Påskfint




I söndags när jag och min syster var på Blomsterlandet köpte jag det här fina arrangemanget. Ger lite lagom påskstämning. Vi har inte så mycket påskpynt, men vi brukar ta in lite ris och hänga fjädrar i. Dessutom har vi den viktigaste prydnaden, vår lilla feta kyckling Greta. Henne köpte vi i Stockholm på väg hem från vår Riga-kryssning, och hon är vårt allra första påskpynt. Men Greta får vänta tills på måndag innan hon får komma upp ur sitt bo och pryda köksbordet!



Fredagsmys


Peter har slutat och är på väg hem nu. Han har dessutom tagit påsklov, och är ledig hela nästa vecka, så skönt! Ikväll blir det fredagslyx med sushi, fruktfat och kanske, kanske att jag vågar mig på ett glas rosé. Jag dricker inte särskilt mycket alkohol (tur är väl det, för det hade inte funkat med mina mediciner) men kan tycka det är gott med ett glas vin till maten någon gång ibland.

Imorses hade jag telefontid med en jättetrevlig läkare som lyssnade och försökte lösa min situation så gott det gick över telefon. Hon skrev ut starkare smärtstillande, med förhoppning att jag kanske inte får lika mycket biverkningar i form av illamående och yrsel. Det ore drömmen, för så länge jag slipper smärta och biverkningar, så borde jag lätt kunna fixa vfu:n. Trött borde man väl få lov att vara, så länge det inte påverkar själva undervisningen! Ser verkligen fram emot praktiken, då det är det roligaste med hela utbildningen. Dessutom är det så yttepyttelite kvar innan jag kan ta ut examen, så jag hoppas kunna köra på. Har ju ett långt sommaruppehåll att ta igen mig på! :)


Gammal bild, men det blir sushi från samma ställe, veggis för mig, laxlyx för Peter!


Coffee Corner

För ett tag sedan fick jag för mig att vi behövde ha en hållare till kaffefiltret. Jag hittade några olika varianter, men ingen som föll mig i smaken. Då kom jag på att det kanske skulle gå att använda sig av decpoupage för att få till det. Sagt och gjort, Slöjddetaljer hade omålade och omonterade hållare. Servetter lyckades jag fynda på Ebay, väldigt praktiskt och med passande motiv!

Första steget var att måla delarna vita, så servettmotivet skulle synas bättre.
Här har jag decouperat alla delar, och ska lacka några gånger till innan den limmas ihop.
Så här bra blev det!
The Coffe Corner! Längtar tills bänkskivan är utbytt, och så ska jag hitta snyggare (och mindre slitna) grytlappar.



Before & After





I väntan på att Hamlet blir klar hos 'fris...

snc00461 (MMS)

I väntan på att Hamlet blir klar hos 'frisören' fick det bli bagellunch på EH :)


Struktur


Just nu försöker jag skapa lite struktur i tillvaron. Eftersom jag är inne i en sämre period igen, så känns det inte som att jag gör så mycket nytta. Jag blir väldigt trött, och frustrerad av att inte orka göra saker och ting i det tempo jag brukar. Känner mig också lite smått nervös inför vfu:n som börjar om 2 veckor, inte för själva praktiken i sig, utan om jag ska orka med den. Jag ska vara i en åk 1, vilket ska bli jättekul, men det är också väldigt krävande. Får ta en dag i taget och hoppas på det bästa!


Två dagar i rad har jag sovit till strax efter 10, även fast jag ställt klockan på 8. Eftersom jag vanligtvis är rätt så morgonpigg, säger det ganska mycket om hur min kropp mår just nu. Idag har jag dock trots sen uppgång hunnit med en längre promenad med Hamlet, skickat iväg en del viktiga mail, strukturerat upp veckans att göra-lista och håller på att städa köket. Nu ska jag fixa lite lunch, och ta en paus framför Stargate SG-1 och McLeod's Daughters, innan jag ska kika på en webföreläsning. Känns ändå som en effektiv dag!


50's


Det blev inte så många bilder tagna i lördags kväll, vi var upptagna med att ha roligt! Här kommer några stycken iaf, så ni kan få ett hum om hur det var :)

Hamburgerbuffé

Närbild på cupcakes som jag, Alex och Henrik gjort.

Skivor i taket och gitarrer på väggarna!


Vår!

snc00459 (MMS)

Vår!


Ett steg bakåt


Det är inte ofta jag erkänner mig besegrad, om så bara tillfälligt. Idag är ett sådant tillfälle. Jag är trött, illamående och fruktanssvärt sliten. Jag har fortfarande ont, även om det inte är riktigt lika illa som igår och i förrgår. Än iaf. Blotta tanken på att ta bussen till andra sidan av stan och skriva en tenta änns en smula övermäktig just nu. Eftersom jag dessutom vet hur bra jag skulle kunna göra ifrån mig utan massa smärtstillande i kroppen, känns det inte rättvist mot mig själv att skriva en tenta idag, och kanske inte ens bli godkänd. Mitt huvud har för tillfället "censurerat" alla kunskaper. Tänk er att ni tittar på en film eller en tavla, och allt utom själva ramen är blurrat. Så känns det just nu när jag försöker få ner något på papper. Kanske inte bästa förutsättningarna att skriva tenta under... Jag har faktiskt skrivit tenta med spasmofen i kroppen för flera år sedan. Tro det eller ej, men det gick faktiskt alldeles utmärkt, även om det tog betydligt längre tid än vad jag brukar skriva på. Den här gången mår jag tyvärr sämre, och jag fick rannsaka mig själv för att inse att det bästa, för både mig och för resultatet på tentan, är att skriva vid nästa tillfälle. Vilket blir om ca 6 veckor, den 5 maj. Ibland får man ta ett steg bakåt och gå en annan väg för att komma förbi hindret, så det är vad jag gör. Känns fortfarande tråkigt, men hellre att skriva den i maj, än i augusti så det inte krånglar inför sista terminen!

Dagen kommer istället ägnas åt (förutom mestadels soffliggande med min personliga fluffvärmefilt) att städa så gott det går. Någon (nämner inga namn) fick ett ryck igår och sprang in och ut mellan hallen och trädgården, vilket har lett till ett väldigt fint golv. Fina svarta avtryck och jord över hela sovrumsgolvet! Så det är ett måste att ta itu med. Sedan har jag ett paket att hämta också, får se om jag orkar med det. Imorgon kväll blir det bakning inför lördagens fest, och så hoppas jag slippa avboka min klipptid imorgon förmiddag. Behöver verkligen få ordning på kalufsen :)


Medvetenhet



Den senaste veckan har jag haft ett rejält bakslag, och behövt ta starkare smärtstillande i stort sett dagligen. Pga en miss från apoteket, så dröjde det innan jag kunde hämta ut min medicin, vilket gjorde att jag blev utan nästan en vecka. Det är antagligen därför det har blivit sämre igen. Åtminstone hoppas jag det. Det är intressant det här med att inte vara fullt frisk. 

En fullt frisk människa är inte medveten om sin egen kropp. Då syftar jag inte på utseendet, utan snarare på det faktum att man har en kropp som ser till att allt flyter på som det ska. Man reflekterar aldrig över att man har en mage och hur den fungerar, inte så länge den i tysthet gör vad den ska. En frisk människa tänker aldrig ens tanken att det skulle göra ont i knän eller höfter om man gick en lite längre promenad, eller fick för sig att springa en runda bara sådär. En frisk människa är sällan eller aldrig medveten om att den har olika kroppsdelar, så länge alla sköter sitt jobb och inte ställer till problem ägnas varken magen, fötterna, njuren, lungorna eller halsen någon extra tid.

Så är det inte riktigt när kroppen väljer att inte fungera felfritt. Istället går man runt och är extremt medveten om de delar som strejkar. Från att aldrig ha reflekterat över att jag har ett mellangärde, en rygg och ett underliv, är jag konstant och tyvärr ofta smärtsamt medveten om deras existens. Varje morgon när jag vaknar får jag ett bestämt "hej" från min kropp, som upplyser mig om att alla delar finns där. Det går liksom inte att glömma bort. De dagar som är riktigt bra, då kan även jag tillfälligt ignorera det faktum att jag har en kropp, som fungerar. Men vanligtvis är jag väldigt medveten om att de finns där, de delar som inte sköter sitt jobb. Jag behöver inte ens känna efter att jag har en mage, det talar den om för mig själv... 

Jag skriver inte så mycket om hur jag mår här på bloggen, mest för att jag själv inte mår bättre av att skriva om det. Vissa dagar är helt okej, vissa dagar kan vara riktigt bra, men jag känner fortfarande att jag är långt ifrån på topp. Kortsiktiga mål är det som gäller, och en hel del går med en rejäl dos envishet. Mitt mål för stunden är att fixa tentan imorgon eftermiddag. Sedan får jag se vad som händer.

Dörrar och deklarationer


Idag fick vi tillbaka alla dörrar, känns väldigt skönt att slipa se rakt in i alla garderober, och att kunna stänga dörren när vi ska sova! Dock så saknades två knoppar, så han som levererade dörrarna skulle komma tillbaka imorgon. Jag har hunnit plugga en del, inte riktigt så mycket som jag skulle velat, men bättre än ingenting. Jag har en hel del övergripande kunskaper, det är mer detaljnivån jag behöver fylla på nu. Hoppas ha mer energi imorgon så jag kan finslipa det sista!

Imorgon förmiddag ska jag dessutom möta upp Henrik och få hjälp att inhandla dryck till festen. Lite tungt att släpa hem dryck till 15 pers på bussen annars! Förhoppningsvis hittar jag bra köttfärs och lite annat som behövs också. Nu väåntar jag och Hamlet på att höra ifrån Peter, verkar som han har blivit uppehållen på jobbet. Förresten så passade jag på att deklarera imorses, och kunde konstatera att vi får tillbaka såpass mycket i skatt att vi kan unna oss en liten minisemester i slutet av april. Mer om det senare!


Pluggvecka

Ja, den här veckan är det plugg som gäller. Jag har två tentor på torsdag vid samma tillfälle, en på 3hp och en på 6hp. Siktar framför allt på att bli godkänd, så jag blir av med dem. För att fira att de är över, så har jag bokat klipptid på fredag, innan det blir fullt upp med festförberedelser. Now - back to the books!

Vardsgrummet


Här kommer de utlovade bilderna på vardagsrummet!

Vardagsrummet sett från hallen

Läshörnan

Från soffan mot köket


Fredag 16 mars


Dagen började med rejält illamående och värk. Jag trotsade detta och gav mig iväg till gruppredovisningen, med tanken att sjukhuset i värsta fall ligger ett stenkast bort från skolan. Lyckligtvis slapp jag sjukhusbesök, och fixade redovisningen utan några som helst problem. För att fira och lyxa till det lite så köpte jag med min favoritsallad från Coffeehouse, räkor, avokado, mozarellabollar, rödlök och ananas. Supergott!

Väl hemma åt jag innan Hamlet och jag tog en promenad. När vi kom fram till rastgården ockuperades den av Storm, en 11-månaders 70 kg tung Grand Danois. Helt underbar enligt mig, läskig enligt Hamlet! Stod och pratade med Storms matte i trekvart, väldigt trevligt. Vi skrattade båda när en yttepytteliten taxvalp på 12 veckor dök upp och blev jätteintresserad av Storm som for omkring och skällde, men när valpen fick synd på Hamlet som satt tyst och stilla och spanade blev den jätterädd, pep till och gömde sig bakom husses ben. Dessa djur! :)

Hade tänkt läsa lite nu under eftermiddagen, men bestämde mig för att ta helg istället och mysa med Hamlet i soffan. Peter är på väg hem nu, han skulle handla lite på vägen så vi kan äta lax ikväll. Laxen finns iofs hemma, men inga tillbehör :) Imorgon ska jag försöka strukturera upp plugg vs festplanering, så jag kan lyckas både med tenta och festförberedelser nästa vecka!



Garden gnomes


Hamlet och jag bestämde oss för att ta en kort paus i pluggandet, och påbörja lite av allt som behöver göras i trädgården. På med arbetshandskar och täckbyxor, och fram med den väldigt rosa födelsedagspresenten!

Vadå rosa?

Vi började med den lilla rabatten närmast förrådet. Så här "fin" var den när vi satte igång.

FIna prickiga arbetshandskar är ett måste i trädgåren...

Hamlet funderar på hur han ska använda krattan. Här har vi rensat klart, och rabatten börjar bli klar att plantera i. Dock är det fortfarande lite för kallt ute, och mitten av rabatten var fortfarande frusen, så plantorna får vänta ett tag till.

Dessa doftande skönheter står i föntret och väntar på att vädret skall tillåta uteplantering! Har förresten skapat en ny kategori, Trädgårspyssel där jag tänkte skriva om allt som har med vår lilla trädgård att göra. Längtar efter varmare väder (och lite ledig tid) så vi kan komma igång ordentligt!




Citrus

Hade fullt upp igår så det blev inga bilder tagna. Men här får ni se det vackra citrusträdet jag fick av syrran, passar perfekt i hörnet mellan sofforna! Ska ta lite fler bilder på lägenheten framöver, nu när det börjar bli ordning på riktigt. Har en del att göra i skolan nu, så bloggen ligger lite på sparlåga kommande veckan. Men ska förska få till några inlägg iaf!

Flower power

I lördags dök en syster och mamma upp på födelsedagsfika, eller födelsedagssushi blev det visst. För ovanlighetens skull glömde jag helt bort kameran, och det blev inga bilder tagna alls i helgen. Däremot ska jag imorgon förmiddag fota det vackra citrusträdet jag fick av syster, och de minst sagt knalliga trädgårdsverktygen jag fick av mamma. Det blev en lördag i grönskans tecken, då vi åkte över till Blomsterlandet för att undersöka deras sortiment. Köpte hem lite kryddväxter till köksfönstret, sättlökar att plantera, en krokus och en vit pärlhyacint, och så fick vi fina blommor av mamma. Bilder kommer imorgon, eftersom ljuset är lite skumt just nu. Vi hittade dessutom fina färgglada ljuslyktor som vi tänker köpa till uteplatsen, måste bara bestämma oss för vilka färger först.
Lyktor "Bollywood" från www.blomsterlandet. Jag är lite sugen på orange+gul, eller gul+rosa...

Pajlunch


Igår var jag och Hamlet bjudna på lunchdejt hos Torgunn och Martin. Det blev en lång lunch, var inte hemma igen förrän strax innan 20. Jag fick jättegod paj, sockarkaka med hallon och kardemumma (farligt god) och en hel del te. Dessutom fick lantisen i mig bli lycklig och prata med korna, mys! Hamlet var dock inte riktigt lika förtjust i de nyfikna, spralliga "bestarna" som matte... Några han däremot tycker om är katterna Selma och Bengtsson, men de känslorna är dock inte ömsesidiga. Än iaf. Bengtsson tillbringade tiden vi var där under en säng, och Selma låg och sov tryggt i ett fönster som Hamlet inte kunde komma åt. Smart kisse!

Fina Selma med sin långa supermjuka päls



Happy birthday yesterday :)


Jag hade en riktigt mysig 25-årsdag som började med uppvaktning på sängen av Peter och Hamlet. När Peter gått till jobbet kröp jag och Hamlet ner under en filt i soffan, tittade på film och åt glass. Under eftermiddagen åkte jag in till stan för att inhandla middag till kvällen. Gick in på Lindex och köpte en skjorta som jag funderar på att ha på festen om ett par veckor, den borde passa perfekt till det! Kvällen ägnades åt Italieninspirerad plockmat, macaronprovning med macaroner från Annelie K, fnissande åt Gnomeo & Juliet samt diskuterande om det skulle bli rosa eller "arubablå" converse. Vilka det blev? Det kan ni se längst ner i inlägget :)
Frukost och paket på sängen! Hamlet hjälpte mer än gärna till att öppna paket...
Peter hade gjort en supergod smoothie med färska jordgubbar. Mums!
Vackra blommor fick jag!
Fina presenter och kort! Det längst fram till vänster är ett krukställ för örter, om någon undrar :)
Kakburk! I plåt!
En härligt färgglad väska från Desigual, i storlek stor :)
Och till sist, det blev de arubablå conversen. Som är på väg hem till mig just nu. Bild lånad från www.junkyard.se.

Istället för tårta blir det macarons, lakr...

snc00453 (MMS)

Istället för tårta blir det macarons, lakrits och kanelmandlar :)


Symaskin

Det blev ingen tur till Gottsunda C idag, fastnade framför symaskinen istället. Blev inte helt som jag tänkt mig, men riktigt bra ändå. Visar bild imorgon när det är bättre ljus. Ikväll har vi suttit och kikat på hotell i Stockholm, vi funderar på att ta en weekend där när Hamlet ändå är nere i Axvall (sorgliga tanke) i slutet av april. Jag hoppas vi får till det och hittar ett prisvärt hotell, för det vore väldigt mysigt :)
Imorgon är det födelsedagsfirande på tu man hand som gäller. Eller, först jobb och skola, men framåt kvällen har vi tänkt mysa till det. Problemet är att jag inte kan komma på vad jag vill ha till födelsedagsmiddag... Hade önskat mig plankfisk, men vi ska ta det till helgen så jag slipper laga all mat själv. Så nu är middagen öppen för förslag igen. Melon till efterrätt, möjligen i en exotisk fruktsallad, vill jag iaf ha :)

"The wind does not break a bendy tree"


Tog mig en kopp av Yogis classic-te till frukost, och på den medföljande lilla lappen stod dessa kloka ord: The wind does not break a bendy tree. Lite tänkvärt så här på tisdagsmorgonen!
Igår var jag på seminarium på förmiddagen, och resten av dagen ägnade jag åt att kurera värkande leder under en filt i soffan tillsammans med Hamlet och en latte. När Peter kom hem gjorde vi tacos, och kikade på dåliga komediserier innan det blev tidigt i säng.

Idag verkar lederna känna sig betydligt bättre, solen skiner fortfarande och jag har tänkt ägna mig åt att städa lägenheten inför morgondagens fylla-årdag! Om jag hinner blir det en tur till Gottsunda centrum för att hämta ett paket och se om det finns några fina tulpaner. Återkommer under dagen :)


Mälaren

Efter en högeffektiv förmiddag med plugg, städ och matlagning dök Henrik upp för en utlovad långpromenad till Mälaren. När vi kom fram konstaterade vi att det var fantastskt härligt väder, och att isen var rejält tjock och gångvänlig.
Hela sjön glittrade i solljuset
Hamlet stalkar Henrik
Fikapaus
Is!
Goding! :)

Det har varit en helt underbar eftermiddag med perfekt väder. Hamlet njöt av att springa runt på isen, ända tills en hund x antal mil bort skällde och han inte riktigt kunde avgöra var den var. Då blev det lite läskigt... Men på väg hem fick han hälsa på dvärgschnauzern Lisa och blev riktigt glad igen. Nu ligger han utslagen, och vi andra värmer oss med en kopp te. Perfekt avslut på en riktig kanoneftermiddag!

Solig eftermiddagspromenad






Sunny Saturday


God morgon!
Dagen började med en härlig promenad, och en spontan hundträff. Hamlet fick träffa och konversera med hela 8 nya hundar! En Golden, en långhårig tax, en schnauzer och fem cavalier king charles. Lyckan var enorm!
Nu har vi precis avslutat en god frukost och ska strax bege oss in till stan en sväng. Busskort, tallriksunderlägg och presentpapper står på listan. Återkommer senare under dagen med foton :)


Första fredagen i mars


Efter att ha läst och läst och läst igår förmiddags så tog jag och Hamlet en ljuvlig promenad i solen som dök upp. Försökte mms-blogga, men det är något fel så jag kan varken mmsa eller gå ut på nätet med mobilen. Synd, för jag tog en del härliga bilder när Hamlet lekte i en bäck. Väl hemma så insåg jag att det var sista dagen att hämta ut en bok jag reserverat på stadsbiblioteket, och fick därför åka in till stan och hämta den. Efetrsom jag behövde läsa ännu mer, så tog jag boken och satte mig på det nyöppnade MoeJoes, en juicebar. Testade en Strawberry Kick, jordgubbar, äpple, citron och mynta. Den var verkligen supergod!
Peter mötte upp mig när han slutat, så åt vi middag på Coffeehouse, han tog en nachotallrik och jag min favoritsallad.

Dagen bjuder på mer solsken, pluggande och lite städning. Hamlet är redan redo!
Study-Buddie!


RSS 2.0