Tiden flyger

Tiden flyger iväg, och jag har inte hunnit fota lägenheten än, men det kommer. Idag ska jag följa med Josse på lägenhetsvisningar, och sen blir det en sväng till Ikea. Eftermiddagen/kvällen har jag tänkt ägna åt plugg, så jag kan utnyttja morgondagen åt att förbereda inför fredagens cocktailparty. Skriver mer ikväll!

Kallt!

Idag är det inte så kallt ute, bara -5, men det blåser en riktigt isande vind! Därför går jag runt inomhus och fryser, eftersom det drar från alla fönster och från dörren. Faktum är att jag fryser så mycket att jag har tänkt lägga mig i ett varmt bad och läsa en bok en stund.
Tänkte i eftermidda/kväll lägga in lite bilder på vår lägenhet, tror inte jag har gjort det förut, så tänkte det kunde vara kul att se hur vi har det här hemma. Men det får bli senare idag eller under morgondagen!

Paket

Idag har vi hämtat ut hela tre paket på posten! Ett var från Gymgrossisten, jag har köpt proteinpulver att stoppa i mig efter träning. Josse har sagt att jag ska göra det, så då lyssnar jag på Josse! Sedan hämtade vi ut vår fina telåda, ska fota den och visa senare. Det sista paketet innehöll diverse grejer till cocktailpartyt, och därför tänker jag inte avslöja innehållet här, i fall att någon nyfiken själ läser. Det får ni se efter nästa fredag istället!

Tisdag

Efter en intensiv gårdag var det minst sagt skönt att få sova ut ända till kl 9. Till och med Hamlet låg och snusade utan att väcka oss tidigare. Kursen igår kändes mycket bättre än första gången, och vi tänker gå de två sista gångerna med.

Idag måste jag in till stan en sväng och hämta ut mina glasögon, samt hitta en ny bh. Bygeln gick nämligen av igår kväll på kursen, vilken var mindre bekvämt.  Jag ska också fixa lite dekorationsmaterial inför mitt cocktailparty som jag ska ha nästa fredag. Temat kanske ni kan gissa utifrån inbjudningskorten...





Ny vecka

Hej på er! Idag är det måndag, och ny vecka. Tiden går fort! Jag skulle egentligen varit inne och arbetat lite i grupp, men det är fortfarande kinkigt i rören, och jag fick medicinera igår. Som tur är så känner jag att det har flyttat sig neråt iaf, så jag hoppas att det kommer försvinna snart.
Tänkte om jag orkar åka in snart och möta upp gruppen, problemet är att jag inte har telefonnr till någon av dem. Så jag får åka dit, kika runt om jag kan hitta dem, och om jag inte lyckas får jag gå ner på stan en sväng. Ska hämta ut mina glasögon som har kommit. Ska bli spännande att se om jag gillar dem lika mycket som när vi beställde dem.

Drygt ett år kvar...

Just nu sitter jag och intalar mig själv att det faktiskt bara är drygt ett år kvar. Drygt ett år... Drygt ett år...
Anledningen är att vi bor i ett studentområde utan minsta ljudisolering. Och i studentområden pågår det med jämna mellanrum fester. Högljudda, basdunkande fester som pågår länge, ibland långt in på småtimmarna. Just idag är det ju imponerande nog lördag, men vilken veckodag det är har ingen som helst betydelse. Nej, det är bara att skruva upp volymen och bjuda in både frivilliga och (framför allt) ofrivilliga att skaka loss till diverse rytmer. För tillfället är det någon form av enerverande, bas-stinn dansmusik. Med fascinerande rytm, som iaf jag skulle finna svårt att dansa till.
Ikväll känner både jag och Peter oss gamla. Gamla för att vi båda är trötta, har huvudvärk och allt vi ville var att få krypa ner i sängen med varsin bra bok och somna förhållandevis tidigt. Så blir det inte. Vårt sovrum, ja hela lägenheten för den delen, sprudlar av huvudvärksbevarande, skränande dansmusik. Öronpropper finns för tillfället endast två stycken, så Peter har bestämt sig för att trotsa - 24 grader för att undersöka befintligheten av sådana på Ica Väst.
Det är inte bara vi som har något emot våra festande grannar. Hamlet är alldeles uppe i varv, blänger, mjuffar och undrar vad i hela friden det är som pågår. Är det apokalypsen, månne? Han verkar tro det iaf. Under tiden sitter jag här i soffan, kramar hans tass och fortsätter intala mig. Bara drygt ett år kvar.... Ett år...
Nu höjde de precis volymen ytterligare.

Bra service!

I slutet av augusti förra året hittade jag och Peter den perfekta telådan i trä med glaslock hos en webbutik, www.fridasgard.se. Tyvärr så var den då inte i lager, och jag mailade och frågade om den skulle återkomma. Ägaren kunde inte svara på detta, då de köper in från Frankrike, men lovade at tåterkomma när/om lådan dök upp igen. Detta var den 26 augusti förra året.
Idag hade jag fått mail, där hon skrev att om jag fortfarande var på jakt efter lådan, så fanns den nu inne! Sex månader efter att vi haft kontakt. Det kallar jag bra kundservice!
 Och eftersom det händelsvis är så att Peter och jag inte hittat någon annan telåda som uppfyller våra krav, så beställde jag den på en gång. 


Den efterlängtade telådan! Finns nu endast ett exemplar kvar om någon skulle vara intresserad.


D-vitamin

Kom nyss hem efter att ha tankat lite D-vitamin. I solarie alltså. Det var några år sedan jag solade sist, men tänkte passa på och grunda med lite färg inför resan i april. (Som det förresten bara är 44 dagar kvar till!)
Jag tror inte att det är farligt att sola solarier några gånger om året, däremot om man gör det flera gånger i veckan kan nog riskerna öka. Men nu har ju forskarna pååpekat hur viktigt D-vitamin är för oss nordbor, och att solariesolning faktiskt tillför det. Så då fyller jag på D-vitaminförrådet med glatt samvete :).
Annars bjuder dagen på förhållandevis lite äventyr. Tänkte läsa en bok, ej kurslitteratur, och ta det lugnt. Vi ska plocka lite här hemma när Peter kommer, skulle egentligen gjort det igår, men det glömde vi bort... Har gjort upp en plan att plocka och dammsuga på onsdagar, och sen köra storstädning inklusive moppning på söndagar. Får se hur det kommer gå med den planen... 

Tulpaner vs Vinter


Vintern försöker fortfarande behålla sitt grepp om oss, häromdagen var det - 25 grader när vi gick upp ur sängen. Idag är det inte riktigt så illa, "bara" -6, men det snöar, och all snö som i stort sett var borta har kommit tillbaka med dunder och brak. Jag gissar att det är fler därute som längtar efter barmark och VÅR! Här hemma har vi helt enkelt bestämt att det är vår, åtminstone inomhus. Därför har ett gäng tulpaner fått bosätta sig på vårt soffbord. Härligt, rosa och våriga tulpaner som gör en glad bara av att titta på dem!


Tung-trick


Hamlet kör lite tunggymnastik!


Alla hjärtans-belysning


När jag kom hem från seminariet igår möttes jag av det här! Peter hade fixat lite Alla Hjärtans Dag-mys :)


Önskelista

Här kommer så min något mer realistiska önskelista :)

  • Presentkort på Mio
  • Biobiljetter
  • Ryggsäck, "normal" storlek
  • Film: Laputa, castle in the sky/Slottet i himlen av Hiyao Miyazaki. Finns hos Discshop för 99:-
  • Aussie Anti Frizz Serum, finns hos Kicks

Busande i snön!


Full fart i snön!


Utkiksplats...



Lördagsmys

Dagen har varit riktigt mysig. Josse har varit här i stort sett hela dagen, vi har pratat resa, busat med Hamlet och sett två bra filmer: The Tourist och The King's speech. Den första var en riktigt smart film, väldigt underhållande. King's speech var helt klart sevärd, dock något långsam. Men det gjorde inte så mycket, utan det passade in i handlingen.
Ikväll blev det ett sent 50-minpass på crosstrainern, och nu sitter jag och småkikar på Crocodile Dundee 2 med en kopp kamomillte.



Skrutten på promenad i Axvall senast vi var nere.


Fredagskväll

Hamlet och jag har kikat på film och myst i soffan. Jag har dessutom druckit en kopp gott kamomillte, och ska strax dra mig mot sängen. Peter är fortfarande på karake/spelkväll. Imorgon skulle vi egentligen båda två till Stockholm, äta brunch och gå på muséer med Peters föräldrarm men pga av att min njure inte känns helt hundra än, väljer jag att stanna hemma. Är grymt sugen på att testa brunchstället, Rue du Pont Noveau, som tydligen ska vara grymt bra. Då särskilt deras dessertbuffé... Men Peter har lovat mig att om han tycker det är bra, så ska vi gå dit en annan gång! Och då känns det inte riktigt lika surt... Dumma njure!

Jaja, det blir fler tillfällen. Bjuder på en bild av solnedgången över skogen hemma i Axvall, bara för att markera dagens slut. (Ja, jag har äntligen fört över bilder och fixat med kameran;)


Sky on fire...


Guess what!

Phax Nice Flower Bikini SEK 439, Phax Swimwear - NELLY.COM
Om sisådär 7 veckor kommer jag behöva något i stil med den ovanför. En bikini alltså. Varför? För att jag och Josse åker på solsemester till Alanya, Turkiet!!! Vi bokade resan igår kväll, Josse fick ledigheten beviljad idag, och då betalade vi. Så den 3 april bär det iväg till Turkiet, sol och bad! Hotellet är dessutom 4-stjärnigt, och med all inclusive. Finns också ett turkiskt bad, gym och spaanläggning. Nyrenoverat förra året. Behöver jag säga att jag längtar till april?

Bild lånad från www.nelly.com


Någon fyller snart år...

Kan inte påstå att jag önskar mig särskilt mycket, men några saker finns på önskelistan. Och önska kan man alltid göra, oavsett pris eller genomförbarhet!

Contrast Soft Bag SEK 549, Friis & Company - NELLY.COM
Den här väskan från Friis & Company skulle göra sig fint på min axel i vår! 549:- hos Nelly.com


En glassmaskin! Finns det något godare än hemgjord glas? Tveksamt... Den här gröna saken kostar 299:- hos NetOnNet.


En Kyocera mandolin till köket. De brukar ligga på 300-400:-, och finns i de flesta köksaffärer.


Halsband "Hope" från Dogeared. Vinsten går till bröstcancerforskning. Finns hos www.kyssjohanna.se för 545:-

Det var de lite dyrare föremålen på min lista... De mer realistiska dyker upp någon annan dag :P

Måndag

Det blev ett snopet avslut på Peters födelsedag, vi hann se filmen (som var riktigt underhållande!) och de andra hann få i sig varsin öl innan min njure gjorde så vi fick bryta upp och åka hem. Slapp dock åka in till akuten, men har legat utslagen hela helgen. Börjar känna mig bättre idag, men skippade morgonens tidiga föreläsning för att orka med både seminarium och hundkurs i eftermiddag/kväll. Känner mig fortfarande lite darrig i kropnne, men kan inte missa ett till seminariumm utan måste gå på detta. Ska ta det lugnt fram tills jag ska iväg och bara läsa lite. Har iaf hunit installera programvaran till kameran, och kommer under morgondagen lägga upp lite bilder fån Peters födelsedag! Idag hinner jag inte :)

Peter 24 år!

Okej, jag vet att jag lovade bilder, men Peter har gömt kartongen där drivrutinerna ligger, så ni får ha lite mer tålamod. Imorgon, när vi har lite mer tid, ska vi hitta den så det kan bli lite bildregn på bloggen. Det blev inget test av objekt-i-rörelsefunktionen igår, Hamlet gick mest i hälarna på oss, och det var för halt för att koncentrera sig på annat än var man satte fötterna.


Så till rubriken, Peter fyller år idag! Detta har än så länge firats med en hejdundrande frukost och paketöppning. Hamlet gav honom (helt på egen hand, han var jätteduktig!) ett kuvert med två trisslotter på sängen. Sedan blev det frukost (brunch?) bestående av grillad miniciabatta med mozarella, salami och ruccola, bacon, stekt ägg och stekta champinjoner. Till detta fick en en kopp rykande hett Nespresso á là Lisa, samt mousserande blodapelsindrink, givetvis helt alkoholfri! I paketen som låg på bordet fanns det en snygg och lite vårigare tröja, grön/vitrandig, samt ett sällskapsspel. Intim -Vad du trodde att du visste om din partner/dejt/kompis. Vi provspelade två omgångar direkt efter frukost, och det var riktigt roligt! Klurigt, men roligt.

Ikväll ska vi gå och se Trassel 3D tillsammans med Sofia, Adde och Josefin. Efteråt blir det något drickbart på O'Connors, eftersom vi alla numera är över 23! Men som sagt, imorgon ska vi försöka fixa lite bilder här på bloggen :)

På väg till parken

Idag är vi tidigt uppe trots en lektionsfri dag. Vi ska ta oss in till observatorieparken så Hamlet får socialisera sig lite med andra fyrbenta varelser. Han är så fin efter klippningen igår, och det var både billigare, bättre och trevligare än förra stället vi var på. Medan vi väntade fick vi se på när fyra hundar hade kurs i klickerträning. De höll på att lära sig att dra ut en byrålåda. Riktigt kul och intressant att se! Ser med spänning fram emot kursen på måndag, då alla var väldigt trevliga.

Så var det det där med bilder, jag har fortfarande inte installerat drivrutinerna på datorn, men jag ska göra det under eftermiddagen/kvällen. Dags att få lite ordning igen, särskilt när jag har tagit massor med bilder med den nya kameran. Ska ta med den till parken och testa hur objekt i rörelse-funktionen fungerar!

Hundaktiviteter

Solen strålar idag, underbart! Jag har haft en störig natt med osammanhängande sömn, och känner mig en smula golvad. Det är "rören" som stört, men jag har inte behövt ta till starkare grejer, utan det har gått ändå.

Idag ska Hamlet till hundfrisören och bli korthårig. Just nu är han utseendemässigt perfekt enligt mig, men för hans egen skull och för att pälsen ska bli mer lättskött i och med vädret ute nu, så är det dags. Vi ska pröva ett nytt ställe som ligger i samma hus som vi ska börja kurs i på måndag. Fick förresten mer information om kursen igår, och den pågår 18-21, tre timmar! Undrar vem som kommer vara tröttast, Hamlet eller jag?




Senast Hamlet klippte sig, början av november.

Träning

Jag ha precis avslutat ett 45-min pass på Orbitreken, det blir tredje dagen på raken. Idag fick jag kämpa lite extra, då min njure (eller rättare sagt "rören") bestämde sig för att krångla lite. Tänkte ge upp efter 30 min, men på ren envishet fixade jag de sista 15. Känns bra att jag har börjat komma igång så smått med träningen. Väntar dock med att sryka pinkt två på listan i föregående inlägg tills jag tränat regelbundet i åtminstone en månad!
Riktigt bra att jag fick låna med mammas Orbitrek upp, nu kan jag träna när som helst, och den står framför teven så jag kan kika samtidigt för att få tiden att gå fortare. Vi ska ta tag i simningen igen också, köpte tio-kort att dela på, så får vi se när det blir första gången.    

Vad jag vill göra under 2011

  • Börja träna
  • Fortsätta träna
  • Gå ner 10 kg
  • Resa till ett varmt och soligt land
  • Lära mig använda kajal/eyeliner
  • Gå en kurs i agility med Hamlet
  • Börja på Westernridskola
  • Tatuera mig
  • Sommarjobba
  • Läsa Dostojevskijs Brott & Straff
  • Våga mer!
  • Bli godkänd på alla kurser inför examensterminen!

RSS 2.0