Makeover-projekt


För tillfället är jag upptagen med en makeover av föräldrarnas hall, därav frånvaron på bloggen. De senaste dagarna har jag rivit tapeter, golv, målat, spacklat, rivit lite till, sågat målat lite till... Just nu håller pappa på att tapetsera, och förhoppningsvis kan vi börja lägga golv framåt eftermiddag/kväll. Dessutom har jag två projekt jag fixar med, en gammal kontorsbyrå som blir omgjord till förvaringsbänk, och ett projekt som än så länge är hemligt. Fullt upp med andra ord. Imorgon åker vi ner till Glasriket över helgen med Peters föräldrar, ska försöka komma ihåg att mobilblogga lite, annars finns jag på Instagram (Trasseltass) där jag uppdaterar oftare.



Midsommarmys!


Några fler bilder från vårt mysiga midsommarfirande. Det var verkligen tur att vi tältade torsdag till fredag, med tanke på vädret mellan fredag och lördag. Tror det blir mer friluftsliv i sommar, när vädret tillåter!




 

Midsommar


I torsdags kväll åkte vi ut till min pappas mosters ställe vid sjön Vristulven. Planen från början var att fira midsommar där, men med tanke på väderprognoserna bytte vi dag, vilket var tur. Vi fick en helt underbar kväll, varm, vindstilla och med en oerhört vacker solnedgång mellan tallarna. Med hjälp av grill och spritkök fick vi oss en liten festmåltid. Hundarna var självklart med, och uppskattade friluftslivet lika mycket som oss andra. Framåt 23-tiden tände vi en brasa medan Peter och Henrik testade vattentemperaturen. Sedan satt vi där i några timmar, innan Henrik och hans bror åkte hemåt, och vi andra kröp in i tälten för natten. 
Jag var uppe vid 4 med dante, och då var solen redan uppe. Spegelblankt vatten, fågar som sjöng och fiskar som gjorde ringar på vattnet fick mig att bestämma mig för ett morgondopp när jag gick upp "på riktigt". Så vid halv åtta var jag i vattnet, och det var riktigt skönt! Har inte hunnit lägga över bilder än, men delar med mig en från Instagram så länge. 



 
 

Utflykter


Idag har jag, hundarna och syster varit på utflykt! Det blev en tur till Spikens fiskeläge, årets första mjukglass och sedan lite rundvandring i en gårdsbutik. Med hem fick jag nykärnat smör, fjällko-feta och en karamellstrut åt Peter. Hundarna skötte sig alldeles utmärkt, och var mycket nöjda med provsmakning av glassen!
Jag uppdaterar mest på Instagram nu under de "lediga" sommardagarna, och där hittar ni mig som trasseltass. 
 
Fina båtar vid Spikens Fiskeläge
 

Reebook Easytones


Going south


Idag blir en ganska intensiv dag. Jag är själv hemma med Hamlet & Dante hela dagen och kvällen, då det är Peters sista arbetsdag och lärarna ska grilla ikväll. Detta innebär förstås också att jag får huvudansvaret för att förebereda inför lärdagens avfärd söderut. Det är en del som ska fixas, tvätt, papperssortering, packa hundarnas nödvändigheter etc. Idag tänkte jag främst fixa papper och det "administrativa", så hjälps vi nog åt under morgondagen med städningen. Dante ska få sin vaccinering imorgon också, men det tar inte någon längre stund. 


Imorgon kväll blir det något så ovanligt som fotbollskväll här hemma. Det är t o m så ovanligt, att det faktiskt aldrig inträffat tidigare! Jag kan ärligt säga att jag inte har några som helst planer på att spendera kvällen framför matchen, istället hoppas jag på fint väder så jag och Sofia kan sitta ute med hundarna, myggljus och filtar. Särskilt viktigt är myggljusen...

Håll utkik, så sk jag snart lägga upp bilder på mitt senaste inköp!

Konsertsommar!


Det ser ut som om det blir en konsertsommar i år! Åtminstone en ltien en. Vi börjar med Winnerbäck på Läckö slott den 12 juli, vilket ska bli sketaskôj på ren västgötska! Det var många år sedan nu jag var på en av hans konserter, har liksom inte lyckats pussla ihop det. Men nu j*vlar, och dessutom på Läckö Slott. Tror inte det kan bli bättre faktiskt! Om jag räknat rätt blir det här min sjunde Winnerbäckkonsert, och Peters allra första. Syrran följer med, så jag har iaf en till som kan sjunga med i texterna ;)

Förutom Winnerbäck, så är planen att se Alice Cooper på Liseberg i augusti. Vi har velat se gubben i många, många år, men alltid lyckats missa hans Sverigebesök. Så i år ska vi banne mig lyckas se honom!



Instagram


Här kommer ett litet kollage med bilder från den senaste veckan. Alla är från Instagram, där ni kan följa mig som trasseltass.



Pluggis


Sov till närmare halv tio (!) och sen satte jag igång direkt med pluggandet. Hamlet och Dante hjälpte till, elelr snarare busade runt fötterna på mig. Har precis haft en liten rast, och ska nu fortsätta en stund till. Peter har lovat att hjälpa till när han kommer hem, då ska vi diskutera heteronormativitet, heterosexuella matriser och genusordning. Yeay! Not. Menmen, har gett mig fan på att jag ska bli av med den här tentan nu, blir tredje gången jag är anmäld, fast första gången jag faktiskt gör den. Om jag så ska gå dit fullproppad med citodon, så ska jag genomföra den. Har en liten studieplan igen, och det är säkrast att den går i lås. 

Fredag (idag): Tentaplugg

Lördag: Tenta 9-13, hjälpa Henrik flytta, Middag med Peter

Söndag: Pluggdag, Peters uppsats och mina mobbningsuppgifter. Ska göra två stycken.

Måndag: De två sista mobbningsuppgifterna

Tisdag: Baka och förbereda inför onsdagen

Onsdag: Barbeque á là Nationaldag

Så ser de kommande dagarna ut för min del.

RSS 2.0