Förkyld!

Förkylningen har slagit klorna i mig, och håller ett rejält tag. Återkommer när jag mår bättre, kurerar mig med c-vitamin, te, chili och ingefära och försöker att inte nysa alltför mycket. Gör lite ont i magen då...

Jeans

När syster dök upp hade hon på sig exakt sådana jeans jag har varit på jakt efter, men inte hittat. De finns tydligen på Lindex! Och som av en händelse så har Gottsunda något stort jippo i helgen så jag fick bla 20% på ett valfritt plagg hos Lindex. Insåg dock i provrummet att jag nog ska hålla mig till leggings och mjukisar några dagar till, så inköpet får vänta ett tag. Rabatten gällde till 31 oktiber, så det är ingen brådska.
 
 
 
Skönaste jeansen från Lindex, 399:-

Nyopererad och i full fart!

Operationen igår gick bra, den tog en dryg timme och jag mådde såpass bra efteråt att jag fick komma hem redan igår kväll. Kirurgen hittade endometrios, och tog bort det han kunde se, så nu är diagnosen bekräftad vilket faktiskt känns väldigt skönt! Håller värken i schack med smärtstillande, och har, tro't eller ej, varit på en shoppingrunda med storasyster idag. En sväng till Ikea resulterade i en fårskinnsfäll, ny badrumsmaatta och en ny kastrull. På jysk fyndade vi nya sängbord o oljad ek som går ihop med våran säng, och på Blomsterlandet blev det prydnadspumpor, glasburkar/flaskor och en cool grön växt från mamma som Mika hittade. Just det, ett jättefint blockljus med näver blev det också. Ska ta lite bilder när jag fått ordning på allting.Vi köpte några säckar jord för att fylla på odlingslådan också, vilket var välbehövligt sedan vi planterade buxbommen för ett par veckor sedan. Bilder på trädgården dyker upp när vädret skärper till sig!
Så slutsatsen är att jag mår nästan oförskämt bra efter omständigheterna, och allt jag väntat på är numer avklarat. Förutom att veterinären ännu inte hört av sig, vilket jag börjar bli minst sagt förbannad över..!

Halloween -12

Med en dryg månad kvar till årets Halloweenfest så är inbjudningskorten nu ihopknåpade. De ska bara läggas i kuvert och postas, men det blir inte förrän nästa vecka. Eftersom förra årets halloweenfest lite snopet blev inställd så satsar vi ordentligt i år. Alla dekorationer finns ju kvar från förra året, vilket ger mig möjlighet att gå all in vad gäller mat och dryck. Längtar efter veckan innan när det blir pumpkin carving, och bak, och alla möjliga förberedelser. Behöver jag nämna att jag är en sucker för Halloween?!! :D
 
 
Sneakpeak på inbjudningskorten...

Sushitime

 
Ikväll är det dags för inskrivning på Akademiska, och imorgon är det operationsdagen. Hoppas verkligen jag får en tidig tid, så den blir överstökad snabbt. Idag har jag fixat lite med inbjudningar till Halloween, och handlat lite. Eftersom jag inte vet när det blir imorgon, så bestämde jag mig för att äta sushi till lunch/middag idag. Hade dessutom beslutsångest, så det fick bli både california rolls och vegetarisk :) Ska packa min väska sen och se om jag hittar någon bok att ta med.

Blommor

Det var inga problem att ordna bytet, det är redan fixat. Så nu ska jag ha VFU v. 46-50 istället. Vilket ger lång tid att åerhämta mig från operationen om det skulle behövas. Idag har jag varit iväg en väldigt kort sväng till stan. Jag skulle köpa fingervantar (börjar bli riktigt kallt!) men kom istället hem med oliver, en badbomb och blommor. Kanske inte riktigt vad som var tänkt... Men fina blommor är det iaf!
 
 
 
 

Väntan



Idag bestämde jag mig för att testa Postafen mot illamåendet, och ja det hjälpte. Men blev totalt utslagen, tröttare än vanligt och alldeles borta. Mamma tyckte nästan jag lät full i telefon, men det var "bara" Postafen åksjuketabletter...
 
Har också varit i kontakt med de kursansvariga, som ska försöka se till så jag får byta period och läsa kursen efter operationen istället. Vilket vore kanonbra, även om det är trpkigt eftersom klassen jag skulle varit i nu var jättemysig, och skolan riktigt trevlig. Å andra sidan vet jag inte om jag hamnar på samma ställe eller inte i så fall, utan jag får vänta och se. 
 
Annars har dagen tillbringats i växelvis i soffan och sängen. Jag har lyckats läsa klart en isländsk deckare som vi fick av Peters mamma för ett bra tag sen. Dessutom fick jag reda på att jag är antagen på en distanskurs här i Uppsala inom utbildningssociologi, vilket faktiskt ska bli riktigt intressant. Den börjar dock inte på ett bra tag, men det innebär att jag kommer upp i heltid denna termin. Väntar fortfarande på besked från csn, och betyg i en kurs där jag lämnade in sista uppgiften för en månad sedan... Så läget just nu kan sammanfattas med ett ord: VÄNTAN.
 
Väntar på byte av kursperiod
Väntar på besked från csn
Väntar på betyg
Väntar på operation
Väntar på besked om Dante
 

Det är nog en väldans tur att jag har en rejäl portion tålamod!
 
 
 
 

Trött

Hemma idag med. Är lagom trött på dessa genomjävliga smärtanfall, och biverkningarna av de smärtstillande tabletterna. Idag är illamåendet ordentligt igång, så jag går inte många metrer från min kräkpåse... Vill ju inget hellre än att vara på plats på praktiken, planera lektioner, prata med eleverna och vara med och hjälpa till. Imorgon ska jag komma iväg, och se hur det fungerar. Behöver jag bara ta en tablett så kan det funka, men när jag kommer upp i 2-4 så börjar det bli riktigt jobbigt. Nästa vecka blir det iaf operation och jag hoppas det kan ge några svar. Tills dess så är det bara att bita ihop och hoppas kunna komma iväg trots smärtstillande och biverkningar...

Snäck-ask fortsättning

Jag har gjort färdigt asken jag påbörjade för ett litet tag sedan, och nedan kan ni se resultatet! Jag hade kvar ett gäng stora vita snäckor från vårt bröllop, och tyckte en av dem skulle passa fint som dekoration.
 
Bästa sättet att måla en snäcka så det blir hållbart? Nagellack! Använde mitt favoritmärke China Glaze, i en silvrig nyans som jag köpte till nyår. Målade sedan över ett lager med blått och silvrigt glitter också.
 
Riktigt täckande blev nagellacket!
 
Här är färdiga resultatet! Här syns det blå glittret lite också. Det kommer bli så bra sedan när badrumshyllan är på plats! 

Specialist

Pratade nyss med Djursjukhuset, och vi fick tid redan imorgon bitti. Dante ska för säkerhets skull inte få någon frukost i fall att de behöver göra någon undersökning/ta prover som kräver fasta. Eftersom det är njurarna som det är något fel på, finns det risk för att det kan vara allvarligt, och då behöver vi få veta det så fort som möjligt så vi kan bestämma hur vi ska gå vidare. Det viktigaste är att Dante mår bra, och just nu verkar han väldigt nöjd med livet. De enda symptom han uppvisar är att han dricker och kissar väldigt mycket. Annars är han pigg, glad och busar runt med Hamlet. Bara att vänta och se helt enkelt...
 
 
Efter blodprov och urinprov igår tyckte Dante det var bäst att sova lite under undersökningsbordet. 

Veterinären


Vilken dag det blev! I natt vaknade jag av ordentliga smärtanfall och fick ta rejäl dos smärtstillande. Konstaterade att jag inte skulle fixa att ta mig till praktiken, och sjukanmälde mig.

På förmiddagen rådfrågade jag veterinären om Dantes kissande som spårat ur den senaste veckan, och hon ville att vi skulle komma in snarast. Lagom dåsig och yr av medicinerna, hoppade vi på en buss. Efter urin- och blodprov konstaterades att det var något fuffens med njurarna, och hon remitterade oss till ultraljud på Universitetsdjursjukhuset. Så då hoppade vi på en annan buss och åkte ut dit. Allt jag ville då var att ta en till smärtis och gömma mig under ett täcke, men jag fick bita ihop och stå ut.

Under ultraljudet konstaterade den veterinären att njurarna såg misstänkta ut, det är något som inte står rätt till med dem. Peter mötte upp oss efteråt, och vi tog bussen hem. Jag hade inte hunnit äta lunch, eller ens fått i mig frukost, så jag var alldeles snurrig när vi väl kom hem och jag kunde slappna av lite. Imorgon ska vi boka tid på specialistmottagning för vidare utredning, vår veterinär skickar remiss dit imorgon så det ska gå snabbt är tanken.

Dante har tagit alla prover och undersökningar med ro, han har fått så mycket beröm från veterinärer och djursjukvårdare så han snart spricker. Inte ens lugnande behövde han, trots sin ringa ålder. Vi har väl lite blandade känslor här hemma, det är svårt att inte oroa sig när vi inte vet vad det är, och med njurarna så kan det vara många olika både "lite" och "mycket" allvarliga. Men Dante är pigg och glad, och har stolt visat upp både sin bandagerade tass och sin rakade mage för brorsan, som blev mäkta imponerad :)

Dag 2


Idag har vi träffat vår handledare, hjälpt till med engelskan, varit på studiebesök i Stadshuset och suttit ner och grundplanerat vfu:n. Eftersom vi är två studenter som får dela på undervisningstiden, så blir det också färre lektioner att hålla. Då vi dessutom har samma inriktning, bestämde vi att jag tar engelskan, så får Marc (som han heter) ta historia och samhäll, så delar vi på geografin. Så nu ska jag planera engelskalektioner ett tag framöver. Har iofs redan börjat så smått, och handledaren köpte min idé om den estetiska dimensionen, så det är bara för mig att strukturera upp och fylla ut.
Imorgon ska vi ha något som kallas "Lärargöm", vilket innebär att ett antal lärare gömmer sig på skolgården med varsin bokstav som tillsammans bildar ett ord. Hoppas vädret är bra, så vi slipper bli blöta, det kan nog ta ett tag med drygt 200 elever :)




Praktik

Idag har jag genomfört min första dag av terminens praktikperiod. Det har mest varit observation, men fick hoppa in och assistera vid dagens mattelektion som gick ut på att multiplicera decimaler. Nu är jag totalt utslagen, och tänker ägna timmarna innan sängdags åt att vila. Imorgon blir det studiebesök på Stadshuset!

Förvandling


Det har kliat som sjutton i pysselfingrarna nu ett tag, och efter att ha rensat i kryddskåpet hittade jag en tom ask som blev utsatt för mitt pysselsug! Den var ganska ful, randig i brunt/orange/rött/rosa, så nu har jag lagt på ett första lager vit hobbylack. Tanken är att den så småningom ska få befinna sig i badrummet, ståendes på mitt kommande lite större projekt. Men eftersom det projektet än så länge bara existerar i mitt huvud, så får jag börja med detaljerna :). Tanken är att jag antingen ska använda mig av decoupage på locket, alt måla och limma på en stor snäcka vi har kvar från bröllopet. Vad tror ni?
Nedan följer några bilder på Projekt: Ask-förvandling steg 1.
 
 
Kanske inte den vackraste färgkombinationen i världshistorien...
 
Locket har fått ett första lager, och botten väntar på att bli målad...
 
 
Tänk vad lite hobbylack kan göra! 

 
 

Hamlet & Dante


I lördags tog vi med oss pojkarna in till stan för att socialträna Dante, och kika på Bondens matmarknad. Marknaden visade sig vara ganska trist, men vi fick tillfälle att försöka fota pojkarna iaf. Bästa bilden ser ni här, älskar att Hamlet nästan alltid lyckas räcka ut tungan när vi fotar honom! 

Morot!!!


Nu har vi bokat in en ordentlig "morot" åt oss. 2-4 november kommer vi befinns oss i Stockholm. Vi ska bo på Nordic Sea Hotel, göra ett besök i Isbaren, äta sydamerikansk middag på lördag kvällen och asiatisk brunch på söndagen. Troligen blir det en del strosande, och vi funderar på att besöka Aquaria och eventuellt något museum. Jag är lite sugen på Vasamuseet, då jag faktiskt aldrig har varit där. Givetvis är allting vi bokat avbokningsbart in i sista sekund (vi har lärt av tidigare misstag!) men jag hoppas vi kommer få en riktigt härlig helg i Stockholm. Buspojkarna kommer ha det bra, de har redan bokat in en långdejt med Josse den helgen, så vi behöver inte oroa oss för dem heller!

 
Så här kanske vårt rum kommer se ut! Bild lånad från www.nordicseahotel.se.

Vi valde deras näst lyxigaste rum, Superior Double, och lade till ett paket med besök i Isbaren, isdrink samt vin och choklad på rummet vid ankomst. Lite vardagslyx måste man få ge sig själv ibland, och även om jag klarar mig genom VFU:n så kommer det bli några riktigt tuffa veckor. Så belöningen blir då en helg med shopping, lyxigt boende, god mat och (förhoppningsvis) härligt höstväder!


Envishet och Tramadol!


Om en vecka så är jag förhoppningsvis mitt uppe i första dagen på min VFU, och lär känna alla eleverna. Det ska bli extra roligt (och utmanande), då det som jag har förstått det kommer bli min största klass hittills. ca 25 elever ska jag undervisa och lära känna under fem roliga veckor. Givetvis är jag lite orolig för hur det ska gå, inte för praktiken och allt som hör därtill i sig, utan hur jag fysiskt kommer att klara av det. Men jag har gett mig fan på att det ska gå med en rejäl dos envishet och förmodligen en del Tramadol... Har redan börjat skissa på några potentiella lektionsplaneringar i engelska, och funderar lite på religion, historia, svenska och matte. Men det är svårt att göra något konkret innan jag vet vilka nivåer eleverna befinner sig på, så det här är mest för att få igång hjärnan lite grann. 

Jag hoppas få orka med hela nästa vecka och utvärdera hur det har gått, för om det går bra funderar jag på att ringa operationskoordinatorn och se till att få tid för operation efter VFU-perioden. Förutsatt att jag inte får en ny kallelse denna eller nästa vecka. Det är så svårt att planera ens några veckor framåt när vi inte vet något om hur kroppen kommer att må, eller ens hur allting ser ut runt omkring... Men huvudsaken är att det faktiskt bara är kroppen som är kass, och att allt annat egentligen är rätt bra! :)

RSS 2.0