Nyponbuskar, nyponbuskar


Vackra nyponrosor längs med gatan där vi bor. I bakgrunden skymtar Peter och Hamlet :)


Sjukgymnastik och stentjafs

Idag skulle jag ha varit på ett lektionspass med någon form av didaktik"lek", men igår kväll fick jag njurstenskänning, som inte gått över nu på morgonen. Kände inte för att riskera någonting, så jag är hemma istället.

Däremot så ringde jag till sjukgymnasten, och kom fram efter två signaler! Blev ganska snopen, med tanke på alla gånger jag ringt tidigare utan att komma fram. De hade ont om ider, så hon frågade om jag kunde komma på en gång eftersom jag bodde så nära. Så det gjorde jag. På med kläder och iväg. Tar ca 2 minuter att gå till vårdcentralen :)
Jag fick ett träningsprogram för min fot, och så ska jag tillbaka om drygt tre veckor. Så nu blir det två pass om dagen för att få lite ordning på fotskrället! För er som undrar så är har foten inte blivit bra sedan jag stukade den ordentligt i början av juli, och läkaren den gången ville att jag skulle till en sjukgymnast, och nu är det gjort.

Det dröjer tyvärr lite till med bilduppdatering, har flest bilder på mobilen, och den ville inte samarbeta när jag försökte överföra dem. Men ska försöka lösa det snart, om jag kan:)

Imorgon dyker förresten min far och bror upp här i Uppsala, Aron och Peter ska gå på Oktoberfesten på Vaksala Torg på lördag, medan pappa ska passa Hamlet. Iaf enligt honom, jag påpekade att jag också var hemma. Men det blir väl någon god (förhoppningsvis) mat och kanske lite film för oss två, medan grabbarna roar sig med Tyrolerhatt och Ompa-bompaband.

Nu ska jag fixa lite här hemma, ska försöka ordna med bilderna senare idag!

Dugga

I förmiddags gjorde jag kursens första dugga. En dugga ska vara en mindre tenta/examination, men den vi gjorde idag var precis som en vanlig tenta, fast på endast två timmar. Stressigt, men tror det gick bra!
Efteråt var jag, som oftast efter skriftliga prov, helt slut, så Hamlet och jag tog oss en liten middagslur. Peter hade en tenta på eftermiddagen, och när han kom hem gjorde vi hemgjorda hamburgare och såg på film. Nu har vi hjälpts åt att diska, så blir det nog ganska tidig sänggång ikväll. Lyssnar på Eminems och Rihannas nya låt, Love the way you lie. Riktigt, riktigt bra!

Men nu ska jag kolla upp lite grejer inför morgondagen, så lovar jag (på heder och samvete!) att uppdatera bloggen med lite bilder imorgon:)

Tomt

Det har varit lite tomt på bloggen den här veckan, men ska försöka kompensera för det imorgon. Jag (vi) har pluggat, haft föreläsningar, fixat iordning hemma, varit hos optikern och haft besök av Peters bror och hans sambo. Men som sagt, mer om det imorgon!

Ikväll väntar broccoligratäng och film. Vi har också köpt en påse chips, eftersom det var tillåtet idag enligt kontraktet. Jag har inte ätit något sådant över huvudtaget under sex veckor, så det ska bli lite intressant att se vad jag tycker om det. Kan hända att Peter får den helt för sig själv... Vi funderar också på att utesluta det helt resten av kontraktstiden, och inte tillåta det förrän julafton, men ska avgöra efter kvällens lilla "test". Peter åt ostbågar den helgen jag var i Västerås hos Josse, och insåg då att han inte tykcte det var lika gott längre, ska bli kul att se vad jag tycker ikväll om de absoluta favoritchipsen - Estrellas Vickningschips.

Filmen vi ska se är Sunshine Cleaning, med bl a Amy Adams i huvudrollen. Mer om den kan ni läsa här

Ha en trevlig lördagskväll, så hörs vi imorgon!

Ensam hemma

Ikväll är jag och Hamlet ensamma hemma. Peter är på rymmen, han hjälper till med någon slags politisk frågesport på en pubrunda. Jag har varit i skolan hela dagen, från 10-16. Det roligaste var helt klart lunchen med klassen, resten av dagen kunde ha kvittat. Förmiddagen bestod av en föreläsning med en representant från Stockholm Environmental Institute. Förutom att den var på fackspråklig engelska, så var den på en väldigt hög nivå. Det gick att förstå det mesta, men det var inte relevant för oss lärarstudenter överhuvudtaget. Till slut satt jag bara och stirrade rakt fram och försökte låta bli att gäspa. Han gick över tiden också, såpass att vi lärare till slut flydde ut för att vi inte stod ut längre.

Men som sagt, lunchen var riktigt bra, blev salladsbaren på Café Unico. Jag gjorde en sallad med räkor, avokadokeso, fetaost, rödlök och en halv avokado. Helt enligt LCHF, skulle valt en fetare sås bara. Trodde jag tog en oljedressing, men den visade sig vara vinäger. Mätt blev jag iaf!
Eftermiddagen tillbringades med att se Al Gores "An Inconvenient truth" med efterföljande diskussion. Lite småsegt eftersom jag redan sett den, sedan krånglade tekniken så det tog nästan 20 minuter innan dom fick igång ljudet. Budskapet i filmen är dock lika aktuellt nu som då, och läraren, en amerikanska, var riktigt bra.

Hamlet och jag har kikat lite på Ullared, men insåg snart att min Laga Lätt-tidning som dök upp idag var betydligt intressantare. Nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Peter hade tagit en långtur med Hamlet innan jag kom hem, så han är rätt trött nu. Funderar på att krypa ner i sängen med en bok om en stund. Ha en mysig fredagskväll!

Espresso Crema och tidningar

Jag har gett upp! Ingen idé att vara duktig student som tänker läsa på litteratur inför föreläsning, om nätet segar sig så man inte kan läsa litteraturen! Förutom det, så var det något av det tråkigaste jag läst. Samma sak som vi har pratat om tidigare, fast nu med massor av siffror och statistik inblandat. Inte undra på att människor förtränger/förnekar klimathoten när de presenteras på det sättet!
Nej, istället tänkte jag plugga lite till duggan vi har den 27, men så kom posten precis med något roligare:



Både Buffé och Allt om Mat! Så nu lider jag av svår beslutsångest, vara duktig student, eller mattidningsfanatiker...? Tror faktiskt att det går att kombinera, och oavsett vad jag börjar med, ska jag avnjuta en kopp riktigt mörk espresso med en klick vispgrädde på toppen, mums!



Climate change

Förutom att fortsätta kurera mig från den begynnande förkylningen, ska dagen ägnas åt att läsa och sammanfatta delar av kurslitteraturen, främst den på engelska. Det blir så mycket som State of the World kap 1-3, samt Development and Climate kap 1-2. Peter ska strax ge sig iväg på föreläsning, och blir borta hela dagen. Han ska spela Halo Reach med Henrik en stund i eftermiddag. Så jag har hela lägenheten för mig själv, och Hamlet. Borde alltså kunn få något gjort, kan man tycka!

Dags att gardera sig

Vaknade imorse med världens sandpapper i halsen och sprängande huvudvärk. KÄnns i hela kroppen att det är en rejäl förkylning som försöker ta över. MEN, det vägrar jag gå med på, och innan jag erkänner mig besegrad blir det Bafucin halstabletter, Panodil, Echinagard, vitamindryck och mjukost för hela slanten. Ja, alltså, mjukosten är mitt mellanmål istället för snickers, wasabinötter och annat som man gärna vill ha när man känner sig lite ynklig. Men inget av det är LCHF, så då bli det mjukost. Det är jag och min kompis Den Skrattande Kon!
Stannade dock hemma från min enda föreläsning idag, då jag tänkte det var bäst att lyssna på kroppens signaler. Har inget imorgon, så då blir det att kurera sig en tag till innan det blir nya tag!

Min kompis!






Pippi på te!



Eftermiddagen ägnas åt att läsa Pippi Långstrump oh dricka te. Inte vilket te som helst, utan Kusmis Kashmir Tchaï, som nog är ett av dom godaste teer jag druckit, om inte till och med det godaste. Det var en av de sorter Peter köpt i "välkommen hem-present" till mig, och idag köpte jag två påsar till. BLir nog att investera i en burk sen nästa månad. Och nej, jag läser inte Pippi bara för skojs skull (även om det lika gära kunde ha varit så), utan det ingår i distanskursen jag läser ;)


Klicka för större bild


Girl's night out

Igår efter seminariet så hoppade jag på ett tåg till Västerås, för att köra girl's ight out med Josse. Vi började med ett par timmar på stan, hittade en tunika på New Yorker som jag inte köpte, men ska nog kolla om den finns här i Uppsala. Den var rätt cool...

Sedan snackade vi bort ett antal timmar hemma i Josses kanonfina lägenhet som nästan är helt färdigrenoverad, den är skitsnygg! Så begav vi oss ner på stan igen, snackade bort ytterligare några timmar (ja, det blev massa tjötande;) på en riktigt mysig pub, innan vi drog vidare på nattklubb och dansade loss konstant i två timmar. Det kändes i fötterna när man lade sig, minst sagt. Men riktigt kul var det! Vi ska boka in ett nytt tillfälle, förhoppningsvis är plånboken lite tjockare då så man kan shoppa loss lite också ;)

Var hemma igen runt 16 idag, fick en söt överraskning av Peter, som hade hunnit börja sakna mig, hihi. Han hade hängt upp ett kort i form av en rosbukett, och under hängde fyra provpåsar med te från Kusmi. Vi har varit nyfikna på det länge eftersom "alla" säger att det ska vara riktigt bra. Hade tänkt prova redan ikväll, men är för trött så det får bli imorgon istället.

Henrik är här, vi har kikat på Salt som var en riktigt underhållande film, och nu spelar grabbarna Xbox. Jag tänkte eventuellt göra dem sällskap en match eller två, innan det faltisk är acceptabel sovtid för en lördagkväll.
Tror jag ska in till New Yorker redan imorgon faktiskt och spana tunika...

9 september

Idag har jag varit föreläsningsfri, vilket var rätt skönt. Missade seminariet igår pga njurstenskänning, men det var inga problem att ta igen enligt läraren.
Dagen började tidigt, vi cyklade in med Hamlet till Observatorieparken för att han skulle få socialisera sig med andra hundar och få lite extra aktivering. Det gick jättebra med de mindre hundarna, men han tyckte det blev lite otäckt när de större hundarna började dyka upp och lekte i full fart. Då var det tryggast att gå hack i häl med matte!

Sedan passade jag på att klippa mig, blev en ganska rejäl bit som försvann, vilket känns väldigt skönt! Just nu påminner det lite om de där 20-talsfrisyrerna med shinglat hår, fast något lockigare...

Eftermiddagen ägnades åt arr se på film, Peter Jacksons "dokumentär" Forgotten Silver. Intressant och, utbildande? Iaf väldigt underhållande.
Vi har också veckohandlat ute på Maxi idag, känns som att vi börjar få lite struktur på hushållskasssan, och kontraktet har vi nu hållit i 25 dagar utan större svårigheter. Visst kan man bli frestad ibland, men med tanke på vad som står på spel så är det bara att bita ihop! 

Glasögon vs linser

Jag har länge planerat att skaffa linser, men har nu fått reda på att jag måste köpa glasögon också. Vilket innebär att det kommer bli väldigt mycket dyrare än planerat. "Jo, men om det skulle bli nån infektion i ögat eller om du skulle bli sjuk, så kan du ju inte ha linsen i, och då måste du ju ha glasögon att byta till." Men jag använder ju inte glasögon alls nu, och har inte gjort på 6 år ungefär. Glasögon skulle gå på minst 2000:-, sedan linser plus undersökning minst lika mycket till, det vill säga dubbelt så mycket som jag räknat med. Inte direkt vänligt för en students plånbok. Snarare det har jag/vi inte råd med!

Förstår inte riktigt resonemanget, om jag nu blir sjuk i ett öga, så får jag väl klara mig tan synhjälpmedel tills jag blir frisk. Det är ju inte så att jag har så dålig syn att jag inte ser någonting.... Mttr!

Herrgårdshunden



Dagen har varit fullspäckad med besök på herrgård, skogspromenad, svampplockning, lite hästmys, sällskapsspel mm. Hamlet såg ut att trivas väldigt bra på herrgården! Något annat som också var väldigt spännande var givetvis de gigantiska (enligt Hamlet) hästarna!




Det var lite konstigt när hästen blåste på honom, men annars tyckte han nog att hästar var ganska trevliga varelser. Han fick också hälsa på en andalusisk hingst som matte blev en smula förälskad i...



Lite svårt att få en bra bild eftersom han stod i boxen, men ett litet smakprov kan ni allt få. Hamlet fick blås av hingsten också! En mycket aktiv och rolig dag, men nu är vi ganska så trötta. Imorgon är det återigen dags för skola, så det blir nog en hyfsat tidig kväll.


Föreläsning

Vaknade pigg som en mört kl 7, fast alamet stod på 7.30 Hoppade in i en dusch, åt frukost och tog en promenad till Ica med Peter och Hamlet för att köpa toalettpapper. Ganska effektiv morgon, va?

Om en timme ska jag iväg på veckans andra och sista föreläsning, på fredag är det seminarium som gäller. Det är samma föreläsare idag som det var sist, hoppas att han inte är riktigt lika seeeeg! Men det är väl att begära för mycket. SOm sagt, innehållet är väldigt intressant, men framförandet knde vara lite mer actionfyllt!

Ikväll blir jag och Hamlet själva, Peter ska till Stockholm för att träffa sin kusin som hälsar på en kortis, hon bor i New York annars. Det blir nog en gemensam hundpromenad med Åsa och Cirrus i eftermiddag. Hamlet har redan hälsat på en riktigt stor Border Collie utanför Ica. Tror han tyckte om färgteckningen, svartvit :)

Nu ska jag läsa några sidor till innan jag sticker iväg.

RSS 2.0