Are you Lonesome, Tonight?

Det kommer iaf jag att vara. Peter åker strax efter 12 med bussen till Enköping, sen tar han tåget mot Skövde. Imorgon tidigt åker han och Johnny till Tyskland för att inhandla diverse flytande varor. I won't see him until Monday. Så resten av dagen kommer jag tillbringa med att städa lite, plugga lite och troligtvis lägga mig på en filt i solen. Det är redan 20 grader varmt, sjukt härligt!

Försöker bestämma mig för om jag ska ta med mina skönlitterära franskaböcker. Börjar bli lite sugen på att ta tag i mina två U:n, och eftersom jag har hea sommaren på mig tänkte jag fräscha upp franskan. Älskar ju språk, och har inte helt kunnat acceptera hur det gick första terminen här i Uppsala. Även om jag avslutade med ett VG, så vill jag ändå läsa om de två andra kurserna. Får se vad jag bestämmer mig för. Det skadar ju iaf inte att läsa franska klassiker på franska, hehe. 

Nej, nu ska jag hjälpa Peter att städa det sista. Hörs senare!

Löften - det börjar närma sig

15 dagar kvar. 15 dagar, var tog tiden vägen? Imorgon om två veckor är det dags, åh va det ska bli roligt! Vet inte vad jag ser fram emot mest, den ganska korta ceremonin när vi faktiskt gifter oss, eller festen efteråt. Tror nog det är festen efteråt, med all god mat, familj och vänner som vi firar tillsammans med. Är verkliigen glad över tat jag fick igenom garageidén, det är perfekt! Och definitivt mer Peter och Lisa än en hyrd bygdegård. Känns väldigt bra att göra det hemma också.

Idag har jag skrivit klart mina löften. Tror jag. 102 ord blev det, och jag känner mig väldigt nöjd. Ville att det skulle bli personligt, men inte för sockersött, eller hur man nu ska säga. Tror jag lyckades, fick iaf fram det jag ville säga, och det är ju det som är viktigast =) 


It's a date!

Sitter i soffan med Nicole och tittar på Gordon's Kitchen Nightmares. Vi har ätit pannkakor (det är ju torsdag) lite godis och chips. Hela tiden däckade i soffan. Vi var lika trötta båda två, så det lät som bästa alternativet. Har sagt åt Nicole att slå till mig om jag somnar, haha. Peter är snart på hemväg så det blir inte alltför sent idkväll. Imorgon är det STÄDDAG inför sommaren. Massor som sk göras på inte alltför lång tid, men det kommer gå bra =)

Hörs imorgon! Godnatt

Tandläkaren

Nu har jag varit hos tandläkaren. Var ganska nervös med obehagskänslan i magen, men det var inte alls farligt. De behövde inte laga något, "nästan-hålet" hade gått tillbaka så hon lade bara på koncentrerat fluor. Kan lugnt säga att jag var lättad. nu blir jag inte kallad förrän om ett år, eller kanske i december eftersom det här var en utöver vanlig kontroll-tid.

Nu är jag helt slut, ska bara äta frukost om en kvart (fick inte äta på en timme) och sen sova en stund till. Hör av migg under dagen =)

Once again, stubbornness has conquered

Idag har varit en både kul och intressant dag. På ren envishet gick jag till skolan full av smärtstillande. HAde förvarnat att jag skulle vara lite seg idag, men det gick ganska bra ändå. Mari, Karin och jag gjorde en skalenlig modell av ett usb-minne från Lärarförbundet. Det var ganska klurigt först, men till slut fick vi till det. Vi mätte, ritade, klippte, klistrade och målade. Jag avr minst sagt långsam i min tankegång,  men det gick utmärkt ändå, blev snarare en del skratt pga det.
När vi bara hade en sak kvar att måla och själva ihopsättandet fick jag ge mig och ta mig hemåt. 
Väl hemma fick jag i mig lite mat, sen somnade jag tills nu. Hade fått ett mms från Mari, med en bild på vår ursnygga modell. Enligt bildläraren var det ett mvg! Hihihi, vad bra vi är =)
Och allt tack vare ett bra utfört samarbete. Hurra för oss!
Nu står den utställd i ett fönster på skolan, så alla kan beundra den. Lovar att ta ett kort så ni också får se ordentligt.

Imorgon ä det tandläkaren som gäller kl 0700, lever jag efter det ska vi träffas och skriva, annars får jag ta mig hem och skriva min del hemifrån. Men det löser sig nog. Nu ska jag se på Top Chef!

Mjuff

Ikväll började stenarna krångla igen. Har fått ta den lite starkare smärtstillande, och mår inte jättebra just nu pga biverkningar. Kunde inte kommit mer olämpligt eftersom vi ska arbeta med skalauppgiften imorgon. Hade varit så mycket bättre om de börjat krångla imorgon kväll, eftersom jag sen bara har tandläkare på torsdag.

Nu ska jag lägga mig och hoppas det blir bättre under natten så jag orkar vara igång imorgon. Måste jag vara hemma så komplicerar det saker och ting, det går att lösa, men inte förrän till hösten i så fall. Mjuff.

Gästboken

Som jag skrev i föregående inlägg så köpte vi material till gästboken idag. Det blev turkos kartong som ska bli själva pärmen, naturvita innerblad och två slags papper till dekoration. Ett silvrigt och ett tunt tygliknande transparent med vita blommor, turkos bakgrund och lite silverglitter på. Vi köpte också fyrkantiga strasstenar och ett turkost organzaband.
Var jättesugen på att göra boken på en gång, men min pyssellåda befinner sig i Axvall...




Lite svårt att se de verkliga färgerna, men här får ni ett hum om hur kartongen ser ut

I'm back

Har varit lite tomt på bloggen ett par dagar, men nu är jag tillbaka. Idag har vi hunnit med en hel del. Peter och jag skuttade runt på stan i förmiddags för att fixa de sista grejerna här i Uppsala inför bröllopet. VI hade riktigt kul, letade priser till en liten tävling vi ska ha =) Dessutom köpte vi material till gästboken, vi höll nästan på att glömma bort den mitt i allt annat...

Eftermiddagen tillbringade jag med att ta igen det allra sista från i höstas, och som tur var var det dels en givande lektion i sig, dels vi vi höra en massa bra saker från läraren (som är från Falköping!) och ta del av hennes minst sagt gedigna erfarenhet. Hon berättade en sak som gjorde mig så arg och upprörd att jag blir arg nu bara av att tänka på det. Kanske tar upp det i ett eget inlägg, får se. Men nu är jag iaf helt klar med AUO1, vilket känns sååå skönt!!!!


Sedan har jag läst igenom arbetslagets aktivitetet och gett feedback, finslipat min egen och nu står det två pajer i ugnen. Det luktar väldigt gott!

Ledig igen

Nu har jag gjort klart uppgifterna, och är ledig resten av dagen. Är fortfarande sugen på att baka, har kommit in i en riktigt kreativ köksperiod igen. Funderar på att ta en sväng till stan istället. Fast då blir det bussen eftersom cyklarna försvann söderut igår. Får se vad vi hittar på...

Frusen Limepaj




12-14 bitar

15 digestivekex
125 g smör, smält

Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g
1 dl färskpressad limesaft


Gör så här

 Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen fint, och rör ner smöret. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Garnera med jordgubbar och limeskivor.


Ikea och limepaj

Nu har vi vait på Ikea med Jonny och Ulla, köpte servetter och ljus. Vi hittade också partytältet på Rusta, och en resegarderob (efter många om och men) på Accent. Vi åt lunch på Il Gusto, som fick klart godkänt.

Väl hemma var det så dags att provsmaka limepajen. Den var riktigt god! SKa lägga ut receptet sen. Nu ska vi bara ta det lugnt och slappa, de åkte precis hemåt Skara så vi är själva igen.

Bakdag

Idag har Peter och jag hållit hus i köket. Vi har gjort limepaj och morotspaj tills imorgon, cupcakes tills ikväll, och så ska vi göra pastasallad tills ikväll. Tänkte överraska Nicole med mina cupcakes, hon har velat att jag ska göra dem sedan Halloween, haha. Blev exakt samma smaksättning som sist, mörk choklad med citron- och vaniljfrosting, fast denna gången dekorerade jag dem lite annorlunda, och hade i lite extra choklad i smeten.





De söta formarna med ankor på kommer från tartdecor.se. Frostingen har jag färgat med några droppar blå hushållsfärg för att matcha formarna =). Nu ska jag lägga mig i ett bad, innan jag gör pastasalladen.

Sova?

Det blev inga jordgubbar, de var dyra och inte särskilt fina. Får köpa på torget inne i stan imorgon, de brukar vara jättegoda och väldigt fräscha. Istället gjorde jag mozarellagratinerad portobello med sallad. Kan inte direkt påstå att jag var ledsen för det ;o). Cider blev det iaf, vilket var jättegott till maten, Herrljungas päroncider ska det vara, eller möjligen Läckös.

Nu så borde jag snart gå och lägga mig, men är för ovanlighetens skull riktigt pigg trots att jag klev upp vid 8. Tänker nog försöka sova iaf, så man hinner med massor imorgon med. Då ska det bakas limepaj och ev en morots- och fetapaj. Limepajen ska bli efterrätt på lördag, och morotspajen blir middag till antingen bara mig och Peter, eller till Ulla och Johnny också, beroende på hur länge de stannar.

Har hamnat i en laga mat-baka-period igen, scones, bagels och lite roligare mat, men det är bara skönt att jag är tillräckligt avstressad för att tycka det är kul igen.

Nej, sängen var det....

Mitt i ett Äventyr

Peter och jag kom precis hem från ett litet äventyr. Det var hur kul som helst och vi båda är lite lagom endorfinhöga just nu. Tänker inte avslöja vad vi har gjort, hihi, men vi kommer nog försöka göra om det nästa vecka.

Förmiddagen gick åt till att baka bagels, som vi sedan fryste in inför kommande vecka. Fast först åt vi två nybkade var med vitlöksfärskost, rödlök och gurka. Mums! Kan säga att de blev ännu bättre än sist vi bakade, prövade ett annat recept denna gången, lite enklare och degen blev mycket smidigare. Bytte ut en del av mjölet till fullkornsdinkel så de blev lite matigare och nyttigare. Perfekt resultat!


Nu ska vi fundera ut vad vi ska äta nu ikväll... Peter mumlade något om kinamat, men jag vet inte riktigt m jag känner för det faktiskt (nej, jag är inte sjuk). Är mer sugen på cider oh jordgubbar. Iofs ingen direkt middag, men gott är det =)

Torsdag

Idag är jag tydligen morgonpigg, trots att jag lade mig vid halv ett igår kväll. Vi spelade Halo och Mario Kart hela kvällen, Henrik tog med sin Xbox så vi kyunde spela fyra på en gång, dessutom har han fler kartor. Sofia blev introducerad, och Adde fick repetera gamla kunskaper. Sedan att ingen av oss hade en chans mot Henrik är ju en annan sak, men det var himla kul att försöka :P

Idag ska jag skriva rent några uppgifter, annars bara ta det lugnt. Kanske plugga lite matte inför tentan den 11 juni, lika bra att förbereda sig nu när jag ändå har en hel del tid över. Peter och jag ska iväg en sväng i eftermiddag, annars blir det en lugn dag.

I did it!

Peter och jag tog bussen till skolan, hämtade ut tentan och käkade på Subway. Fick 16 poäng av 18, är jättenöjd med tanke att jag skrev den på smärtstillande under en njurstenskänning. Man kunde inte få högre än G på den, men det resultatet innebär att jag får ett VG på hela svenskakursen! Hurra, hurra, hurra! Köpte några praliner på Anneli K för att fira.

Köpte hårsnoddar och ett hårband med pärlor på. Stod länge och funderade på vilken mascara jag skulle köpa, men fick till slut med den här hem:


Max Factor False Lash Effect. Åhléns hade specialerbjudande på den, så den kostade 155:- istället för 170:-. Har aldrig testat denna, men är väldigt nöjd med Max Factors andra jag har provat, så det blir kul att se om den här är lika bra.

Nu ska jag läsa lite bloggar innan vi ska städa lite =)

Vampyrbesök

Inga problem med provtagningen, sköterskan var extremt duktig att sticka, jag märkte inte ens näs hon stack mig. Skicklig vampyr!

Nu sitter jag och funderar på om jag orkar ta bussen in till stan och uträtta några ärenden. Kan bl a hämta ut begreppstentan, och vill nog helst göra det idag. Annars måste jag vänta ända tills på måndag.

Tyvärr är jag extremt trött idag, och lite förjyldhängig. Är väl gårdagen som tar ut sin rätt. Men tänkte att om jag åker in och grejar så kan jag köpa med en subway-macka hem till lunch. Det är ganska lockande faktiskt... Får se hur jag gör.

I survived =)

Efter 9 intensiva timmar i skolan börjar jag nästan känna mig levande igen. Har bara varit hemma i en och en halv timme. Redovisningen i slutet av dan gick ganska bra, vi kände oss iaf nöjda med tanke på hur upplägget idag har varit. Nu ska vi bara skriva rent planeringen och maila in senast tisdag. Dessutom blev den andra inlämningsuppgiften flyttad från nu på torsdag tills torsdag 28/5. Vi fick alltså en hel vecka till på oss. Detta innebär att jag nu har 5 (!) nästan helt lediga dagar framför mig. Helt underbart!

Nu ska jag strax lägga mig i ett bad med Svartvinbärs - och rosenbadsalt som kom idag i mitt paket från eleven.se. Precis vad jag behöver efter denna uttröttande dag.

Hade sett fram emot sovmorgon imorgon, men (tyvärr) ska jag vara på Akademiska kl. 08 och ta prover. Mttr. Får sova ut på torsdag istället =)

Lång dag framför mig

Ska strax cykla iväg till skolan. Går 8-17 idag, med intensivt grupparbete hela långa dagen. Först 45 min introduktion, sedan sex timmars grupparbete då vi får ta lunch när det passar, och sdan två timmars seminarium om arbetena vi precis har gjort. Det lustiga är att själva arbetet inte ska lämnas in förrän nästa vecka... Men det är bara att bita ihop och stå ut. Fixade lunchlåda igår, och tar med mig några Bixit blåbärskex att fylla på energiförrådet med. Hörs ikväll om jag lever =) 

En film man måste se

Någon sällsynt gång får man uppleva en film som har allt. Ännu ovanligare är att filmen är tecknad eller dataanimerad. Ikväll har Peter och jag suttit som små barn, hänfört lyssnat, krupit ihop av spänning och fyllts av värme inombords. Känt håren krusa sig på armarna och exalterat följt varje nytt moment i berättelsen. Vi har blivit förvånade, intresserade och begeistrade. Vi har sett The Tale of Despereux. En berättelse om att vara annorlunda, att stå upp för sig själv och andra, och att förlåta.

The Tale of Despereux har allt en klassisk saga ska ha, men är så mycket mer än bara en vanlig saga med lyckligt slut. Den är vemodig med glimten i ögat, otroligt välgjord med underbara karaktärer, och man sitter full av förväntan över vad som ska hända härnäst. Den är allt annat än förutsägbar, vilket gör den till en njutning att se. 
Så om ni ska se en enda tecknad film i år, rekommenderar jaga starkt att ni ser berättelsen om den lilla musen Despereux. Tilläggas skall att varken Peter eller jag har läst boken, så vi vet inte huruvida filmen följer den, men för sig så var det en enastående välgjord och underhållande film. 


Despereux




Lite mer fantasi

Har fått några idéer till matteuppgiften, men behöver kolla upp några saker med arbetslaget imorgon. Känner mig i alla fall lite lugnare nu.

Sitter och kikar på Top Chef, ett av våra favoritprogram. Peter diskar, men borde snart vara klar så han kan göra mig sällskap.

KVällen blir lugn med teve och böcker. Som det ska vara en vanlig måndagkväll =)

Ännu en måndag

Har tillbringat förmiddagen att läsa i min otroligt inspirerande Baskunskaper i matematik. Lägg märke till ironin. Måste hitta en artikel/notis ur en dagstidning som jag ska göra en matteaktivitet utifrån. Har inga idéer alls, inte en enda. Det står helt still i huvudet. Måste iaf börja skriva den, helst göra klart idag eftersom vi imrogon har intensiv gruppexamination 8-17. Tror inte man orkar så mycket efter det, och på onsdag ska vi ha ett färdigt underlag att diskutera i arbetslaget. 

Idag är det svinkallt i lägenheten. Ingen sol, utan bara ett jämntjockt lager av ljusgrått. Nästan så jag funderar på att sätta på ett element eller två,  känns så tråkigt med element i maj. Men eftersom alternativet är att förvandlas till en isbit så får jag nog göra det. 

Nej, tillbaka till matten. Suck.

Gratulerer med dagen!

Idag är det 17 maj, Norges nationaldag. Har faktiskt varit i Norge och firat 17 maj en gång, Skuttade runt i farmors folkdräkt med ett par kryckor (hade skadat knät) och viftade med flaggor för glatta livet. Det avr en häftig upplevelse i goda vänners lag som jag gärna skulle göra om om jag fick chansen. Får ju gratulera lite extra eftersom Norge tog hem segern i ESC igår kväll också.

Idag blåser det inte riktigt lika mycket, solen steker och fåglarna kvittrar. En härlig dag att sitta inne och plugga på... Tänkte ta en promenad om en liten stund, väntar tills Peter gått upp och ätit frkst ifall han vill följa med.

Kväll

Nu har jag lagt en beställning på Eleven inför sommaren, och bröllopet. Man måste ju lukta gott också ;)
Kvällen har tillbringats omväxlande med först Oscar WIlde, Robinsson, ESC och nu Saving Private Ryan i väntan på Hot Shots 2. Börjar dock bli så trött att jag funderar på sängen...

Favourite

Tänkte visa vad det blir för "huvudblomma" på bröllopet. Den finns med både i dekorationer och bukett.



Hot Pink Gerbera. Blir en ganska effektfull kontrast mot allt det vita och turkosa =)

Lördag=pluggdag

Det var trevligt igår kväll, vi var ute med några av Peters klasskompisar. Det visade sig att jag redan träffat en av dem, vi hade nollning ihop. VI satt på ÖG:s och åt. Jag var jättetrött och seg så vi gick hemåt vid halv elva. Pecis lagom kändes det som.

Idag blir det till att läsa Baskunskaper i matematik och börja fundera på examinationsuppgiften. Behöver inte plugga stenhårt, den ska inte vara klar förrän på onsdag, och då ett första utkast som arbetslaget ska diskutera. Det är mest jag som vill få den överstökad, haha.

Ikväll blir det shlagerdissning på hög nivå hos Jenny. Är ganska trött dag med, så det blir nog inte så sent idag heller. Det viktigaste är ju när alla bidrag visas :o)

Lyckad Shoppingtur

Fyndade ganska mycket på stan idag:

  • Behå 25% rabatt, Lindex 111,75:-
  • Trosor 129:-
  •  Örhängen 30 % rabatt 34,5:-
  • Sandaler 100 :- rabatt 199:-
  • Klänning, presentkort = gratis
  • Jeans 199:-

Min klänning 

Peter i sin tur hittade också en del på H&M:

  • Shorts, presentkort, gratis
  • Skjorta, presentkort, 98:-
  • Hatt, 69,50


Peters skjorta


Fredag!

Gick upp kvart i åtta, duschade och sedan har jag ägnat mig åt mina naglar. Målade mitt favoritlack på tårna, Poppy Pink från H&M (finns inte kvar längre, snyft!) och oljade in nagelbanden på fingrarna. Bestämde redan igår kväll att jag skippar föreläsningen idag till förmån för lite viktig shopping. Ska försöka hitta en behå och ett par örhängen till bröllopet. Samt spana in H&M, har ju presentkort där. SKa även fika med Ana, ska se om hon vill hänga med på shoppingturen också.

Att införskaffa under dagen:

  • Behå till klänningen
  • Diskreta örhängen som passar till halsbandet
  • Vit cardigan på H&M?
  • Bikini på H&M?

Har haft ögonen på en bikini ganska länge nu...


Bikini från H&M WaterAid.
Överdel 129:- Underdel 98:-
Klicka på bilderna för större format.




Torsdag morgon

Har inte sovit så bra i natt, men är iaf ganska välförberedd inför redovisningen. Har precis gjort klart mina tv-kort, och ska få i mig lite frukost. Tyvärr har en i arbetslagget blivit magsjuk under natten, så vi får se vem som får ta hennes del. Hoppas jag slipper, haha. Tänker lsuta efter redovosningen, inget obligatoriskt i eftermiddag iaf, och läsa i boken vi har examination på på onsdag. Hörs senare idag!

Vilken dag!

Är nästan helt slut! Började dagen med tre timmars grupparbete, vi blev färdiga och hann prata massa annat också. Sedan blev det berättandeövningen från i höstas. Gick faktiskt väldigt bra, trots (eller pga) ett impulsivt byte av berättelse precis när jag gick upp för att berätta. Jag var nummer två, sedan var det bara att sitta och lyssna i tre timmar. Fick höra några riktigt bra sagor, särskilt en variant på Rödluvan, men det blev ändå väldigt segt.

När jag kom hem var jag jätteseg och väldigt hungrig, hann bara få i mig en drickyoghurt till lunch. Peter var också jättehungrig, så vi bestämde oss för kinamat. Kan verkligen rekommendera det nya lilla kinastället i Flogsta. Har ingen aning om vad det heter, men det går inte att missa. Ligger vägg i vägg med tobaksaffären som ligger bredvid Ica Väst. Dessa tre utgör alltså Flogsta centrum, fniss. Mycket prisvärd mat, och urgulliga människor som har det. Man får välja vad man vill ha, och räcka fram en lapp med rätt nummer, eftersom de inte kan svenska och knappt någon engelska. Men de hade lärt sig någa fler ord sedan vi var där sist =)

Nyss ringde även min syster, lite lätt panikartat (?) och korsförhörde om bröllopet, vilka uppgifter, när/hur/var de ska utföras etc. Men hon verkade lite lugnare när vi pratat klart. Tror jag, haha. Idag kom även vårt bröllopsparaply, och presentkorten på H&M. Peter började genast kolla in deras hemsida eter sina shorts, men de finns tydligen bara i affär. VI ska ta oss en titt fredag eftermiddag när jag fikat klart med Ana.

Resten av kvällen kommer tillbringas med Ocean's Thirteen och bad framtill 21. Grey's Anatomy är äntligen ikapp oss! *weeeee* Var längesedan vi såg det nu, ska bli spännande att se vad som händer =)

Film/bokeftermiddag

Fick "godkänt" av arbetslaget  på det jag skrivit, så nu blir det ledigt resten av dagen. Vi ska läsa, Peter läser äntligen Guldkompassen, har sagt åt honom att läsa den i flera år, och nu är han snart klar med första boken. Jag ska precis börja på sista delen i den fristående trilogin om Ellie av John Marsden. Samt äta lite Ben & Jerry's Cookie Dough. Första gången jag smakat den, men den var helt klart godkänd. SLog dock inte absoluta favoriten ONE CHeesecake Brownie :P

Here we go again...

Bara en kort stund efter att jag skrivit föregående inlägg, pajade min mage. Den har skött sig väldigt länge nu, så det var väl bara att vänta sig. Ingen berättandeövning idag alltså, den blir imorgon eftermiddag istället. Har jobbat på grupparbetet och mailat arbetslaget. Tror vår analys kommer bli bra till slut.

God morgon!

Klockan är inte ens halv sju, men vädret utanför lurar mitt huvud så jag känner mig rätt pigg. Strålande sol och än så länge knappt någon vind. Upptäckte precis att jag inte alls kan ta det lugnt i helgen som jag trodde, vi hra en inlämningsuppgift tills nästa onsdag som jag måste göra då. Måste hitta på en bra matematisk aktivitet som utgår från en dagstidning. Not so nice. Men först ska jag idag sitta i en grupp på 30 okända människor och berätta fritt i 3-5minuter, överlever jag det har vi fortfarande grupparbetet att fixa med redovisning på torsdag. Har jag nmnt att det är en del att göra? Uppdaterar när jag kommer hem ikväll någon gång =)

Litet mutter

Vi fick vårt paket från Calligraphen idag, men tyvärr var det felexpedierat. Istället för silverfärgade chhokladhjärtan hade vi fått vita, trots att ordern stämde. Nu får vi skicka tillbaka paketet och hoppas att de snabbt rättar till och skickar rätt.
Något som är betydligt roligare är att vi imorgon får vårt presentkort från gratisbio på 500:-. Vi valde att ta det på H&M eftersom både Peter och jag hittat en hel del där på sistone. 

Mer bröllop

Det är inte alls mycket kvar att göra nu, det mesta som går att göra i förväg är färdigt. Sedan blir det förstås en hel del att göra veckan innan, men det är ju bara roligt! Eftersom jag är helt övertygad om att det kommer att regna så har vi köpt ett vitt paraply, kan bli snyggt på fotografierna också.

Det som är kvar av inköp är ett partytält från Rusta, all mat och blommor. Resten är fixat. Nu ska jag (och Peter) bara skriva klart löften och  fundera lite över hur vi vill ha själva vigseln. Vigselförrättaren skulle höra av sig ungefär en vecka innan, liksom fotografen. Svårt att tänka sig att det bara är knappt tre veckor kvar här i Uppsala, även om jag gör en snabb avstickare hit den 11 juni. Vilken start på sommaren vi kommer att få! Skönt också att Peter inte börjar jobba förrän den 22 juni, får vi lite tid att ta det lugnt innan. Hoppas det blir en riktigt fin sommar med lagom blandning av sol och regn.


Kreativitet i köket

Fick lite plötslig inspiration och svängde ihop ett par vitlök, chili och basilikabiffar med pasta och syrlig basilikasås, helt efter eget huvud. Peter uppskattade det mnst sagt, och såsen var riktigt god kan jag själv intyga:P

I eftermiddags tog vi en härlig promenad ut i skogen, hälsade på "vårt" träd, en gran som Peter ristade in våra initialer till våran  2-årsdag. Underbart väder ute, blåsigt, stora moln som for över himlen och stänkte lite över oss och helt underbart grönt ute. Positiv energi i överflöd! Får mig att längta ännu mer efter sommarlov =)


En av mina favoritbilder på Peter när vi åkte färjan gem från Lysekil förra året. Dit ska vi i år igen!

34 Dagar kvar

Ja, nu är det inte långt kvar tills bröllopet! Både Peter och jag börjar bli väldigt förväntansfulla. Vi åkte hem till Axvall/Skara över Valborg och hjälpte till med garaget. Det blev spacklat, slipat och målat, jag sprayade lite också vilket var det roligaste!

På fredagskvällen hann vi även med att gå på bio jag, Peter och Aron. Vi såg Wolwerine, och jag kan definitivt rekommendera den till alla X-Men fans (eller till de som mer än gärna ser Hugh Jackman utan kläder). Riktigt skön film, vissa småmissar men helheten var bra!

Tyvärr slutade helgen med att jag blev inlagd på KSS söndag-måndag, stenar som spökade ordentligt igen. Orkade dock följa med i bilen till Uppsala, och Jenny gjorde mig sällskap medan de andra var på Metallicakonserten i Globen.
Sedan dess har det varit vila och grupparbete som gällt. Har faktiskt också unnat mig att läsaför mitt egna nöjes skull. Har läst ut John Marsdens Imorgon när Kriget kom-serie, och nu även börjat på den fristående fortsättnignen han skrivit. Har ni inte läst serien rekommenderar jag strakt att göra detta. Läste den när jag var yngre, men är glad att jag läste om den eftersom jag glömt nästan allt, och för att den är så bra.

Nu ska jag äta lite ananas och fortsätta läsa lite. Peter spelar Xbox för fullt så han är ganska onåbar (ungefär som jag när jag läser, haha). Kram på er!

Övergiven blogg

Har tillfälligt övergivit bloggen, har haft lite för mycket att göra. Men lovar att återkomma till helgen med uppdateringar om bröllopet och allt annat. See ya!

RSS 2.0