Sömnbehov

I natt har jag faktiskt fått sova riktigt gott! Endast två gånger fick jag gå upp och kissa, med flera timmar mellan dessutom. En ordentligt sovmorgon till 9.30 blev det också. Lite sprattel i magen på morgonkvisten fick upp mig ur sängen, och efter en dusch och lite frukost känner jag mig en smula normal. 
 
Idag ska jag försöka plocka lite och få undan en del av stöket efter helgens ommöblering, och sedan kanske orka med en kort promenad i solskenet. Bilder på soffan kommer senare. när jag plockat färdigt!

Tillbaka

Nej, om jag skulle ta och försöka skaka lite liv i den här bloggen, eller vad säger ni? Det har varit lite väl ödsligt här inne ett tag, så nu ska jag skärpa till mig. 
 
I fredags var Peter, jag och magen på rutinultraljud, och vi fick se vår lillsprattel därinne som mår alldeles utmärkt och växer för fullt. Peter som inte sett liten sedan ultraljudet i v. 8 när H*n bara var stor som en kidneyböna blev märkbart tagen och log och skrattade om vartannat. Vi fick också reda på vem det är som med största sannolikhet gömmer sig i min mage, men tror jag håller lite till på det här i bloggen. Spännande är det i vilket fall, och vi längtar efter sommaren nu, kan vi lugnt säga!

Jag är nu själv i Uppsala, Peter och min syster åkte tillbaka till Västergötland i eftermiddags. På fredag kommer Peter upp igen, då påsklovet börjar så vi har en dryg vecka tillsammans i vårt hem. Helgen har varit trevlig men intensiv, i fredags fick vi vår nya soffa levererad, och med hjälp av goda vänner fick vi ihop den. Det kunde inte blivit bättre! Ska ta lite bilder imorgon i dagsljus och visa er. Igår fyndade vi dessutom på blocket,  Hensvik skötbordshylla från Ikea i utmärkt skick för under halva priset. Så nu har vi barnvagn och skötbord klara! Det får bli lite i taget så vi slipper ta allt på en gång.


Hur det går med måendet? Ja, inte är det bättre iaf. Kräks fortfarande minst två gånger om dagen, foglossningen är emellanåt riktigt jobbig och tröttheten är extrem. Men en dag i taget, så hoppas vi fortfarande på bättring!


Hensvik skötbordshylla, med Pingu skötbädd. Den står tillfälligt uppställd i hallen, men ska flyttas till sovrummet framöver. Vi gillar verkligen färgerna i skötbädden!



Macarons


A walk of pain


Paketet vi hämtade ut innehöll en barnvagn! Och eftersom vi är jäätenöjda med den efter att ha provat den, så kommer vi behålla den. Tyvärr har jag glömt systemkameran i Uppsala, men nästa helg kan jag bjuda på lite bilder på den. 

Igår fick jag reda på var jag ska ha min VFU, det blir återigen i en åk 5. Ska kontakta handledaren under dagen och förklara läget. Tyvärr har foglossningen bara blivit värre, men så länge jag tar det lugnt och inte sitter på golvet så bör det fungera. Mår fortfarande illa, men kräks "bara" 1-3 gånger/dygn istället för 10-15 gånger. Så det är ju en klar förbättring!
 
Det vore så osannolikt skönt om jag fick klara av de här veckorna, eftersom jag då bara har examensterminen kvar sedan. Och beroende på hur det blir, så kanske jag kan läsa den redan i höst, om bebis är samarbetsvillig :) 

Ska försöka bli lite mer aktiv här igen, men har ju inte haft så mycket för mig direkt, förutom att vila, ta det lugnt och ta  en dag i taget. Igår fick jag för mig att jag och syster skulle gå långpromenad, närmare 6 km med två backar, en i början och en i slutet. Sagt och gjort, det gick bra (om än långsamt) tills vi kom till sista backen. På väg ner så slutade mitt bäcken helt enkelt att fungera helt och hållet, och det blev miniatyrsteg den sista biten hem. Väl hemma kunde jag knappt röra mig alls. Men med facit i hand så var det ändå värt det, det var otroligt skönt ute.
 
 
Uppe på första bron/backen. Syster och Hamlet syns i hörnet!



RSS 2.0