Avbrott

Efter en del funderande bestämde jag mig för att ta en dag ledigt. Jag hade inget obligatoriskt idag, och föreläsningen ligger ute på studentportalen. Kände att jag behövde vila mer, och idag ska jag bara göra saker som är avkopplande och roligt.
Väntar på att håret ska torka, så ska jag åka in till stan och se om jag kan få en klipptid. Ska köpa ett par vantar, och bara ta det lugnt.
Ikväll däremot ska vi ut och käka på afrikansk restaurang med Henrik och Barbara, och efter det se Ingloriuos Basterds på bio. Kul! På restaurangen äter man tydligen med händerna... Ska försöka komma ihåg kameran så jag kan visa lite bilder =)

På min inköpslista idag står det:

  • Ett par vantar
  • En ansiktsmask
  • Långärmad t-shirt
  • Bodylotion

Sedan om det blir något mer beror på vad jag hittar.


Att en kaka kan väcka så många minnen

Jag köpte med mig fika hem idag, för att fira lite att det kändes som om tentan gick ganska bra. Jag gick in på Landings, ett sådant där traditionellt konditori med stora diskar fulla av godsaker. Eftersom jag egentligen inte tänkt igenom vad jag ville ha, fick jag lätt beslutsångest. Det var ju en ren impuls att gå in där, jag brukar inte köpa fika på konditorier och att se alla kakor, bakelser och dekorerade tårtor gjorde inte beslutet lättare.
 Tills jag fick syn på dem. De låg där stora, runda och ganska oansenliga i mängden av färggranna bakelser. Mördegs- och marängsnurror. Jitterbuggare. Så fort jag såg dem visste jag att jag ville ha en. Min farmor brukade baka Jitterbuggare, och hon lyckades alltid få dem perfekta. Härligt seg maräng mellan smulig mördeg. Det bästa var om de kom direkt från frysen, så de dessutom var riktigt kalla.
Farmors Jitterbuggare är min absoluta favoritkaka, och blotta tanken på dem fick det att vattnas i munnen. Jag har provat andras, men ingen har riktigt haft den där smaken som farmors alltid hade, den där ultimata kombinationen av sött och degigt, frasigt och mjuksegt. Trots att jag visste att Landings inte skulle smaka lika gott, var jag ändå tvungen att ha dem, som ett slags hyllning till farmor och hennes bakkonster. Har inte helt och hållet accepterat att hon är borta, för det är hon inte. Hon finns kvar i så många minnen, hon har betytt så mycket och lämnat ett sådant avtryck att delar av henne alltid kommer att finnas kvar.



I vår lägenhet finns två föremål som varje gång jag ser på dem alltid får mig att tänka på farmor. I vitrinskåpet, bredvid våra vackra stilrena vinglas vi fick av Su Yin och Nicole, står en liten rund oljelampa i vitt porslin med små gröna asplöv på. Den fick jag av farmor i födelsedagspresent för ett par år sedan för att hon ville att jag skulle ha en minnessak. Det är en sådan där sak som jag aldrig skulle få för mig att köpa själv, men den står perfekt bredvid glasen, som en kontrast mot deras moderna känsla, och jag tycker väldigt mycket om den.
Det andra föremålet fick jag välja själv i bröllopspresent i somras. Farfar bad mig titta igenom skåpet för att se om jag hittade något jag ville ha. Där stod den, den blå skålen på fot som farmor alltid hade grädde i till efterrätten på julmiddagar och släktmiddagar. Den utgör en så stark påminnelse av farmor, Lillastugan där de bodde/bor och alla tillfällen som vi har suttit runt bordet, hela släkten tillsammans. Jag har ställt den på min och pappas egenhändigt gjorda hylla, som en slags reflektion över att allting finns kvar på något sätt.
Varje gång jag ser skålen och oljelampan blir jag glad inombords. De får mig att känna mig trygg, de får mig att minnas och att vara tacksam för att jag har så många stunder att minnas.

Here we go again

Imorgon är det dags för nästa tenta, i matematikdidaktik den här gången.
Tentan idag gick antingen bra, eller inte alls. Tog ungefär 20-25 minuter att göra, en väldigt liten tenta. Skrev på allt, men hade inte helt koll på begreppen (det jag trodde mig kunna mest om), reformerna gick nog mycket bättre.

Mattetenta imorgon alltså. Känner mig ganska redo. Peter har förhört mig två gånger, jag har skrivit och läst flera gånger. Vill bli godkänd, men helst få tre poäng över godkäntgränsen, då det skulle innebära VG på hela mattekursen, och därmed VG på hela 30 hp-kursen. That would feel kind of nice. Men självklart är det viktigaste ett godkänt.

Ska alldeles strax gå och lägga mig och få lite ryggmassage av Peter. Sov nästan ingenting natten tills idag, är sjukt trött och sliten men går på någon slags sparlåga i reservgeneratorn. Min "jag" är inte van att vara så slutkört och ändå bli tvingad att använda både kroppen och hjärnan.

Imorgon (beroende på hur lång tid tentan tar) har jag ca 12 timmar av total frihet. 12 timmar när jag inte behöver läsa en bok, dra slutsatser, knåpa ihop intelligenta (?) diskussionsfrågor och vara socialt kompetent. 12 timmar när jag kan ägna mig åt det lilla projektet vi har hittat på, kanske ta fram scrapalbumet, ligga i soffan och bara vara. Inte behöva bry mig om någonting. 12 timmar av ledighet, innan det kör igång igen på onsdag morgon.

12 hela, underbara timmar...

Gyllene morgon

Har precis ätit frukost och kikat på soluppgången. Ser ut att bli en kyligt klar höstdag, härligt! Känner mig så redo jag kan bli för tentan. Visst, helst skulle jag vilja krypa ner under täcket och sova några timmar till, men lika bra att få det överstökat. Har lovat mig själv att få sova ett par timmar när jag kommit hem igen, innan mattepluggandet börjar. Peter har inte stigit upp än, men är nog på väg. Han cyklar till sin tenta så han fick lite extra sovmorgon. Å andra sidan var jag klarvaken halv sju, så det hade inte hjälpt om jag kunnat cykla. Imorgon efter mattetentan ska jag försöka hitta en tygaffär, och påbörja ett litet projekt till lägenheten. ÄR dock väldigt kräsen, så vi får se om jag hittar något.

Nej, nu ska jag läsa igenom reformerna en gång till, så kanske något mer fastnar...

Höstig kvällspromenad

När Peter kom hem tog vi en härlig promenad ute i höstmörkret. Det hade inte hunnit bli kolsvart, utan himlen var sådär lysande blåsvart och månen skymtade bakom några disiga moln. Blåste härligt lagom också. Fick lite mer energi, så nu ska jag läsa igenom frågorna några gånger till, och sen får det bära eller brista imorgon. Kännmer att jag har gjort betydligt mer än vad jag hade förväntat mig orka med, så jag är nöjd.

 
Bild från www.fotoakuten.se


Tänkvärda ord

I ögonblick efter ögonblick, sekund för sekund gör jag valet att vara offer eller skapare av min egen verklighet
-Kay Pollack

Väldigt sanna ord. Det är jag själv som väljer hur jag ser på det som händer mig. Det finns så otroligt mycket som jag inte kan göra något åt. Det jag kan göra är att välja hur det påverkar mig. Hur jag vill att jag ska klara av det. Jag kan själv välja att låta det knäcka mig, eller att bli starkare av det. Det är inte lätt, det är det aldrig. Men genom att lita på sig själv kan man nå så mycket längre än om man inte gör det. Lita på din egen förmåga, lita på att du känner dig själv, och våga förändra din syn på det som händer runt omkring. Det är du, och endast du som kan visa omvärlden vad du går för. Det är du som skapar din egen verklighet.

Just nu sitter jag här med en kopp te, fruktansvärt tött, men också laddad med mer jävlaranamma än vad jag varit på länge. Jag väljer att inte vara ett offer, det är jag som bestämmer att jag klarar mig ändå, trots oberäkneliga njurstenar och annat tjafs som försöker ställa sig i min väg. Jag väljer att se misslyckanden som en möjlighet att lära sig något nytt, en möjlighet att försöka igen och kanske prestera ännu bättre med en ny erfarenhet i bagaget. Ett misstag kan leda till så mycket positivt. Om jag inte gjorde misstaget att välja fel gymnasium, hade jag antagligen inte träffat Peter. Och att jag träffade Peter är något av det mest positiva i mitt liv. Så misstag kan faktiskt i slutändan visa sig inte alls vara ett misstag, utan bara en väg som ledde till något helt nytt och oväntat. Livet är oberäkneligt, lär dig att leva med det!

Fredagsshopping

I fredags så lyckades Peter och jag ändå få ut mig en stund. Vi åkte in till stan för att se om vi kunde hitta en liten present. Peter ska snart bli farbror igen (och jag "faster", hihi) så vi tänkte se om vi kunde hitta en bra nyföddpresent. När Eir föddes fick hon en liten, mjuk grön groda som jag hittade. Denna gången hittade Peter presenten. En liten, supermjuk säl. Så nu sitter den här hemma och väntar på att få resa i postpaket när det väl är dags.


Visst är den söt? Peter var något stolt när han hittade den... Vi hann också med en kortis på H&M, hade bonuscheck på 50 kr där, så jag köpte en brunmelerad tröja för endast 49 kr. sedan blev det fika på Cappucino. Testade deras morotskaka (blev störtkär i Wayne's Coffee's morotskaka för ett par veckor sedan) men den var inte så god. Kakan var jättegod, men frostingen var ingen höjdare. Får bli Wayne's de gånger jag vill ha morotskaka och inte orkar baka egen...

Har faktiskt shoppat lite grann hemifrån när jag varit sjuk också. Ett par nya vinterskor från Din Skos hemsida. De är jättesköna och varma, blir nog bra i vinter och förhoppningsvis under peaktiken också. Måste hinna skaffa ett regnställ innan den 12 oktober...


Ain't About how Fast I get There

Tidigt igår morse väcktes jag av ett gäng högljudda italienare utanför fönstret, vilket faktiskt var tur. Då hann jag märka njurstensanfallet som var på gång, och medicinerade i tid. Så de planer vi hade igår fick snällt ställas in.
Började bli aningens stressad över de två tentor jag har på måndag och på tisdag. Det fungerar inte så bra att plugga när man är extremt trött, har huvudvärk orsakad av biverkningar, tar medicin som gör en dåsig, lätt illamående och ännu tröttare. MEN på något sätt lyckades jag, liggandes i sängen med en spypåse bredvid, ändå ta mig igenom instuderingsfrågorna nästan helt och hållet. Idag behöver jag bara skriva svar på den längre frågan, vilket inte kommer att ta alltför lång tid, sedan skriva ut alla svar och läsa, läsa, läsa. Eftersom jag fick ta den snällare medicinen igår kväll (blir "bara" trött, får huvudvärk och mardrömmar av den) så tror jag det kommer gå så länge jag blandar pluggande med massor av vila. Med envishet, tur, en aning intelligens och en stor portion humor går det mesta.


The Struggle I'm Facing
The Chances I'm Taking
Sometimes Might Knocj Me Down
But No, I'm Not Breaking
                 - The Climb

Det kan hända att jag inte lyckas på tentan imorgon, det kan hända att jag inte lyckas på tentan på tisdag heller. Men då har jag åtminstone gjort mitt bästa utifrån de förutsättningar som har varit nu. Och det finns tid att göra omtentor ganska snart igen. Tycker inte att man ska vara så besatt av tid.  Särskilt inte som det, enligt Ne.se är ett "begrepp kring vilket hela vår tillvaro är uppbyggd, men som likväl är nära nog omöjligt att definiera i logiska termer utan att förutsätta att det redan är definierat." Bättre att inte fokusera så mycket på hur lång tid saker och ting tar, utan bara konstatera att saker tar tid, och eftersom tid egentligen inte går att definiera spelar det ingen roll om de tar lång eller kort tid. ;)

Vet att det har varit väldigt dålig uppdatering här på bloggen. Men eftersom mina dagar har sett väldigt mycket lika ut de senaste veckorna, tror jag inte att varken ni eller jag skulle få ut något av inlägg som inte säger så mycket, och som handlar om samma saker. Lovar att skriva mer när det händer mer, när jag kommer igång med skolan, livet och allting annat igen helt enkelt.


Fortfarande inte bra

Skulle till njurmottagningen och ta prover, lyckades ta mig till busshållplatsen och sen fick jag vända. Är alldeles matt i hela kroppen, yr, illamående och kallsvettas så fort jag rör mig mer än tio meter. Har världens hostattacker emellanåt, och en gigantisk huvudvärk. Kan ju lätt säga att pluggandet inte går nåt vidare...

Blir definitivt ingen bio imorgon kväll heller. Mttr. Kanske onsdag nästa vecka. Kanske.

Blir till att vila i soffan idag med. Hoppas orka plugga lite matte senare i eftermiddag. Men får se hur det går.

Lite tur

Kompendiet som delades ut på föreläsningen idag hade de lagt ut på studentportalen. Vilket innebär att jag inte är helt körd på salstentan, bara halvt =). Nu tillbaka till sängen...

Fortfarande sängliggandes

Det blev till att stanna hemma. Är fortfarande yr, illamående och har ont till och från. Men nu har jag inget mer schemalagt som jag missar resten av veckan, då är det bara tentaplugg som gäller. Ska se om huvudet tillåter att jag öppnar en bok lite senare. Bättre att ta det lugnt och må bättre, än att köra slut sig på en gång.

Mardrömshelg?!

Det blev inget av alla planer vi hade i helgen. Ingen biopremiär i fredags, inget pluggande i lördags och inget rollspelande igår. Istället blev det en av de ärsta helgerna på länge. Fick akut njurstensanfall i fredags morse, så istället för föreläsningar blev det ambulans till akuten. Den här gången fick jag lustgas i ambulansen, vilket var en upplevelse i sig. In på akuten många timmar, inte helt korrekt bemött där pga bristande kommunikation mellan läkare och sjuksköterskor. Från att smärtan kom tillbaka tills att jag fick mer smärtstillande gick det två timmar. Inte acceptabelt, vilket också var vad sköterskorna på Urologen sa när jag kom upp dit och blev inskriven. Där fick jag däremot smärtlindring, har nog aldrig fått så mycket morfin på så kort tid. Helt underbar personal där. Röntgades, och det var en sten som satt fast på högersidan. En liten envis, ettrig jäkel som gjorde något fruktansvärt ont. Grr!

I lördags morse hade jag dessutom fått feber, vilket gjorde att de ville behålla mig över dagen. Fick också mer morfin när smärtan återkom, och var så trött att jag knappt visste vad jag hette. Visserligen delvis orsakat av medicinerna, men ändå. Började känna mig lite pggare framåt kvällen, och fick lov att åka hem på permission mot att jag (och Peter) höll koll på feber och ringde på söndagen för att rapportera. Som tur var gick febern ner, och vi behövde inte åka tillbaka in. Igår sov jag bort större delen av dagen, vi tittade lite på film men annars var det vila som gällde.

Det här var nog ett av de häftigaste anfall jag haft, är fortfarande helt slutkörd och har inte blivit av med smärtorna helt än. Tagit spasmofen (ett morfinpreparat) och diklofenak idag med. Lagom trött, yr och illamående, en kombination av smärta och biverkningar, men jag hoppas att jag är aningens piggare imorgon så jag kan gå på föreläsningen. Den är väldigt viktig inför tentan på måndag, men om jag fortfarande är lika yr, trött och har ont får jag försöka klara tentan ändå. Inte helt lätt att ta sig till ILU om jag har diklofenak eller spasmofen i kroppen.

Förutom denna mardröm, så upptäckte vi igår att Peters cykel blivit stulen under helgen. Har polisanmält och anmält till försäkringsbolaget. Så taskigt, den stod låst u cykelstället utanför lägenheten där den alltid står, och någon bestämde sig för att sno just den cykeln. Grr!

Något positivt var iaf att jag fick tillbaka hemtentan idag. Godkänd och med enbart positiva kommentarer, det behövdes! Det var en sån tenta som bara kunde bli godkänd, så jag är väldigt nöjd. Nu ska vi titta på Sveriges Fulaste Hem.  Hörs imorgon om jag orkar!

Höstmorgon!

Ännu en riktigt härlig höstdag! Strålande sol, isblå himmel och kyligt värre i luften. Me like!
Funderar på att ta bussen in till stan, köpa en bok, leta skor och sen gå tillbaka. Tänkte ägna mig åt läsloggen i eftermiddag, och vara ledig nu på förmiddagen. Eventuellt blir det föreläsning ikväll, om Serbien och EU. Utrikespolitiska föreningen som håller i den. Peter, Henrik och Åsa har gått med, och försöker få med mig också. Vilket inte hade varit något problem, om jag bara hade lite mer tid, hehe.

Men nu, borsta tändena och sen dra sig mot stan lagom tills de öppnar =)

I fas

Idag har jag ägnat mig åt lite städning, mycket ryska, Josse kom på besök och så har vi gått en härlig höstpromenad. Det var riktigt roligt med ryskan, tog en stund innan jag kom in i det men sen började jag komma ihåg. Lite lurigt också efetrsom vi på gymnasiet enbart skrev skrivstil, och nu är det textning som gäller, vilket är ganska annorlunda.

Pratade lite med Alexandra förut, innan Peter avbröt med kvällsmaten. Kul att höra hennes röst, ska ringa nån dag snart igen. Hoppas hon kan komma upp och hälsa på i höst.

Hostade mycket imorse och varit lite småfebrig, men har otroligt mycket energi vilket känns jätteskönt! Särskilt eftersom jag är i fas med pluggandet, och ahr kunnat ta det ganska lugnt och varit lite ledig. Imrgon är det inte jättemycket som ska göras heller, läsa 200 sidor och skiva läslogg. Känns skönt!

På fredag kväll ska vi först käka på Orvars med Jenny och Julia, sen är det bio för oss själva, Flickan som Lekte med Elden. Spännande att se om den håller måttet =)

Nu ska jag börja städa garderoben tror jag, lika bra att passa på när energin finnes.


See Ya!

Busy

Ni får förlåta mig att bloggen blivit lite öde den senaste tiden, men med förkylningar och fullt upp i skolan har det helt enkelt inte funnits så mycket tid. Så tror jag heller inte att det blir så roligt för er att läsa om snuva och tentaplugg hela tiden heller. Idag har jag iaf skrivit färdigt hemtentan och lämnat in den, så jag är ledig nu ikväll.

Idag har det varit en ljusgrå och regning dag här i Uppsala. Längtar nästan tillbaka till lite sol och värme, men bara nästan.
 
Skön fast blåsig grillkväll vid Vänern i somras...

I fredags kom Peters föräldrar på besök, och vi hade en  mysig kväll med god mat vid fonduegrytan. Ett litet missöde skedde dock, Johnny lyckades sticka fondugaffeln i handen, men med ett plåster på gick det snart bra igen. Igår så blev det en snabbis till Ikea (för att köpa ny matta) innan de åkte hemåt via Stockholm igen. Idag har dagen bara ägnats åt pluggande, och nu ikväll blir det mys framför teven. Vet inte om det går någon bra fillm ikväll, men det märker vi nog snart.

Imorgon väntar förutom heldag i skolan också läkarbesök, annars blir det nog lugnt.


Envis jäkel

Det verkar vara en envis förkylning jag råkat ut för. När något börjar bli bättre, så börjar något annat istället. I natt har jag legat och hostat, och halsen är skrovlig. Som tur är var dagens föreläsning inställd, så jag missar iaf ingenting, vilket är skönt.

Ska strax hoppa in i en dusch, sen ska jag försöka ta mig ut till Maxi, eller snarare Jysk. De har födelsedagserbjudanden, och säljer täcken för ynka 40 kr. Vi behöver ju ha ett gästtäcke till bäddsoffan, och Peters pappa dyker upp imorgon kväll. Sedan behövs det handlas också, men det gör vi nog på Ica Väst.

Igår hände en dum grej, Peter hade ställt sin kaffekopp med kaffe långt ute på soffbordet. Jag råkade snudda vid den så den flög ut över vår fina nya VITA matta. Peter har svurit att han aldrig mer ska ställa kaffekoppar med innehåll överallt. Vi trodde vi lyckades rädda mattan med hjälp av Vanish. Men idag när vi tittade på den på balkongen, hade fläcken runnit ut och blivit om möjligt ännu fulare. Som tur var är det en billig Ikeamatta, men det känns ändå surt när den är en knapp vecka gammal... Antingen blir det till att slänga den, eller köpa en ny. Tror kemtvätten blir dyrare än att köpa en ny så.

Men nu, duscha!

Nessebar del 2



En av alla vackra gamla kyrkor i Gamla Nessebar. Grunden är från 1300-talet, sen har de restaurerat
så den ska se ut som den gjorde då.

Första lördagen vi var där så var det Holiday Festival. Vi satt på vår balkong med ett glass vitt och tittade på ett gigantiskt fyrverkeri. Häftigt, och det var otroligt mycket folk. Riktigt skönt att mysa på balkongen och se ut över trängseln, istället för att vara mitt i den.


På månadagen seglade vi med en katamaran över till Souzopol. Här kan man se vårt hotell från sjösidan. Poolen var på taket!



Det var så härligt att segla i värmen. Vi lade oss aldrig på näten, eftersom det skvätta (östes) upp havsvatten på dem som låg där. Men det var kul att titta på =)



Vackert trähus i Souzopol, som ven kallas fikonens stad. Det växte vikonträd överallt, som var sprängfyllda med mogna fikon. Dessutom så fanns det nektarinträd, granatäpplen, aprikoser och persikor i trädgårdarna. Vilken lyx!

Del 3 kommer inom de närmsta dagarna :)


Plugg och pajbakning

Dagen har i stort sett bestått av plugg, sömn och nu ikväll har jag gjort två pajer. En med kallrökt lax, sparris och champinjoner, och en med kyckling, champinjoner, paprika och gorgonzola. Lätt att gissa vilken som är till vem, haha. Paj är en av de ultimata rätterna att göra, ganska billig beroende på innehåll, och perfekt att frysa in och ha till lunchlådor.

Tyvärr så verkar det som om förkylningen ev är på tillbakavägen, har varit lite hängig idag, och har nu fått lite småfeber igen. Halsen kinkar sig lite också. Skönt iaf att jag orkade göra klart exuppgiften tills imorgon så jag inte behöver bry mig om den mer.

Imorgon börjar dagen tidigt, ska vara på njurmottagningen 08.10 för att ta prover, sen är det grupparbete 9-10 och efter det examinationen 10-12. Sen är det bara hem och läsa en bok till och skriva läslogg, yeay. Not.


Nu blir det nog kvällsmat (paj och sallad) och mys framför teven.

 

Examination och efterrätt

Examinationen gick väl bättre än förväntat, och arbetslagsindelningen är klar. Än så länge vet jag vad de andra heter och inte mycket mer, men det lär väl ändras ganska snart =)

Vi har precis ätit färs i pitabröd, och jag "lyxar till det" med en Magnum Mystica till efterrätt. Dom sålde dem för 5 kr styck på Ica Väst, och eftersom I have a thing for cinnamon and chocolate slog jag genast till.
Har även börjat så smått att ta mig ur förkylningskoman ochplockat iordning lite i lägenheten. Fast nu får det räcka för idag, man ska ju inte överanstänga sig. Gick faktiskt hem från ILU förut idag, det var så skönt väder. Kanske inte var det smartaste att ta en 50min promenad riktigt än, men jag lever ju iaf :o)

Resten av kvällen kommer tillbringas framför först teven, och sedan i sängen med "De yngre barnens läroplanshistoria". Om inte annat lär den få mig att somna ganska snabbt...


See y'all tomorrow!

Regn

Det känns som att förkylningen kanske har börjat ge med sig. Men avvaktar tills i eftermiddag innan jag vågar tro på det. Ska snart ut i regnet och ta bussen till ILU för terminens första examination. Ska bli intressant, eftersom vi har ca 30 min på oss att förebereda en 10 min lång muntlig presentation i en grupp som aldrig träffats förut. Men utmaningar är till för att antas, eller?
Det är verkligen en ljus, jämntjock grå vägg ute idag, vilket faktiskt är lite mysigt. På tisdag kommer vi förresten få hundbesök! Eller, kanske ska vara lite mindre hundabstinent och säga besök rent allmänt. Henrik, Peter, jag och Henriks kompis Åsa (som har hund!) ska starta upp en liten rollspelsgrupp för att prova på. Jag är väl egentligen den enda riktiga nybörjaren, men det ska bli ett skönt litet avbrott i allt plugg. Plus att Åsa har en Flat Coated trodde Henrik att det var. Så Peter och jag sa genast att vi kunde vara här eftersom vi har mest urymme och hunden kan få följa med ;oP.
Nu ska jag borsta tänderna... Hörs senare

Nessebar del 1



Vy mot Gamla Nessebar, vi står en bit utanför vårat hotell.


Vårat hotellrum, det var faktiskt riktigt fräscht och mysigt



Peter på väg upp mot en av alla gamla ruiner. Tror denna var från 1300-talet.



Utsikt ner mot en av hamnarna från den första restaurangen vi åt lunch på, Kaptenska Shrenitsa. Det var varmt!


 Peter testa den första av många Shopska-sallader. Jättegoda, snäppet bättre än grekisk sallad =)


Fortsättning följer....


RSS 2.0