Den skadeskjutna kalkonen

Det har flyttat in en kalkon i vår lägenhet. Hon verkar lite skadeskjuten, för hon låter något förskräckligt illa. Lätena går från högt till lågt till något slags skorrande. Peter skrattade högt när han hörde henne första gången.
Och ja, kalkonen är jag. Förkylningen har nu flyttat sig tillhalsen, och jag åstadkommer något som kan liknas vid ord, men det är något tveksamt. Med andra ord, ingen lektion idag heller.

Vi komma, vi komma...



Det här har jag och Peter sysslat med ikväll. Vi har gjort ett pepparkakshus! Lite pilligt men ganska roligt, och förvånansvärt enkelt. Vi ska fixa till det med bättre ljus, och lite "snö" omkring senare också, men det ska ju egentligen inte fram riktigt än.  


The Tree is Back

Nu på morgonen har de stått utanför fönstret och ropat, tjatat och varit allmänt högljudda. Fast för en gångs skull har jag inget emot det. De har nämligen satt upp granen!

Undrar om de kommer tända den redan i kväll, eller om de väntar tills i helgen. Kan knappt tro att det är första advent på söndag, november har bara flugit iväg! Hoppas att jag blir bättre snart, har fortfarande ont i hela kroppen, halsen och huvudet sam är jättesnuvig. Tog mig till apoteket igår och köpte nässpray menthol, vilket har underlättat lite iaf. Är alldeles svag i armar och händer, och mina händer somnar väldigt ofta. Aptiten är det lite si och så med också. Imorgon SKA jag iväg till skolan, redovisning av VFU:upgifterna. Lektionen är 8-10 så sen kan jag ju alltid gå hem och sova.

På lördag är det dessutom julmarknad i Uppsala, vilken Peter och jag gärna vill gå på. Stadstafiken har dessutom specialerbjudande, åk 2 betala för 1, vilklet låter väldigt bra om jag inte orkar gå in till stan.
Målet är att skriva färdigt VFU:rapporten idag, och finputsa imorgon efter lektionen, sedan även försöka hinna med en sammanfattning av en bok som arbetslaget redovisade i måndags när jag var sjuk. Fick restuppgift att skriva om boken iställe, vilket låter jättebra!

Nu ska jag dricka lite te, och försöka få i mig en smörgås...


Fortfarande fast i förkylningen

Hade tänkt gå till lektionen idag, men efter en natt full av hosta, snörvel och utan nässpray fick jag stanna hemma idag med. Börjar bli något trött på att det främst sitter i huvudet och kroppen. Det värsta är att nässprayen är slut (Peter använde den när han var sjuk, så det var inte mkt kvar) och jag är i akut behov av den, åtminstone nattetid. Skulle minst sagt behöva en dos nu med, lite svårt att andas. Problemet är väl då om jag orkar ta bussen fram och tillbaka till stan för att ta mig till apoteket. Tveksamt, men kanske måste. Peter är inte hemma förrän sent i eftermiddag, och jag vet inte om jag klarar att snörvla och snora hela dagen i andnöd. Känns sådär lagom kul, särskilt som jag försöker tänka ut vettiga vetenskapliga saker att ha med i min VFU-rapport. Mttr.
Humöret blir inte direkt bättre av att det är en riktigt grå dag ute. Grått, grått och grått!

Ska hoppa in i en dusch och försöka se något fräschare ut. Glåmigt ansikte, röd näsa, rödsprängda ögon och ett hår som ser ut att ha tvättats någon gång förra månaden (tvättade det i måndags). Hurra, vad färkylningar är underbara! 

Ett stort plus är att det är den 25 idag, och pengarna har kommit in på kontona. Har suttit nu på morgonen och betalat räkningar, fört över pengar till räkningskontona och sparkontona. Känner mig en smula produktiv =)

Bjuder på en skön bild från när jag var  hemma i oktober. Mika och jag ahde varit på ÖB och handlat. Hade lovat EMil att köpa något åt honom, men hittade inget roligt. När vi kom hem körde han helt sonika ner huvudet i kassen, och tog för sig.



YYL! Vad elak matte är som inte köpte något åt mig!

Det slutade med att Emil fick tag i en rulle plastpåsar, som han bestämde var hans och sprang ut med i hallen. Spelade ingen roll hur många gånger jag gick och hämtade dem, han var lika snabbt tillbaka med huvudet i kassen och hämtade dem igen... Lille skummisen =)

Smygstart...


Så här mysigt hade vi det i förgår kväll. Lite tidigt kanske, men stjärnan var så fin så det struntade vi i!


Sleepy Head

Ska alldeles strax gå och lägga mig. Vi har tittat på Twilighjt, och jag kan ärligt säga att jag verkligen inte förstår hypen kring den filmen. Kanske borde läsa boken och se om den är något bättre... Vi har också hunnit med att göra chokladbollar och stoppat in i frysen tills på söndag. Kanske inte traditionellt adventsfika, men ganska behändigt när man rollspelar... Imorgon går jag upp tidigt, hoppar på en buss till AS för att ta prover. Sen åker jag hem igen och lägger mig nog en stund till. Så nu är det sovdags!

Så var det det där med små barn och smitta...

VFU:n var i det stora hela riktigt bra, underbara ungar, trevlig personal och en riktigt bra handledare. Hade trivts som fisken i vattnet om det inte hade varit för resorna till och från. En liten nackdel till blev det. Jag ligger hemma kanonförkyld! Började lite smått redan i onsdags kväll, för att eskalera nu under helgen. Skulle haft gruppredovisning nu på morgonen, och varit hos tandläkaren i eftermiddag, men tji fick jag. Ska ta reda på hur/om jag kan ta igen redovisningen på något sätt, tandläkaren har jag redan fått ny tid hos. Inte riktigt vad jag tänkt mig denna veckan...

VFU:n i siffror:
17: antal timmar tillbringade på bussar
20: antal timmar sittandes på golvet
13: antal barn på min avdelning
3: antal riktigt otrevliga busschaufförer
1: antal riktigt trevlig busschaufför
25: antal barnböcker lästa (ofta samma bok flera gånger)
2: antal gånger mitt busskort fungerade
8: antal gånger mitt busskort inte fungerade


Men det var faktiskt riktigt roligt, tiden gick väldigt fort där, det var bussresona som var sega. Just nu försöker jag plocka lite här hemma, varvat med att ligga däckad i soffan. Är alldeles svag och darrig i hela kroppen, lite obehagligt, men hoppas det går över snart. Ska till AS och ta prover iimorgon bitti, annars är jag lektionsfri. Blir att skriva dels på VFU-rapporten, dels på ryskauppgiften.

 

 


Redo för VFU?

Helgen har varit ganska lugn, igår var det mycket läsande, och idag har vi rollspelat sedan 12. "Kastade ut" Henrik, Åsa och Cirrus för en timme sedan, så jag skulle hinna med att fixa det sista inför morgondagen. Alarmet står på 04.45. Minst sagt skrämmande... Men det ska nog gå bra. Hade känts väldigt mycket roligare om jag sluppit restid på dryga 3 timmar om dagen, men det är bara att bita ihop. Ska iaf bli spännande att se vilka åldrar som finns på avdelningen jag ska vara på, och om jag ens lyckas hitta dit... Tänkte skriva ut en karta från ENiro nu, innan det blir kvällsmat och lite slappande framför teven.

Skriver imorgon när jag kommit hem...


Fallet med den försvunna överföringssladden

Igår ägnades en stor del av dagen åt att rulla och steka köttbullar. 143 stycken närmare bestämt. Kameran var snäll och samarbetade, men tyvärr så är nu istället överföringskabeln på vift så innan den är upphittad blir det inga bilder. Det var julköttbullarna som fixades igår, mest för att tiden fanns, vilket den int kommer göra längre fram.

Idag ser det ut som om jag måste springa runt på ett par bibliotek. Hurra, inte. Och jag kan inte börja nu eftersom jag vill se om mattetentan äntligen är rättad, expeditionen på ILU öppnar 12.30... Segt med andra ord. Det vore skönt att veta resultatet innan jag går på VFU, och helst innan en ev omtenta (som jag inte har en aning om när den är).

Annars blir det att ta det lugnt i helgen och förbereda mig inför VFU:n.

Morgonpigg

Har varit vaken sedan strax efer fem. Kunde bara inte somna om, trots att väckarklockan egentligen stod på åtta... Så till slut gick jag upp, tände massa ljus och nu äter jag frukost. Min kamera har varit lite snäll igen, men nu hittar jag inte överföringskabeln istället, så ni får nöja er med en bild från fotoakuten som får illustrera mysfaktorn här just nu.

 www.fotoakuten.se

Fast jag har fler och finare ljus =)

Idag är det seminarium 10-12, seda nska jag hem och läsa lite, samt troligen rulla köttbullar. Köpte nästan två kg köttfärs igår, och tänkte att ungefär hälften ska få bli julköttbullar. Kanske lite tidigt, men eftersom det är nu jag har tid att göra dem (det tar ju ett litet tag) så tänkte jag passa på. Imorgon har jag föreläsning 13-15, sedan är det slut på lektioner denna veckan.
NÄsta vecka börjar istället VFU:n, som jag har ganska blandade känslor för den här gången. Måste nämligen ta en buss som går 05.37 härifrån, och är framme på förskolan 07.15 efter ett byte. Nästa bussar som gick var framme 10... Sedan när jag ska hem går det ungefär lika bra förbindelser. Eftersom jag pendlar får jag lov att räkna bort en timme/dag, problemet är att bussarna endast går så att jag antingen får gå full tid (och är hemma 17) eller så att jag får räkna bort två timmar/dag (och är hemma 15, förutsatt att första bussen inte är sen så jag missar Uppsalabussen, då jag är hemma en timme senare, gäller båda gångerna...) Oavsett så har jag 12-timmarsdagar att se fram emot, och det tar så onödigt mycket energi som jag istället kunde lagt på själva VFU:n. Men det blir nog bra i slutändan, gäller ju tack och lov bara fem dagar denna gången.


Peter är hemma idag också, han hade feber igen igår eftermiddag/kväll, och hostan har inte blivit bättre, snarare tvärtom. Medan han ligger och sover passar jag på att leta potentiella julklappar, har hittat ett set med tröja och skjorta som jag tyckte var snyggt, frågan är bara om han skulle ta på sig tröjan? Den kanske är för "julig"...

  
Jag tyckte iaf att den var snygg ihop med skjortan. Har fixat en julklapp åt honom redan, men eftersom det var det enda han önskade sig så blir det så uppenbart. Alltid roligt med någon överraskning också. Nu ska jag svepa om mig en filt, tända en lampa och läsa lite. De drar så från fönstren här, så det känns kallare än vad det egentligen är.

Sjukstuga

Peter är fortsatt sjuk, jag var väldigt seg imorses men det var nog mest vardagsseghet. Idag ska jag läsa litteratur, läsa klart en bok och sedan en två artiklar, samt knalla ut till Ica Maxi. Tänkte kolla om Jenny vill gå med (det ville hon, fick precis svaret, haha). Ska se om de har billig köttfärs och snyggt presentpapper. Och det viktigaste, saltgurka!!! Vi ska äta quornburgare på lördag, och nu har jag ätit det utan saltgurka alltför många gånger... Det går faktiskt ine riktigt för sig!

Men nu, in i duschen!

Lördagen

Vilken härlig lördag vi hade! Vi var framme i stockholm vid 12, och gick runt och kikade lite. Fastnade på Åhlens en stund och fnissade åt deras julavdelning. Jag blev nästan förälskad i en uggla, bara för att den var så galen. Peter tyckte den var förfärlig, och jag kan väl kanske hålla med om att den nog inte skulle få hänga i granen, men ändå...

Färgglatt uggle-julpynt från Åhlens, 75:-

Sedan gick vi vidare och hittade present åt Jenny, gick ganska snabbt och lätt feersom vi visste vad vi var ute efter. Det var förresten värsta polispådraget i gamla stan. Sammanlagt 8 piketbilar såg vi, och ett stort gäng poliser utanför Rosenbad. Undrar vad det var för toppmänniskor där?

Vi gick vidare upp mot Slussen och åt en lätt lunch på McDonald's. Sedan letade vi rätt på Hermans så vi viste var den låg, innan vi irrade upp mot Södermalm. Fastnade på Stalands möbler i någon timme och förälskade oss i en mörkt knallcerise ryamatta. Samt en turkos/gråskiftande soffa som var väldigt bekväm.

Hermans var extremt trångt, men maten var riktigt god. Allt utom, en kormagryta som de hade råkat överkoka, men resten var mums. Jag tog hallonpaj och Peter nötkolapaj till efterrätt. Övermätta och belåtna promenerade vi ner mot Nybrokajen och Dramaten.

Pjäsen i sig var riktigt suverän. Som oftast med Shakespeare ägnar han ett tag åt att plocka fram alla trådar innan han knyter ihop dem. Men när han väl gjorde det så skrattade vi i ett tills den var slut. Bäst var nog nästan Pontus Gustavsson i rollen som de nsvartsjuke kte maken, och Stina Ekblad som en av de muntra fruarna. Men hela ensemblen gjorde ett kanonjobb.  

Igår var en lugn och slapp dag, vi hann med att handla innan Peter däckade i feber. Han ser ut som ett vandrande lik idag, men febern hade gått ner nu på morgonen. Lie otur eftersom han skulle ha hållt sin första lektion idag, men bara han vilar så blir han nog frisk snart. (Ingen nöff-nöff här vill vi ha!!!)
Jag skulle gjort en liten dugga idag på morgonen, men har tillbringat natten på toaletten. Vi åt bakpotatis med köpt äpple/curry-röra, misstänker att jag inte tålde den. Men det är nog inga problem att ta igen den ganska snart. Nu ska jag läsa och snart göra paj.


Latmans-fredag

Efter en mycket god middag som både Peter och jag åt (tapenadelax med ris och avokado/grapesallad) så har vi slagit oss ner i teverummet. Eller rättare sagt dragit ut bäddsoffan och ligger däckade och tittar på teve. Peter hade en intensiv dag på VFU:n, och jag har varit lite hängig pga vaccineringen jag gjorde igår. Så det är otroligt skönt att ligga ner och titta på teven, hihi.

Imorgon blir det en rolig dag, när vi har vaknat och ätit frukost åker vi in till Stockholm. Först ska vi gå runt och kika på stan, försöka hitta en present till Jenny (hon fyller år på onsdag) och sedan äta på Hermans kl. 16. Klockan 19 blir det det roligaste, nämligen Shakespear på Kungliga Dramatiska Teatern. Ska se om kameran är villig att samarbeta under dagen, annars blir det tyvärr bildlöst igen. Uppdaterar om hur det var på söndag, vi kommer nämligen hem runt 01 imorgon natt.

Juligt inlägg

Peter och jag har börjat planera så smått inför första advent och december i allmänhet. Vi har ju redan köpt julgardiner, men jag har också lyckats få tag på en pandasäljare, Lindas systerdotter som lyckades slänga in en restbeställning åt mig i sista stund. Vi beställde WWF:s samlartomte, en serveringskanna och två skålar.

WWF:s samlartomte 2009. Klicka på bilden för att få den större!

Sedan har vi okcså bestämt oss för att ha en gran i år. Och eftersom plast är bättre än ingen alls, så blir det det. Vi har hittat en på Rusta som är ganska lagom, 120 cm hög, som vi båda godkänt. Det blir nog ganska traditionellt pynt, röda och guldfärgade kulor och polkastänger (så man kan gå och ta sig en när andan faller på, sa Peter). Så det ska nog bli riktig mysstämning i år!

 

Vad gäller vilket julgodis so ska göras har vi lite olika ideér. Peter vill absolut ha något med jordnötter, och föreslog hemgjord snickers. Så länge han hjälper till så är det inga problem =)
Men än så länge ser listan ut så här:

Pepparkakor (egengjord deg) 
Citronkanderade sötmandlar (tog slut fortare än fortast förra året)
Knäck
Strykande åtgång
(farmors recept, jättegoda men har aldrig gjort dem själv förut)
Hemgjord Snickers
Polkachoklad
Corn Flakes-kluttar

Vi tänkte att vi gör en del så anske det räcker till nyårsafton också... 12 december blir det pepparkaksbak, och 13 blir det julgodisgörande. 5 december ska vi gå på Skansens julmarknad med Peters bror Thomas, så vi kanske hittar något roligt där med.

Och förresten, det snöar massor ute nu! Hihi


Hemma

Kom hem lite tidigare än beräknat, och har precis ätit lunch. Köpte med mig en macka från Subway. Tror nog att det är det närmaste jag har kommit av snabbmatsberoende, och då är det tur att det faktiskt är rätt nyttigt. I alla fall de jag väljer. Idag blev det Veggie Delite, brukar växla mellan den och tonfisk.



 




En hel Veggie Delite, jag tog en halv vilket räcker utmärkt till lunch. Nu väntar lite mer ryskaplugg, och sedan har jag två böcker som ska hinnas läsas tills på fredag. Ska ev in till stan med Josse, men får nog skippa det så jag hinner läsa.


Tidig morgon

Det var jättekul att träffa Ana igår, vi fördrev två timmar väldigt snabbt, innan jag åkte hem till Peter för att äta middag. Idag känner jag mig väldigt seg nu på morgonen. Har seminarium 8-10, sen har jag ett ärende på stan innan jag styr kosan hemåt. Hade tänkt sno tillbaka min cykel från Peter idag eftersom han har didaktikdag på Ekonomikum och inte är på sin VFU, men pga lite stelhet i höfter och knän väljer jag att ta bussen in och gå hem. Nu ska jag äta klart min frukost-clementin =)

Måndag 2 november

Kom hem från skolan för en stund sedan och har precis ätit lunch. Känner mig lagom pigg eftersom jag gick upp med Peter kvart i sex imorse. Seminariet gick bra, var inte så allvarligt direkt, mest lyssna och lite diskussion. Bara två till denna veckan. Funderar på att lägga mig och vila en stund, och sen ta hand om disken om en timme. 
Känns lite konstigt att veta att Peter knappt kommer vara hemma de närmaste veckorna, och när jag är i Sala kommer vi knappt träffas alls. Konstigast är det nu när jag har så mycket självstudier och sitter hemma, medan han har sin VFU.  

Imorgon ska jag ägna mig åt ryskan hela dagen, och sen gå in till stan och fika med Ana vid fem. Vi har inte träffats sedan i våras, så det ska bli riktigt kul.

Första dagen av NN (Nyttiga November) gick bra för både mig och Peter, trots att vi utsattes för frestelser.  Tror vi är lika motiverade båda två =)
Ikväll ska vi försöka hinna med att handla lite inför veckan, tur att Ica Väst stänger 23.30... Men nu ska jag nog ta och vila en timme!


Cheers

Söndag

Gick precis upp från sängen. Ovanligt sent för att vara mig, men så var vi också i säng halv 3 inatt. Tiden går så fort när vi rollspelar, jag tittade på klockan när den var 11, nästa gång var den halv 2... Men så brukar det väl vara när man har roligt =)

Idag ska jag först läsa lite inför seminariet imorgon, sedan ska vi på bio 15.30 med Josse och Jenny. Vi ska (äntligen) se Flickan som lekte med elden. Nu ska vi fixa lite brunch tror jag, ingen idé att äta liten frukost och sen lunch snart igen...

RSS 2.0