Utgång

Vi är på väg ut nu, ska på pubrunda på nationerna.
 Fast först blir det mat!
Uppdaterar under morgondagen
=)

Yesterday

  

Dessa tre plagg fick följa med mig hem igår. Ljusgul kofta, vitt linne och ett ljusblått linne av längre modell. Mötte upp Peter, vi åt lunch på Cappucino, sedan shoppade han också loss på H&M. En riktigt snygg skjort, och en tröja från Organic Cotton.

När Peter haft sitt seminarium kom han hem, och vi gick till Ica för att fylla på i skåpen.




Mat i stora lass! Kylskåpet blev överförtjust, då det ekat lite tomt därinne de senaste dagarna =)
Vi var också duktiga och köpte mellanmål, vilket vi annars är extremt dåliga på att äta. Skäms!


, ,

På Promenad genom Stan

Hade tänkt gå en promenad i sogen, men kom på att jag måste in till stan och fylla på med lite pennor, kollegieblock och annat som krävs när man studerar. Då kom jag på den lysande idén att jag kan promenera in till stan! Ibland förvånas jag över min egen intelligens =)

Tänkte även passa på att spana in Ur & Penns rea, smycken från 10:-, och se om H&M har jackorna IRL.
Skulle inte förvåna mig om jag smiter in en sväng på The ScrapBook Store och kikar lite. Lovar att fota eventuella inköp.
Men först ska jag diska efter frukosten.



  , ,

Röd eller Blå?




Kommer att behöva en ny vårjacka, hittade den här på H&M för endast 298:-. Frågan är bara vilken färg, röd eller blå?



  , ,

Äntligen hemma!

Hemma, hurra!
Nu mat.
See ya

Världen är full av idioter

Men nu slipper jag snart en till. Den där läraren jag har berättat om tidigare vill säga. Han är fullständigt inkompetent vad gäller att svara på frågor i mail, ställer man en fråga ignorerar han den och skriver något helt annat. Först ger han en liten uppmuntran, för att sen trycka ner och dumförklara en i nästa mening. Människa!

Men allt jag behöver nu är ett registrerat betyg, så slipper jag honom sen. Vilket ska bli otroligt skönt!
Nu ska jag strax knata iväg till bussen och seminariet Att skriva med egna ord. Lunchlådan är fixad, grekisk sallad. Arbetslaget ska sitta och diskutera läromedelsanalysen sen. Hörs i eftermiddag/kväll!

Chamber of Secrets

Nej, jag syftar inte på allas vår HP, utan på att jag funderar på att "kidnappa" Peter en sväng på lördag. Det var längesen vi hittade på något galet bara vi två, mycket att göra, sjukdomar och annat krafs har kommit emellan. Så nu funderar jag på att göra en utflykt. Även fast han inte läser bloggen ("Men, varför läsa din blogg när jag har dig?") vågar jag inte skriva ut vad jag har tänkt mig. Kan avslöja att det har med vatten att göra...

Seminariet idag gick bra, vi fick sluta nästan en halvtimme tidigare. Eftersom vi fortfarande har Josses bil (hon är på väg hem, men flyget är rejält försenat) så blev jag hämtad utanför skolan. Det kallar jag lyx  =)

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, ska lägga in några räkningar först bara. Ordning och reda - Pengar på onsdag :o)







Det är ingen vanlig dag...

För Emil fyller år idag! 6 år blir den lilla skruttbullen. Oj vad tidenn går!






Lite har han allt vuxit ;o)



, ,

Poesiskrivande

Jag har nu gjort klart min lektionsplanering i
poesiskrivande för åk 2. Imorgon har vi seminarium om detta,
och sedan har man en vecka på sig innan den
behöver skickas in. Vilket innebär att jag bör kunna skicka in den
imorgon kväll, ifall jag kommer på någon idé efter seminariet.
Well done! Trodde inte jag skulle få klart den ikväll, men
Peter satte sig i fåtöljen med piskan i högsta hugg ;o)

Kan erkänna att det var svårt att göra en lektion på 45 min, tur
att man fick ta med efterarbete också. Valde att göra ett slags
temaarbete om Världens barn och deras rättigheter, sammanlagt ca
2-3 lektioner skulle det ta att göra hela temaarbetet. Inte så farligt ändå.

Nu tycker jag att jag har förtjänat att få sova! Fast först ska jag nog
fladdra lite med ögonfransarna åt Peter så jag får lite ryggmassage =)





, , ,

Söndag

Återigen söndag, känns som om tiden bara går fortare och fortare. Vi har tagit det lugnt, ätit pizza och tittat på Gökboet. Första gången jag såg filmen, har sett den som pjäs uppsatt av esteterna i Skara för sisådär 4-5 år sedan, så det var på tiden att jag såg originalet.

Om ett tag ska jag sätta mig och skriva ner lektionsplaneringen, väntar på att mamma ska ringa tillbaka och tala om ifall hon fick tag på en sångtext eller inte. Är en ganska kul, men svår uppgift eftersom jag inte har någon praktisk erfarenhet av att jobba med 7-åringar (förutom när jag fick hjälpa till i F-2 när jag var 12, men har inga direkt behjälpliga minnen från den tiden). Känns ändå ganska lugnt, borde inte vara några problem med att bli godkänd. 

Examinationsseminariet är mellan 10.15-12.00 imorgon, sen får jag se om jag kan prata ikapp mig med arbetslaget efter det, nästa fredag ska vi lämna in en läromedelsanalys. Annars blir det hem och läsa inför tisdagens seminarium =)

Lektionsplanering

Min lektionsplanering är i full gång, och jag har fått en hel del inspiration. Faktum är att jag har utkastet färdigt i huvudet. I eftermiddag ska jag läsa i boken, och imorgon ska jag skriva in det på datorn.

Strålande vackert väder idag, Peter och jag funderar på att ta en liten tur i Josses bil, vi är bilvakter. Turen blir inte så lång, bara ut till Maxi, men iaf. Inte ofta vi har möjlighet att köra/åka bil här i Uppsala!

Efficiant

Idag har jag varit riktigt effektv. Gjorde klart båda uppgifterna och skickade in, så nu är jag klar med ytterligare en delkurs! Bara att vänta på att få betyget registrerat. Inte mycket kvar alls att ta igen från i höstas, listan krymper drastiskt. Det gillar jag =)

Peter och jag ska äta hamburgare, och kika på Hairspray tills föräldrar och syster är tillbaka igen. Nu är det visst klart, hörs imorn!

It's gonna be a bright, shiny day

Idag känns det lite som att optimisten i mig har hittat tillbaka. Tros att jag igår fick nya känningar. Det kan ha något med att solen strålar från en blå himmel, vilket alltid smittar av sig på mitt humör. Men idag känns det inte så jobbigt med studierna. Det känns som att det här fixar jag utan problem. Jag har ju inte direkt valt att vara sjuk hela tiden, det är det nog ingen som skulle göra. Men den senaste veckan har studierna känts ganska överväldigande, som om restuppgifterna aldrig tar slut.

För snart en timme sedan, efter att föräldrarna och systern åkt iväg mot Lillhärdal, satte jag mig ner än en gång för att kika på schemat och hur jag ligger till. Och jag kommer fortfarande vara färdig med höstens rester den 5 mars, trots att det har förskjutits en del. visserligen har jag en hel del att ta igen från denna kursen, men det löser sig alltid, som min kära vän Alexandra brukar säga. Det känns väldigt lugnande.

Idag ska jag knåpa ihop det sista på en text som ska in, och börja på en ny. När den är klar, är jag klar med ytterligare en delkurs. Sakta men säkert plockas poängen.


It's gonna be a bright, shiny day =)


, ,

Kingdom of Calmness

Det mest effektiva sätt jag vet om man är stressad eller uppe i varv,
är att lyssna på klassisk musik. Det spelar inte så stor roll om det är
i dur eller moll, bara det inte är någon som sjunger arior.
Bara lyssna till musiken, slappna av och njuta.
Särskild mycket tycker jag om pianosolon, men
det fungerar minst lika bra med stråkar eller hela orkestrar.

Så fort vi har råd/möjlighet ska jag köpa mig ett piano.
Ett riktigt, eller möjligen ett digitalpiano...

Rosor på kinden och solsken i blick

Det. Är. Kallt.

Förstår inte riktigt varför jag fick för mig att gå in till föreläsningen förut idag. Det var ett riktigt suicide mission, blankis hela vägen, djupa vricka-fotenvänliga spår och isande kallt. Tog mig ungefär en timme, och jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden. MEN, efter att ha utstått denna mödosamma prövning traskade jag in på ILU med extremt rosiga kinder, även om jag inte såg så mycket solsken...

Lyckades få gjort det jag tänkt mig timmen innan förläsningen, och sedan var det ju bara att lyssna. Former av språkande, det var riktigt intressant, men jag kunde inte låta bli att undra om min gamla gymnasielärare Kerstin spökade lite. Tyckte att det var så extremt välbekant, men kunde inte riktigt placera var/när jag läst/hört det förut. Jaja, repetition är all inlärnings moder. Eller hur det nu var...

Nu försöker jag tala om för min hungriga mage att det fortfarande är en dryg timme tills vi ska äta. Peter komplicerar det något genom att förbereda tacogratängen i  köket, medan jag utropar instruktioner och glada tillrop. Detta gör att det doftar MAT från köket. Precis sådan mat som min hungriga mage helst vill få i sig på en gång. Det är då den pedagogiska (hahaha) Lisa kommer in, och förklarar för lilla magen att man inte alltid kan få som man vill, särskilt inte om man ska få besök och äta tillsammans med gästerna. Stor framgång. Eller, eh... Man kan alltid låtsats.

Om en timme kommer alltså Henrik med flickvän Barbara över. Första gången vi träffar henne, och första gången vi har vad man eventuellt skulle kunna benämna som parmiddag. Intressant (men lite läskigt) perspektiv. Blir lite väl många vuxenpoäng på det.

, , ,

Dusch, städ, föreläsning, gäster

Så ser min dag ut odag. Henrik kommer hit ikväll med sin danska flickvän Barbara. Vi ska äta tacogratäng och umgås. Han ville presentera henne för oss =). Så nu är jag på väg in i duschen för att sedan börja plocka lite i lägenheten. Får se om jag hinner skriva nåt mer idag. Skulle knappt tro det...

Veckans planering

Tisdag: 15.15-17.00 Seminarium Bokstavsinlärning

Onsdag:15.15-17.00 Föreläsning: Former av språkande,

Torsdag:  08.00-10.00 Sala
13.15-15.00 Seminarium former av språkande
21-22 Föräldrar och syster kommer

Fredag: 09.15-11.00 Föreläsning "Att skriva med egna ord" Barns faktaskrivande

Lördag: Läsa "Vägar in i skriftspråket", börja skissa på en lektionsplanering


En ganska lugn vecka, nästa vecka ser ungefär likadan ut, bara fredagen som jag går 8-15.  Nu ska jag läsa lite inför seminariet.



, ,

Piercad bröstvårta

Nej, det är inte jag som gjort det, utan Josse. Men jag följde med som "moraliskt" stöd. Det var riktigt fascinerande faktiskt (ja, jag är lite skum) men jag blev inte sugen på att göra en själv. Möjligtvis bli piercare i sådana fall...
Jag har inte varit i Sala idag, utan istället ägnat mig åt läsande. Sala är inbokat på torsdag. Har försökt hitta potentiella sommarjobb, men det ser ganska mörkt ut. Möjligen jordgubbsförsäljare i Lidköping. Hmm...

Resten av kvällen tillbringas i soffan. Utan champagne och jordgubbar, men med glatt humör och trevligt sällskap.





Godnatt

Idag har jag fått gjort det viktigaste, och skickat in en uppgift.
Annars har det varit en lugn dag.
 Nu ska jag gå och lägga mig, eftersom jag
 hoppas att det blir Sala imorgon. Godnatt på er!

Alla hjärtans mat



Såhär ser vår efterätt ut idkväll, ett fruktfat med tre
sorters melon, jordgubbar ch physalis. Behöver jag skriva att
jag gillar melon?  Till huvudrätt blir det
pasta med sparrir, champinjoner och parmesan. Mums!

Roses are pink?

Dagen till ära fick jag en bukett rosa rosor av Peter till frukost. Han hade även gått till ICa tiidigt och köpt nybakade ciabattas till frukost. Me like!







Ett kort fick jag också! Peter fick en Mirandanalle av mig. Efter frukost gick vien promenad, vattenfalls-rundan. Då kom vi på att vi kunde lika gärna gå till Maxi för att hitta på något ätbart till kvällen, vilket vi också gjorde. Så det blir en mysig kväll med god mat för oss själva. Känner jag oss rätt så lär vi väl fastna framför CSI till slut, hihi.







, ,

Lugn otursdag

Hej på er!

Är extremt trött och seg, tror den senaste tidens krassligheter tagit ut sin rätt. Därför är det väldigt skönt med fredag, så jag har en hel helg att vila upp mig på. Upptäckte dessutom att det är fredagen den 13:e idag...
Peter kom hem ganska sent i natt, runt halv 3 skulle jag tro. De hade haft trevligt, vilket är bra. Även om han väckte mig ur min sömn, mttr.

Idag ska jag läsa lite, men mest ta det lugnt. Ska försöka skriva klart en uppgift och skicka in också, imorgon blir det två uppgifter till. Peter brukar hjälpa mig att diskutera, alltid lättare att ha ett "bollplank".

På måndag har jag tänkt åka till Sala (sista gången!) och på tisdag har jag seminarium 15-17. Tänkte försöka få tag på en studievägledare innan och höra vad de säger. Som sagt, jag vet att jag inte har några problem att ta igen, men frågan är hur jag bäst går tillväga. Det kan de hjäla mig med :o)

Men nu ska jag äta frukost fraför ett CSI-avsnitt, innan  "allvaret" sätter igång. 

Hur kan man tappa orken att andas?

Vissa dagar är det lite för mycket. Vissa dagar vill man bara krypa ner under täcket och stanna där.
Långt bort från alla måsten och borden. Vissa dagar orkar man helt enkelt inte andas.
 Då gäller det att stanna precis där man är, och våga att
inte fortsätta. För om man fortsätter, kan ta det ta ännu längre tid
när man väl stannar under täcket.

Byta Bostad?



Efter att ha besökt Thomas och Fredrik fick vi återigen lust att flytta. Framför allt är det ett riktigt kök vi längtar efter. När vi kom hem gick jag in och kollade hur vi låg till i bostadskön på Uppsalahem. Ganska bra till, just nu står vi på tredje plats i kön till lägenheten ovan. Det är visning på måndag kl. 18.00 och vi ska försöka ta oss dit så vi får se hur den ser ut IRL. Vi har ingen tanke på att flytta nu, eftersom vi helt enkelt inte har tid, men kanske till hösten. Det vore oavsett spännande att se hur den ser ut!

Röntgenbesked

Tydligen så har jag små fragment (?) av stenar kvar i höger njure, fick röntgenbeskedet idag. Misstänker att det är grus som krånglar nu. Idag har jag inte alls mått bra, kräktes efter frukost och fick ta medicin igen. Mått illa hela dagen och varit trött och seg i huvudet. Har legat och slumrat i soffan nu ett tag. Ska skriva en uppgift tills imorgon lite senare, och tvinga iväg mig imorgon.

Är lite störande det här med leder och njursten. Är inte tillräckligt sjuk för att kunna sjukskrivas, jag kan ju studera mellan perioderna, och läsa hemifrån. Men tillräckligt ofta för att det ska bli lite jobbigt att missa seminarier. Hoppas bara att njurstensmedicinen fortsätter fungera och minska ner bildningen. Jag tycker ju att det är kul att plugga, särskilt den här kursen är jätteintressant. Mttr. Det är bara att fortsätta hoppas och fortsätta göra mitt bästa i studierna. Det brukar räcka rätt långt...




, , ,

I'm alive... almost

Lyckades orka iväg på seminariet, som var det sista att ta igen på delkursen BUSA (Barn och Ungdomar i SAmhället). Vilket innebvär att jag är helt klar med den kursen, yeay! Dessutom fick jag tillbaka mitt  slut-pm, blev godkänd. Misstänker att min miss kostade mig VG:t, hade ju skrivit inledning, var inte nöjd med den så jag tog bort den tills jag skrivit klart. Tyvärr glömde jag skriva in en ny inledning... Eftersom det var enda negativa kommentaren tror jag att det kostade mig VG:t. Men, huvudsaken är att jag är godkänd och slipper komplettera :oD

Mötte upp Peter och Aron i stan, käkade på BK innan vi tog oss till The Scrapbook Store. Hittade massor av roliga dekorationer, köpte några papper, resten får vänta.  Nu ska jag lägga mig och vila en stund, är helt slut. Sedan blir det lite plugg innan vi avslutar Arons besök med massa Halo. I kicked their buts yesterday, *mohahaha*



, , ,

090210

I förrgår kväll fick jag återigen njurstenskänning, fick ta medicin och var hemma igår. Idag mår jag inte jättebra heller. Valde därför att skippa tentan och satsa på omtentan, men jag ska ta igen seminariet 13.15-15.00 iaf. Det innebär att jag är helt klar med en delkurs när jag gjort det, hurra!

Känner mig en smula överkörd av ett tåg, men ändå vid ganska gott humör. Nu har vi chekact av ytterligare en viktig punkt tills D-Day. Fotografen är bokad! Det blir 13.30, och vi har valt Fotoateljé Anund i Lidköping. Eftersom jag ska fixa håret där så är det smidigast, och Skara har studentbal samma dag, så de flesta fotografer är uppbokade.

Så nu känns det som att för varje steg bakåt, tar jag samtidigt två framåt. Jag kommer sakta men säkert i rätt riktning iaf, vilket är väldigt positivt!





, , ,

Seriös Student, var är du?

Har lyckats få ett hyfsat hum om ca 30 begrepp, vilket fortfarande bara är hälften av de vi ska kunna. Huvudet vill inte alls samarbeta, har läst till och från hela dan utan större succé.

  Målet är att läsa ca 70 sidor till idag, men tror jag lägger mig vid 21 och läser i sängen. Ska upp tidigt imorgon, sista dagen i Sala (hurra!) och sedan får jag plugga vidare på eftermiddagen. Synd att jag blir åksjuk av att läsa i buss (inte för att jag orkar så tidigt, brukar somna istället). Förlorar ca 5 timmar viktig pluggtid.
Okej, det är inte hela världen om jag inte skulle bli godkänd, finns ju alltid omtentan, men det vore väldigt skönt att få det överstökat.

Är lagom fuskigt, under den tiden som har gått sedan terminsstart, har Peter läst en bok, och jag nio! Vi läser båda en A-kurs... Nej, ska ta det lite lugnt, läsa några bloggar och sen börja tänka på mat. Blir hamburgare ikväll. Peter och Aron spelar (surprise), kanske ska gör dem sällskap en stund.



, , ,

Plugg-dag

Idag kommer det inte hända så mycket mer än plugg. Ska jobba på så bra jag kan, för då kan jag vara ledig i eftermiddag/kväll.

Igår var vi hos Thomas och Fredrik i deras lägenhet i Solna. Kanonfin, två rum och kök, stora fönster som släppte in massor av ljus. Vi gick ner till Solna Centrum där vi kikade runt, innan Johnny och Ulla skjutsade tillbaka oss till Uppsala.

Igår kväll tittade vi på The Happening (skum film), CSI och spelade Halo. Jag lade mig vid halv tolv för att orka plugga idag... Kommer troligen inte vara jätteaktiv på bloggen innan onsdag iaf.

Liten checklista

Färdigt än så länge:

  • Klänning
  • Vigselringar (ska bara hämta Peters)
  • Datum
  • Inbjudningar utskickade
  • Vigselförrättare bokad (blev klart idag)
  • Fotograf preliminärbokad (skulle kolla upp tider bara)

Flera av de absolut viktigaste punkterna är klara, vilket känns rätt skönt!








, ,

En värld av turkost

Har fyndat på Ebay inför bröllopet.
En stor duk i turkos organza, perfekt nyans
som matchar färgtemat. Själva duken gick på
hela 12 kr, frakten blir lite dyrare, men fortfarande
billigt för hela duken.



Så här ser den ut





, ,

Tidigt

Jag. Tycker. Inte. Om. Tidiga. Mornar.

Omvänd strategi

Efter att ha kikat i planeringen och fått en mindre hjärtattack när jag insåg vilket datum det är, hur kort tid det är tills på tisdag och hur extremt mycket jag har att läsa tills dess, plus att jag ska få det att fastna, bestämde jag mig för att gräva ner mig i soffan och sängen med alla böcker. Ta igen ett seminarie är inga problem, men att göra om tentan är jävligt mycket jobbigare... Så resten av dagen fram tills ikväll kommer tillbringas med näsan i Vägar in i skriftspråket, Tankens mosaik, Språkstimulering, Tematisk Undervisning, Literacy samt Den meningsfulla Språkväven. Sammanlagt ca 1000 sidor, av vilka jag har läsa ungefär 300. Lite kvar med andra ord... Bara att sätta igång!

Nej, det är ingen vanlig dag!

För det är Peters födelsedag, hurra, hurra, hurra!  födelsedagsbarnet stack precis till Ica för att köpa valfri frukost. Han tyckte inte det räckte med princesstårtebiten han fick av mig, hihi. VI ska fira lite smått med tjejerna senare ikväll, ska baka cupcakes, fast vi skippar glasyren denna gång. Nu ska jag skumma igenom det vi skulle läsa tills idag. Skönt att bara ha ett 2-timmarsseminarium. Blir så segt när de är 3 timmar...

Ständigt slutsålt - men inte denna gången

Har länge tänkt beställa en korallfärgad skjortblus från H & M, men hann inte eftersom den såldes slut. Nu hade de fått in en likanande, fast längrre och i bomull/mullbärssilke. Innan den hann ta slut lade jag en beställning.




Riktigt snygg till ett par vita leggings och ballerina/sandaler. Längtar redan efter sommaren...





, , ,

På språng

Seminariet gick bra, vi har bl a skrvit om Sagan om Rödluvan och Vargen ur olika perspektiv, min grupp fick Mormors (=

Sedan gick jag in till stan, hittade först en present till Peter som fyller år imorgon, mötte Jenny och hittade en present till.

Kom hem, ingen Nicole, hon kommer inte idag, utan imorgon istället. Vilket gör att jag ska gympa idag istället, tillsammans med Jenny. Vi går om en timme, så jag ska få i mig lite ätbart. Carambaquorn med gröna bönor blir det.




Har förresten tack vare http://rodeback.blogg.se/ hittat världens bästa sång att jävlas med Peter... Kokobom Smurf, Smurf!

*ondskefullt fnissande*




Försovning

Ehm, ja, det kanske blev lite för mycket läsande igår. Vaknade när alarmet ringde, satte på snooze i 10 minuter, somnade om. Vaknade inte andra gången det ringde, utan sov vidare. Har sovit otroligt gott i natt, inte vaknat en enda gång vilket är ganska ovanligt. Men eftersom jag inte vaknade när larmet ringde andra gången (inte Peter heller) så har jag sovit lite för länge... Tur att det inte var något obligatoriskt jag hade idag, men nu känner jag mig iaf väldigt utvilad och i form. Solen strålar från en klarblå himmel, det är - 6 grader och fortfarande vitt på backen. Får bli en promenad senare, gäller att passa på när man inte sett solen på flera veckor!









, ,

Läsa, läsa, läsa

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och läsa kurslitteratur, Tankens Mosaik. Känns väl inte alltför lockande, men har man inget val så. Ska iaf läsa ca 120 sid idag, och resten imorgon är tanken. Har föreläsningar 8 - 12, och sen hem och plugga lite mer. Sånt är livet för en student :oP


Total avsaknad av tystnad

Jag längtar efter att vara klar med studierna. Längtar tills vi får flytta till vårt första riktiga egna hem. Längtar efter att slippa denna totala avsaknad av tystnad. Det är aldrig någonsin tyst här. Finns alltid någon som spelar musik, sjunger, spelar gitarr, piano, dataspel, pratar, har sex, grälar. Allt hörs. Allt. Är det så mycket begärt att bara någon gång få uppleva total tystnad. Även om man bor i ett studentområde???




RSS 2.0