30 oktober

Den här helgen blev helt annorlunda än vad det var tänkt. Gårdagens halloweenfest blev inställd pga en massa anledningar, bl a hjärnskakning och migrän hos några av gästerna. Snopet, men så kan det bli ibland. Istället kom Henrik över och det blev lite skräckfilm och drinkar.
Idag hälsade vi på Josse och gick på visning för att spana in en av lägenheterna i hennes grannhus. Fin, men inget vidare läge enligt mig Peter. På tal om visning lär det bli ytterligare en i veckan. Igår morse dök en tvillinglägenhet till den vi blev så kära i upp, med snabbinflytt. Sista anmälningsdag är idag, och inflytt 1 december. Det går mycket fortare när det är snabbinflytt, och vi håller tummarna för att det är till vår fördel. Visserligen blir det minst en dubbel månadshyra, men är det rätt lägenhet så är det helt klart värt det! Det är bara att vänta och se...
Imorgon är det äntligen dags för skola för min del, och det ska bli jättekul med den här kursen. Och att komma igång med studierna igen. Så vi hörs imorgon eftermiddag/kväll igen!

Frightening Friday?

Idag har det inte hänt så mycket, skulle åkt in till stan och fixat det sista, men kände mig inte i form i förmiddags så har mest tagit det lugnt. Hunnit med några saker inför Halloween, men ska åka in imorgon med Peter och fixa det sista. Sen blir det till att spöka ut lägenheten riktigt ordentligt, tills folket kommer vid 19-tiden.
Kvällen har ägnats åt sista avsnittena av Buffy the Vampire Slayer, och det är sorglit att det är slut. Men vilken bra serie det faktiskt är! Nu blir det sängen så vi orkar med imorgon.
Effektfull förberedelse inför Halloween... :)

Förberedelser

Middagen igår kväll var jättetrevlig! Tyvärr så valde jag "fel" mat, den var helt okej men ingen aha-upplevelse direkt. Vilket däremot både Peters och Josses verkade vara. Vi satt i närmare två timmar, pratade, drack vin och åt. Mysigt! Lämnade kameran hemmam hade ändå varit svårt att fota i det ljuset. 

Angående lägenheten så är det fortfarande bara en före oss som tackat ja, vilket gör att det känns ännu värre då vi är så nära att få den som man kan vara utan att faktiskt få den. Second place sucks! Däremot så har det börjat hända lite grejer med de tillval vi har gjort till vår lägenhet, säkerhetsdörr installerades igår, och en man kom förbi och mätte i köket. Han sade att köksluckorna borde vara på plats om ungefär 5 veckor. That we do like! Nu är det bara spisen vi väntar på att få höra något om...

Dagen hittills har jag ägnat åt förberedelse inför helgens lilla Halloweenfest. Just nu är jag omringad av diverse döingar och läskigheter, så det blir nog riktigt bra. Försöker också bestämma mig för hur jag skas göra med en del smågrejer som hör till. Imorgon ska jag fixa det sista som behövs, i eftermiddag ska vi nämligen ut till Maxi för att handla. Så vi slipper det en fredag eftermiddag...

Kört...

Det verkar som det tyvärr är kört med lägenheten, vi får hoppas det dyker upp en lika bra så småningom!
Ikväll blir det italienskt med Josse, så vi hörs mer under morgondagen!

Visning 2

Ikväll var vi på vår andra visning. Redan igår kväll bestämde vi oss för att tacka nej till lägenheten vi var och tittade på igår. Det kändes inte helt rätt. Idag hade jag riktigt höga förväntningar och var minst sagt beredd på att knappt överväga lägenheten. Döm om min och Peters förvåning när vi båda blev handlöst förälskade, och nu går runt och kastar små förtrolllningar så att de som är före oss ska tacka nej. Den kunde knappast bli bättre, med en stor uteplats och förvånansvärt stor inhägnad trädgård med granne på bara ena sidan, liten skogsdunge precis utanför och sedan garage. Lugnt, riktigt privat för att vara på första plan och otroligt mysigt område. Dessutom stort kök med diskmaskin, gigantisk hall med bra förvaringsutrymmen, stort sovrum, riktigt stort badrum och vardagsrum. Egentligen bara tapeten i köket som jag inte tyckte om, och den var bara på varsin sida om fönstret. Som Peter så fint uttryckte det: "Jag vill flytta in på en gång!". Så nu går vi runt i ett lätt bedövat tillstånd, glada i ena stunden och uppgivna i nästa, då det krävs att 6 personer tackar nej för att vi ska få den. Och vi skulle väldigt gärna vilja ha den... Håll tummen för oss!!!

Äppeltema

Idag dök Henrik upp för at han och Peter skulle greja med Magic, ett kortspel som jag inte helt förstår mig på. Eftersom vi inte hunnit ge Henrik en födelsedagspresent än så fick han en dag. Vi gjorde en 3-rättersmeny med äppeltema, då han råkar vara galen i sådana.
Förrätt
Jordärtskockssoppa med äppelcrunch
Varmrätt
Äpple- och pepparotsgratinerad kassler med potatis- och äpplegratäng
Efterrätt
Extra fin äppelkaka

Kan avslöja att allting var riktigt gott, särskilt potatis- och äpplegratängen. Och då är jag inte så förtjust i potatisgratäng egentligen... Tyvärr så missade jag att fotografera allt utom efterrätten, men den kan ni få se här:
Receptet hittar ni här hos Kryddburken

Lördag

Igår förmiddags tog vi en härlig långpromenad. Marken var frusen, Hamlet skuttig och solen varm. Perfekt kombination! Idag är det städ som står på schemat, fast det blir lite i taget. Hormonerna är i full gång idag, och jag är alldeles extremt lättrörd. Räcker med att höra en vacker låt på radion, eller läsa något i tidningen för att jag ska bli tårögd och nästintill börja gråta. Känslig, jag? Nej, säger du det!

The Tower

Väntar på att få sätta igång!
VIlket håll är bäst, höger...

...Eller vänster?

Nästan där, snart har jag den!

Ta i nu då!

Tissel & Tassel

Det kan tyckas att det är liite tidigt att börja förberedelser inför december med allt vad det innebär redan nu, men av princip (och ekonomiska skäl ;) så brukar jag alltid börja i tid med julklappar. Faktum är att jag brukar försöka samla på mig idéer och uppslag under hela året, för att hitta just den där julklappen som kan passa just den där personen. I år har tyvärr de personer som ska tilldelas klappar av mig och Peter inte varit så värst avslöjande med vad som skulle kunna uppskattas, så det är helt enkelt upp till oss att vara kreativa.
Vi har julklappar planerade eller färdiga till mer än hälften av våra familjemedlemmar. Några som jag känner mig riktigt nöjd med, och som jag hoppas kan bli uppskattade. Resterande är tyvärr lite luriga att klura ut bra saker till, men än så länge finns det tid kvar!

Om jag fick bestämma (vilket jag inte får) så skulle man få sätta upp julsaker i affärer tidigast en månad före 1:a Advent. Redan för två veckor sedan dök det upp stjärnor, ljusstakar, kulor, glitter och allt annat som hör till hela julen i affärerna. MEN, jag vägrar titta på det förrän eefter Halloween, som råkar infalla nästa helg. Då blir det dessutom en liten men förhoppningsvis rysligt mysig fest hemma hos oss. Mer om den i ett senare inlägg.

Häromdagen blev det något som andades en smula julkänsla:
Whipped Polka Latte. Mumsigt värre!

Väntan

Idag fick jag tag på kvartersvärden, en riktigt trevlig kvinna som lovade att höra av sig så fort hon kunde få till en tid. Tydligen så fick de inte tag på nuvarande hyresgästen som har nycklarna, vilket givetis komplicerar saker och ting. Så nu är det bara att vänta, och hoppas på visning snarast. Det viktigaste för oss är att få se lägenheten och området, så vi vet om vi ska fortsätta satsa på en flytt dit, eller bara ha is i magen ett tag till. Drömmen vore bostadsrätt, har faktiskt hittat några till överkomligt pris. Om man har jobb vill säga... :)

VÅGA

Det här armbandet från VÅGA med sötvattenspärlor har jag suktat efter länge nu.
Har hintat till Peter, men han glömmer tyvärr bort det sekunden minuten efter
att jag nämnt det. Funderar på att önska mig i julklapp...
Finns hos www.nordljus.net för 299:-

Visning

Ja, idag skulle vi egentligen gå på en lägenhetsvisning, men fick nyss ett mail som talade om att visningen är inställd. Vill man se lägenheten får man kontakta kvartersvärden och boka in en tid. VIlket jag försöker göra, men inget svar än iaf. Eftersom sista svarsdag på lägenheten är på fredag, så känns det lite båttom att få se den.

Det är iaf en 3a, som är drygt 6 kvadrat större än vår nuvarande, med "riktigt" kök och enligt planlösningen hyfsade förvaringsmöjligheter. Den ligger i Gottsunda, och eftersom vi aldrig har varit där vill vi absolut titta på lägenheten innan vi svarar ja. Eller nej. Det är visserligen 7 före oss, men jag tror vi kan ha en fördel eftersom vi bara har 2 månaders uppsägningstid nu, och de flesta boenden brukar ha tre vilket innebär dubbel hyra minst en månad.

Än så länge är det ingen före oss som har tackat ja till den iaf, kul att kunna se det på hemsidan!
Men får fortsätta ringa, och hoppas kunna se den idag iaf. Passar bäst för Peter också...

Chokladfestivalen 2011

Temat i årets skulpturtävling var "hattar". Skulpturerna måste bestå till minst 80% av choklad, resten kan vara kristyr, marsipan eller andra ätlig saker. Här är deltagarna:
En "god" kvinna!
En riktigt vacker och mycket detaljrik hatt, som jag nästan kunnat tänka mig använda. Min favorit utifrån hatt-temat, annars gillade jag Findus och Hattstugan bäst.
Alice hos Hattmakaren
Findus! Kolla in bettet i "smörgåsen"...
Elegant damhatt. Ser ut som något Petes mor skulle kunna ha :)
Hattstugan. Även denna var riktigt fin med många detaljer.
Mycket folk var det!
"Bakom kulisserna" hos Flickorna Kanold.
Bilder på mina inköp dyker nog upp imorgon!

Sleepy Sunday

Hej på er!
Gårdagen var riktigt mysig, men idag känns det ungefär som vi var på världens fest och jag känner mig "bakis". Orsak? Heldag i Stockholm med chokladfestivalen följt av pizzakonstruerande samt en helkväll spelandes Wii... Men det blev av, vi tillbringade drygt 2,5 timmar på festivalen och jag orkade med det! Bilder kommer dyka upp lite senare under dagen, måste föra över bilder från kameran. Blev inte så många, men några stycken iaf!
Idag ska vi eventuellt åka ut och hälsa på några vänner som nyligen flyttat till Uppsala och bor lite utanför stan. Vore jätteroligt, särskilt som de bor på en bondgård och för tillfället är fosterförädrar åt några inte särskilt gamla kattungar. Men får se om jag orkar. Nu ska jag slå mig ner bredvid Peter och kika på Nyhetsmorgon.

Praliner!

snc00372 (MMS)

Praliner!


Lycka!!!

Imorse fick vi ett papper i brevlådan, med information om tillval till lägenheten. Vi har länge tänkt ringa och fråga om säkerhetsdörr, då vår nuvarande ytterdörr inte är ordentligt isolerad och vi hör allt som pågår i trappuppgången. På det här papperet stod det dels om säkerhetsdörr, men också om möjlighet att byta köksluckor och bänkskiva, samt få en spis med häll. Spis med häll!!! Förstår ni vad vi har saknat detta under de dryga fyra år vi har bott här. För att inte tala om de inte alls fräscha köksluckorna... Så vi åkte in till huvudkontoret, kikade på deras lilla luckutställning och enades väldigt snabbt om ett beslut. Nu väntar vi bara på att få hem ett avtal att skriva på, och sedan trodde de att det skulle dröja ca 8 veckor innan det blev utfört. Underbart! Spis med häll... :)
Jag ska försöka ta bilder från broschyren så ni får se ungefär hur luckorna och bänken kommer se ut. Vi valde iaf en ljus varmgrå färg på luckorna, och en svart granit lookalike på bänkskivan. Behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig tills det är klart!? :)

Frisk?!

Från och med idag är jag inte längre sjukskriven, och hur firar jag då detta? Jo, genom att ha den sämsta dagen på hela veckan. Har haft ovanligt mycket energi sedan i måndags eftermiddag, både under tisdagen och onsdagen lyckades jag genomföra mer än en sak utan att totaldäcka. Så i natt, satte det igång igen, sov uruselt och vaknade återigen illamående, yr, med huvudvärk och helt däckad. Strålande! Fast jag kan faktiskt erkänna att jag känner mig en smula bättre redan nu, vilket bådar gott. Särskilt som Alex dyker upp här imorgon kväll, och vi har siktet inställt på chokladfestivalen i Stockholm på lördag. Senast vi var där, 2009, så blev det inte många inköp gjorda. Men i år har jag en liten plan som jag tänkte försöka följa, trots det misstänkta havet av människor så vet jag några godsaker jag tänkt få med mig hem. Vet inte om kameran följer med, men gör den det så lovar jag att försöka ta en bild iaf!
Vacker och helt ätlig brudklänning från Chokladfestivalen 2009!

Beslut genomfört

Så var det gjort. Från och med idag har jag skjutit upp körkortet på obestämd tid. Eller, inte helt obestämd. Jag ska ta det innan min 26-årsdag iaf. Någon måtta får det vara. På ett sätt är det skönt att ha avklarat alla obligatoriska moment, för då är det bara att tuta och köra när jag väl sätter igång igen (ursäkta humorn!).
När vi väl varit på körskolan kände jag mest lättnad, även om det självklart känns jättetråkigt också. Men nu kan jag lägga all fokus på att må bra och hitta rätt behandling, utan att känna stress och press att fixa med inbokade tider och behöva ställa in med kort (minimal) varsel. Så ja, det var helt klart rätt beslut. De är dessutom otroligt trevliga på körskolan, förstod precis och hoppades att jag skulle bli frisk och kunna komma tillbaka till dem så småningom.

Peter och jag tog en fika på Wayne's, köpte en bok och lite innehåll till en presentkorg "Hund-Eva" ska få som tack för hjälpen, innan vi delade på oss och jag åkte hem. Det dröjde inte många timmar innan han kom hem med jättegod Thai-takeaway till lunch. Gott! Blev dock inga bilder, trots att kameran låg på köksbordet...

Brunch

Vad gör man en isande kylig höstsöndag? Dukar fram en härlig brunch såklart!

Blommor, och massa godheter på bordet!

Krispiga äppelklyftor och gul kiwi

Obligatorisk "juice", i det här fallet riktigt god tranbärslemonad, och
en helt okej limeade.

Tända ljus!

Den numera traditionella söndagslatten. Grymt god med hjälp av
Nespresso!

Stekta ägg och bacon. I bakgrunden skymtar det godaste av allt, en
perfekt mogen gôrgod brieost. Mums!


Sick Saturday

Jisses. Har tillbringat morgonen och förmiddagen i badrummet. Först trodde jag det var medicinerna som spökade, men nu tror vi snarare på pizzan jag åt igår kväll. Ska definitivt inte äta resterna till lunch idag iaf...
Skulle egentligen ha gjort min andra och sista sittning på tatueringen, men fick av ovanstående anledning avboka. Ska dit snarast och boka ny tid, är ju tyvärr en del väntetider...

Till lunch/middag idag blir det en nostalgirätt: Farmors curryris med svamp. Om det ska gå rätt till ska det serveras tillsammans med kalkon, brysselkål och sås på släktmiddag, men Peter och jag kör enkel veggisvariant utan släkten. Tror jag nästan har fått till den där krämigheten och smaken som bara farmor lyckades med. Nästan iaf!

Hamlet fick paket imorses, vilket roade honom en bra stund. Han fick sitt aktivitetstorn, och jag tänkte köra ett till pass ikväll och försöka ta lite bilder så ni får se. Annars lär dagen spenderas med en filt framför några filmer. Det är kyligt idag!


Tungtrick

En mycket fokuserad Hamlet undersöker hur lång tunga han egentligen har...

Decision making

Ibland rent ut sagt suger det att saker och ting ska krångla. Att inte kunna göra allt det där som man tänkt och vill kunna göra. Och att då behöva fatta beslut som man inte alls vill fatta, det suger om möjligt ännu mer.

Det har nu gått sex veckor sedan vi fick reda på varför jag mår som jag gör, och under dessa sex veckor har det bara blivit bättre till viss del. Den extrema tröttheten är densamma, smärtorna likaså fast jag nu har fått starkare mediciner som ska hålla dem i schack. En del biverkningar har jag känt av, såsom yrsel, illamående och ett visst matsug. Skulle kunna tänka mig att det påminner lite grann om de cravings vissa gravida får, att man plötsligt bara måste ha en speciell maträtt, godisbit eller vad det nu kan vara. Men suget är inte det värsta.

Det värsta är avsaknaden av energi. Jag orkar inte göra mycket alls, och om jag faktiskt gör något, slutar det med att jag ligger däckad efteråt. Det gäller att prioritera, eftersom det inte fungerar med mer än en aktivitet om dagen. Att känna sig konstant dåsig och trött, blandat med diverse smärtor, gör inte direkt att jag blir den mest sociala varelse. Jag har fått tänka om, planera betydligt mindre, och helt enkelt hoppas på att jag inte behöver ställa in om det faktiskt står något i kalendern. Kroppen känns matt och sliten, fast jag egentligen har mängder jag vill göra. Jag har alltid varit en planerande människa, som tycker om att ha mycket att se fram emot. Just nu fungerar inte det. Just nu har jag fullt tillräckligt att försöka ta mig upp ur sängen i hyfsad tid på morgonen, och skapa någon form av rutiner.

För att återgå till det beslut jag har behövt ta, så handlar det om körkortet. Jag har haft ett uppehåll i mina körlektioner, förhoppningen var att jag skulle må bättre och hunnit vänja mig vid både medicinerna och den nya situationen. Tyvärr så har det inte riktigt fungerat som hoppats. Jag kan villigt erkänna att jag själv inte skulle vilja möta mig i trafiken för tillfället. Trött, nedsatt reaktionsförmåga och lätt illamående/yr. Jag känner själv att jag inte fixar att köra bil nu, och även om det känns tufft, så tror jag att det är rätt beslut. Nej, jag vet att det är det. Trots att jag är betydligt närmre än vad jag har varit, trots att det egentligen bara krävs lite mer körvana och sedan de båda körproven, så har jag beslutat att skjuta upp det fram till sommaren. Jag vill inte riskera fler inställda lektioner, att inte få kontinuitet i min körning. Då går det i slutändan bara åt ännu mer pengar. Planen är att vänta till sommaren, köra intensivt med mina föräldrar och ta några lektioner i Lidköping och sedan köra upp där. Oavsett så ska jag ha mitt körkort när jag är 25 år. Det finns inget alternativ!

Som Peter lade fram det häromdagen: "Du är ju fortfarande i en slags experimentfas med behandlingen. Ge det tid." Och det är väl det viktigaste. Att satsa på att jag själv ska må bra, innan jag ger mig på att fortsätta "som vanligt".

Tonat

Idag orkade jag ta mig in till frisören! Trött, seg och lätt illamående, men det gick! Orkad dessutom gå till Åhlens och köpa hårfärg, eller det blev intensivtoning för att se om jag trivs med den nya färgen. Nu har håret i stort sett torkat, och jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. Ibland är man i behov av någon slags förändring, och i mitt fall var det dags att "byta spegelbild" lite grann.
Förebild. Min naturliga hårfärg, ljust guldblond. Ignorera den skumma
demonblicken... ;)
Efterbild: Nästan torrt, lite skumt ljus men det är ljusbrunt. Lite brunare
än vad bilden visar. Känns riktigt bra!

Härlig höstdag!

Idag är det en sådan där riktigt ljuvlig höstdag. Solen skiner, det blåser lagom mycket, alla löv har börjat ändra färg och den där underbara kyliga undertonen går inte att ta miste på. Min plan idag var att ta mig in till stan för att klippa mig. Tror jag får skjuta upp det tills imorgon. Är inte direkt i någon ta-mig-in-till-stanform.
Har iaf orkat träna lite med Hamlet här inomhus. Vi gjorde en övning med hjälp av Peters skinka (skvallra inte!) och tre små skålar. Hamlet fick inte röra någon av skålarna (alltså äta upp skinkan) förrän jag sa att det var tillåtet. Istället fick han visa att han kunde gå förbi dem flera gånger utan att försöka sno skinkan, och när han gjort det fick han tillåtelse att ta från en av skålarna, men inte de andra. Höll på i ca 10 minuter, och nu har jag en trött hund som sover i ena fåtöljen. Effektiv träning! Tyvärr så är jag nog ännu tröttare än Hamlet...

Färgglatt

Peter och jag fick fina handdukar av mamma. Härliga färger!
Eftersom de bryter ganska så rejält mot vår hittills mer jordiga/naturfärgskala
vi haft i badrummet, beslöt vi oss för att fortsätta på det färgglada temat.
Vi köpte en knallturkos tandborstmugg, och en cerise tvålpump. Så småningom
ska även duschdraperi och badrumsmatta få sig ett lyft!
Det rostorangea tyget som syns på bilden har nu omvandlats till en
löpare som ligger på köksbordet. Bild kommer någon annan gång!

Needlework

Den här krabaten har hållit mig sysselsatt ett tag, och än är den inte färdig. Det ljusbruna till vänster är början på den figur som ska stå bredvid. Och den är mycket större... Färdig till denna julen? Hoppas det!

Getostbakad lax på rödbetscarpaccio

En underbart god och fräsch rätt, som Peter och jag definitivt kommer göra igen.
Effektiv arbetsinsats ca 10-15 min...
2 portioner
Blanda ca 0,5 dl créme fraîche med 50 g smulad getost, salt och peppar. Gör ett snitt i två laxfiléer, och fyll med getostblandningen. Ställ in i kylen så länge. Sätt ugnen på 225*. Koka 2 stora eller 4 små rödbetor mjuk, ca 30 min. När det är ungefär tio min kvar på rödbetorna, ställ in laxen i ugnen. När rödbetorna är klara, skala dem och skiva sedan mycket tunt, gärna på mandolin. Fördela på två tallrikar, lägg på ruccola och sedan de färdiga laxfiléerna. Strö över rostade pinjenötter och ringla över lite honung. Klart!

Beautiful flowers!

När jag fyllde år i mars fick jag bl a en blomstercheck av mamma. Jag har inte hittat "rätt" blomma att använda den till, förrän i lördags när jag gick in på Bellis Blomsterhandel i Stenhagen och förälskade mig i detta underbara arrangemang. Stora, vackra gerberor i färger Hot Pink - samma som vi hade i brudbuketten och en av mina absoluta favoritblommor. Buketten har stått sig ända tills idag, men nu är det tyvärr dags att låta dem gå hädan. Visst är den vacker!

RSS 2.0