Hamlet vs The Sheep

Hammlet fick en present i lördags på sin 18-månadersdag. Ett avlångt får, med krullig päls. Presenten uppskattades verkligen, det blev en intensiv match innan Hamlet gjorde processen kort och ströp fåret!

Fredag!

Hej på er!
Det har blivit lite tomt här, men mest för att det inte hänt så mycket. Har inte haft så mycket ork i veckan, utan mest tagit det lugnt framför teven eller sovit. Hade tänkt lägga ut bilder i tisdags, men då var jag däckad större delen av dagen och gjorde inte många knop. Tänkte kompensera för det med en hel drös tidsinställda inlägg fyllda med bilder! Börjar redan i detta inlägg med att visa upp tre av de senaste tillskotten till hemmet. Kan ju lugnt säga att internet är farligt när man inte har ork till så mycket annat... :)

Först ut är mitt nya smyckesträd från Butik Stylish här i Uppsala, finns även på nätet.
Just nu pryder det vår byrå i sovrummet. Riktigt fint även utan smycken,
men skulle inte ha något emot att se några armband av märket Våga hänga där...

Det andra inköpet är en kaneltvål i en jättevacker plåtask. Finns hos
Bluebox i flera olika varianter. (Hade faktiskt dille på plåtaskar långt
innan de blev "inne"!). Jag älskar verkligen kanel, men den här får
snällt vänta några månader innan det plockas fram i början av december!

Till sist ett spel, också från Bluebox, som vi tänkte prova på söndag
kväll om resten av folket är på. Typ Pictionary fast med ord som
vinterkräksjuka, mansgris och postorderfru. Med tanke på både mina
och Peters skills i ritning kan det bli minst sagt intressant..!

Sorg

Just nu känner jag en viss sorg. En av de absolut mest uppskattade presenterna vi fick när vi gifte oss, var salt-och pepparkvarnar i ljust trä från Peugot. Riktigt snygga och välanvända. Tyvärr så sprack träet i pepparkvarnen, men då var det fortfarande garanti kvar. Vi fick reda på att det var det ljusa träslaget som inte höll kvaliteten, och fick istället en i mörkt trä. Detta blev riktigt bra, eftersom peppar är mörkt, och salt ljust. Innan sommaren upptäckte vi tyvärr en spricka i den nya mörka kvarnen, och den har nu spruckit helt så en stor bit har ramlet loss. Mycket sorgligt. Vad som är ännu sorgligare är att jag precis upptäckte en stor spricka i den ljusa kvarnen. Detta innebär att vi måste köpa nya kvarnar. Och eftersom jag fortfarande tycker bäst om utseendet på Peugots, känns det lite sorgligt att det helt klart inte kommer bli några sådana igen, med tanke på sprickproblemet. Mttr...

Crêperie Lemoni

Igår kväll tyckte Peter att jag behövde komma ut ur lägenheten och se lite människor. Jag konstaterade att jag möjligen skulle orka att äta middag ute, och föreslog att vi skulle prova på det relativt nya Crêperie Lemoni, som ligger väldigt mysigt till på en innergård. Henrik följde också med för att testa "pannkakor". Maten var väldigt prisvärd, dock passar det kanske bättre som lunchställe, framför allt till de två grabbarna med hungrigare magar. De matiga galetterna var riktigt goda, men de kunde nog ha skippat en ingrediens i min, det var fullt tillräckligt ändå. Peter och Henrik tog varsin crêpes till efterrätt också, och de fick klart godkänd. Jag höll mig till en cappuccino, som nog var en av de minst prisvärda jag varit med om. 30:- ville de ha för en pytteliten, besk sak med dåligt skum på toppen. I övrigt så var det en mysig lokal med stor potential, fylld av charmiga franska detaljer. Kan lätt tänka mig att gå dit igen, men som sagt, under lunchtid.
Utsidan av restaurangen
Söt liten plåtskylt på väggen där vi satt
Min underbart frasiga galett, med brieost, tapenade, soltorkade tomater,
färsk babyspenat och vitlöksfrästa champinjoner. Utan tapenaden var
den suveränt god, med den blev det lite för många smaker.
Henriks efterätt, crêpes med grekisk yoghurt, honung och valnötter. Gott!

Nylackat

De här två lacken var det jag beställde från Kicks.se. Färgerna heter Thunder Sky och Rocky Bronze. Ska testa nu i helgen och se hur bra de är. Gillar de höstiga nyanserna, och priset, 39:- styck!

Städhjälp

Har ägnat förmiddagen åt att städa lite och vika
tvätt. Fast Hamlet tyckte visst inte att
sängkläderna behövde vikas...

Klippt igen

Har inte skrivit på ett par dagar, då jag mest varit sängliggandes och inte mått så bra. r fortfarande lite ur form, men hoppas på bättring snart. Igår var jag iaf utanför lägenheten första gången på över en vecka. Hamlet skulle klippa sig, och jag följde med och både lämnade och hämtade honom. Så nu är han en pälslös, uppnosig buse igen. Det roliga var hur mycket beröm han fick av "frisören". Hon tycker han är en riktig myskille och otroligt snäll att ha att göra med. Det gillar vi! Sen att han kände igen sig när vi kom dit och försökte gömma sig bakom en stol är en annan sak...
Nyklippt och fin!
Idag har jag än så länge hunnit med att äta lite frukost, och lägga en bebställning på Kicks.se. Eftersom jag är medlem där så hade jag lite rabatter att utnyttja, sedan ville jag köpa några saker åt Peter för att skämma bort honom lite. Kan lugnt skriva det här, då jag vet att han (nästan) aldrig läser bloggen. För säkerhets skull låter jag bli att nämna vad... Till mig blev det iaf två nagellack och en body creme. Har jag tur får jag paketet redan imorgon.

Sneakpeak

Jaja, jag vet vad ni väntar på. Men ni får bara ett litet smalprov, eftersom den dels inte är färdig, och dels ska få läka färdigt först så bilderna gör den rättvisa. Här kommer en lite småsuddig bild på min tatuering, en Fenix som sitter på mitt högra underben. Det ska på mer färg och finputsas nästa sittning, samt färg i ögat. Är grymt nöjd med resultatet redan nu, och den kommer bli helt underbar när den är färdig. Men fy f*n vad det kändes!

It's time!

Ni ska få se en bild på bakresultatet senare idag, vet inte när utan det får bli när jag kommer hem. Idag är det äntligen dags att påbörja tatueringen! Ska vara på studion 12.15, sen har jag ingen aning om hur länge vi sitter idag. Får se helt enkelt!

Bakning pågår

Någon som kan lista ut vad det blir?

Changed

Det var ett bra tag sedan jag bytte design här på bloggen, så nu tyckte jag det var dags igen. Lite stilrenare, lite fler bilder i headern. Vad tycks? Bättre eller sämre? Kan hända att ni behöver trycka på uppdatera för att se den nya designen, men annars bör den dyka upp. Ska göra några småjusteringar de närmaste dagarna, men orkar inte frixa mer nu. Ska nog däcka i sängen en stund istället, känns behövligt...

Vampires are alive

Dagen har tillbringats i bäddsoffan framför hela första säsongen av Buffy the Vampire Slayer. Kultserie, minst sagt! Hade glömt hur underbart underhållande den är. Jag lyckades i förmiddags få tag på en studievägledare, och vi har bokat in ett möte på tisdag. Tror jag har fixat allt som går att fixa så länge, nu väntar jag bara på blanketter från Försäkringskassan så jag kan skicka in sjukskrivningspapprena.

Peter har varit hemma idag och kurerat sin förkylning, lite skönt med sällskap faktiskt. Imorgon, om jag orkar, har jag tänkt försöka mig på ett nytt bullrecep jag hittat. Låter väldigt gott och intressant, så jag hoppas hitta lite energi. Annars blir det nog mer Buffy, och kanske lite sömnad...

Måste bara säga hur glad jag är över Hamlets hundvakt. Eva ställer mer än gärna upp, och har hjälpt till att ta mitt-på-dagenrastningen även nu när jag varit hemma och helt ur form. Underbara människa! Dessutom är Hamlet minst lika tokig i henne som hon är i honom. Hon säger själv att det bara är roligt, och vill absolut inte ha någon ersättning, men Peter och jag har en plan. Vi har lyckats luska ut några saker hon tycker om, och tänkte plocka ihop en fin presentkorg som hon kan få när de här veckorna är till ända. Vi vet ett par saker som ska i korgen, men tips emottages tacksamt!

Dagens

Dagens humör: Beslutsamt, och förvånansvärt positivt
Dagens mående: Trött, snurrig men lite bättre efter en hel natts sömn
Dagens borde: Jag borde boka tid med studievägledare, vilket jag ska så fort de har telefontid
Dagens frisyr: Rufsiga, oborstade lockar à lá Medusa
Dagens smink: Au naturelle
Dagens klädsel: Svarta leggings, svart linne och en ljuslila cardigan från Carlings
Dagens planer: Ringa studievägledare, vila, kika på Buffy, vila...
Dagens materiella vill ha: Ett zinkhus, ett nagellack från Kicks, ny hårfärg
Dagens fundering: Studieplaner
Dagens beroende: Macadamianötter, och kanellatte
Dagens tråkigaste: Att behöva ordna med studierna
Dagens längtan: Tatueringen på lördag, iih!
Dagens superlängtan: Tatueringen på lördag!!!:)
Dagens tidning: DN i internetform... Kanske Allt om mat lite senare idag
Dagens låt: Another Day ur Rent

Sjukskrivning

Ja, det hände en hel del igår eftermiddag. Fick prata med en sköterska på endometrioscentrum här i stan, som suckade högt när hon förstod att jag inte fått någon smärtlindring och frågade om jag kunde komma in igår efter 17. Självklart kunde jag det, så Peter och jag åkte in medan Henrik underhöll Hamlet. Efter inte alltför lång väntan fick jag träffa en riktigt trevlig och ödmjuk läkare som lyssnade, förklarade och direkt började beskriva hur en effektiv smärtlindring bör byggas upp. Han frågade vilka mediciner jag tog sedan tidigare, och visade att han brydde sig. Så nu har jag fått instruktioner om vad jag ska ta som bas, och sedan har jag fått Citodon att ta vid behov. Förhoppningsvis ska detta hjälpa att bryta smärtmönstret. Förutom smärtlindring så blev jag också sjukskriven i minst fyra veckor, eventuellt längre om det behövs. Vi får helt enkelt avvakta och se hur det utvecklar sig. Detta innebär dock att det inte blir någon mer VFU för min del. Peter och jag diskuterade efteråt, och vi ska försöka se till så jag får byta område till Uppsala, och slippa pendlandet de veckor med VFU jag har kvar. Det sliter för mycket på kroppen, och kan i värsta fall förvärra sjukdomen. Borde inte vara några problem att få byta nu heller, med tanke på allt.
Igår kväll innan jag lade mig, och inatt vid 4 tog jag Citodon, och jag känner mig helt utslagen. Är i stort sett helt smärtfri för stunden, men trött, snurrig och lite illamående. Har legat däckad i soffan och halvslumrat några timmar, lär fortsätta med den "aktiviteten" under dagen. Ska försöka orka laga lite mat, har hittills fått i mig lite yoghurt till frukost. Är sjukt sugen på asiatiskt, men får se om jag orkar stå upp vid spisen mer än 10 min. Orkar inte heller ta mig till ICA just nu, så någon färdigmat kan jag inte fixa. Inte för att jag egentligen vill ha någon heller. Någonting ska jag nog hitta på!
En ovanlig Blåvinge jag och mamma hittade när hon var uppe i augusti. Har inte sett
någon på flera år innan vi hittade denna. Tyvärr så var den skadad, men lika vacker ändå.

Walk a mile in my fucking shoes

Jag har läst en hel del om endometrios, jag har hittat bloggar och artiklar som berättar de mest skrämmande saker. Dels om sjukdomen i sig, men framför allt om hur dessa tjejer och kvinnor har blivit bemötta av vården. Att leva med svåra smärtor, att hantera vardagen så gott det går, och att sedan inte bli trodd eller tagen på allvar av de som ska hjälpa en, De, vars jobb det är att se till att man mår så bra som möjligt. De som ska föreställa utbildade i hur de ska kunna hjälpa människor. Jag ska villigt erkänna att jag knappt ville tro på det jag läste, kan man verkligen bli så illa bemött, och varför? Är det så svårt att tro på någon annans smärta?
Jag har väl helt enkelt varit lite "bortskämd". En känd njurstenspatient mitt uppe i vad som förefaller vara ett njurstensanfall är inget som bara viftas bort. Ja, innan de konstaterade att det var njurstenar så kunde det ta lite tid att få smärtlindring, men när jag fått diagnosen skärpte de till sig och hjälpte mig slippa smärtan. Precis det de är utbildade för. Att hjälpa.

Det senaste året har mina njurstensläkare konstaterat att det inte längre rör sig om enbart njursten. Mina smärtor måste bero på något annat också, eftersom gruskornen snällt stannar kvar uppe i njuren utan att ställa till problem. Min underbara njurläkare som alltid tagit mig och mina besvär på allvar, såg genast till att skicka remiss till gynmottagning och mag/tarmmottagning.

Jag hade för några månader sedan av en slump stött på endometrios, när jag försökte hitta ett samband mellan mina njurar, min krånglande mage och vissa andra symptom som jag började förstå inte kunde hänga ihop med njursten. Dessutom hade de svåra smärtorna vid anfallen till viss del ändrat karaktär, plus att jag numera nästan konstant kände av en molande, stickande värk i magtrakten och underlivet. Det var som ett slag i ansiktet när jag läste vidare, och insåg att nästan alla mina symptom, utom möjligen reumatismen, stämde in på denna sjukdom. Ju mer jag läste, desto mindre ville jag ha den, men jag kände ändå att jag hellre ville ha ett svar.
Jag fick tid hos gyn inom fyra veckor, men då värken och smärtan blev värre, så orkade jag inte vänta så länge. Att inte kunna sova ordentligt för att man vaknar av smärtor, är inte direkt något som gör att man mår bättre. Eftersom jag nu visste att det inte var njursten, ville jag heller inte ta mina mediciner mot just detta. Fast det gjorde jag en gång, när smärtan blev outärdlig så provade jag att ta en spasmofen. Spasmofen är ett morfinpreparat som fungerar så att den muskulatur man inte kan styra själv slappnar av, samt att den är smärtlindrande. Den hjälpte inte helt, men tillräckligt för att jag skulle kunna slappna av och sova, vilket var minst sagt behövligt.

Jag lyckades få en återbudstid, och fick komma redan dagen efter jag ringt. Där fick jag träffa en läkare som jag instinktivt kände att jag inte var helt förtjust i. Jag är helt på det klara med att han var tvungen att ställa vissa frågor, men det var sättet han ställde dem på som fick mig att reagera. Det faktum att han istället för att lyssna på mig först och främst tittade på remissen, och avbryta mig när jag försökte berätta hur det är, gjorde mig än mer fundersam. Efter samtalet följde en lång och för min del fruktansvärt smärtsam undersökning. Det ska tilläggas att det dessutom bara var min andra gynundersökning någonsin, vilket inte gjorde saken bättre.
Efter en lång stund talade han om för mig att jag hade endometrios, han kunde känna den långt ner vid livmodersfästena och nära tarmen, vilket kan förklara mina magproblem. Han tyckte att det bästa vore om jag blev gravid, för då skulle det bli bra (detta stämmer dock inte, endometrios kan inte botas, bara behandlas eller tillfälligt "torkas ut" av en graviditet med efterföljande amning, i värsta fall bli ännu värre). Jag svarade då att man kanske ska kunna försörja ett barn innan det sätts till världen, vilket han väl kanske höll med om. Jag skulle bli satt på hormonbehandling, som eventuellt kunde ge vissa biverkningar som påminde om klimakteriet.
Där och då kände jag lättnad. Jag fick ett svar på varför jag har mått som jag har gjort, varför jag haft ont så ofta, och jag fick reda på att det skulle gå att fixa. Jag trodde att jag skulle få hjälp, och att jag skulle få må bra igen och göra allt det där som vi brukar göra, plugga, resa, planera...

Behandlingen har ännu inte gett någon effekt, vilket jag kan förstå eftersom det bara gått 10 dagar sedan den påbörjades. Problemet är att smärtan är kvar, den gör mig trött, orkeslös, sömnlös. Jag har svårt att koncentrera mig mer än korta stunder i taget, och så fort jag gör något annat än att ta det lugnt hemma blir jag så trött att jag däckar. Värken är konstant, och ligger ungefär på 6-7 på en smärtskala som går till 10. Jag vet att det är svårt att föreställa sig för någon som inte har ont, men det är så min vardag ser ut för tillfället. Det är bara ett konstaterande, inget beklagande. Jag gör så mycket jag kan och orkar, och ibland lite mer än så. Förra veckan när jag gick till bussen tidigt på morgonen höll jag på att kräkas flera gånger. När jag kom hem efter att ha stått ut en hel dag i Sala, så totaldäckade jag. Både måndag, tisdag och torsdag var jag i säng någon gång mellan 19-20, och Peter lagade mat åt mig för att jag helt enkelt inte orkade.

Inatt har jag inte sovit mycket, jag har haft rejält ont och fick nog. Jag ringde gynakuten, som direkt fixade en telefontid med läkaren som undersökte mig och ställde diagnos. För en timme sedan ringde han upp, och jag fick ett smakprov av allt det där som jag läst att mängder av endometriostjejer råkar ut för. Att inte bli tagen på allvar. Jag fick höra att det var ju inte bra att jag inte orkade med skolan pga smärtan, det var ju bäst om jag försökte gå dit och gå färdigt utbildningen. Nej, säger du det? Dessutom fick jag höra att jag nog borde prova alvedon, och ge det lite mer tid. Alvedon? Seriöst? Jag sade till honom att han kan ju prova att gå till skolan när man kräks av smärta mitt i natten, hur trodde han det skulle gå? "Ojdå, ja det låter ju inte så bra. Blir det så får du väl komma in akut så vi får ta en till titt på dig. Men jag tycker nog du ska prova alvedon. Sedan skulle du få en återbesökstid på endometrioscentrum här i Uppsala om två månader."

För så ont kan man ju inte ha, eller? Vad ger någon annan människa rätten att förminska och nedvärdera en annan persons smärta? Vad är det som säger att just du vet hur det känns för någon annan? Smärta är något av det mest subjektiva som finns, så är det bara.
Så jag ska "verkligen försöka" fixa skolan, ta en alvedon och se glad ut. Som tur är så finns det en del slagskämpar på min sida, som slåss åt mig när jag inte orkar själv. Det är tur att ni finns!

Just give me a pain that I'm used to

Sömn är tydligen överskattat. Gick och lade mig vid 21 igår, vaknade en gång i timmen fram till 01 pga en succesivt ökande värk i sidan och magtrakten. Vid 01 tog jag medicin som inte hjälpte det minsta, och vid 03 kräktes jag. Så nu sitter jag här, har ont, är trött, mår illa och kommer inte ta mig någonstans idag. Känns inte helt hållbart det här, så jag tänkte ringa gynakuten lite senare idag och fråga vad jag kan göra, om det finns möjlighet att träffa någon läkare som kan skriva ut medicin som faktiskt hjälper. Inte så, men efter 8 år med mer eller mindre regelbundna njurstensanfall, så är receptfria läkemedel som en spott i havet för mig. Då jag dessutom gått regelbundet på Brufen för mina leder i x antal år, så säger det sig självt att det inte kommer hjälpa mot den här värken och smärtan. Eftersom det finns en hyfsad sannolikhet att det varit endometriosen som spökat de senaste gångerna vi trott det varit njurstensanfall, och jag då blivit inlagd på sjukhuset med smärtlindring i form av morfin som det enda som gett effekt, så gissar jag på att det tyvärr är lite starkare grejer som behövs för att sätta stopp på det här. "Ta två alvedon och sov bort det" funkar inte, och det hoppas jag verkligen att någon kommer förstå. Jag vill väldigt gärna få möjlighet att göra klart min VFU, utan alltför många störande moment i form av jobbiga smärtor som dyker upp och komplicerar saker och ting...

Sunday.

Vad vi har gjort idag? Tja, vi har gått en långpromenad med Hamlet som passade på att ta sig ett gyttjebad. Vi har lagat vegetarisk och icke-vegetarisk kålpudding att ta med som lunchlådor, vi har pluggat, tittat på en film och så har jag färgat håret på Josse. En förhållandevis vanlig söndag. Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och inviga min nya bodyscrub från I Love, som luktar blåbärssmoothie. Sedan blir det no läsning i sängen innan lampam släcks senast 22. Inga bilder idag, utan det får bli senare i veckan. Nu ska det sista fixas iordning innan dusch och sängdags. Hörs imorgon kväll!

Städdags. Hamlet fixar bäddandet!

snc00357 (MMS)

Städdags. Hamlet fixar bäddandet!


Stitches

Strax innan 4 inatt vaknade jag till av att det gjorde ont i njurtrakten. Medicinerade, väntade ett par timmar men det släppte inte så jag fick ta mer medicin. Nu sitter jag hemma, trött och illamående men för tillfället smärtfri, och njuter av att se solen lysa från en blå himmel utanför. Ändå tur att det är fredag, vilket innebär att jag bara missar en kort dag.
Passade på att sy lite medan jag orkade, ska fortsätta lite senare igen. Tänker inte visa bild förrn jag är färdig, men tanken är att syet ska upp på vägen i början av december, då det är en julvepa. Fick den av mamma för sisådär tre år sedan, har sytt lite grann då och då, men nu har jag gett mig fan på att den ska vara klar till jul. Idag gjorde jag klart det ena motivet, och har börjat på det andra. Det andra är inte lika pilligt som det första, så förhoppningsvis tar det inte tre år att få klart det...

Hej på er!

Det blir en snabb kvällshälsning bara. Idag har jag påbörjat VFU-uppgifterna och gjort en observation. Vi har haft svenska och matematik, samt rättat övningsböcker. Nästa vecka ska jag hålla en lektion, det blir fritt berättande med efterföljande teckningsstund. Hoppas det blir bra, i så fall kan det nog bli fler berättelser. Har några på lut...
Idag fick jag hem den fina koftan jag skrev om tidigare, och den var t o m ännu mysigare och skönare än vad jag trodde. Definitivt one to keep! Peter gillade den också, liksom Hamlet. Fast Hamlet verkade tro att den var till honom...
Imorgon är det fredag, och sista dagen på första VFU-veckan. Det har faktiskt gått väldigt fort, hoppas och tror att de resterande veckorna kommer gå minst lika fort, eftersom jag kommer ha ännu mer att göra med uppgifter och lektioner/aktiviteter.
I helgen har vi inget särskilt inplanerat, men jag tänkte försöka ta mig en sväng till stan och bl a köpa bodylotion och -scrub. Den nya serien "I Love" som finns på Åhlens och Kicks luktar farligt gott, srskilt strawberry milkshake...
Nu säger jag godnatt, och hoppas ni får en bra kväll/natt!

På gång

Har hittills lyckats få ihop en grovplanering av några lektioner i processkrivning, och en idé till en bokstavslek som jag tror kan bli uppskattad av eleverna. Vill inte planera mer i detalj förrän jag vet vad min handledare tycker. Än så länge är det inom svenska jag har förberett, tänkte ägna mig åt matematiken i helgen. Eftersom vi inte haft en "vanlig" mattelektion än så vet jag inte riktigt hur de brukar se ut eller vad de sysslar med. Tänkte undersöka detta imorgon eller på fredag. Nu blir det en paus, senare idag eller framåt kvällen har jag tänkt sätta igång med min individuella studieplanering, samt skriva ut resterande uppgifter. Men nu lockar en espresso, och lite slötittande på tv...

Planeringsdag

Här har statistiken gått uppåt! Hej på er alla nya läsare, välkomna hit till min blogg!
Idag ska jag sitta och planera och förbereda förslag att visa upp för min handledare imorgon. Jag har några idéer som jag ska försöka få till något vettigt av. Ute regnar det för fullt, men det är ganska så mysigt faktiskt. Särskilt som jag sitter inomhus och jobbar. Ska alldeles strax göra iordning frukost, te borde passa ganska bra en sådan här gråruskig dag. Te passar iofs alltid bra på hösten!
Förresten så satt Hamlet på balkongbordet häromdagen och spanade... Han såg ut att trivas väldigt bra!

Om du har ett äpple...

"Om du har ett äpple vill du dela det med mig
I en äppelmelodi
Eller vill du ha ditt goda äpple för dig själv
och inte få nån melodi..."

Slut

Första VFU-dagen är avklarad, och det gick bra. Är fullkomligt slut efter alla nya intryck, och efter att ha varit omgiven av 12-24 st sjuåringar större delen av dagen. Det känns i hela kroppen, och framför allt i huvudet att det var ett tag sedan sist. Det var dock riktigt härligt att vänta på bussen imorse och se solen på väg upp, liksom att åka hem och kunna konstatera att det faktiskt var ljust ute. Helt klart det bästa med tidig VFU-period.
Imorgon ska vi ägna oss åt matematik, och mestadels praktisk sådan. Det bli parövningar, med en lekfull parjakt på skolgården. Ska bli spännande att se hur det går... Har fixat ett till inlägg som dyker upp imorgon, så det inte ska bli helt öde här på bloggen under dagarna.

Skogsutflykt

Större delen av gårdagen tillbringades ute i skogen vid Sätuna. Efter en stunds äppelplockning i den vackra äppelträdgården (bilder kommer senare) så "klevade" vi ut i skogen på svampjakt. Mitt mål var skogens gyllene kantareller, och efter att ha fått igång kantarellradarn fick vi med oss en del hem. Förutom de andra, en smula suspekta, svampar som Peter och Henrik plockade, med vår nya svampbok i högsta hugg som guide. Hamlet var nog gladast av oss alla tre, och hoppade, skuttade, flög, trippade, for och smög fram bland alla mossklädda stenar under de tre timmar vi befann oss i skogen. Väl hemma däckade han nöjt, och rörde sig knappt förrän det var dags för kvällspromenaden. Kan lugnt sga att vi hade en helt underbar dag, som avslutades med riktigt god middag, och efterföljande efterrätt med egenplockade karamelliserade kaneläpplen och vaniljglass.
Svampjakt pågår. Bästa svamppåsen är självklart turkosa hundbajspåsar!
Inte äta!!!
Fikapaus i solen
Definitivt äta!
Lycklig hund på täppan

Första VFU-dagen

Ska alldeles strax bege mig mot bussen och åka till Sala. Igår kväll ringde min handledare och talade om att vi ska vara ute i skogen idag. Lite kul eftersom vi var ute hela gårdagen. Det kommer ett tidsinställt inlägg om det lite senare idag. Jag känner mig ganska taggad, och tycker detska bli jättespännande att se vilka eleverna är. Det var inte så svårt att gå upp tidigt idag. Faktum är att jag vaknade till, jättepigg, och väntade på att klockan skulle ringa, vilket den inte gjorde. Tittade på mobilen, då var hon bara 03.04. Liite väl tidigt att gå upp kanske...

Nytt mål

Uppmärksamma läsare kanske har noterat att räkna-nerkalendern till höger i bloggen plötsligt blivit betydligt längre. Det beror på att den nu räknar ner till Tjejmilen 2012, istället för årets Tjejmil som gick av stapeln igår. Igår öppnade nmligen anmälan till nästa års lopp, och jag tänkte att det var lika bra att anmäla mig på en gång. Så nu har jag 363dagar på mig att träna inför milen, vilket trots allt känns helt okej. Jag kände ett litet styng av besvikelse igår kväll, men måste säga att det var ett bra beslut att stanna hemma. Jag hade aldrig orkat med resa ToR Stockholm samt gå en mil igår. S det får bli nästa år istället. Skam den som ger sig!

Lördag inomhus

Idag hade jag tänkt åka in till stan och gå en runda med Josse. Istället kom Josse hit, och vi slappade innan det blev MarioKart Wii.
Nu väntar vi på Henrik, är tänkt att vi ska spela lite Halo ikväll. Hoppas det funkar för min del, då jag r lite yr oga hormonerna. Åtminstone gissar jag att det beror på dem. Imorgon bär det förhoppningsvis av till vackra Sätuna där vi befann oss i början av september förra året också. Hoppas på härligt väder, lite svamplycka, doften av höstskog, goda äpplen och kanske, kanske lite hästmys!

Höstnytt

Lindex Shop Online - Tröja
Den här höströda tröjan från Lindex California Denim-kollektion befinner sig nu i min garderob. Eller faktum är att djag har den på. Riktigt skön, och med den där roströda färgen som jag kan ha! 199:- hos Lindex

Fredagsfundering

Inatt sov jag inte så där strålande bra. Väcktes av extremt ont i magtrakten runt 2-tiden, och så fortsatte det fram till tidig förmiddag. Nu är dock magen betydlgit bättre, även om jag är trött och väldigt seg.
Peter befinner sig just nu på informationsmöte om sin VFU, och jag har nyss rastat Herr Hårboll. Har kikat lite på Lindex hemsida, och hittat två par byxor och två par tröjor som juag är väldigt nyfiken på. Insåg häromdagen att det kanske inte är så "professionellt" att gå runt i halvtrasiga jeans (det är inte meningen att de ska vara det) och slitna, mer än välanvända tröjor. Diskuterade detta med Peter, och han häll helt klart med. Inte bara för att se lite fräschare ut, utan för att det faktiskt underlättar att sjunka in i en auktoritär roll om man "ser" mer proffsig ut. Peter införskaffade ju en del skjortor i våras, bland annat pga detta. Så nu funderar jag om jag ska ta den lilla energi jag samlat ihop, bege mig in till stan för att se om de har byxornam och möta upp Peter när han är klar för en kaffe. Tur att det går bussar var tionde minut, så jag inte behöver stressa fram ett beslut!

Hormoner på ingång

Idag påbörjades min hormonbehandling. I obestämd tid framöver ska jag ta en tablett morgon och kväll av något som heter Provera. Vi hoppas att det kommer att hjälpa, att det verkar snabbt, och att jag slipper biverkningar. Ska tillbaka till läkaren någon gång i slutet av oktober och kolla upp/utvärdera. Så det är bara att hålla tummen!

Myskofta

Har hittat en riktig myskofta som bara skriker "Lisa". Har alltid haft en förkärlek för långa, stickade koftor att mysa in sig i under kalla höstdagar, ända sedan min första lilamelerade som jag köpte när jag var 13.
Den här finns hos LaRedoute, och ligger i den övre prisklassen av vad jag är beredd att betala. Kanske kan hitta en trevlig rabattkod, som gör priset lite humanare...
Här kan ni hitta en bild. Lite mysig "samekänsla" var Peters omdöme. Förstår vad han menar :)

Nytt försök

Förra året ingick jag och Peter ett "nyttighetskontrakt", som vi följde slaviskt i sex veckor, tills jag blev sjuk och det föll i glömska. Det intressanta var att under de där sex veckorna så var vi båda två piggare, och hade mer energi. Därför har vi bestämt oss för att ingå ett nytt kontrakt. Vi inleder med de fem veckor som vi har VFU, om det fungerar bra så förlängs det fem veckor till och så vidare fram till jul.
Kontrakt HT 2011
Fr o m 5 september t o m 10 oktober skall vi:
  • Inte äta godis, inklusive naturgodis, choklad och kakor/bakverk
  • Inte äta snacks, inklusive chips, ostbågar och nachos
  • Inte dricka all slags läsk, inklusive lightdrycker och saft
  • Inte köpa mat från snabbmatskedjor, pizzerior, gatukök eller onlinepizza
  • Gå minst 3 promenader à 60 min i veckan
Vi har fixat en hemmagjord veckokalender, så vi kan kryssa för de dagar vi har fixat. Det svåra under första perioden blir att faktiskt orka laga mat när man kommer hem från praktiken, och fortfarande har massor av uppgifter att göra. Eftersom vår frys är minimal, kan vi heller inte göra storkok och frysa in, utan vi får försöka fixa ändå. Däremot ska vi försöka förbereda så mycket det går. Tänkte lägga in veckorapporter varje söndag, så ni får se hur vi lyckas. På måndag kör vi igång! :)

RSS 2.0