I kväll har jag

  • Ätit pastasallad
  • Skräckslaget fäktats mot getingar
  • Dystert förutspått jordens undergång via en getinginvasion
  • Tittat på miljonvillor och sjöbodar i Lysekilsområdet
  • Tagit en lång skön dusch och tvättat håret med rosa sockervadd ;oP
  • Köpt en kalender inför hösten (liten, smidig och svart)


Imorgon blir det en enda lång väntan tills 21.15 föreställningen av "The Dark Knight". Finally!!! Yeay and Hooray!


Lite minishopping i Skövde innan filmen blir det också, mitt vita linne är fullt av små Sockan-hål och fläckar, och jag har inga andra linnen. Detta skall åtgärdas. Hurra för billiga H&M linnen!



No More pictures

På ett bra tag. Min kamera har slutat fungera, eller beter sig helfel när den väl går att sätta på. Har pratat med dom på Hegethorns (mkt trevliga och proffesionella) och får en adresslapp så jag kan skicka
 in kameran imorgon eller på fredag. Tyvärr innebär detta att
jag kommer vara kameralös minst tre veckor, kanske längre...
Vilket innebär att bloggen kommer bli ganska bildlös.
 Men, fear not my friends,
 har en hel del bilder från sommaren som jag kan lägga ut lite
allt eftersom, om ni kan nöja er med det :oP

Känns redan tomt utan kamera... Och vi som ska på en rolig och spännande utflykt på lördag eftermiddag... Tupiskt 

Kris i BH-land...

Eller, kanske inte riktigt men... Äger just nu bara en behå som är hel och sitter bra, men nu har jag bestället en ny från Laredoute. Hoppas den hinner komma i veckan... fick bli en hudfärgad från DIM, ska bli intressant att testa deras BHar också...


Annars händer inte mycket idag, kanske ska en sväng till Lidköping med mamma, och kanske att vi ska till Vristulven i kväll. Det beror på vad pappas moster o morbror säger...


Funderade på att ta en cykeltur, sen kom jag på att min cykel står i Skara.... Mikas sadel är hysteriskt obekväm om man cyklar längre sträckor...  Känner för att röra på mig på något sätt, och eftersom det blåser lite mer idag och är svalare så...

Får se vad jag hittar på... 


Här kommer några bilder från Spiken som jag var ute vid igår




Båtar utanför Spikens fiskeläge




Gårdagens goda lunch (och den ondskefulla potatissalladen)




Familjen Svan simmade förbi, fem ungar med mamma och pappa



 


Sommar och sol

Igår badade vi på eftermiddagen, Villabadet i Lidköoing. Det var dock jätteäckligt vatten där, så det är inget jag rekommenderar. Sedan följde jag med när Aron och Peter tog ett kvällsdopp på Flämslätt.

Idag var jag, mamma, Mika och farmor ute vid Spiken och handlade fisk och åt lunch, Varmrökt laxtallrik.
Har massa bilder, lägger kanske upp några senare i kväll eller i morgon. Tyvärr tålde inta jag potatissalladen som serverades till, så min mage har varit i uppror nu några timmar.

Får se om jag följer med och badar ikväll, om magen uppför sig...

Ha det bra i sommarvädret!

Hajar i vattnet

Igår åkte Peter och jag till Lysekil. Efter en smärre felkörning (absolut inte mitt fel, hehe) så hamnade vi på färjan Gullbritt. En hiskeligt stor luden, långbent spindel på toaletten orsakade en hjärtattack på mig, men jag överlevde (stirrade dock misstänksamt på den hela tiden, släpp aldrig fienden ur sikte!).

Väl framme i Lysekil åt vi lunch, Lysekils Lyxlangos åt mig (gräddfil, rödlök, stenbitsrom och kallrökt lax) och kycklingbaguette åt Peter. Fanns inte mycket för en icke-fiskätare där, hihi.


Sedan blev det Hajar! vi gick på Havets Hus och lekte lite (mest jag, men Peter vågade iaf klappa en sjöborre)



En söt liten haj som spanade hungrigt på oss...



Fiskstim, som simmade snabbt förbi när jag tog kort....






















Coolast av dem alla, åttaarmad bläckfisk, som enligt mig såg ut att heta Knut (om det nu var en manlig sådan)


Peter njuter av sol, hav och fläktande salta vindar

Sedan åkte vi ner till Ålevik och badade, fightades med ondskefulla vattenvarelser (ålgräs)
hysteriskt skrikande fjortistjejer (IIIH, det är ju tång på botten!!!) spanade på fyra fiskar och tusen yngel,
åt vindruvor och njöt av solen. ( Njöt dock inte av den lilla skalbaggen som kröp in i mitt öra, död åt djävulens avkomma! hehe) När vi tröttnat på att lata oss och inte göra någonting, åkte vi in till centrum och åt middag innan det bar iväg hemåt.



På färjan Gullbritt på väg hem... Varmt och mysigt






Väl hemma var det iaf två som var glada att se varandra... Sleepy Time!


En jättehärlig, varm, solig, havsig dag med lagom mycket äventyr och havsbad!

Ikea och musikbörsen

Kom hem för en stund sedan. Köpte bara en klädlåda och en tidsskriftsamlare,
samt en ram åt Peter.
Aron köpte en ny elgitarr, vilket gav mig alldeles för mycket tid
att spana in digitalpianon... Yamaha Rules!

Nu ska jag kika efter ridskolor i Uppsalatrakten. Tjix!




Lite smågalen

Fick lönespecifikationen idag, höll nästan på att missa något ganska viktigt... Hade inte fått någon lön för bredvidgången, vilket var ca 2000 kr, så jag fick ringa och prata med lönekontoret, och sen tf chefen. Som förhoppningsvis skulle fixa detta imorgon. Förstår inte varför allt ska hända mig... Men det löser sig ju förhoppningsvis ganska snabbt.

Låg ute 20 min i solen, men blev så varmt så jag skuttade in igen. Ska nog till Flämslätt med Alex nån gång efter 14, hoppas det är hyfsat varmt i vattnet... annars ligger man bara och gassar i solen, hihi.

Ska sy lite på min klänning som jag försöker fixa till som jag vill ha den, not that easy, tyvärr.

På lördag har Peter och jag tre alternativ:

Lysekil med Havets Hus
Borås Djurpark
Göteborg och Universeum.


Peter vill egentligen helst till en stor akvariumtunnel, vilket innebär Universeum. Men om det är så här varmt känns inte en storstad så värst lockande... Bådde Lysekil och Boråshållet har ju badmöjligheter. Bada havet! Yeay!
Havets hus tunnel är ju inte lika stor som Universeums...

Vi får se vad det blir för utflykt....

Kvällsbad

Ska ta mig ett bad innan jag kryper ner i sängen. Sover hos Peter i natt, och åker ut tidigt imorgon bitti.
Kommer följa med till IKEa på frdag, om inget oförutsett händer. Ska inte direkt storhandla, blir två förvaringslådor som vi ska ha först under sängen, och senare i garderoben.

Men bada var det... Godnatt!

The beginning

Jaha. Det var det. Beslutet fattat. Jag kommer inte jobba mer i sommar, det är ett för stort stressmoment med alla anfall jag har haft. När jag känner efter så känner jag mig faktiskt lättad. Behöver inte gå med den där oroskänslan i magen hela tiden, "tänk om jag får ett anfall när jag ska jobba". Men i stället för att se det som ett avslut, ser jag det hellre som en början. Som en del i utredningen som påbörjas den 16 augusti. Ska ta det lugnt, kanske åka på någon utflykt, allt annat än att stressa. Peter har dessutom valt att jobba en vecka till, han kände att det mest var fånigt att inte göra det.


Funderar på att följa med pappa och Aron till Ikea på fredag. Vill undersöka tv-möbeln vi har tänkt köpa i Uppsala... Såvida det inte blir en sån där "machoresa" (fniss) då stannar jag nog hellre hemma...

Do'svidanija

Norrut och vattenbrist

Då har jag fixat adressändringen, kom överens med kundtjänst om att jag inte behövde eftersändning, vilket innebär att jag inte behöver betala 195:- igen. Hurra! Så från och med 14/8 bor jag återigen i Uppsala, och allt är som det ska vara :oP

Idag skiner faktiskt solen, även om det blåser en del. Har precis ätit frukost, en liten portion mannagrynsgröt. Får inte äta något mer innan röntgen, vilket är helt okej. Men jag får inte dricka något!!! 2 dl vätska är allt jag har fått i mig, och när man är lite torr i halsen och extremt törstig är det en smula, för att inte säga väldigt jobbigt. Kl 14 ska jag vara på KSS. Sedan får jag väl inget resultat idag, som alltid. Ska bli skönt att komma tillbaka till Uppsala och utredningen. Hoppas, hoppas att de har något att komma med. Förutom alla hinkar man ska pinka i...


Sängprojektet har vi lagt på is, det blir till hösten i stället. Just nu har vi så mycket annat att tänka på. Däremot, när vi kommer hem, så ska jag måla om bänken på balkongen, och klä den med stoppning och något härligt tyg att sitta på.

Så ska vi ju ändra lite i vardagsrummet, nu tv-möbel och framför allt ny (stor) tv. Hurra! Börjar faktiskt längta hem nu. Alltid trevligt att vara här hemma i Axvall/SKara, men Uppsala har ju blivit Peters och mitt egna hem. Så det är väl bara positivt att få lite hemlängtan, hihi.


Fick välkomstbrevet från Pedagogikum idag, tillsammans med några blanketter att fylla i. Hoppas de flyttar till Blåsenhus till våren, trevligare att vara närmre dom andra, plus att det känns mer centralt. Kanske man kan kika på Botanniska trädgården också, när man håller till precis bredvid... Just det.

Det lutar åt att Peter och jag tar en tur till Borås på lördag, beroende på hur jag mår. Det blir djurpark föra hela slanten, och även kika i Sandered i den där butiken, som har "mina" ljuslyktor.
Vi bestämmer dock ingenting i förväg, utan ser hur det är på lördag morgon. Tar ju bara ca en och en halv timme till Borås...

Nu ska jag bädda sängen... Ciao

Mer glas!

                                                   

Mer vackert glas från Ebba von Wachenfeldt.
Är särskilt förtjust i fatet och vasen, i de färgerna också.
Någon som vill ge Lisa en present? ;oP

Sten och blandat...

Ja, man kan lugnt säga att det varit ganska dött här på bloggen en vecka nu.
De kära gamla stenarna har krånglat, och när jag inte haft anfall har
jag helt enkelt varit för trött för att orka skriva.
Fick ett anfall i tisdags, en timme innan jobbet började.
Har varit hemma i helgen, och nu igår fick jag ett till.

Känner mig lagom ur gängorna, lätt illamående och
skrämmande trött.

Imorgon ska jag till KSS och röntga njurarna. Sen den 18 augusti
börjar den stora utredningen i Uppsala, vilket
känns väldigt skönt.



Det regnade en hel del i veckan... Ganska mysigt att krypa upp i soffan och kramas medan det forsade utanför fönstret. Peter och jag satt som små barn och spanade ut på verandan.


Ulla och Johnny kom hem i lördags från vad som hade varit en trevlig vecka med ganska mycket sol i Blekinge. De hade också varit en tur till glasriket. Peter fick en riktigt snygg farfarströja och två gråmelerade Levi's t-shirts, jag fick Mine glas och assiett i färgen Petrol


Så nu har jag sju glas och 5 assietter, yeay!


Jag, Peter, mamma och Mika funderar på att åka ner till glasriket själva 4-6 augusti.
Jag har hittat ljuslyktor som jag blivit sååå förälskad i!
Av glaskonstnären Ebba vin Wachenfeldt...





Älskar dom! Vill ha, men vet inte vad dom kostar... Särskilt den turkosa gillar jag, hehe...


Nej, nu ska jag krypa tillbaks ner i sängen igen...

Ångvält

Tror jag blivit överkörd av en ångvält ett flertal gånger uder natten. Känns så iaf. Fy F*n vad jag har ont i kroppen! Hostan och halsen är värre igen och huvudet med... BLÄH! Knappt att jag kom upp ur sängen... Ska gå och dö en liten stund till...

Jobbat klart i kväll

Är slut i hela kroppen, huvudet känns som 5 bowlingklot, fötterna som om jag sprungit ett marathon plus att jag fått skoskav. Inte helt skönt att börja jobba när man fortfarande är sjuk, och så få en såpass arbetsam kväll. Vi hade tio min rast innan vi sprang vidare. Tackar igelkotten för att jag inte jobbar dag imorgon, utan får sova ut. Onsdag ledigt också, yeay! 

Vi åt varsin icapizza nu ikväll, och nu ska jag tvätta av mig och skutta i säng. Peter har lovat fotmassage, hurra! Love my Peter! Mer fotmassage åt folket!

And now it's time to sleep.... Sov så sött!

Krums

Läskiga grannar...

Sitter och funderar över hur läskigt det är att bo så tätt inpå människor. Det är skllnad mot att bo i lägenhet, för då ser man dem ju nästan aldrig, men i villaområde är det ju människor överallt hela tiden...

Dagen hittills har bestått av frukost, dusch och städning. Väcktes av mobilen strax innan 9, jobbet som undrade om jag var frisk. Jag som tänkt sova till 11, för att vila ut ordentligt, men tji fick jag.
Hostan är mycket värre, liksom huvudet men halsen känns inte lika ondskefull idag. Alltid något.

Har hunnit kika lite på IKEA:s madrasser och tv-möbel. Vi ska börja bygga vår säng om en dryg vecka, när lönen kommit :o) Har ingen aning om vad jag kommer få ut, men borde vara runt 4000 iaf. Tror jag
Om inget oförutsett händer och jag blir sjuk igen, så blir det en saftig lön i slutet på augusti, hurra! Särskilt som studiemedlet då ligger på ca 2000 mer än vad det gör annars... Sparaspara! :oD

White, white wine

Intressant att studera hur kroppen reagerar beroende på i vilket skick den är... Vi åt Passion Island Salsa med Kokos- och limemarinerade quornfiléer och italienskt lantbröd till middag ikväll. Till detta delade vi på en flaska Rieslingvin. Jag tänkte att jag nog skulle somna gott då...  Efter två glas vin kände jag mig påverkad. Vilket inte brukar vara fallet. Tål betydligt mer än så vanligtvis, men pga förkylningen och allt runt omkring så sade kroppen ifrån.

Peter har förresten råkat ut för någon läskig telefonnisse. Det är någon som ringt från skyddat nr flera gånger, och så fort man svarat varit tyst en stund för att sedan lägga på. Idag hade han dessutom fått något läskigt porrsms, så nu fick han nog.
Han gick in på Halebop, och hittade ett riktigt bra erbjudande. En telefon, 495 kr att ringa för och 3000 gratis sms för 699 kr. Han beställde, och den kommer nog i slutet på veckan. Hans telefon som är i bättre skick än min... Nåja, har ju iaf inga läskiga porrtelefonnissar efter mig...

Nej, nu ska vi kika lite på teve innan vi lägger oss.  Jag jobbar kväll imorgon och ska vara själv här ett tag.

Kram på er!

ps. Peter. som inte kände sig alls lika påverkad som jag, var den som ramlade när han reste sig upp och slog till benet. Som han skrapade upp lite grann. (FNISS). ds

Another Voiceless Day

Yeay. Halsen  och hostan är värre idag igen. Blir till att återgå till te... Vi som lade oss tidigt igår. Typiskt.

Ska göra Passion Island Salsa med något grillat till senare idag. Hoppas jag känner någon smak iaf...

Influenser

Det här med att försöka påverka människors tankar och åsikter är något som jag verkligen inte uppskattar. Då menar jag inte reklamvärldens "Vår cola är bäst", utan snarare vi människor och vårt sätt att se ned på och försöka sätta oss över andra människor. Jag är ingen religiös person, men det finns en sak jag tror starkt på. Människans fria vilja. Vi har alltid ett val. Det finns alltid möjligheten att välja, oavsett vad det gäller. Givetvis kan vissa konsekvenser förekomma mer skrämmande än andra, vilket gör att man kanske inte alltid vågar välja. Men valet fanns där från början.
Det man definitivt bör överväga är hur dessa konsekvenser påverkar andra människor. Ofta har de en tendens att bli ganska negativa. Sedan om det gäller ren brottslighet, mobbning eller vanligt hederligt skvaller har egentligen inte någon större betydelse. Alla människor har en fri vilja. Se till att använda den.

Food of the night...

Vi har tittat på Djävulen bär Prada och ska strax kika på Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.
Till filmen åt vi en vegetarisk variant på Caesarsallad, mycket gott! Lätt att göra också.





Pianofever



Min favoritversion av Jason Mraz's I'm Yours. Älskar piano, man blir lycklig av det!

Av någon anledning publicerades inte mitt förra inlägg... Hmm. Men nu finns det iaf, och jag har hunnit med en del sen det skrevs. Ytterligare några koppar te, samt en del pyssel.

Peter kom hem strax efter 14, de fick sluta tidigare idag, yeay! Så nu ska vi käka lite sen lunch, innan vi fortsätter pyssla tillsammans ;oP

The girl without a voice

Jepps, vaknade utan röst imorse. Efter ett antal koppar hett citronte har jag dock utvecklat en annorlunda men ganska intressant basröst...

Så, vad sker idag? Förutom ett kopiöst tedrickande, blir det lite lugnt pysslande. Sen gissar jag att det blir en hel del sovande också...

Ikväll ska Peter och jag mysa för oss själva, hans päron ska bort till några vänner, sen åker de till Blekinge i morgon.

Med tanke på det fina dugregnet, blir det nog inte så mycket mer än en helg under en filt framför några bra filmer. Vilket iofs inte låter så fel, hihi.

Contagiousness

Peter och brorsan har lyckats smitta mig med sitt konstiga förkylningsvirus.
 Feber, halsont, hosta och en huvudvärk som inte är av denna värld. Lite deprimerande efter stenarna, men det är väl bara att bita ihop... As always.
Med andra ord är kanotturen inställd och uppskjuten. Får se om det blir något annat längre fram istället.

Peter och jag har huset för oss själva i helgen, så det blir lugnt och skönt mys med film. Ska ju bli reg
igen, inte så kul att skutta runt utomhus då...


Har 17 arbetspass kvar, plus sista veckan som inte är
schemalagd än. Hoppas att inget mer händer nu utan att jag kan få arbeta de här passen.
Vore så skönt!

Ska ev vara inne i stan imorn och pyssla lite, är väl ungefär vad jag orkar med just nu...


BLÄ för halsont!!!


Krums

Rekreation...

Fick nytt anfall i söndags kväll, missade jobb måndag och tisdag. Hann som tur var träffa Alexandra och hennes pojkvän Daniel i söndags. Vi gjorde jordgubbs- och rabarberpaj, sen hämtade vi Peter och hyrde film. Mysigt! Tyvärr var det en riktig B-film, Minotaur. Riktigt urusel, fast på ett underhållande sätt.
Sen har jag tillbringat dagarna med att vila och ta det lugnt. Idag är jag i Skara, själv med Ulla som är hemma sjuk. Ska ev cykla ner till Slöjddetalje och leta lite grejer.

Hade tänkt lägga ut en bild på den mysiga frukosten vi hade här i lördags, men glömde tyvärr kabeln. Kanske i eftermiddag eller imorgon ....

Kram på er så länge!

Friday och ledigt!

Två arbetspass avklarade. Det var ganska lugnt både igår och idag, lagom mycket att göra. Mina fötter är däremot inte så glada, har fått skavsår på båda hälarna och skulle minst sagt inte tacka nej till lite fotmassage. Men får överleva utan ;o)
Har cyklat runt hela Skara idag, iaf halv, fram och tillbaka. Solen sken, det var VARMT men ganska kul.

Nu sitter jag o Peter och tittar på The Terminal, han har inte sett den förut. Så får vi se vad vi hittar på i helgen. Man vet aldrig...


See ya!

I got you








"I Got You Babe"


 They say we're young and we don't know
We won't find out until we grow
Well I don't know if all that's true
'Cause you got me, and baby I got you 

Babe
I got you babe I got you babe 

They say our love won't pay the rent
Before it's earned, our money's all been spent
I guess that's so, we don't have a pot
But at least I'm sure of all the things we got 

Babe 
I got you babe I got you babe
I got flowers in the spring I got you to wear my ring 
And when I'm sad, you're a clown
And if I get scared, you're always around
So let them say your hair's too long
'Cause I don't care, with you I can't go wrong
Then put your little hand in mine
There ain't no hill or mountain we can't climb 

Babe 
I got you babe I got you babe

I got you to hold my hand
I got you to understand 
I got you to walk with me 
I got you to talk with me 
Igot you to kiss goodnight 
I got you to hold me tight 
I got you, I won't let go
I got you to love me so 

I got you babe
I got you babe
I got you babe
I got you babe
I got you babe

It's all coming back to me...

Det verkar som att njurstenen återigen har orsakat urinvägsinfektion. FANFANFAN, och så blir det inget mer om det.


Peters och mitt ena projekt är att vi ska bygga en säng! En jättehäftig säng som har en inbyggd garderob, vilket är perfekt när man bor på en pytteliten bostadsyta (nåja, men förvaringsytrymmena kunde varit bättre) Så just nu håller vi på och jämför priser på material så vi kan komma undan så billigt som möjligt :o)

Nästa helg om allt går som det ska, blir det äventyr! Jag, Peter, pappa och Aron ska troligen ut och paddla och tälta några dagar. Jag, paddla?!? Jag vet, men med tre starka karlar så kan det inte gå annat än bra. Har dessutom lokaliserat min förlagda kamera (hemma hos Peter) och mina solglasögon (pappa hade lånat dem). Med andra ord kommer det säkert spöregna hela helgen, hihi.

Igår lyckades jag faktiskt få en hel del sol, och lite färg på kroppen, ska bege mig ut till solstolen lite senare idag med. Go summer!




What doesn't kill you makes you stronger...

RSS 2.0