Kamomillte och Harry Potter

Det har varit en väldigt lugn och skön dag, har pluggat en del (med hjälp av Peter) och gjort ett par lunchlådor. Nu ikväll har vi kikat på femte Harry Potterfilmen, och jag har hunnit läsa en dryg fjärdedel i den sista boken. Har läst den på engelska när den kom ut, men har lånat den på svenska av Jenny.


Resten av kvällen ska tillbringas med en kopp kamomillte, och mer läsning innan det blir sängdags. Imorgon har Jenny och jag bokat in gympa kl 10 på Ekeby bruk. Därför tänker jag inte läsa alltför länge (såvida jag inte fastnar och glömmer bort tiden, hehe).

Men nu, te och bok (=




, , ,

En mordisk kväll

Gårdagskvällen gick helt klart i mordets tecken. Vi mjukstartade med Sofias morots- och fetapaj, sallad och ett par avsnitt av CSI. När så Adde dök upp övergick vi till de "riktiga" grejerna, Faster Agathas  testamente. Ett sällskapsspel som går ut på att helt enkelt mörda varandra för att bli den som är ensam kvar och ärver alla miljonerna.
  Morden sker på väldigt underhållande sätt: Du kan få en riddarstaty i huvudet, eller en kristallkrona. Du kan vältas nedför trappan, eller  från en stege. Min personliga favorit var brasan. Gick man för nära kunde man slukas in i elden, hihihi.



Spelplanen


När vi spelat fem omgångar varvade vi ner med ytterligare ett CSI--avsnitt, för att sedan diskutera politik nån timme innan vi gick och lade oss. En trevlig och lyckad mordisk afton!






, , ,

Ny design och en ring till klar

Har fixat ny design, lite grann inspirerat av bröllopet med sitt karibiska tema, med hibiskusar, turkost och vitt. Känns bra att inte längre ha vintertema (=

Peter fick ett samtal från guldsmeden förut idag, den ska bara graveras så är den färdig att hämta sedan,  ringen alltså. Hans ring är likadan som min, fast utan några stenar. Därför får ni inte se den heller, haha!

Tänkte höra med er vad ni skulle vilja läsa om angående bröllopet med tillhörande planering? Maten, musik, klädsel, dekorationer etc? Allt, eller bara vissa delar? Eller är det något annat ni vill veta mer om?





, ,

Bröllopsresa


Paj mage

Min mage är mycket upprörd, vilket inte alls är roligt. Har lyckats få i mig lite oatly, men that's it. Är alltså hemma idag, tyvärr... Nu skia jag försöka få i mig mer att äta... =(

Livsfarliga lampor och dunkande techno

Har överlevt ännu en pendlardag till Sala, och nu är det bara två kvar. Idag var det faktiskt riktigt kul, vi lärde oss om hur extremt miljöfarliga lågenergilampor är, och hur man ska bete sig om en sådan går sönder. Det är verkligen inte bara att dammasuga upp (absolut inte gör det!) och slänga i soporna. Dammsuger man sprider man de oerhört giftiga kvicksilvermolekylerna och det blir en större risk att inandas dem...


Blev riktigt förbannad på den vuxna delen av mänskligheten, någon har nämlegn stulit klassens hårt förvärvade sparkassa på dryga 14 000, som de skulle ha till sin klassresa i maj. Hur FAN kan man göra så!?! Mot barn! Dessutom verkar det vara lite speciella omständigheter kring stölden. Hoppas de löser det, och framför allt att de kan lyckas fixa tillbaka barnens pengar. Inte roligt när de har slitit, sparat och jobbat för att få ihop en reskassa... GRR!!!


När jag kom hem lagom seg til lunch, åt jag lite, sedan lade jag mig i sängen för att ta igen lite sömn. Tji fick jag. Våra kära techno-älskande nördgrannar hade dunka-dunk-dunka-dunk-party. Det vibrerade och jag skojar inte, jag hoppade i sängen... Men eftersom jag var så fruktansvärt trött orkade jag inte resa mig upp och lägga i soffan där det dunkade något mindre. Resultatet blev att jag låg och dunkade i takt tills jag däckade, och när jag vaknade efter en och en halv timme dunkade jag fortfarande med tårna i takt. Scary brainwashing!!!


Hihi, igår kväll återupptäckte vi en gammal klassiker... Worms 2. Har en skön bild på Jennys mordförsök på min lilla mask. Min är den gröna "Trece" och Jennys är den som håller dynamitgubben som det står 5 vid... Haha, Jag har bevis!!!
 

Det roligaste var att hon lyckades spränga sig själv istället, hihihihi *ondskefullt fniss*



Nu blir det The Sisterhood of the Traveling Pants 2 och en mozarellapizza från Dr. Oetker. Vem orkar laga mat när man går upp 5? Inte  moi iaf....



, , , , ,

Boost Your Confidence

I am a mountain
I am a tall tree
Oh, I am a swift wind
Sweepin' the country
I am a river
Down in the valley
Oh, I am a vision
And I can see clearly
If anybody asks u who I am
Just stand up tall look 'em in the Face and say

I'm that star up in the sky
I'm that mountain peak up high
Hey, I made it
I'm the worlds greatest
And I'm that little bit of hope
When my backs against the ropes
I can feel it mmm
I'm the worlds greatest

I am a giant
I am an eagle
I am a lion
Down in the jungle
I am a marchin' band
I am the people
I am a helpin' hand
And I am a hero
If anybody asks u who I am
Just stand up tall look 'em in the Face and say

I'm that star up in the sky
I'm that mountain peak up high
I made it
I'm the worlds greatest
And I'm that little bit of hope
When my back's against the ropes
I can feel it
I'm the worlds greatest


R. Kelly - The Worlds Greatest







, , ,

Halvkass underhållning

Vilken dålig film Van Helsing är! Enda positiva är att Hugh Jackman är snygg... Men den är okej underhållning om man inte har något bättre för sig. Vi hade tänkt gå på bio i helge och se Australia, också med Jackman, men vi är uppbokade både fredag och lördag. Fredag blir det återigen CSI-maraton med Jenny, Sofia och Adde(?), den här gången bjuder de på paj, och vi står för snacks. Tänkte vara lite nyttiga med fruktfat och grönsaksstavar med dipp =)

På lördag har vi "bokat in" wii-spelande och muffinsbak med Nicole, troligen tacos också, har inte träffats sedan långt innan jul, that we dislike a lot!


Men nu ska jag krypa ner i sängen och läsa om sagor, och barns hjältar. Lagom sövande ;o)



Var är min syster?

Imorgon ska jag iväg till stadsbiblioteket, de ska presentera massa böcker för förskolebarn där. Sedan har jag seminarium i högläsning 14-17. Eftersom jag börjar lite senare imorgon ska det inte vara några problem att komma iväg. Till seminariet har jag valt att ta med mig Sven Nordquists bok Var är min syster? som jag ska läsa ur och diskutera om. Gillar verkligen hans böcker, eftersom det finns så otroligt mycket att upptäcka i hans bilder. Ska bli kul att äntligen få se vilka som går i min grupp också, eftersom jag missat de två seminarier som vi haft hittills.

Men nu blir det soffan och Van Helsing.

Lättnad

Efter att ha blivit lite lagom stressad av
att inte fått mitt bokpaket på posten idag,
och planerat hur jag skulle lyckas läsa litteraturen tills imorgon i
alla fall, lugnade sig pulsen ca hundra slag precis.
Fick ett aviserings-sms. Hade glömt bort att
sådana existerade. Mina böcker har kommit, och i tid!
Hurra! Då hinner jag läsa det jag ska tills imorgon, utan att stressa =)







,

Mini-shopping i Stockholm



Vi kikade in på Panduro innan vi åkte hem. Där köpte jag några designark, fotohörn
och bokstavsark samt lim.




På Kappahl hade jag 30% rabatt, vilket resulterade i ett par (välbehövliga) nya jeans med tillhörande skärp,
endast 279:-. Som hittat.


Sedan hade vi givetvis med oss en liten, liten påse med väldgit exklusivt innehåll. Men den får ni faktiskt inte se än. Någon överraskning måst ni väl få? Hihi.




,

Sagan om ringen - Hemkomsten

I lördags var vi och hämtade ringen. Det var jättespännande att äntligen få se hur den såg ut färdiggjord. Och den motsvarade minst sagt förväntningarna! Peter och jag är mer än nöjda, ska bli helt underbart att få ha den på sig sen i juni. Peter beställde en ring till sig själv också, i samma modell. Lite roligt, vi har exakt samma ringstorlek, så han fick prova min ring innan jag hunnit göra det, bara så smeden skulle mäta storleken. Den såg lite rolig ut på hans finger, passar mycket bättre på min :oP

Känns väldigt skönt att ha både ring och klänning hemma nu i alla fall. Lite som att det blir verkligare och verkligare för varje dag. Är bara 4 och 1/2 månad kvar. Hurra!

När vi kom hem satt vi och myste i soffan och bara tog det lugnt.



Levande ljus och en del av inköpen från Stockholm.



, ,

RA

Helgen har varit ganska lugn, i lördags var vi i Stockholm en sväng, tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg.

 Däremot så har jag återigen haft problem med lederna, då framför allt händer, armbågar och axlar. För er som inte vet är jag reumatiker, fick diagnosen Reumatoid Artrit (RA) när jag var 11 år, och har haft stora problem till och från. Just nu går jag inte på några starkare mediciner för det, men det kanske kommer utvärderas. Väntar på att få en remiss till reumatologen här i Uppsala nu i vår. Grejen med min reumatism är att den inte direkt syns. Visst, jag har lite krokiga fingrar, men annars ingenting. Detta gör att det blir lite svårare för omgivningen att förstå. Det som inte syns, finns inte. Men, så är det verkligen inte.
Det är också väldigt olika från dag till dag, och ofta kommer det i skov, jag kan ha en längre period när det gör ont om jag anstränger mig för mycket eller går för långt, men  det kan ocksp (som nu) värka och smärta konstant. Oavsett om jag ligger stilla i soffan eller är upp och rör på mig. Det svåraste med att ha sån värk är att det blir jobbigt att skriva och sköta skolarbetet, men också att det blir väldigt svårt att ta sig upp ur sängen på mornarna. Stelhet och värk, samt extrem trötthet orsakat av smärtan gör att jag oftast inte kommer upp kl. 6. Då ligger jag kvar i sängen, slumrar och "värmer upp" lederna. Vilket gör att det är lätt att missa tidiga morgonföreläsningar eller seminarier.

Men envis som jag är går det mesta bra ändå, även om det tar lite längre tid att bli klar med saker och ting. Nu vet ni som inte visste innan iaf =)


, ,

CSI

Jag tror vi hann med ca 6-7 avsnitt av CSI ikväll, just nu diskar Jenny och Peter torkar. Jag är mycket aktiv (nyser och hojtar glada tillrop från datorn) eftersom jag är en så vänlig själ. Vi har fått i oss Herrljunga cider (en av de godaste) cola, koreansk kycklinggryta med sallad, honungsmelon och chips till efterrätt. Very nice indeed!

Dessutom tipsade Sofia mig om Scrapbooking Heaven. Eller The Scrapbooking Store heter den, men efter att ha tjuvkiat på hemsidan (www.thescrapbookingstore.se) och efter vad Sofia sade stämmer nog det första ganska bra.


Tanken är att vi ska åka med 10.10 tåget in till huvudstaden och hämta hem ringen imorgon. Känner mig mycket bättre nu ikväll från förkylningen (måste bero på all chili, vitlök och honung jag stoppat i mig) så det ska nog gå bra. Sedan hade jag eventuellt tänkt baka lite frukostbullar på eftermiddagen, om jag lyckas hitta receptet vill säga. Vi har ju städat idag. Hrm...



Kikade lite snabbt på danserna från Let's Dance. Morgan är rätt grym, men så är han ju akrobat med knycket i höfterna och studsen i knäna... Gillar Magnus och Annika också, men annars känns det rätt lugnt att "missa" själva programmet, haha.

Lätt vårstädning

Eftermiddagen har ägnats åt lite vårstädning. Även om det inte riktigt ä vår än känns det så. Dammsugit, dammat och moppat golv, samt plockat och rensat bland en del papper. Köpt nya blockljus /svart, vitt och rosa) samt fräscha vitrosa tulipaner. Vände också på soffkuddarna, så den ser vit och fräsch ut igen. Kort sagt så har vi ett rent, väldoftande hem med vissa vårliga detaljer.


Ikväll är det filmkväll, blir troligen en massa CSI-avsnitt, om inte vhs:en funkar, då blir det Star Wars. Till det ska vi äta koreansk kycklinggryta, fast med quorn för min del. Ska försöka få upp lite bilder imorgon så det blir lite roligare att läsa...




, ,

Förkylningstider

Dagen har tillbringats under en filt i soffan tillsammans med glass, dryck, feber och halsont. Tittade först på när Peter spelade, sedan såg vi på Mumien.

 Nu i eftermiddag har jag dock orkat sitta upp och pyssla en stund, har gjort klart ännu en layout, och förberett en till. Får se om jag orkar klistra ighop den. Lovar att lägga upp bilder när kameran samarbetar...

Ska nog se mumien 2 snart...

hörs mer imorgon! =)







Strul med blogg.se

Verkar vara strul med blogg.se, ska se om det här inlägget vill läggas upp. Det gick bra på läkarbesöket, inga konstigheter.
Ikväll har vi ätit pitabröd med krddfärs och sett på Harry Potter and the prisoner of Azkaban tillsammans med Henrik. Han ska strax knalla hemåt, och vi ska lägga oss och sooova! Måste upp en timme tidigare imorgon för att sitta popå biblioteket och läsa texter inför seminarieit. Yeay... Men nödvändigt. Nu ska här sovas =)

Med honung och citron


www.fotoakuten.se


Vaknade med ont i halsen, och bestämde mig genast för att kurera detta på bästa sätt.
Dricker citronte med honung i, och det känns redan bättre. Har suttit
och ordnat med ekonomin, betalat räkningar, satt undan
på sparkontot, eller D-Daykontot som vi döpt det till. Alltid skönt när
kontona inte är tomma =)

Måste in till stan och köpa två böcker jag ska läsa i tills imorgon, helst
innan jag ska på läkarbesök. Måste kolla upp hur busssarna går till sen.

Men nu ska jag in i duschen...




,

Pysslande

Röntgen imorse var snabbt avklarad. Givetvis var det en riktigt snygg kille, som jag fick ligga med byxorna nere vid knäna för. Tur att jag hade mina snygga trosor på mig, haha!

Sedan gick jag och Jenny runt på stan och väntade på att affärerna skulle öppna. Köpte ett par ark till och lite dekor till scrappandet.

Åkte hem helt slut, letade litteratur på nätet, beställde några böcker, för att sedan göra min första scrapbooking layout. Blev faktiskt riktigt bra, skulle visat er om kameran velat samarbeta, men det ville den inte.

Nu ska jag äta lite pasta med kantarell, och däcka i soffan.  Hörs antagligen inte förrän imorgon, om jag inte mirakulöst lyckas hitta lite energi gömd i lilltån (=

Lagom roligt

Att behöva gå upp såhär tidigt på veckans enda lediga dag. Ska till röntgen för att röntga njurarna. Vilket dessutom betyder att jag inte får äta frukost. Eller jo, så länge den är fltyande, men vi har inget flytande ätbart hemma...

Registreringen på kursen är iaf klar, så imorgon får jag pengar! Hurra! Alltid skönt när det flyter på. Kommer ihåg förra vårterminen, när jag inte fick pengar förrän i mars. Det var riktigt jobbigt, och det är svårt att leva två personer på 7492 i månaden, särskilt när 4700 går till hyra...

Men nu ska jag hinka i mig lite vatten, och göra mig i ordning.


See ya'll!


, ,

Födelsedagspysslande

Peters brorsdotter Eir fyller 1 år den 22 januari. Vi köpte en liten present förut idag, och ikväll har vi knåpat ihop ett kort.




Kort i brunt och blått. GIllar särskilt de prickiga djuren, hihi.



Coola och gosiga strumpor med roliga fåglar på tårna. Faller nog en 1-åring i smaken...
Finns på Åhléns i storlekar från nyfödd och uppåt.


, ,

Ny kurs, vårterminen är här

12.15 ska jag vara i aulan på ILU och börja min nya kurs, Språk och Matematik från förskola till tidiga åldrar (tror det är det slutgiltiga namnet på den, de har ändrat några gånger, hehe). Det blir registreraing och introduktion i 45 min, för att sedan bli en drygt två timmar lång rast, och avslutas 15-17 med delkursinformation. Hurra...
Tänkte knalla in till stan och möta Jenny under rasten, försöka få i mig lite lunch då också. Men nu är det frukost som gäller!

Färdig!!! Ja!

PM:et är inskickat och färdigskrivet! JA!
Hurra!
Äntligen av med det hemskaste jag varit med om. Slipper bry mig mer om allt det där,
 ändå tills på onsdag, då föreläsningarna för
nästa kurs kör igång ordentligt...

Men nu:

HAPPINESS. Fast slutkörd sådan :oP

Uppmuntran

Det går fruktansvärt segt med PM:et. Har aldrig varit med om något liknande. Har precis skrivit klart andra frågan. Andra frågan!!!

Därför tänkte jag muntera upp mig med en bild jag blir glad av....





Mille som ytte-pyttig bebisvalp. Söööt!!!


Back to the torture of pedagogy... Buhuhuhu  )=

Barnkalas

Det var jättekul igår! Vi kom dit vid 14, och var hemma midnatt... Det var ett riktigt barnkalas med tårta och saft, sedan blev det lekar och skattjakt. Ännu senare blev det mat, och de sista timmarna satt de som var kvar uppe i Felicias och Magnus lägenhet och pratade. Bland annat diskuterades lärarprogrammet, hehe.

Felicias Leo är ett riktigt charmtroll, lugn och lite blyg  men med välrldens finurligaste lilla smil. Det var även en annan bebis där i början, ettåriga Mika, jättesöt hon med. Och vilka läten hon fick till! Hon liksom drillade och gurglade emellanåt i falsett. Imponerande! (=


Men nu är det PM-skrivning som gäller för min del. BAra att bita ihop och sätta igång... Yeay...

Wedding Dress in the Closet

Ja, den har äntligen kommit! Och den är jättefin!!! Lite kortare än vad jag trodde, men det gjorde ingenting. Fick med en matchande sjal ovkså. Hihihi, vad roligt!

Igår blev det inget bloggande, åkte hemifrån vid 9 och kom hem drygt 12 timmar senare. Först arbetslagsmöte där vi planerade lektionsspelet, sedan redovisning i tre timmar (som gick jättebra! Fick väldigt bra kritik av läraren) och sedan drama i tre timmar. Dramat var helt värdelöst, det var itne alls ett uppsamlingspass som det stod på allas scheman, utan grupp A1 som hade sitt tredje pass, så de som missat fick vara med på det. Dessutom gick hon över tiden med en kvart, så 18.15 lämnade jag ILU för att traska in till stan.


Var nämligen bjuden på tjejmiddag hos Ana. Fick jättegod mat, och det var jättemysigt! Hoppas vi kommerkunna träffas fler gånger under våren, blir ju svårare eftersom alla sprids ut på olika inriktningar...


Idag ska peter och jag på barnkalas, Felicia fyllde 25 år den 4, och firar nu detta. Vi kommer kanske inte stanna jättelänge, (måste ju skriva pm) men det ska iaf bli jättekul att träffa dom igen!


Vi hörs senare ikväll! (=

Trött som en björn väckt ur sitt ide...

Ungefär så känner jag mig. Har varit uppe i 16 timmar nu, har värk i lederna, lite feber och är fullständigt slut.
MEN, jag har roat mig lite i eftermiddag/kväll. Jag har gått igenom vilka foton som ska framkallas, och lagt en beställning. Eller vi tog den i Peters namn, då han fick 100 bilder gratis. Det gillar vi! Sedan har jag sorterat min pyssel/scraplåda lite, har ju inte hunnit göra några layouter än, eftersom inga bilder varit framkallade. Men nu så kommer jag snart kunna sätta igågn. Nästa helg, och måndagen därefter har jag en hel del ledig tis, då tänkte jag börja experimentera. Ska bli jättekul att komma igång och skapa. Det blir så personligt då också. Mycket roligare än ett vanligt fotoalbum. Tänkte börja med ett album som spänner över främst sommar och höst 2008. Sen får vi se vad det blir...

Ska även troligen lägga en beställning från Panduro, om inte Uppsala Färg (som är återförsäljare) har det jag vill ha. BLir nog en sväng till stan på söndag, tidigast. Måste komma igång med PM:et, men har verkligen ingen inspiration. Har kommit på ca 30 ord. Det ska vara 1500-2000...

Blommor


Med en enkel tulipan...



Peter och jag köpte en bukett tulpaner när vi varit ute på promenad... Vårigt värre!




,

Intensiv vår

Det kommer bli en intensiv vår, ser jag när jag nu har satt mig in i schemat ordentligt. Eller, har bara fått schema t o m 25 mars, men eftersom mattekursen börjar sen så blir det minst lika intensivt då... Men det verkar ändå både intressant och roligt, så det ska nog gå bra :o)

Och bara det passar för skolan, så kommer jag ha mina sista VFU-dagar 29-30, vilekt innebär att jag hinner klart innan 31 jan, som var mitt mål. Hoppas, hoppas! Dessutom hade jag ytterlige flyt, är ledig när jag ska röntgas, och missar bara ett frivilligt så kallat ytterligare moment när jag ska på läkarbesök. Hurra! Lite tur känns skönt att ha iaf.

Sedan har vi ju all planering, bokningar, och allt annat som hör till D-Day. Jättekul, men tar en del tid. Tack och lov att vi valde den lilla varianten och inte den stora. Det hade aldrig gått, skulle tagit mängder med tid, som vi inte har.


Ser fram emot att hämta ringen om ett par veckor. Ska bli kul att se hur den blir i verkligheten, inte bara i våra huvuden. Peter tänker nog skaffa en ny i samma modell, fast utan stenar.

Väntar med spänning på att klänningen ska "trilla" ner i brevlådan (snarare hämtas ut på Ica Väst, men iaf) och se hur den blir.

Ska förresten på tjejmiddag med några ur klassen fredag kväll, vi ska fira att den hemska kursen äntligen är över. Eftersom jag måste gå på dramapasset, så blir det en lååång dag för mig, hihi. Ska för säkerhets skull börja fila på slut-PM:et redan imorgon kväll. Har faktiskt tjuvstartat, och skrivit första meningen...

Men nu ska jag lägga iordning grejerna, och sen krypa ner i sängen och läsa lite innan jag somnar. Tiiidig morgon imorn. suck...



, , ,

Ut med julen

Nu har jag packat ner de sista julsakerna i kassen som ska ner i källaren. No more christmas här iaf. Är själv hemma, Peter är på ett av biblioteken och gör lite research till sin hemtenta. Jag försöker städa så gott det går. Har radion som sällskap, lyckades koppla in stereon. Försöker få lite vårigare känslor hemma, är ju inte vår än, men lite ljusa färger skadar aldrig...


Sagan om ringen - del 3

Vi fick precis ett telefonsamtal från Maja, som berättade att ringen är färdig! Iih, så spännande! Tyvärr har vi inte möjlighet att åka till Stockholm och hämta den förrän i slutet på månaden, men ändå. Den ligger där nu och väntar på oss...



Här finns ringen....



, ,

Nya färger?

Tänkte snart byta färger på bloggen, men vet inte riktigt hur jag vill ha det. Tänkte höra om någon har något förslag? Lutar åt grönt, som min blivande svärmor (now that feels wierd. Nice, but weird) brukar påpeka så är jag en väldigt grön person. Men det är ju faktiskt en och en halv månad kvar tills det är officiellt vår, och grönt är ju en ganska vårig färg... Funderar på att byta lite bilder i headern också. Frågan är väl mest när jag ska få tid att leka lite...

Nu ska jag iaf återvända till pluggandet en stund till, jag bara längtar efter att kasta mig in i en diskussion kring situationell och pluralistisk epistemologi. Vem gör inte det? ;oP


,

Ständigt detta genus

Jag är förföljd. Av genus. Det går helt enkelt inte att komma undan det. Sitter här med en kopia av Genuspraktikan som jag har börjat läsa i. Finns med i precis allting hela tiden. Oftast står det dessutom samma saker, vilket gör att det, tyvärr, känns ganska uttjatat efter en termin på lärarprogrammet. Och jag vet att jag kommer få se och läsa betydligt mer om det. Det är självklart att genusperspektiv är viktigt. Men snälla, ge mig något nytt! Samma källor, samma professorer, samma konstateranden och "upprörande" faktan. Nej, tjejer och killar behandlas ännu inte likvärdigt. Men i jämförelse är vi åtminstone på god väg, vilket är mer än vad som kan sägas om många andra länder. Se bara på häxbränningen i Papua Nya guinea häromdagen... Så ge mig något annat än genus att bita i, om så bara för ett tag, innan jag blir en av alla de som tröttnat så att de skiter fullständigt i genusfrågan, och bara kör på som vanligt.





, , ,

Såå trött!

Vilken fruktansvärt lång och seg dag! Och den är långt ifrån slut... Har precis fått i mig det första ätbara sedan frukosten för nästan nio timmar sedan, en tonfisksub från Subway. Provtagning, plugg i biblioteket och sedan 3 timmars seminarium på det. Fy f*n!

Och nu ska jag läsa massa texter och reda ut begrepp till seminariet imorgon. Har iaf fått klart att jag börjar inriktningen på måndag 12.15 i Aulan. Alltid något. Hade hoppats på att inte börja förrän torsdag, så jag kunnat ha de sista VFU-dagarna och en ledig, men men. Inte mycket att göra något åt. Får försöka planera in praktiken så fort jag fått ett schema.


Nu ska jag däcka i soffan en kort stund innan det är dags att sätta igång igen. Mjuff.


, ,

I survived!

Överlevde spinningen igår, fast det var urdålig luft i lokalen. Har ingen träningsvärk idag, känner mig mest lite stel. Får se om det blir mer än ett spinningpass till, mina händer protesterade vilt efteråt. Det blev för statiskt för dem helt enkelt. Men det finns ju andra pass att gå på.

Har knappt sovit nåt i natt, det blåser storm här uppe! Vinden tjuter och bråkar konstant. Och nu ska jag snart bege mig ut i det här vädret. Usch. Iväg till Akademiska för att lämna och ta prover.
Nu blir det frukost...




 , ,

Träningsvärk!

Uppenbarligen är Wii Sports ett ganska bra träningspass. Jag har träningsvärk i armar, axlar och rygg efter lite intensiv boxning och tennis igår. VIlken tur att Jenny och jag ska iväg på första spinningpasset i eftermiddag...
Tänkte hoppa in i duschen en snabbis eftersom mitt hår lever sitt eget liv idag, och enda sättet att få ordning på det är att dränka det i vatten...
Sedan bllir det fortsatt städdag. Som tur är slipper jag laga mat idag, har låda och en bit hemgjord grönsakspizza kvar från igår kväll, yeay! Ingen matlagning = ingen disk

Eventuellt ska vi in till stan och gå på bio ikväll, men vi har inte bestämt någonting. Det lutar åt Australia, nån som sett den?






,

Bloggledig helg

Ja, det blir nog inte mycket skrivande på bloggen nu i helgen. Vi hade tänkt gå på bio ikväll, men eftersom jag gör en grej inför provtagningen på måndag kan jag inte lämna lägenheten alltför länge. Därför blir det ännu en lugn hemmakväll. Igår tittade vi på film, åt ost och drack ett gas vin. Sedan blev det ganska tidig säng för mig.  Idag pluggar Peter, jag tänkte fortsätta städa och gör lunchlådor till veckan som kommer.

What a day, so far

VI har haft en ganska intensiv dag än så läng. Imorse bokade vi en resa! Det blir två veckor i den medeltida staden Nessebar i Bulgarien i augusti. Två veckor med sol, bad och upptäcksutflykter! Fyrstjärningt hotell med halvpension. We like! Det fungerar mer än väl som "bröllopsresa".

Sedan har jag köpt säsongskort på Friskis och Svettis, och har bokat in mig på ett spinningpass ikväll. Hur det ska gå vete katten, men det är helt klart värt ett försök :P

På väg hem  från Ica träffade vi på Felicia och hennes lille Leo, 6 månader. Han var jättesöt! Lite kul att vi har bott i stort sett grannar i två år, men bara lyckats springa på varandra två gånger... Hon bjöd iaf in oss på sitt födelsedagskalas nästa helg. Det ska bli kul! Några ur gamla gänget kommer vara där, samt en del nytt folk.


Nu däremot är det städdags. Rensa slagfältet... Kommer ta lite tid men huvudsaken är att det blir gjort.

Pink nail polish makes the world a brighter place...

Faktiskt så känner man sig mycket fräschare och piggare efter att ha gjort något för sig själv. Jag gjorde manikyr, och målade naglarna i en härligt vårig ljusrosa färg. Vilket alltså gör att jag känner mig lite piggare, trevligare och mer motiverad. En liten förändring är bättre än ingen alls.


China Glaze, "Summer Rain" finns hos eleven.se

vila upp sig

Är hemma och vilar upp mig idag. Vi låg vakna och pratade ganska länge igår. Insåg att jag måste ta hand om mig själv också, och inte bara köra på som vanligt. Kollade också upp hur jag ligger till med studierna, och det är väldigt, väldigt lugnt. Så nu behöver jag bara få schemat för vårterminen, så jag kan planera in det sista som är kvar att ta igen, hela tre saker...
Planerar att börja på slut-PM:et nu i helgen, då kan jag vara ledig nästa helg, vilket nog är skönt efter den sista, fullproppade veckan. Trodde ju att jag skulle sitta med hemtentan, men eftersom jag skrev klart den i tisdags behöver jag inte bry mig om den nu iaf. Peter ska cykla iväg till Akademiska och hämta provtagningsgrejer åt mig, samt en bok på BMC, men först ska vi äta lunch!


It's not the world that's out of order, it's me, it's me...






Har lagt in den förut, men gör det igen. Min absoluta favoritlåt.

Skön kväll till slut...

Vi lyckades hitta present till Josse förut, och hon uppskattade den, hihi. Tyvärr påstod kameran att det var slut på batterier (fast jag precis satt i nya, men det är ju inget fel på kameran!) så det blev inga bilder. Vi har spelat golf och bowling på wii. Josse åkte hem vid 20, och Jenny ska vi kasta ut vid 21, eftersom det är en tidig morgon för mig imorgon. Sala, welcome me back!

Rubriken syftar på en del allmänt trassel med läraren, som jag berättat om tidigare (tror jag?) och en del annat. Mycket runt omkring just nu. Då är det skönt att kunna slappna av med sina vänner, thank you guys :oP Vi har bestämt oss för att fira Josse på Wärmlands på fredag, och Sofia hänger också med, jättekul! Blir nog skönt att komma bort en kväll och tänka på annat.


Men nu ska jag återgå till att spöa Peter och Jenny i tennis ;o)

Godnatt på er!

Words get around...

Hahaha, tydligen vet hela Skara vad vi ska hitta på i sommar, Peter var inne på sin facebook (vilket inte händer ofta, haha). Snacka om djungeltrumma! Men det är väl som det gamla talesättet: "Words get around, in a small, small town". Men än så länge har de flesta bara varit positiva!  Vi tycker i alla fall att det ska bli riktigt roligt (= Känns bara som att det är alldeles för kort tid tills juni...











Ny dag, nya möjligheter

"Bara"  - 8 grader, fortfarande strålande solsken. Känner mig en smula utvilad. Peter och jag ska in till stan med Jenny, kika runt lite. Jag ska nog investera i en mössa, ifall det fortsätter vara så här kallt när jag börjar simma igen. 
Handlar jag något lägger jag upp bilder senare (=

Hemtentan och uppgiften inskickad

Fråga mig inte hur det gick till, men jag har gjort klart den. Den hemska, sega, vidriga hemtentan har jag lyckats klara av på en dag. Och nu är jag precis slut, och extremt chokladsugen. Ska snart försöka komma på något att äta, magen börjar protestera eter två espressos, tuggummin och frukt. Åt bakad potatis med vitlökschampinjoner till lunch, men det var lääängesen nu... Men vilken lättnad att den är inskickad! Nu är det bara att vänta på domen! Tror iaf att jag fick till fullständigt korrekta källhänvisningar, han ska ju tydligen vara extremt petig på den punkten. Mitt huvud bara snurar av värdegrund, läroplaner, hållbar utveckling, genus, mångfald.... Ahhh! Sluta!

Tur att jag haft sällskap av bra musik från youtube iaf. Coldplay, och mitt favoritdystra underbara Saybia. Jag är klar! Med det värsta jag hade kvar att ta igen! Hip, hip hurra!!! Nu stänger min hjärna av för idag, och kanske imorgon... Men jag lovar att jag kan blogga fast jag är hjärndöd =)

Kram på er!

Bortgång

Jossan var förbi en sväng förut, kul att ses igen. Hon kommer hit på onsdag igen tror jag det var.Vi sartt i soffan under filtar alla tre, det är kallt inomhus!
  Är lite tagen, min farmor gick bort i eftermiddags. Har nog inte riktigt förstått vad som hänt än. Frågan är om jag kommer göra det innan jag är hemma i Axvall igen.  Här har hon ju aldrig funnits på plats, men hemma har hon alltid funnits. Hela mitt liv har hon traskat runt hemma på gården, påtat i landet, bakat eller tvättat. Alltid i huset bredvid, oavsett om man ville spela piano, sy eller provsmaka degen. Känns mest konstigt just nu, även om det inte var helt oväntat. Är i alla fall glad att jag fick möjlighet att säga hejdå, sista gången jag träffade henne var på julafton. Hade känts värre om jag inte fått se henne då. Min lilla, lilla farmor!  Sakna henne, det kommer jag göra, särskilt när jag är hemma på gården. Det blir inte samma sak att inte längre se henne gå exakt samma runda varje dag. Men livet har sin gång, och hon var ingen ungdom. Jag kan skatta mig lycklig som ändå har fått ha alla mina far- och morföräldrar så länge, under hela min uppväxt.

Studentig

Snart klar med sista uppgiften, Peter hjälper mig med allra sista diskussionen. Sedan är det inte alls mycket kvar.

  • Hemtenta ca 4 sidor
  • Diskussion om FN:s konventioner
  • Seminarie om ledarskapslitteratur (vet ej när ta igen)
  • Seminarie om genus (vet ej när ta igen)
  • Berättelseseminarium
Det är det jag har kvar att ta igen. Hemtentan ska jag påbörja imorgon, och förhoppningsvis skriva klart också. Det krångliga med den är att man ska ha minst 5 källor på varje fråga, varav en läroplan, och att varje fråga får vara max en sida... Slå det om ni kan.



Instängd

Är precis vad jag är just nu. Tanken är att jag ska göra klart sista uppgiften, men det lockar inte särskilt mycket med dolda läroplaner för stunden... Särskilt inte när det är kristallklart väder med strålande sol och 11 minus, då vore det mysigare med en promenad. Men det får vänta tills jag skribvit iaf en sida. Målet är att göra klart uppgiften idag, så jag kan börja filosofera över hemtentan imorgon. Vi hörs under dagen! =)

Brr...

14,6 minusgrader ute, och bara 16 plusgrader inne...
 Inte undra på att vi gömmer oss under
filtarna i soffan...

Äkta vs plast



Den äkta varianten, hemma i Axvall. Taget på Julafton (därav klapparna)




Den av plast, i Skara. Helt olika, men var och en fin på sitt sätt. Plast är helt klart mer allergivänligt, men inget slår nog lukten från en äkta julgran... Jag röstar för äkta :oP



 

Hem ljuva hem!

Nu har vi varit tillbaka i Uppsala sedan igår eftermiddag, och trots att vi halvt om halvt fryser ihjäl är det väldigt skönt att vara hemma. En tripp till Ikea igår med Johnny och Ulla resulterade i nya gardiner (äntligen!) och en spegel, som vi imorse satte upp på sovrumsdörren. Storhandling på Maxi blev det också, innan vi begav oss till Marco's för middag. En krämigt god svampsoppa med champagne till, Fylld paprika med basilikacréme till huvudrätt samt blodapelsin- och kaktuscitronsorbet till dessert. Gott, men jag blev fullständigt proppmätt!

Johnny och Ulla åkte direkt efter frukost imorse, och Peter och jag däckade ett tag i soffan innan vi gjorde falska köttbullar. Nu sitter han och kikar på sin julklapp, första säsongen av Dexter, och jag uppdaterar bloggen (=

Tänkte lägga upp några bilder från lovet om en liten stund, om kameran vill samarbeta alltså...

Förresten har en gammal kompis till mig fått barn! Kristin har fått en liten jenta, Sofie den 11 december, jättekul! Pepsis födelsedag också, hihi.

RSS 2.0