kan iofs bero på den extrema huvudvärk jag fick nu i eftermiddags (inga tabletter har vi hemma heller) och det minst sagt underliga vädret. Vild snöstorm ena minuten, för att bli srålande solsken och blå himmel, för att sedan återgå till vildare snöstorm. Så har det hållit på hela dagen. Hmm...
Nu sitter jag iaf med en våffla som jag gjort mig, tog bara en nu så kan jag fika med Peter när han kommer hem från tentan. Han får bara sitta en timme till så, får se när han dyker upp...

Kanske inte riktigt rätt tillfälle att få städmani...

Men nu har jag städat hela köket, vikt tvätt, bäddat sängen, dammat och hängt ut mattan. Tänkte dammsuga och gå ut med sopor också. Egentligen borde jag ju sitta med näsan i mina instuderingspapper som jag jobbat med att få ihop hela helgen. Å andra sidan är det lättare att koncentrera sig om man har en välstädad lägenhet...

Kväll

Nu ska jag krypa ner i sängen, läsa igenom instuderingsfrådorna en gång, och sedan sova. Vi har bl a tittat på Vårt Bröllop i Era Händer ikväll, och faktiskt fått lite inspiration. Men nu börjar jag känna av hur trött jag faktiskt är. Peter läser nog en stund till, men jag ska gå och lägga mig. Hörs imorgon!

Klar!

Nu är alla begrepp definierade, och jag behöver inte plugga mer idag. Nu ska jag nog lägga mig i sängen och sova en stund. Peter diskar och försöker få lite ordning på bombnedslaget. Han har också resten av dagen "ledig", eftersom han ändå inte kan få tag på någon bok just nu. Ska se om jag orkar plocka lite jag med senare, men nu är det vila som gäller...

Språksyn och vältajmade stenar

Igår kväll, ungefär strax innan Expedition Robinsson var slut, bestämde sig mina påtvingade kompanjoner stenarna för att påminna mig om sin existens. De har ju hållit sig lugna ovanligt länge nu, och ville väl inte att jag skulle invaggas i falsk säkeret. Som tur var så räckte det att ta medicin, så vi behövde inte åka in. Visserligen sov jag väl inte så bra i natt, men hellre sömnlös hemma än på akuten. För en gångs skull var de åtminstone vänliga nog att dyka upp efter att jag gjort klart instuderingsfrågorna. Idag har med därför blivit en väldigt lugn dag, men jag har på något vis lyckats fortsätta med pluggandet till och från ändå. Har ca 12 begrepp kvar att definiera, sedan är det klart. Några av dem vet jag inte om jag kommer kunna hitta definitioner på, saknar en bok, men jag vet ungefär vad de innebär så det ska nog gå ändå.

Så nu lyssnar jag på filmmusiken till Gladiator (perfekt pluggmusik) och fotsätter med mina sista begrepp.


, ,

Frågorna klara!

Yeay, jag klarade av målet, att bli färdig senast 19! Nu blir det lugnt resten av kvällen, vi ska göra hamburgare och slappa i soffan. Wee, så skönt! Imorgon blir det begreppsdefiniering, men det ska nog "bara" ta halva dagen och inte hela som idag, haha. =)

3 frågor kvar...

...och huvudet börjar så sakteliga ge upp. Hjärnan börjar kännas som en skål med rosa, fluffig sockervadd, vilket inte är att föredra när man pluggar. Ska försöka jobba på det sista och bli klar med frågorna. De frågor jag har kvar är:


  • Storboksläsning är ett exempel på hur läraren kan arbeta med gemensam läsning i mindre eller större grupper. Redogör och argumentera för fördelarna med att utgå från storboksmetoden i barns tidiga läsning
  • Barn går igenom olika utvecklingsstadier innan de knäcker den alfabetiska läs- och skrivkoden. Beskriv och exemplifiera dessa stadier.
  • En förutsättning för att en gynnsam läsutveckling ska ske är att läraren skapar en god läsmiljö. Ge exempel och beskriv olika exempel för en god läsmiljö. Motivera dina exempel.

Sounds fun, ey? Det är faktisk väldigt intressant, men efter att ha suttit hela morgonen och nu hela eftermiddag börjar det bli seegt! Jaja, dags att återvända...

Framsteg

Typiskt att solen ska börja stråla ordentligt precis när man satt sig vid datorn igen... Har svarat på fyra frågor av tretton, och hunnit med gympa på Ekeby bruk. Nu är det dags för eftermiddagspasset, laddad med snickers och joltcola, samt massa musik. SÅ nu är det 9 frågor att besvara :P

Tenta, tenta, tenta

Ja, förmodligen kommer jag inte vara så närvarande på bloggen de närmaste dagarna. Nu är det nämligen tentaplugg som gäller för hela slanten, både för mig och Peter. Peter har tenta på tisdag, jag på onsdag. Lägenheten ser ut som den brukar göra under en tentaperiod. Som ett mindre bombnedslag...
  Men det är inget att göra åt för stunden. Ska försöka plocka iordning lite på disken imorgon, och åtminstone strukturera upp röran lite innan jag återvänder till mina instuderingsfrågor, begrepp och planeringar. Så ha överseende, gott folk! Jag återkommer full tid på onsdag kväll! Tills dess kanske ni kan få höra några desperata, ångestfyllda skrik här i bloggen med jämna mellanrum...

Så irriterad!

Kan börja med det positiva, vi fick 5/6 poäng på redovisningen, och var jättenöjda. Det var inte alla grupper som blev nöjda med sin poäng, tror några tom tänker överklaga. Fast utifrån den feedback vi fick så förstår jag varför vi fick högre, tror en grupp till fick samma poäng.

Nu till irritationsmomentet. Min lärare har inte ens tittat på min lektionsplanering, vilket innebär att jag inte har fått någon feedback inför tentan på onsdag, vilket i sin tur innebär att jag inte har en aning om i fall det var en bra, mindre bra eller dålig planering. Lektionsplaneringen fick hon för tre veckor sedan... Blir såååå irriterad! Nu vet jag inte alls hur jag ska göra på tentan, vad jag kunde förbättra elelr hade missat att ta med. ARRGH!

Dessutom mailade jag en annan lärare, hon som ska sätta betyg på VFU-kursen förra fredagen, och har ännu inte fått svar. Lärare på universitetet är skyldiga att svara på mail inom 3 arbetsdagar, om de inte skickat ut automatiskt mailsvar om att de är upptagna/bortresta.

Plus att jag mailade nuvarande kursansvariga för drygt två veckor sedan och frågade hur det blir med det jag missat. Inget svar därifrån heller. Så för stunden har jag en sån där extremt irriterad klump inombords som bara vill hoppa ut och explodera över alla inkompetenta människor.
Men det går nog över om en stund, hoppas jag.

Temaredovisning

Vad slönt det är att det är ljust ute vid den här tiden numera! Idag har jag temaredovisning med arbetslaget 8.15-12.00. Hoppas vi får vara om inte först så åtminstone nr 2 att redovisa. Vårt tema bygger på Berts Dagbok, vi har gjort ett ganska stort bildspel, tema-och lektionsplanering. Inget ska lämnas in skriftligt ,utan allt redovisas via bildspel och muntligt framträdande. Men det ska nog gå bra.
  Känner mest att jag vill få det överstökat för att kunna fokusera på jättetentan vi har på onsdag... Är verkligen inte förtjust i så kallade tentaperioder. Mttr.

Gympa

Precis hemkommen från ännu ett gympapass på Ekeby Bruk. Känner att jag börjar få rutin på det nu. Kroppen har börjat längta efter att röra på sig igen, vilket är väldigt positivt!. Passet idag var inte så roligt tyvärr, första gånen jag gått en torsdag, och ledaren var sådär. Märkte knappt när hon bytte rörelser, och hon var itne så tydlig på att visa heller. Men huvudsaken är att jag fått lite motion =)




, ,

Mer bröllopspaket!

Fick även en paketavi i brevlådan som Peter skuttade iväg för att hämta ut. Det var ännu ett paket till bröllopsdagen! Nämligen våra stora vita snäckor från www.guldfisken.se. Lade beställningen igår, fick paketet idag. Det kallar jag snabb leverans! De överträffade förväntningarna, och var helt enkelt perfekta. Som sagt, det börjar ta sig...







, ,

Smyckespaket!

Idag fick jag ett litet paket i brevlådan, med avsändare från USA. Det var mitt halsband som kom! Mitt fina vitguldspläterade halsband med en 4 carats blå swarowskikristall som jag ska ha på mig den 13 juni. Bara 86 dagar kvar nu, iih!





, ,

Perfekt start

Vaknade av att solstrålar strilade in mellan persiennerna. Kan man få en bättre start på dagen? Knallblå himmel, strålande sol och snön på väg bort. Vår!!! Idag åkte mina ljusa "vårjeans" på. Är dock bara en plusgrad än så länge, men det är vår i luften. Igår såg jag att scillorna slagit ut längs ILU:s tegelväggar.VÅr, vår, härliga vår!

Naglar

Nu har jag provat Depends Mirakel Kit, och efter första gången känner jag mig väldigt nöjd. Händerna är supermjuka och naglarna ser redan bättre ut. Får se hur de är om 14 dagar. Har tänkt att boka in manikyr innan bröllopet, och då är det nog inte fel att börja förbättra nagelkvalitén redan nu =)

Plugg, naglar och simning

Idag har varit en väldigt effektiv dag än så länge. Mellan 10 och 13 satt vi och jobbade med temaarbetet, sedan mötte jag Peter inne i stan. Det blev en macka på Subway, innan vi gick vidare till Kicks. Jag ville få tag på Depends Mirakel kit för dåliga naglar, eftersom mina bara går sönder nuförtiden. Ska därför prova och se om de blir bättre.

Efter minishoppingen blev det simning. Simmade på ganska ordentligt idag, så kroppen känns lite mör du =)
Resten av dagen ska jag nog ta det lugnt, fortsätta med bröllopsplanering och bara vara. Sista inbjudningskortet blev ivägskickat idag, så nu är det bara själva bröllopsförberedelserna kvar.



, , ,

Det tar sig!

Nu har jag suttit en stund framför datorn och skrivit ner alla recept i rätt mängd inför bröllopet. Har alltid älskat matlagning, men det här är nog det roligaste jag har planerat, hihi. Samtidigt som jag räknar dansar jag loss till Stay the Night med Alcazar, en riktig vitaminkick i musikform :oP

Tänker inte gå in på några närmre detakjer angående maten, men jag kan avlöjs att det blir mycket frukt, chili och annat spännande. Vi har inte Karibisk Barbeque för intet.... Lovar att ni får reda på allt (nästan iaf) efter bröllopet.

Det jag funderar på mest just nu är skor och bukett, annars är allt  klädmässigt fixat till både Peter och mig. Eller han ska ha en vit skjorta också, men det är lätt ordnat.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, och sen tigga lite massage av Peter. Gympan gick hårt åt ryggen idag...

Konstig dag

Morgonen började med ett flertal toalettbesök, mådde inte alls bra så jag bestämde mig för att vara hemma idag. Några timmar senare är det som om inget hänt, magen mår bra, inget illamående eller någonting. Bara lite trött, men det är ju inget ovanligt. Känner mig lite snuvad på min dag. Skulle haft seminarium och sedan arbetslagsträff, men tji fick jag. Peter tycker jag ska gå och gympa ikväll, kanske faktiskt gör det. Så länge magen håller sig lugn så är det inga problem.
 Nu ska vi äta lunch alldeles strax, bakpotatis med kyckling/tonfiskröra. Sedan ska jag fortsätta läsa litteratur.

Jösses!

Det finns tydligen folk till allt. Min lilla kommentar om att jag tyckte parodin på Ryssland var underhållande uppskattades inte. Eller, det var  lite svårt att säga. Fick en kommentar, först med en liten text på ryska som egentligen inte sa så mycket (läste ryska i två år, för tre år sedan, vilket kan göra det svårt att förstå den fullständiga innebörden) med en efterföljande text.
 Den efterföljande texten var en rasistisk/nazistisk hyllningssång till bl a Hitler. En person som jag tar starkt avstånd från, texten fyllde mig med avsmak, och jag tänker definitivt inte godkänna kommentaren. Den som kommenterat hade även lämnat en adrres, som visade sig leda till en youtubevideo. Videon var Vinterland av Sarek, och efter att ha lyssnat på texten lite snabbt insåg jag att den vidriga nazisthyllningen helt enkelt var en omskriven variant av denna. Fy Fan! Om ni nu ska ha era åsikter, får ni väl ändå vara tillräckligt intelligenta för att skriva era egna kampsångar, och inte stjäla andras musik! Skärpning!
Och jag kommer aldrig någonsin tillåta kommentarer som på minsta vis förtrycker/diskriminerar/terroriserar/våldför sig på någon levande varelse över huvudtaget. Jag hör till dem som anser att alla är lika värda. Godnatt.


Sol

Idag har varit den första riktigt härliga dagen på länge. Blå himmel och sol! Vi gick vattenfallsrundan, det var lite slaskigt på backen, men otroligt skönt väder. Både Peter och jag invigde vårjackorna. Känns bra att äntligen kunna sitta i arbetsrummet utan att behöva tända lampor... Kalaset igår var jättetrevligt, vi fikade, lekte lekar, åt korv och marängsviss. HAr några bilder, men tänkte be Nicole skicka över de hon tog också.




Ballonger i taket...


Ett glatt gäng i soffan


Nicole lyckades spränga sin mjölballongs.gubbe. Över sig själv.  *fniss*

Come on baby, shake that ting



Vi tyckte alla att av de låtar som var röstningsbara så vann rätt låt. Men bäst var helt klart Tingaliin. Jag älskar rysk kultur och har läst ryska i två år, så det är absolut inget nedlåtande, men vilken härlig parodi på både nuvarande Ryssland och Sovjet! Blev bara ännu mer sugen på att fortsätta läsa ryska, haha. Det var lite spännande igår kväll, man visste inte vem som skulle vinna förrän in i det sista... Annars så är Caroline af Ugglas Snälla, snälla favoritlåten rent musikaliskt.



, , ,

"Barnkalas" på gång

Jenny och jag gympade i förmiddags, riktigt skönt pass faktiskt. Nu städar Peter och jag grejar lite inför kalaset. Gänget kommer om 2 timmar, och det är fortfarande en del som behöver göras, men snart är det klart :o) Uppdaterar med bilder framåt kvällen, elelr imorgon beroende på hur länge det blir.

Vad blev det?



Igår flög plötsligt bakdjävulen i mig, och jag satte igång att baka. Kan ni gissa vad det blev?

Rolig post

Idag fick vi lite roligare post, bonuscheck på ica, avi på digitalboxern, avi på Peters kostym och en tandläkartid till mig. Det sista är väl kanske inte direkt roligt, men nödvändigt. Fick ringa direkt och fllytta fram den lite, eftersom jag hade tenta och skulle resa hem till Axvall den dagen.

Det roligaste är nog Peters kostym, hoppas den sitter bra! VI valde att beställa hem en och prova, eeftrsom den inte fanns i butik än. Lika bra att börja förbereda så mycket som möjligt. Det som lär bli svårast att passa är om ärmarna är tillräckligt långa... Men det får vi se när Peter är hemma igen.



, , ,

Förberedelser



Foto: www.fotoakuten.se

Imorgon ska jag och Nicole ha gemensamt barnkalas! Peter och jag har köpt
godis till den obligatoriska fiskdammen, och jag har gjort iordning påsarna. Nu ska
jag alldeles strax diska, för att sedan göra massor av chokladbollar! Su Yin kommer att ha
med sig chokladtårta, sedan blir det grillad korv med bröd (quornburgare för mig) glass med
hemgjord kolasås och kakor. Några lekar ska vi nog få till också, och ev tecknad film.
Det gäller att bevara barnet inom sig...




, , ,

Namnbyte

Det verkar som att Peter och jag kan få en del besvär med namnbytet, därför ska vi snarast skutta iväg till Skatteverket för att se om det går att åtgärda. Vi har redan bestämt vad vi vill heta, men pga förlegade lagar från 1920-talet (ungefär) kanske det inte går. Mttr. Fåniga regler om mellannamn och efternamn, som verkligen inte finns av någon vettig anledning. Och vad är det för fel på bindestreck? Bara undrar...



, ,

Äntligen!

Nu har jag äntligen gjort min sista VFU-dag, åh vad skönt det känns! Var riktigt roligt idag också, lyckades tom hjälpa till på matten, haha.Det vore lite kul om jag någon gång under utbildningen får komma tillbaka till skolan, trivdes väldigt bra där!

Lagliga

Peter och jag tänkte bli lagliga igen, därför har vi nu beställt en digitalbox från Tele2 (den operatör som finns i huset) med ett litet extrapaket innehållandes tv3, kanal 5 och Tv 4+. Det var några fler, men dom spelar ingen roll egentlligen. 69 kr i månaden får vi betala, vilket vi tycker är ett helt okej pris. Äntligen får vi se Leila på landet, Vad blir det för mat, Conan O'Brien med fler... Och alla bra serier på trean och femman... Yeay!

Gjort idag

  • Diskuterat/valt bok
  • Planerat Temaarbetet
  • Skissat upp presentationen
  • Skissat upp lektionsplaneringen
  • Komma på temat - aktiviteter utifrån detta
  • Ätit
  • Fortsatt med ovanstående
  • Simmat
  • Köpt en skjorta på Gina Tricot (som ska lämnas tillbaka, tältvarning)

Flitig som en myra

Idag blir en riktig pluggdag. VI ska har temaredovisning nästa fredag, och idag ska arbetslaget sitta och arbeta med temaarbetet så länge vi bara orkar. Har inget på schemat idag (inte imorgon heller, men då är vi nog lediga) så vi sa att vi skulle jobba på tills ögonen ramlar ur. Eller kanske inte...
  Lunchlådan är iaf packad, liksom baddräkten. Tänkte nämligen gå och simma efteråt, om det inte blir alltför sent. Var längesen nu, har 7 gånger kvar på kortet som går ut 29 april, så tänkte göra en slutspurt för att inte missa dom.
  Hade tänkt gå till skolan, men eftersom det är snöstorm ute blir det bussen. Kanske kan gå hem om det lugnat sig, får se. Hoppas vi jobbar på bra så vi är färdiga (nöjda) vid 14, så man kommer hem i hyfsad tid.

Hörs senare idag!


, ,

Sleeping

Någon lyckades däcka i soffan i tre timmar. Har ingen aning om hur det gick till, men vaknad för en kort stunde sedan, och somnade vid halv tre. Med andra ord var jag ganska trött. Nu ska jag inte göra så mycket mer ikväll, Jenny kommer över för att kika på när jag spelar Tomb Raider, har kommit till Egypten. Annars kanske det blir lite mer CSI och en fortsatt lugn kväll. Ost och kex tyckte någon bakom ryggen på mig.... Hörs antagligen imorgon!

Peters kläder


Nu äntligen börjar linnekostymerna dyka upp, den här är från H&M:s hemsida. Precis en sådan
som Peter har tänkt ha på sig på D-Day. Finns givetvis matchande byxor också. Hoppas de får in den i butik så han kan prova den också...




, ,

Lugn hemmadag

Känner mig ganska trött efter helgen, så det är en lugn hemmadag idag. Har tagit prover på sjukhuset, men annars knappt lämnat soffan. Tittar på CSI och bara slappnar av. Imorgon ska arbetslaget träffas kl. 9 och sedan jobba på hela dan, därför känns det extra skönt att vara hemma idag, så man orkar vara klartänkt imorgon. Nu blir det lunch, och sedan ett avsnitt till...

God mat och bra film

Nu har vi sett på Slumdog Millionaire, riktigt bra film, se den när ni får tillfälle! Dessutom har vi ätit god mat, även om jag råkade missbedöma styrkan på chilifrukten, hehe.



I Love Asia... Minst sagt :oP


Quorn spett med mango, syrlig champinjonsallad och krämigt kokos- och melonris.
"Grabbarna" fick kycklingspett. Gott var det!


Matkorgen jag fick i present! Fylld med massor av gott. Tjuvstartade igår och åt upp påsen med macadamianötter... Ville ju inte att de skulle bli dåliga *erhm*

Längst bak till höger skymtar en flaska, vitt vin, som jag funderar på att testa ett glas ikväll. De andra har ju festat loss på Staropramen så, hehe.


Nu ska vi nog titta på min favoritfilm alla tider. Den enda film som faktiskt får mig att gråta (brorsan också, haha). Har en slags hatkärlek till filmen, men har bara sett hela en gång, för ungefär 7-8 år sedan. La Vita é Bella, med Roberto Benigni som den underbart humoristiske Guido som lyckas få sin "Principessa", men hamnar i koncentrationsläger med sin son. För att inte skrämma sonen låtsats han att det är en lek... SE DEN om ni inte har gjort det!

Nu hörs vi inte förrän imorgon :o)

Kram från en numera 22-årig bloggare =)




 , , ,

Fylla år-dag!

 Så var man plötsligt 22 år. VÄldans vad tidne går fort... Fina presenter har jag också fått, ska lägga in bilder senast imorgon någon gång.

  • CSI Las Vegas säsong 5
  • Två filmer, Livet är Underbart, Pianot och en tillhörande grönmålad häst (av Peter)
  • En STOR korg med massa mat och roliga delikatesser
  • Pengar
  • Mer pengar
  • Lite till penggar :o)

Till frukost fick jag en bricka med en toastad ciabatta med färska champinjoner, en skål med B&J:s Baked Alaska och en fin bukett med blommor. Vi har farit runt lite borta i Boländerna, fixat en grej till D-Day och lite annat. Sedan var vi på Maxi och handlade. Ikväll ska jag göra lite experimentell mat, haha. Hörs senare


Redovisning avklarad!

Det gick ganska bra, tappade bort mig på ett ställe, men löste det snabbt. Skönt att ha det avklarat iaf. Nu ska vi städa lite, och jag ska göra kvällsmaten, morotssoppa med vitlöksost, nytt recept att prova :o)

Sömn

Idag känner jag mig ganska utvilad, har sovit lite längre än vad jag brukar, men det var nog behövligt. Nu känner jag mig redo för redovisningen! Eftersom det är arbetslaget som redovisar kommer jag inte prata mer än lite drygt 2 minuter, så det känns väldigt lugnt faktiskt. Vi har 10-15 min på oss, och vi är 6 st i gruppen. Men innan jag åker iväg till skolan ska jag ta det lugnt en stund, läsa lite bloggar och hinna få i mig lite lunch :o)

100 dagar kvar!

För att underlätta planeringen av D-Day har vi använt oss av Bröllopstorgets olika verktyg. Förutom mitt favoritprogram Excel. Det har faktiskt varit väldigt smidigt, särskilt vad gäller saker som man kanske inte alltid tänker på.Idag har jag roat mig med att klura på bordsplacering. Inte så lätt som det verkar...


Fast det största problemet är just nu skor... Hittar inte alls några jag vill ha, inte i Sverige iaf.



Dessa vore inte helt fel... finns på ebay, och kostar ca 300 kr.


, ,

Studierna går vidare!

Det verkar som att jag har tur, de seminarierna jag missat kan jag ta igen nästa period utan att det krockar med något! Denna gången var det lätt att pussla med scheman :o). Vilket innebär att så länge jag klarar mattetentorna (vilket jag gett mig fan på) så kommer jag vara klar enligt tidsplanerna. Sedan kan jag inte helt bestämma mig för om jag ska läsa B-kursen eller inte, annars lutar det åt drama eller engelska till hösten. Beslutsångest? Bara lite. Tror det blir B-kursen, så länge jag blir godkänd.

Räknade ut att jag kommer ha min lärarexamen innan jag har fyllt 25. Färdigutexaminerad lärare vid 24 års ålder, me like! Det bästa är att Peter troligen tar examen samtidigt, vilket innebär att vi kommer gå i samma examensklass, haha. Kommer underlätta något enormt när vi flyttar härifrån...


, ,

Stuck in the middle of tummy-ache

Men idag är jag mest fullständigt slut. Har sovit ungefär 3 timmar inatt, och känner mig raka motsatsen till pigg och kry. Hoppas jag känner mig bättre tills redovisningen imorgon. Ska gå oavsett, men det är alltid att föredra om man är hyfsat pigg på en redovisning.
Idag ska jag skumläsa en bok, när huvudet orkar. Annars småfixar jag en del inför sommaren. Det vi funderar mest på nu är väl egentligen hur vi vill ha själva ceremonin, och vilka aktiviteter vi ska ha på festen efter maten och innan tårtan etc.

Nu ska jag återvända till nyponsoppan. Nyponsoppan är min bästa vän. Åtminstone just nu...

Reseändring

Vi fick brev från Fritidsresor idag, som beklagade att vårt hotell inte kommer ha middagsbuffé i sommar, och att de därför drar av kostnaden från vår faktura. Vi blev lite muttriga först, men sen tänkte vi att det inte gör så mycket. Bulgarien ska ju vara väldigt billigt, och eftersom vi har minikök i lägenheten kan man ju alltid laga eget om man inte vill gå på restaurang. Fanns tydligen bara tre i gamla Nessebar, så det kan hända att man får åka över till Sunny Beach med större utbud. Huvudsaken är att det blir sol, bad, mys och avslappning!

Mål och motivation



Något som jag har lovat mig själv är att gå mer regelbundet på gympan. Har ju terminskort, men pga diverse sjukdagar har det blivit svårt att komma iväg. Nu har jag iaf satt upp ett mål, jag ska gå minst 30 gånger till innan den 2 juni (då vi kanske åker till hemmen söderut). Detta blir i snitt 2-3 gånger i veckan, vilket låter precis lagom. För att motivera mig lite extra (och göra en kul grej av det) håller jag på att tilllverka en "räkna ner"-kalender. Varje gång jag varit på gympa får jag dra ett blad, och se hur duktig jag varit, haha. Nej, men det är nog mest för att se att det faktiskt händer något :oP




, ,

Vinterkräksjuka?

Det verkar som att jag har drabbats av vinterkräksjuka, alt (förhoppningsvis) vanlig magsjuka. Tillbringade morgonen med att kräkas, vilket definitivt inte är mitt favoritnöje. Lugnade sig framåt dagen, men har fortsatt ont i magen. HAr vilat och tittat på teve om vartannat, samt grejat lite med plugg när jag orkat. Peters fina kommentar var ungefär: "Du ser inte ut att må så bra!". Menar ju det... Har iaf lyckats få i mig lite mat, som har stannat där den ska dessutom :o)
Nu funderar jag på vad vi ska äta på min "fölsedag". Jag har lyckats glömma bort (förtränga?) att jag fyller, men människor runtomkring lyckas påminna mig. Aron och pappa kommer ju upp på fredag, de ska med Peter och Josse gå på Metallica på söndag. Då passar jag o Jenny på att äta räkor :oP.

bling-bling



Det här hittade vi precis på ebay. Skulle nog passa väldigt bra på bröllopet. Vi har
lagt ett bd, och auktionen slutar om tre dagar. Hoppas vi vinner den! Budet motsvarar just nu
ca 90 kronor, och vi är de enda som har bjudit =)


, ,

3 mars

Magen känns inte alls i form. Har magknip och mår illa. Mttr.

Peter och jag roade oss med att titta i hans present som jag gav till honom på vår 2-årsdag. Ett fotoalbum som jag gjort, med "vår" historia. Det vill säga bilder och text med allt vi hade hunnit uppleva, elelr en del av det vi hunnit med. Riktigt roligt att titta på bilderna, särskilt de från Paris och Belgien. VI blev ännu mer sugna på att resa! Längtar verkligen till augusti och Nessebar nu...


Bild lånad från www.fritidsresor.se

Ingen vår i sikte

Det började snöa rejält för flera tilmmar sedan, och håller på än. Just som man trodde att våren började anas. Nackdelen med att bo lite längre norrut. Kvällen har tillbringats framför CSI, och nu är det sängdags. Magen känns åtminstone betydligt bättre, ta i trä =). Godnatt på er, så hörs vi imorgon!

Jag vill ha vår!


www.fotoakuten.se

Snäckor



Sådana här snäckor ska vi ha som dekoration på brölllopet.
Passar perfekt in i vårt tema =)
Har hittat dem i en nätbutik, men Peter och jag tänkte
åka till Uppsalas största akvariebutik och se vad de kan ha också.

Det jag egentligen funderar över mest nu, är vad
jag ska ha för smycke runt halsen. Vill gärna ha silver/vitguld med någon blå
sten i "rätt" nyans, men det verkar lite ont om det... Får se vad jag kan hitta till slut.



, ,

Magsjuka...

Ja, har lyckats bli magjuk. Har sedan halv fem imorse sprungit fram och tillbaka till toaletten alldeles för många gånger för att det ska vara hälsosamt. Känner mig riktigt ur form. Peter har hyrt en film som vi ska se. Nim och den Hemliga Ön. Finns inget som är så bra som att titta på barn/djurfilm när man är sjuk...






Gårdagens Ikea

Hittade några saker på Ikea som fick följa med hem.



Slätthult väggdekoration, som vi satte på baksidan av skafferiet. Förut hände Homer Simpsson där, men vi tyckte det var dags för något nytt och fräscht. Vi blev jättenöjda med resultatet! På bordet skymtar också en mini-orkidé jag köpte.



Den ska få stå på köksbordet tror vi, lite mysigare så. Sedan köpte jag även fyra svarta, fyrkantiga tallrikar, men de har jag inte tagit någon bild på. Än iaf =)


, ,

Fredagens utgång


VI började med lite mat på Svantes källare (Upplands Nation), sedan förflyttade vi oss till Bettys Pub (Gotlands), satt där en stund innan vi gick vidare till Ghubens (Gästrike-Hälsinglands). Där blev det pommestallrik och diverse drycker till. Vi gick vidrae till några olika nationer, men slutade till sist på Bettys igen, där vi blev kvar till ca 12. Räknar man med alla pubar vi försökte komma in på hann vi med ca 9, men vi var egentligen bara inne på 3 =)
Trevligt var det iaf!


, ,

Vårig vinterpromenad

Nej, jag har inte övergett er, tog bara en ledig dag igår. Fredagen var jättekul, ska lägga upp några bilder sen. Igår tog jag och Peter det lugnt, eller Peter flängde runt i Stockholm på förmiddagen, men jag tog dte lugnt. Han hämtade sin ring.

Idag har jag och Jenny gått en morgon/förmiddagspromenad i solen, lite senare ska vi följa med Josse till Ikea. Kul att se vad de har för nyheter =)






Isen börjar smälta...



, ,

RSS 2.0