Bytt färg

Japp, ikväll bytte mitt hår färg från ljusblont till ljust rödbruntblont! Betydligt mörkare, men inte för mörkt. Trivs redan jättebra, det var helt klart dags för lite förändring =)

Söndag

Sitter just nu med en härlig blåbärsmask från Lush i ansiktet, och tar det allmänt lugnt. De två J:na kommer om e dryg timme, vi ska fira Josse i efterskott och Peter i förskott =)

Peter och jag åkte in en sväng till stan och köpte present, och jag fyllde på schampo och balsam samt ansiktsmasken. Tänkte eventuellt plugga lite senare ikväll, annars gör jag det imorgon.



Min favorit från Lush, Catastrophe Cosmetic ansiktsmask med bl a blåbär...

Tillbaka på nätet!

Vi har inte haft internet på hela dagen, och efter upnet-support inte öppnade förrän 14 tog det ett tag. För en stund sedan var det tillbaka, tydligen hade något gått sönder i ett kylrum som fick följder för nätkabeln vilket ledde till att hela Flogstaområdet varit internetlöst sedan inatt någon gång. Visst är det smart att inte ha akuttelefon istället för att det ska ta hela dagen? Tänk på de stackare som hade inlämning eller liknande...
Dessutom när jag ringde stod jag först i kön, fick vänta i drygt fem  minuter för att sedan bli bortkopplad. När jag (minst sagt förbannad) ringde upp igen fick jag veta att telefonkön var full.... Hurra! NOT. Peter cyklade till och med in till stan. helt i onödan för han som satt på deras mottagning hade ingen aning om någonting, det var några andra som var ansvariga och de satt inte där. MEN, nu funkar det igen iaf!

Köpa?


Provade den här på Lindex idag. Den var jättefin och skön för 199:- 
Köpte den dock inte, tänkte fundera lite till. Känns som
att den skulle bli väldigt bra till våren. Våren som visserligen befinner
sig långt från Uppsala för tillfället...


Upp och ner

I onsdags fick vi reda på att en vän behövde hjälp, så vi ställde upp och han med fler har bott här en vecka. Det har varit totalt upp och ner, och vi har befunnit oss i något slags bubbelliknande tillstånd utan direkt kontakt med verkligheten. Idag har han åkt hem till sina föräldrar, och vi hoppas på att allt löser sig till det bästa.
Mitt i alltihop så har mina njurstenar krånglat rejält, men jag har (ta i trä) sluppit åka in till akuten vilket känns minst sagt skönt!

I måndags "flydde" vi lägenheten, och gick på bio. Avatar i 3D, vilket var en otroligt häftig visuell upplevelse! En så vacker film! Grundstoryn var väl inget direkt nytt, men den berättades på ett helt nytt sätt vilket höjer upp betyget rejält. Lutar faktiskt åt toppbetyg. dessutom var det så roligt med glasögonen ;)


Peter i sina coola (?) 3D-glasögon

Imorgon ska jag läsa litteratur och mest ta det lugnt. Jag har första seminariet på fredag morgon, efter det tänkte jag eventuellt shoppa lite, och kanske klippa mig. Annars är det tänkt att vi ska träffa Josse i helgen, hurra! Var längesen sist:)

Nu ska jag ta en ovanligt sen dusch, och sen gå och lägg mig.... See y'all!


Sista dagen i frihet!

Sista dagen innan vårterminen officiellt drar igång har tillbringats i soffan. Japp, återigen de små jävlarna... Men det har känts bättre nu framåt kvällen, och jag känner mig ganska redo för morgondagens introduktion. Ska bli så skönt att läsa vid ämnesinstitutioner istället för ILU!

Så imorgon går jag 10-12, ska försöka handla in09nan eftersom Peter börjar 13, om inte han handlar själv. Ska på gympa sen på kvällen, så Peter fixar middagen :)

Vi skulle ju egentligen till Åsa igår på julgransplundring, men pga stenarna ställde vi in. Trodde vi, istället tog de med sig pepparkakshuset hit! Så vi fick vårt behov att krossa pepparkakor tillfredsställt iaf =)

Överväger att lägga mig en stund i badet,  kanske vore skönt? Ska fundera lite till, badkaret lär ju inte gå någonstans...


Resultat

Fick resultatet på ryskatentans olika delar idag, och måste säga att jag känner mig mer än nöjd! Fick två A:n, två B:n och ett C, och C:et var på den muntliga delen som jag mest ville bli av med när jag gjorde den =)

Så åtmistone en av mina fem examinationer har gått strålande!


Still alive

Har de senaste timmarna legat i soffan framför teven och bara tagit det lugnt. Tentan tog lite drygt en timme att skriva, och givetvis var den delen som jag fasade för med. Den delen som rättas av en lärare vars tankegångar jag helt enkelt inte begriper mig på, och som var anledningen till att jag fick göra omtenta överhuvudtaget. Kunde inte annat än att skratta för mig själv, och lyckades få ihop två sidor på hans fråga. Två sidor som troligen inte kommer ge mig många poäng, om ens ett enda, men då får det väl vara så. Tror de andra två delarna gick bättre iaf, kändes åtminstone så.

Efter tentan mötte jag upp Peter i stan, och vi tog en kaffe på Coffeehouse by George. Eller Peter tog en kaffe, jag tog en riktigt god chai latte. Sedan åkte vi hem, köpte en pizza och däckade framför Bröllopsduellen som trillat ner i brevlådan från Lovefilm.se idag. Bitvis underhållande, men helheten var sådär.
Är totalt tom i skallen och helt slut. Njurstenarna fortsätter att påminna mig om sin existens, och jag har fått ta medicin. Är glad åt att jag iaf lyckades genomföra tentan. Nu har jag fixat alla fem olika examinationer utan att missa eller ställa in en enda pga sjukdom. Sedan om jag blir godkänd på alla är bara att vänta och se. Två av dem är ju gruppexaminationer, så då är det ju inte bara min insats som avgör.

Avslutar kvällen och dagen med en bild på min trasseltass. Saknar hårbollen!



Redo för tenta

Tror det i alla fall. Ska läsa igenom ett par gånger till, sen får det gå som det går. Vore som sagt skönt att bli godkänd, men i slutändan är det inte jag som rättar, och så länge jag gör mitt bästa är jag nöjd. Nu blir det frukost, strax efter 12 hoppar jag på en buss.
Är förresten bara - 4 idag, och imorgon skulle det bli ännu varmare...

Sakta men säkert

Det går väl sakta men säkert framåt med plugget. Kan inte direkt säga att jag har någon större lust att göra det, men iaf.  Ska läsa igenom instuderingsfrågorna 2-3 gånger till, och sen skriva dem för hand också. Det borde räcka, om jag repeterar ett par gånger imorgon också. Tentan börjar 13.00, känner jag mig själv rätt är jag klar strax efter 14...

Nu kom Buffé på posten, ska läsa den och få lite matinspiration innan jag återvänder till pluggandet :)

Plugga, plugga, plugga

Idag ska det pluggas hela dagen. Eller nästan iaf. Mattetenta imorgon, känner mig inte alls stressad, och hoppas på det bästa. Vore skönt att bli av med den, men å andra sidan är det bara andra försöket.

Här är en av tavlorna som ska upp ovanför matbordet. Den ska bara torka först, vilket kan ta ett tag... Kan ni se vad det är?

Ljus i mitt hus



Nu har vi varit inne i stan en sväng, och köpt ljus! Visst är dom fina? Köpta på Indiska, skifferplattan under köpte vi på Household för något år sedan, perfekt att ha blockljus på. Inga gardiner än, men dagen är ju inte slut än.
Nu är jag helt slut och ska lägga mig i soffan och vila en stund, sen ska jag greja lite med en annan sak vi köpte. Ni får se sen när det är färdigt, men det kan nog dröja lite...


Trotsig eller inte trotsig...

Överväger att trotsa biverkningar från medicin och njurstensanfall och bege mig in till stan en sväng. Behöver köpa ljus, fiskelina och oljefärg. Tyvärr så vet jag inte om det är en så strålande idé med tanke på att biverkningarna fortfarande är ganska rejäla. Illamående, lätt yrsel, trött och småilningar runt njuren. Men vill ut och få lite luft! (Det har inget att göra med att jag vill ha en subwaymacka till lunch, det skulle bara vara en extra bonus :P) Känner mig smått instängd eftersom jag inte haft något annat val än att ligga däckad i soffan/sängen de senaste två dagarna. Nu vill jag ut, om så bara en kort stund. Gäller ju att passa på när det "bara" är 12 minus också...

Här är förresten en bild från www.casualliving.se på duken vi köpte:



Vi älskar linnet, så hälig struktur, och färgerna är så fräscha! Är definitivt inne i en blåskalig period med vitt!
Förhoppningsvis kommer de nya gardinerna (också de i linne) idag, i så fall lovar jag att ta kort när vi har satt upp dem.  Nu säger Peter att vi ska åka in till stan så fort han har duschat och rakat sig. Då har jag åtminstone en arm att hålla i vid behov =)


Fler förändringar

Nu har vi beställt nya gardiner från Ellos, och fixat en tavla. Vi har några tavlor som ska upp, men först måste vi införskaffa fiskelina att hnga dem i. För att undvika märlen i väggarna finns det nämligen små  krokar i skenor uppe vid taklisten som man ska hänga tavlor i, vilket vi tänkta göra. Kameran strejkade tyvärr ikväll, så ni får se bilder när vi fått de nya gardinerna istället =)

Vårfräscht

Idag kom linneduken vi beställt på posten, väldigt snabb leverans. Kanonfin duk i 100% linne, även om den var mer åt ljuslila än ljusblått. Vilket inte gjorde oss något.

Grupparbetet idag gick bra, vi tror vi är färdiga med justeringen och ska nog skicka in det imorgon när vi fixat klart några referenser. Annars har jag städat en hel del, tv-rummet och vardagsrummet är färdigstädade, sen ska Peter ta kök och badrum. Trots 13 minusgrader och mängder med snö utanför, känns det ändå lite vårfräscht här hemma. Märks att solen ite går upp lika sent och ner lika tidigt längre, det är mycket ljusare än vad det har varit.

Kvällen blir lugn, ska plugga lite, men inte jättemycket mer idag, blir mer imorgon och framåt istället. Kikar runt på nätet bland inredningsbutiker för lite vårinspiration =)


Back to school?

Nej, inte riktigt än. Idag blir det grupparbete på Wayne's coffee, vi ska fixa till det sista på projektet. Sen ska jag hem, städa lite och ta det lugnt. Imorgon ska jag börja plugga till mattetentan på fredag, yeay...

VI skulle inte träffas förrän halv 12, så jag tar bussen om en timme ungefär. Det är - 17,8 så jag skippar att gå in... Nu ska vi äta sen frukost här =) 

Lördag

Igår tog vi en promenad in till stan, det var kallt men härligt. VI hämtade ut medicin, köpte ett pannban till mig och tog sedan bussen ut till Ica Maxi för att handla. Köpte en massa frukt, bl a 2 kg apelsiner som jag råkade äta tre stycken av igår... De var jättegoda!

Skickade också in pm:et igår, så nu kan jag vara lite ledig i helgen. Tanken är att vi ska gå på Avatar 3D i eftermiddag, så länge stenarna håller sig lugna. Har haft ihållande känningar under flera dagar nu, hoppas de går över snart.

Idag ska vi städa bort julen, och ge plats för våren. Även om det är smällkall vinter just nu, så börjar det faktiskt ändå märkas att vi går mot ljusare tider.peter och jag har köpt en jättefin ljusblå linneduk från www.casualliving.se, den borde komma på posten nu i veckan. Det blir nog en del blå toner i vår. Har också äntligen hittat den typ av ljusstake som jag har letat efter i flera år, stilren men med mjuka varma linjer. Tyvärr kostar de 429:- paret i den lilla storleken som jag vill ha. Fuderar på att önska mig i födelsedagspresent =)


Stelton Design, finns bl a hos Cervera. Den minsta storleken syns i bakgrunden.

Nu ska jag borsta tänderna, sätta på lite musik och sen börja packa ner julsakerna =)  

Fredag

Vi tror det gick bra igår, hoppas bara vi blir godkända. Satt i nästan tre timmar på ett café och jobbade.
Var lagom trött när jag kom hem, har haft njurstenskänningar till och från under flera dagar, och igå kväll blev de aningens värre. Klarade av dem med den vanliga medicinen. Idag ska vi hämta ut den lite starkare från apoteket.
Förutom finslipning av PM så är jag ledig idag. Känns faktiskt ganska skönt. På måndag ska vi träffas och fixa det sista på projektet, sen är det matteplugg som gäller för mig. Tentan är den 15e, tyvärr på eftermiddagen men det är inget att göra något åt.

Imorgon har vi reserverat plats på Avatar 3D. Hade egentligen ingen större lust att se den, men Peter ville och eftersom jag aldrig sett en 3D-film förut gick jag med på det utan tjafs =)

 

Torsdag

Idag fick jag ut ryskatentan, och satt  fem intensiva timmar och gjorde klart den. Egentligen ska den vara klar senast lördag 16.00, men eftesom jag kom in i det så var det lika bra att få den färdig. Hoppas det gick bra!
Nu är det bara två gruppuppgifter, ett pm (som bara ska finslipas) och en tenta kvar innan nästa termin börjar!

Annars har dagen mest bestått av slappande. Var helt slut i huvudet när jag var klar, så slappande var nödvändigt. Imorgon ska jag träffa arbetslaget från i våras, så ska vi göra klart en komplettering. Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig snart, har en gräslig huvudvärk och är jättetrött.

Kärlek vid första ögonkastet

Peter och jag tog en sväng till Jula för att köpa en hylla som vi ska ha i sovrummet. Hyllan matchar nämligen vår fina säng från Mio perfekt, vilket vi tycker är ganska kul. Vi kom på att Cervera har en jättestor butik mittemot Jula, och gick in för att undersöka deras sortiment. Vi hittade några praktiska och snygga saker som vi funderade på att lägga presentkortet på, men var fortfarande tveksamma. Tills vi hittade den. En stor droppe i frostat glas med ett grönt inre. Det vra kärlek vid första ögonlastet för oss båda två, och nu stå den här hemma på en av hyllorna jag och pappa har gjort. Det bästa var priset, 199:-, så vi har fortfarande kvar på presentkortet =)


Tanken är att vi ska köpa en lampa att ha under den, men de var tyvärr slutsålda och beräknas komma in om ett par veckor.


Inställt

Dagens planer var:

  • Tandläkaren 07.00
  • Klippning 12.00
  • Bio 14.00

De blev alla inställda och dagen har istället tillbringats i sängen, i soffan och framför teven. Yes, those dear old stones again... Inget regelrätt "pang på"-anfall (ta i trä) men ont, molande och irriterande, och släpper inte helt.
Imorgon kommer pappa upp för att hämta hem Aron, och hjälpa till med lite småsaker i lägenheten. Sätta upp en hylla bland annat, om vi får tag i den. De åker söderut på onsdag igen.

Förhoppningen imorgon är alltså att ta oss ut till Jula, och ev Ikea om vi orkar, och sen ta det lugnt hemma. En promenad står ocså på önskelistan, beroende på vädret. Nu ska jag sova!



Walking in a winter wonderland!


3 januari

Det kommer fortsätta vara lite ödsligt på bloggen ett par veckor till, men jag ska försöka skriva ett inlägg då och då. Har ryskatenta, pm-inlämning, gruppkomplettering och mattetenta de närmaste två veckorna innan vårterminen börjar.

Igår tog vi en tur in till stan, inga bestämda planer, utan mest kika runt lite. Vi fick pesentkort på Cervera av Peters föräldrar, och det har vi använt en del av nu:

2 st fyrkantiga Höganäs "matskålar", i cirrusgrått
2 st runda Höganässkålar i svart, till såser, dip, tacos. Var dessutom kampanjpris på dem!
1 st ört/grönsaksvagga med tillhörande träblock att "vagga" på
1 st stekspade i oljad, massiv ek.

Fortfarande har vi en del kvar på presentkortet, och funderar på att köpa två gråa skålar till. Vi köpte också en mössa till Peter och en halsduk till mig på Dressman, det var två för 99:-, samt en ram på gallerix.

Dagen skall ägnas åt ryskaplugg och repetition av kasus. Är lite nervös inför tentan, men hoppas att den kommer att gå bra. Tror att Peter och Aron kommer ägna dagen åt Xbox-spel...



En bil på Emil i solig snö med en av hans julklappar, världens fulaste pip-snigel!


2010

Vi hade en riktigt bra nyårsafton, trots besök av stenar. God mat, roliga spel, fyrverkerier och höjdpunkten som var en ljud-duell mellan våra nyårstutor och en blockflöjt något hus bort vid tolvslaget!



Nyårsdukning




Gott nytt år!


RSS 2.0