Sommaren i bilder - so far



En kväll i juni vid Vänern. Två ryttare tog ett kvällsbad med sina hästar.


Peter och Aron försöker rädda piprankan från att ramla ner...




Vacker dimmig kväll hemma.



Hubert, ny inneboende i trädgården. Tyvärr lite för morgonpigg för min smak.


Vacker snöleopard på Nordens Ark. Fast världens mesigaste läte, fniss!



Glad Peter i kajak. Kanonhärlig dag vi hade i lördags! Vi fick nämligen en heldag med kajakpaddling i bröllopspresent, vilket var perfekt! Tack igen, Henrik och Barbara!



Den underbara lilla ön som vi åt lunch på. Bakom trädet som är bakom Peter fanns dete tt dött träd mitt på klippan, glömde tyvärr ta kort på det :)



Strandmys och grillning vid Svalnäsbadet efter paddlingen. Trötta och nöjda, med solen i ögonen!

Chockrosa, gräsligt grönt eller stilrent svartbrunt?

Funderar på vilken färg vår blivande CD-förvaring ska få. Blev nästan kusligt sugen på en riktigt stark chockrosa, men vet att person nummer två i hushållet skulle vrida sig i skräck och säkerligen drabbas av hjärtattack. Grönt blir svårt eftersom det måste bli rätt nyans till mattan, så det lutar åt svartbrunt. Men då kan man å andra sidan "piffa upp" med andra färgglada detaljer =)

Ska släpa ned Peter och köpa färg när han slutat. Så imorgon blir det målardag, och sedan borra/skruva/banka-dag efter det. Vill helst hitta en färg där det räcker med ett lager, så jag kommer till den roliga biten snabbare... Hehe

Saft, saft, körsbärssaft!

Idag har jag varit lite kreativ och med fara för mitt liv vinglat på en stege bland trädtopparna. Eller, mer korrekt, i  nedre delen av vårat sötbärsträd. Resultatet står nu och svalnar i en härligt gammeldags brun saftflaska. Kanske borde bli hemmafru i kokett frisyr och svajande kjol och ägna dagarna åt att safta, sylta, baka, laga mat och se till att min dyre make har det underbart och aldrig behöver lyfta ett finger hemma. Hmm... Nope, sorry ain't gonna happen. :P

Däremot kommer jag någon gång nästa vecka fylla en stor glasburk med saltgurka!!! Så slipper jag lida varje gång vi ska äta hamburgare/kålfärs och allt annat man ska ha det till, eftersom Uppsalaborna inte förstår att uppskatta denna delikatess. Så nästa vecka åker förklädet på igen. (Man kan ju alltid låtsas)

Djuriskt

Jag vet att det är kass uppdatering här i sommar, men det kommer definitivt bli bättre till hösten igen.

Igår var vi iaf iväg på vår första upplevelsepresent som vi fick av Alex och Daniel i bröllopsgåva. Vi fick en Smartbox, och bland 46 olika aktiviteter valde vi En dag på Nordens Ark. Det var helt klart rätt val! Ska försöka lägga ut några bilder i veckan på de mycket underhållande djuren. Fyra timmars vandring runt i parken upp och nerför backar (det blev två varv för vi ville inte missa vargmatningen). Underbar natur och många spännande och minst sagt roliga djurmöten. Tack Alex och Daniel =)

Nästa helg (om det inte blåser för mycket) blir det dags för upplevelsepresent nummer 2. EN heldag med kajakpaddling utanför Läckö tillsammans med Henrik och Barbara. Det ska bli kul, särskilt som det då blir armarna istället för benen som får jobba!

Studiefunderingar

Nu har jag tillbringat morgonen med att fundera på vilka inriktningar/specialiseringar jag vill ha med i min lärarexamen. Jag har två alternativ, som egentligen är samma fast det skiljer en kurs. Det ena leder till Bachelor of Education-examen, och det andra till en Master of Education. Den sista kräver nämligen två kurser på avancerad nivå, dvs c-kurser. En får man automatiskt genom själva examensterminen, den andra kan jag lägga till genom Språk och matematik C. Om jag skulle vilja, vilket jag kanske vill. I så fall tänker jag nog läsa Språk och Matematik B nästa vår istället. Förhoppningen är att jag någon gång under de kvarvarande terminer också ska kunna läsa Engelska LS parallellt, så jag får en specialisering. Brukar ju inte ha några problem med engelskan direkt, så det borde fungera om jag får dela upp den på två terminer :)

Idag ska jag åka en sväng till Skövde med pappa. Mina favoritjeans har gått sönder, så nu måste jag köpa ett par likadana, hoppas bara de finns på Kappahl i Skövde...

Sov så gott, gumman!

Vidblickens Tosca Pepsi
11/12 1996 - 6/7 2009


Igår fick vi begrava våran Pepsi. Hennes hjärta orkade inte mer, men nu får hon springa fritt igen och äta så mycket hon bara orkar, utan att det gör något där i hundhimlen.
Drygt 12 år blev Pepsi, skulle fylla 13 i december. 12 år av minnen. hon har ju alltid funnits där. Glupskt tiggande under skärbrädet, snarkandes ikapp med pappa mitt i nätterna, solandes på kökstrappan under varma sommardagar... Listan kan göras lång. Som de flesta husdjur var hon inte bara ett djur, utan en familjemedlem. Det har känts lite tomt idag, ingen rödtott att snubbla på, inget eko till Milles skall, inget snarkande från den blå fåtöljen. I människoår var Pepsi ca 94 år gammal. En värdig ålder att somna in efter ett långt och lyckligt liv. Sov gott lilla gumman, och ha det underbart var du än befinner dig!


RSS 2.0