Väntan är över!


En lång väntan är över, imorgon får vi äntligen nycklarna till lägenheten! Det känns underbart, och knappt att jag tror på det än. Inte förrän jag har nycklarna i handen och öppnar dörren kan jag nog börja tro på det. Imorgon ska jag möta upp Henrik som blir min privatchaufför dagen till är, sedan åker vi direkt och hämtar ut nycklarna och åker till lägenheten. Vi ska mäta upp hela lägenheten, fönster osv så vi kan börja planera inredningen mer ordentligt. Vi vet redan hur vi vill ha det, ska bara vara säkra på att det går också :)


Vår nya lägenhet! Har spegelvänt den i photoshop så den skulle bli åt rätt håll, därför vissa bokstäver fortfarande är felvända. 64 kvadratmeter stor, med uteplats och trädgård! På torsdag morgon dyker hantverkarna upp och börjar tapetsera och lägga nya golv. Wiiie!!!


Make a wish


Om en dryg månad blir även jag 25 år. Här är några saker som kan hittas på min önskelista:
Macadamia Natural Oil Healing Oil Spray, finns bl a hos ww.eleven.se
Le Creuset formset i färgen Rosmarin
Bubbelgumsrosa converse i modellen" All Star Light hi"


Nikon Coolpix S8200

Blondes have (more) fun


Okej, processen att långsamt bli blond igen har nu resulterat i en ljust kopparblond ton med blonda slingor. Vilket gör att håret i dagsljus ser lite väl orange ut för min smak. Den enda hårfärg som jag verkligen dissar, utom på de som har den naturligt. Så nu är frågan om jag ska gå all in, och helt enkelt bara blondera håret "ordentligt". I så fall går det ju alltid att lägga i en mellanblond intensivtoning om det skulle bli lite väl ljust. Samt investera i ett bra silverschampo. En grymt bra hårinpackning som motverkar slitet/skadat hår står ju redan i badrumshyllan. Undrar om Peter kan fixa färg på väg hem?

Måndagsmys


Det har varit en riktigt härlig helg! Kursen i fredags var väldigt rolig, och tre timmar gick fort! Min kropp fick sig dock en chock, och lördagen började med smärtstillande och viloläge. Framåt kvällen dök Henrik upp, och det blev Biff-i-långsmörgås, Halo och Black Ops. 

Igår väcktes vi av en glödande soluppgång och strålande vackert vinterväder. Detta resulterade i en drygt två timmar lång promenad, som fick oss alla tre på gott humör. Härligt trötta ägnades eftermiddagen åt hårfärgning tillsammans med Josse. 

Idag har jag varit ute på Maxi och handlat lite, gosat med Hamlet oh mest tagit det lugnt. Processen med att bli blond igen har också fortsatt, och nu är jag betydligt ljusare. Behöver köpa silverschampo för att få bukt med den gulaktiga tonen, som ändå inte är så farlig.

Annrs så bjuder den här veckan på flera roligheter; nycklar till lägenheten på onsdag och första gången vi får se den i dagsljus! Dessutom fyller Peter 25 år på lördag, vilket vi ska fira lite för oss själva tror jag. Hoppas bara hans present hinner komma fram...

Nu ska jag gosa lite till med Hamlet, som är extra trött och mysig efter gårdagens långpromenad!



Kursstart & matlagning


I eftermiddag, närmare bestämt 16.15 börjar (äntligen) min kurs i drama och improvisation för pedagoger. Det ska bli riktigt roligt att komma igång, och jag har ganska höga förväntningar på den här kursen. Lite nervöst också, det drama är ju trots allt ganska fysiskt, så jag hoppas kroppen klarar av det.  Redan imorgon är andra tillfället, och då mellan 9-14.

Nu under förmiddagen har jag ägnat mig åt att förbereda kvällens middag. Vi ska bjuda Josse på middag som en försenad födelsedagspresent, och eftersom jag inte är hemma förrän 20 ikväll fixade jag det mesta i förväg. Det blir en gammal favorit för oss, och vi hoppas det kommer falla Josse i smaken. Annars mutar vi henne med öl!
En viktig komponent till kvällens middag, tre olika röror/såser!



Inredning


Ett litet collage med en del av det vi vill ha till nya lägenheten. Mattan och lamporna är redan inköpta oh finns här hemma. Högskåpet kommer jag nog beställa på måndag, då det levereras direkt till nya adressen, och det underlättar om vi har tillgång till lägenheten då :). Vitrinskänken får vi spara ihop till, men det borde inte dröja mer än någon månad efter att vi har flyttat. Vilket är bra, eftersom vi annars saknar lite förvaring i köket. Radion, ja den beställer vi nog ganska snart den med, då priset fortfarande är nedsatt!


Det där med hormoner...


Hormoner är inte att leka med, det kan jag lugnt konstatera efter en hel höst med extra tillskott av sådana, och nu en ny variant sedan några veckor tillbaka. Som tur är har det inte varit så farliga biverkningar som det hade kunnat vara. Jag har till exempel inte alls varit ilsken, lättretlig och förbannad av mig. Istället har jag rätt vad det är känt mig lite låg, och jag har plötsligt fått väldigt lätt för att gråta. För minsta lilla. Inte för att jag faktiskt blir ledsen, utan för att den där hundvalpen är ju så förbaskat söt, eller vad starkt av den där mannen att klara av sin brors död, eller fy vad världen är full av orättvisor, eller oj vilka söta små bebisar som skrattar och kryper omkring... Ja, ni förstår vad jag menar.

I tisdags var det just en sådan där hormonell dag. Förutom att jag blev tårögd för minsta lilla, så satte det där sötsuget in också. Efter en god middag med lax, så gav jag till slut upp försöken att stå emot, och vi tog oss en film- och myskväll bara sådär. Mitt krav på film var att jag ville ha en snyftare, till slut hyrde vi "Hachiko", och jisses vad jag grät. Till och med Peter hade till slut tårar i ögonen, så ur snyftsynpunkt var det väldigt lyckat! 


Förberett för filmmys!



Sommarkänslor

Blev störtförälskad i den här underbara klänningen som bara skriker "sommar!". Tänk till brunbrända ben (önska går ju) och solblekt hår... Klänningen hittar ni här.

Vinter


Såhär såg det ut häromdagen när vi var ute på promenad. Grönt gräs som stack upp ur lite snö på marken. Idag är det betydligt mer snö, och något grönt gräs går inte att se en skymt av... 


Wednesday


Onsdag, och dagen bjuder på disk, städ och en promenad med Lovisa i eftermiddag. Har redan varit duktig och skrivit adresser på kuverten med inbjudningar till mitt och Peters födelsedagsfirande, och ska posta dem idag eller imorgon. Visserligen är det ett tag kvar, men i och med flytt och allt annat så är det lika bra att vara ute i god det, det underlättar!

Jo, något jag glömt att berätta förresten, och som var anledningen till att vi firade förra veckan. Peter har fått jobb! Det är därför jag för stunden leker "hemmafru" och får lösa flyttpackningen som är kvar så gott det går på egen hand. Mina kurser har inte kommit igång än, dramat börjar på ffredag, och övriga kurserna inte förrän i februari, så då har jag inte så mycket för mig just nu. Ser fam emot dramakursen på fredag och lödag dock! Men nu, diska... 



Hamlets favortsysselsättning...


Jaga vattnet i badkaret!

Ny tavla



Den här tavlan har jag sysselsatt mig med att knåpa ihop igår och idag. Vitt tyg spänt över en träram, en schablon och lite textilfärg så vart den klar. Tanken är att den ska sitta över vår säng i nya sovrummet, därav valet av blått, eftersom tapeten i sovrummet kommer vara ljust blå. Passade också på att måla ramen till vår spegel, den fick bli mörkröd så den matchar hallmattan :)

Lördagsmys: Sockerkaka med citron & vanilj...

snc00422 (MMS)

Lördagsmys: Sockerkaka med citron & vanilj framför filmen 'Jag saknar dig'


Dinosaurs & photos


Det ser ut som att jag kommer tillbringa hela helgen i föreläsningssalen, och lära mig mer om the life and times of the dinosaurs. Det är en distanskurs på kvartsfart, med sex träffar här i Uppsala. Tänkte det skulle passa bra som extra utfyllnad, särskilt som jag kommer undervisa om dinosauriernas tidsålder i framtiden. Hade sådan tur att kursboken (som är stencool och som jag lätt kunnat köpa ändå) fanns som bättre begagnad på Amazon, kostade mig hela 78 kr inklusive frakt från England. Lagom pris :) Kursen avslutas med en hemtenta/uppsats som man har ca 2 månader på sig att skriva. Hoppas på en bra föreläsare, då kommer det bli riktigt roligt!

Idag har jag ägnat mig åt att knåpa ihop 2011 års fotobok, märktes att jag köpte ny kamera förra januari, då det var en hel del bilder att gå igenom. Närmare 2500 st fick jag rensa bland, men känner mig riktigt nöjd med resultatet. Det blir vår fjärde fotobok, och vi beställer via Japanphoto. Peter har denna gång bara sett de första sidorna, sedan fixade jag resten helt själv, så det ska bli kul att se om han tycker det blev bra!

Jag passade också på att lägga en beställning hos Eleven.se, då min bodyscrub varit slut ett tag, liksom min bodylotion. Tyvärr kom jag på det lite sent, så paketet dyker nog inte upp förrän på måndag. Den som väntar på något gott... Nu ska Hamlet först få sig ett bad, sedan ska jag krypa ner under täcket och sooova!

Koh Phangan


Här tillbringade vi gårdagkvällen, på Koh Phangan här i Uppsala. Det¨
var ett bra tag sedan jag och Peter gick ut och åt god mat bara vi,
så vi passade på igår, bär vi dessutom hade extra anledning att fira.
Vi tog varsin drink, förrätt och varmrätt. Planen var 3-rätters, men
pga rejäla portioner klarade vi bara 2 :)
Vad vi firade? Mer om det i ett senare inlägg!


Fullt upp


Tittar in lite snabbt för att tala om att vi lever, men har fullt upp med att organisera flytt och kursstarter. Det blir inte så mycket skrivande på bloggen ett litet tag framöver, men så fort det börjar lugna sig dyker jag upp igen :)



Städskåpet


Den här dagen började med väldigt goda föresatser att ta tag i Städskåpet. Städskåpet innehåller, förutom de obligatoriska städattiraljerna, mängder med skrufs, skräp, mojänger och diverse mystiska saker som vi länge undvikit att rensa ur, av rädsla för att dessa saker eventuellt skulle få för sig att attackera. Sagt och gjort, jag hann så långt som att få ut precis allting ur skåpet, lägga upp i fina högar lite varstans i lägenheten, och diska ur två av lådorna som jag tömt på ovanstående mystiska inehåll. Där tog det stopp. Jag fick världens magknip, som i sin tur ledde till att den konstanta molvärken uppgraderades till smärta som strålade neråt höften. Med uppgiven min såg jag ut över den samlade röran av (skräp) saker som numera befann sig på köksbordet, på soffbordet, på golvet och på några av stolarna istället för i städskåpet, tog mina mediciner och flydde till soffan med en bra bok som av en händelse dykt upp i brevinkastet städdagen till ära.

Boken är numer utläst, men Den Stora Röran befinner sig fortfarande där jag lämnade den. Utanför Städskåpet. Dett är alldeles strålande, med tanke på att jag kommer befinna mig ensam hemma både imorgon och på fredag, då Peter är konstant upptagen dessa dagar. Vanligtvis kanske jag hade gjort mig synskadad och ignorerat massan av udda småsaker tills på lördag, då Peter skulle kunna hjälpa mig få ordning på den. MEN, på lördag kommer hans föräldrar upp, då vi ska bjuda på middag för att fira Peters examen! Det blir svårt att bjuda på 3-rätters om det inte ens går att se bordsytan unnder alla grejer...

Så imorgon har jag bestämt att den ska försvinna, och att jag ska slippa både magknip och annat tjafs, så jag hinner få ordning på hela lägenheten, eftersom fredagen bör ägnas åt inhandling och förberedelser av maten som skall förtäras på lördag. Heja mig? Heja mig! Om jag har såpass mycket ork, bordde jag också kunna få till en klippning, som jag är i minst sagt akut behov av, då hormonerna is messing with my hair! Så förhoppningsvis bjuder morgondagen på en ren, välstädad lägenhet, samt ett fräscht, glänsande och nyklippt hår. A girl can always dream...



Ingen återvändo


Packade ner det som stod i vitrinskåpet förut, sedan tog vi isär det och nu har vi slängt det. Ingen återvändo, utan nu får finsakerna vara nedpackade tills vi sparat ihop och köpt det nya! Vilket inte borde dröja alltför länge, om allt går som det ska. 

Har också passat på att baka lite, så nu har jag frukostbröd ett tag framöver! Nu blir det film och temys resten av kvällen :)





We want!


Peter och jag tycker att den här kan få flytta in i vårt nya kök!
En "Tangent Uno2Go" i färgen äppelgrön, vilket passar oss båda
perfekt. Finns hos bagarenochkocken.se, just nu nedsatt till 1390:-

Motsatser


Dagens läkarbesök var raka motsatsen till det jag var på hos gynmottagningen. Idag fick jag träffa en läkare som gjorde skäl för sitt namn, lyssnade, tog mig (oss) på allvar och var väldigt trevlig. Efter undersökning och diskussion av olika behandlingsalternativ, har vi (lägg märke till användandet av "vi"!) bestämt att jag ska byta medicin, och ändra upplägget av smärtstillande en aning. Jag ska börja med en medicin som heter Visanne, som är den enda riktad direkt mot endometrios. Den är ganska ny, vilket tyvärr innebär att den inte ingår i högkostnadsskyddet. Vi får punga ut ned ca 1600 de kommande tre månaderna, men det är det lätt värt om den hjälper. Så de närmaste 3 månaderna blir en testperiod, funkar det så funkar det, annars så blir det troligast operation för att säkerställa diagnos, och ta bort eventuella endofynd. Så vi håller helt enkelt tummarna för att medicinen ska fungera!
Det som känns mest skönt är att jag totalt kommer minska antalet tabletter dagligen, fick dessutom utskrivet Alvedon i en högre dos, så jag inte behöver ta lika många av dem också.

Som av en händelse ringde min njurläkare precis när vi gick ut från sjukhuset, och uppdaterade oss om min sköldkörtel. Tydligen är det så att jag har en benägenhet att få en underproducerande sköldkörtel, vilket kan bryta ut i princip när som helst under mitt liv. Det kan bli imorgon, eller när jag är 80. Det viktiga är att hålla koll om jag blir ovanligt trött, energilös och så vidare, så de kan ta nya prover och hålla sig uppdaterade. Annars ska de lägga till de proverna när jag årligen gör mina njurtester.

Så, liten uppdatering om hur det ser ut inom "kategori hälsa" för stunden. Vi är försiktigt hoppfulla, och kör på så gott dte går som vanligt!



It's time


I eftermiddag är det då (äntligen) dags för min tid hos endometriosmottagningen. Har väldigt blandade känslor, men mest positiva. De negativa har väl mest att göra med hur jag blev bemött första gången på gynmottagningen här i stan, men nu är det en annan läkare som jag har hört ska vara bra. Så vi hoppas på det. Peter ska dessutom vara med hela tiden, vilket känns väldigt bra. Det rör ju faktiskt oss båda två.
Förhoppningarna är att jag ska få en ny, fungerande behandling, och att jag kan återgå till en normal vardag. Vi förstår båda att det kanske tar lite tid, men så länge det blir bra gör det inget. Skriver igen och berättar hur det gått, om inte ikväll så imorgon!



Snörvel


Jag trodde att jag skulle lyckas undvika att bli smittad av Peter, men tyvärr trodde jag fel. Är återigen fast i förkylningens grepp, och ägnar mig för tillfället mest åt att nysa, snörvla och förbanna dessa evigt onda bihålor. Gårdagen och dagen har inte bjudit på mycket annat än näsdukar, vila och film, därav frånvaron på bloggen. Har fått en smula energi nu, och tänkte sätta mig och sortera lite bilder och påbörja 2011 års fotobok!


Mer inredningsfunderingar


Efter att ha vikt ihop ett badlakan och mätt, konstaterade vi att det blir Sidney från Byggmax! Måtten på "Fullen" fungerar inte alls, tyvärr. Men på inköpslistan från Ikea står ändå några saker, som ni får se när allt är klart. 

Känns nästan lite jobbigt att det är hela 26 dagar kvar innan vi får nycklarna, men innan dess ska två tentor och en examensuppsatsventilering klaras av, samt ett litet examensfirande av Peter med föräldrarna. 

Tillbaka till inredning, idag har Peters föräldrar varit och beställt vår nya matta, som skulle dyka upp om en vecka. Vi fortsätter att strukturera upp packning och inredning här hemma, och konstaterade att gamla badinredningen kommer bli perfekt i uteförrådet att ställa krukor och liknande på. Det kommer nog bli en hel del flyttsnack i bloggen framöver, men det får ni stå ut med. Just nu är det ju flytten som är i fokus hos oss båda två, och vi är väldigt "flytthöga" båda två :)


Ikea vs Byggmax

Fullen högskåp, 295:- Ikea



Sidney Högskåp, 1195:- Byggmax

Onsdag


Idag har vi fortsatt städa och rensa. Tyvärr har det ännu inte funnits någon ledig tvättmaskin, så vi har inte kunna tvätta än. Får väl bli sent ikväll. Däremot har vi plockat isär och slängt vår gamla byrå som inte ska med till nya lägenheten. Imorgon åker eventuellt vitrinskåpet också, förutsatt att vi åkt ut till Rusta och köpt bubbelplast. Lika bra att göra sig av med de möbler som vi inte ska behålla på en gång. 

Jag har också ägnat dagen åt att läsa, fick en bok av Nora Roberts i julklapp som jag kommit drygt halvvägs i nu. Vi tar det ganska lugnt, i och med Peters förkylning och att jag inte är i form. Ska ta oss iväg till Ica senare och hämta ut ett paket. Annars fortsätter vi packa, plocka och dona med det som går redan nu, och väntar med det vi behöver ha innan flytt :)

Neo

Glömde ju visa bild på taklampan förut! Såhär ser den iaf ut, taklampan Neo av märket Cottex:
Finns hos www.fyndahome.se

Det går framåt!


Pratade för en stund sedan med både golvläggare och tapetserare, och det ser ut som att allt kommer ordnas innan vi flyttar in. Flyttlasset går den 11 februari, och innan dess ska både nytt golv och nya tapeter vara på plats! Känns väldigt, väldigt skönt! Peter har nu sagt upp vårt tv-abonnemang, sedan ska vi ordna elavtalet så båda lägenheterna har el under februari månad. Adressändring står också på att göra-listan, annars börjar det nog ordna sig med det mesta.

Ska hämta ut ett paket med inredning till nya hemmet senare i eftermiddag, ett duschdraperi och en sak till diskbänken. Tror ni får se när allt är på den plats det ska vara :)

Annars så har vi en riktig slödag idag. Sov till 10.30, gick och handlade och sen har vi inte gjort något vettigt alls. Peter är rejält förkyld, och jag är rejält trött. Hamlet verkar också ta igen sig efter helgerna...

Har förresten beställt nya kökslampan också, hoppas den dyker upp snar så vi kan kika på den. Hittade den ju i en affär i Skövde för 900:-, men den fanns på nätet för 569:- så vi slog till. Gardiner och sådant får vänta eftersom vi inte har några mått. Men när vi fått nycklarna 1 februari ska vi åka ut, ta lite "före-bilder" och mäta så vi kan beställa gardiner och kanske få hem dem lagom tills flytten. Behöver jag säga att vi längtar?!!
Hamlets nya säng är minst sagt uppskattad!


Inför 2012


Första dagen av 2012 går mot sitt slut. Ännu en början, med oändliga möjligheter som ligger och väntar. Jag har höga förväntningar på det här året, inte minst med tanke på hur halva 2011 blev. Det ser än så länge lovande ut, då jag fått ny tid på Endometrioscentrum redan den 9 januari. Hoppas få möjlighet att diskutera med en bra läkare, och att han sätter in en behandling som fungerar. Så länge jag får hjälp att bli smärtfrisk och få fungera normalt, fixar jag resten!

Förutom ur sjukdomsperspektivet, så förväntar jag mig ett spännande och händelserikt år, med avstamp i flytten om en månad. Ja, det är bara en månad kvar, vilket känns smått osannolikt. Vi har båda börjat förstå det nu, och ser fram emot nya lägenheten något enormt. Vi har till och med köpt vår första nya inredning till den!

Det blir en intensiv andra hälft av vårterminen för min del, och planen är att vara helt färdig i mitten av höstterminen. Bryr mig inte om någon examensceremoni då det tyvärr blir väldigt opersonligt, men en hejdundrande fest ska det bli när jag väl är färdig!

På tal om fest, så har vi nu bestämt datum för vår "25+25= 50-talsfest", och ska skicka ut inbjudningar inom den närmsta framtiden. Det gäller att vara ute i god tid om så många som möjligt ska kunna komma, och eftersom vi har en flytt att ordna innan också.

Jag förväntar mig också att jag senast den 31 december i år ska ha ett litet rosa plastkort i min plånbok. Planen är att köra intensivt några veckor till sommaren, eftersom allt runt omkring redan är avklarat. I år ska körkortet bli mitt!

Jag hoppas också få möjligheten att sommarjobba, men det hänger på hur bra kommande behandling fungerar också, så det är i skrivande stund enbart en förhoppning, och inte en förväntning :)

Vi hoppas båda två att kunna ge Hamlet en lillebror till sommaren, men det hänger på tid, plats och möjlighet, samt om vi hittar "rätt" valp. Nu när vi kommer ha en trädgård och bo på bottenvåning kan inte rumsrenhetsträning vara smidigare.

Vi hoppas att Peter ska få fast anställning under året, helst någonstans här omkring då vi gärna vill bli kvar i Uppsala ett tag till.

I övrigt så ser vi med spänning fram emot vad 2012 har att erbjuda, och är beredda att tackla vad som än väljer att hända oss!
Gott Nytt År på er!


RSS 2.0