Nyttiga November?

Evelina har satt upp några mål inför stundande november, och jag tycker att det lät som en bra idé, så jag väljer att hänga på. Målen är helt enkelt:

  • Inget godis/sötsaker eller chips
  • Ingen läsk eller söta drycker
  • Gå en ordentlig promenad varje dag

Dessa mål gäller alltså under hela november, 30 dagar. Motionsbiten blir den lättaste, eftersom jag redan börjat med en ordentlig promenad om dagen, och även tänkt börja gå till/från skolan vilket är ca 50 min per väg. Chips blir nog svårast eftersom jag lever ihop med en chipsoman, men jag jobbar på att få honom att hänga på också. Det handlar ju bara om 30 dagar, eller hur! Eventuella sötsug får helt enkelt motarbetas med hjälp av mina favorit-vinteräpplen Ingrid Marie, clementiner och tanken på att december sedan kommer med julgodisgörardags och pepparkaksbak. Sötsaker innefattar alltså även kakor och annat bakat. Däremot tror jag jag tänker tillåta en bit 70% choklad någon enstaka gång, då det inte riktigt kan räknas till vanligt godis... Men vi får se hur det går =)






Today

Introduktionen imorse var ganska bra, för ovanlighetens skull fick vi en studieplanering där det lätt går att se när/var/hur saker ska göras. Kom hem med intentionen att städa städskåpet. Det blev ingenting med det, istället somnade jag en timme i soffan, hehe.

Peter har pluggat inför tentan och jag har läst. Vi gick en kvällspromenad, det är härligt kyligt ute nu, och stjärnklart på större delen av himlen. Vi funderar på att mötas upp vid simhallen imorgon, problemet är att jag inte vet när min grupp är färdig, så vi får se hur det blir.

Jag överväger seriöst att krypa ner under täcket i vår stora sköna säng och bara stanna där tills imorgon bitti, men det kanske är liiite tidigt att lägga sig än. Risken är att jag vaknar 4 imorgon bitti och inte kan somna om... Men sängen är ju så skön!

Back to business

Från och med idag är mitt lilla studieuppehåll slut, och jag ska strax bege mig iväg till delkursintroduktion och föreläsning. Fy vad segt det är att gå upp när det är kolsvart ute! Som tur är så ljusnar det fortfarande ganska tidigt, men det dröjer nog inte länge tills det är mörkt nu också. Nu ska jag packa ner lunchlådan...

Angels & Demons



Peter har hyrt Änglar & Demoner, den släpptes idag och vi tänkte kika på den nu. Ett stort fat med morots- och gurkstavar står redo, och Peter fixar dipen. Känns som en passande film i höstmörkret. Ramlösa Mango blir det i glasen, nyttigt mys! ;P


Surprise!

Hämtade ut pedagogiktentan idag, den som jag trodde jag skulle få göra om. Det behöver jag inte, det visade sig att jag fick VG! Såå skönt! Särskilt eftersom jag verkligen inte hade väntat mig det, hihi. Ännu bättre är att betyget på tentan också blir slutbetyg på delkursen, hurra!
 Skulle hämtat ut mattetentan också, men den var inte färdigrättad än eftersom en av lärarna precis blivit pappa. Så det är bara att vänta lite till.

Var på röntgen innan jag hämtade tentan, det gick snabbt och smidigt, och som vanligt får man inte veta något förrän om några veckor när läkaren bemödat sig skicka brev. Men jag är ganska glad ändå =)

Fighting the Darkness

Vi har hamnat i någon underlig dvala Peter och jag. Det är antingen grått eller kolsvart utomhus, ingen sol på länge, och mörkret känns skrämmande påtagligt. I söndags var vi färdiga att lägga oss kl 18, för det var så mörkt ute att kroppen ställde in sig på sovdags. Vi höll oss uppe till 23 med hjälp av True Blood. Inte ville vi ge upp kampen mot mörkret. Igår var det likadant. Vi var ute på en långpromenad mitt på dan för att få i oss lite ljus (eller, snarare ett grått täcke) och framåt 17 när det var kolsvart bestämde vi oss för att åka in till Orvars och äta där. Sedan gick vi hem i mörkret, och kände oss lite mer uppnosiga och immuna mot det dystra, svarta moln som verkar omge Uppsala just nu. Knappt några människor ute alls i Flogsta, tyst och stilla så man nästan funderar på om det verkligen bor någon mer här. Nej, nu får december gärna komma hit så snabbt som möjligt, så man slipper mellantings-månaden november. Det är antingen det eller ett ordentligt snöfall =)

Nu ska jag göra lunchlådor!


Decemberlängtan

Ja, nu börjar den smya sig på. Längtan efter december, med tända ljus, glögg, pepparkakor, mysig promenader i mörkret. Börja göra lite julfint hemma, göra julgodis, slå in paket och laga god mat. Är det inte så att decemberlängtan dyker upp såhär i slutet av oktober, bara för att man vet hur tråkig november kan vara? Nu har vi i och för sig en del roliga saker inplanerade i november, men ändå. Just vardagsbiten i november känns alltid lite tristare, lite gråare än andra månader.

I år kommer Peter och jag bara vara i Axvall/Skara sex dagar över jul, eftersom vi har bestämt att vi ska fira nyår i Uppsala med ett litet gäng. Därför har vi också bestämt att faktiskt anstränga oss lite mer i år, vad gäller att få till julkänsla i lägenheten. Så vi har faktiskt (hör och häpna!) köpt ett par julgardiner, en till stjärna att ha i fönstret (så nu kommer vi ha något i alla tre fönstren) och lite "juliga" sänglakan. Eller, de är röd/vitrutiga så om man har den rödaste sidan uppåt blir det lite julkänsla :P

Målet är också att hinna med ett litet pepparkaksbak (framför allt för doftens skull), göra en sats julgodis (definitivt mina citronkanderade mandlar, mmm) och se till att ha lite julmat tillgänglig. Julmat innefattar då falska och riktiga köttbullar, julskinka, falsk sill oh lite annat smått och gott. Helt enkelt att skapa lite mysig julstämning hemma eftersom vi i år kommer tillbringa större delen av julen här, även om vi inte är här just dagarna kring julafton.

Så efter att vi beställt gardinerna och det nadra, började Decemberlängtan så sakteliga komma smygande, men först ska vi hinna med lite höstmys till...



Bild www.fotoakuten.se

Inte dags riktigt än...


Onsdag

Det är en mycket grå onsdag idag, fast grå på ett ganska mysigt sätt. Dimman från igår dröjer sig kvar lite bortåt skogen, annars kan man inte se mycket av den. Gick upp vid 8 med Peter, och läste en stund i soffan. HAr fastnat i The Sookie Stackhouse Novels, böckerna som den grymt bra teveserien True Blood baseras på. Är inne på bok fyra, fick serien i julklapp förra året, och målet är att ha läst klart den innan julen i år... Är halvvägs redan så det är nog inga problem =)

Förutom läsning så ägnar jag mig åt lite städning (eller ska snart iaf) och sen blir det att packa ryggsäcken och duscha. Tåget går från Centralstation 19.09, sen är jag framme i Skövde strax efter 22. Åker 1 klass, vilket är ganska skönt. Mer benutrymme då. Kan tyvärr inte ta med datorn, annars hade jag gratis internet, och läsa är det inte tal om. X2000 är det enda som kan få mig riktigt åksjuk, och det vore tråkigt. Får ladda mp3n helt enkelt.
Men nu ska jag hämta tvätten...


Jag vann!

Åh, vad roligt! Första gången jag vinner en tävling, och så är det något så bra som ett par jeans!
*dansar runt lite grann*

Trodde faktiskt aldrig jag skulle ha sån tur, men tji fick jag =)
Tack Marica för en så bra tävling!

Man kunde välja mellan blå eller mörkgrå jeans, jag valde ett par mörkgrå. Vad spännande det ska bli att vänta på post nu ett tag framöver!

Ödsligt

Återigen har det varit lite öde här på bloggen, och återigen beror det på att jag tvivlar på att ni är intresserade av att läsa vilken sida jag ligger på i soffan, hur trött jag är, hur irriterande stenarna/gruset är osv. Istället väljer jag då att inte skriva något alls, vilket nog är lika bra.

Den här veckan händer det en del saker:

Tisdag: Seminarium 12-15
Onsdag: Seminarium 13-16
 Tåg till Skövde 19.09
Ca 22.45 Gos med Mille =)
Torsdag: Farfars begravning 10.30
Promenad och Millebus någonstans efter 14.00
Fredag: Tillbaka till Uppsala någonstans efter 17.00, med mamma och Aron
Lördag: Ev en sväng till Ikea, annars ta det lugnt
Uppsala Stadsteater 18.00, pjäsen Hantverkarna
Söndag: Mamma och Aron åker hem.

Ser mest fram emot att träffa Emil-skruttet igen. Det r rent ut sagt förfärligt att inte ha hund i närheten.


Emil spanar runt på bröllopet i somras =)


Jag är med och tävlar!

Det var väldigt längesedan jag var med och tävlade, så nu tyckte jag att det var dags igen. Och vad kan vara bättre att tävla om än ett par nya jeans?



Det är Marica som anordnar tävlingen i samarbete med www.kizes.se

Det skulle vara jättekul att vinna, och ett par mörkgrå jeans skulle vara perfekt i garderoben, som för tillfället endast innehåller ett par jeans... Hoppas på tur!


Allt om mat

Nu har jag beställt en prenumeration på Allt om Mat. Har saknat tidningen ända sedan jag slutade prenumerera för att spara pengar inför bröllopet, så nu tyckte jag att det var dags igen. Börjar med tre nummer, en kokbok och en köksvåg (som Mika ska få) för endast 98:-. Som hittat =)

När jag hittade erbjudandet, så hittade jag också en annan sak. 6-9 november är det Det Goda Köket-Mässan i Sthlm. Jag trodde jag missat den i år, missade den förra året också. Tyvärr så infaller den samtidigt som Peter och jag ska utnyttja två av våra kvarvarande bröllopspresenter, så det verkar som att jag missar den i år med.

Men nästa år, då jävlar! Någon som vill följa med? Provsmaka alla möjliga slags maträtter från hela världen, titta på live matlagningstävlingar, gå runt och sniffa på alla lukte och prova diverse tillbehör. Längtar redan, haha. Är inte alls någon matlagningsnörd...

Idag är en tyst dag.

Idag ligger jag nerbäddad i våran vita soffa med farmors egenvävda yllepläd över mig, och lyssnar på tystheten i vår lägenhet. Hade det inte varit för att det är ganska mysigt att ligga där, hade jag nästan tyckt synd om mig själv. Men eftersom Peter dessutom är på väg hem med en macka från Subway (nej, jag är inte alls beroende, erhm), kan jag helt enkelt inte göra det. Ganska sent igår kväll fick jag återigen ta medicin pga njursten. Fast jag funderar på om det är grus som håller på och irriterar just nu. Det skulle i så fall förklara varför det är så envist ihållande.

Ligger i soffan och spanar på molnen som flyger fram på himlen utanför. Det växlar snabbt mellan sol, moln, grått och blått. Har snöat en del idag med, var riktigt yrväder förut, men är fortfarande för varmt för att det ska fastna på marken.

Hoppas Peter kommer snart, börjar bli ganska hungrig, vilket är ett bra tecken.

Promenad


Flammande träd


Röda bär


Klättrande Peter


Forsande vatten

Den första snön



Ja, just nu snöar det faktiskt utanför. Är lite för varmt, så ingenting fastnar på marken, men nog blev vi lite förvånade när snön yrde utanför fönstret, samtidigt som solen sken och det var fullt av vackra höstfärger överallt.


Swimming Day

Kom precis hem från Centralbadet, har äntligen invigt mitt 10-kort. Det blev faktiskt 20 längder, hade sagt att jag skulle ta det väldigt lugnt och att det räckte med 10 (vanligtvis simmar jag 40) men när jag simmat tio så tänkte jag att tolv blir nog bra. Började känna mig ganska trött efter tolv, men tänkte att två till går nog. När jag simmat arton kändes det bara fånigt att inte simma två till, även om kroppen började säga ifrån. Så en halv kilometer blev det. Nu är jg sådär härligt trött i kroppen, precis som det ska vara.

Ska sätta igång med ryskauppgiften nu, och lämna in den så jag inte behöver tänka mer på det. Peter slutar 12, så han dyker väl upp en timme så blir det lunch.

Chokladfestival och omfestande

I fredags kom Alexandra hit, och igår var vi på chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm. Det kändes alldeles för tidigt att gå upp halv åtta, men senare var vi väldigt glada att vi gjorde det. När vi kom dit var det lugnt, vi hade förköpsbiljetter så vi slapp den sjukt långa kön utanför (haha!), men när vi gått runt ett varv och bara tittat så började det bli knökat med folk. Var lite svårt att andas, fruktansvärt varmt och lätt syrebrist. Det var svårt att nå fram till stånden där man ville handla något, men vi lyckades trots det få med en del hem. Det viktigaste för mig var att köpa kakaopulver och det fick jag tag på, som luktar ljuvligt gott. Lite skillnad mot Icas, hehe.

Jag trodde det skulle varit mer skulpturer och sådana saker, men det var inte alls mycket. När vi gick in fick vi rösta på vilken av brudklänningarna som var finast. Brudklänningar gjorda i choklad och andra ätbara saker det vill säga:







Den här fick både min och Alex röst.

Sedan åkte vi in mot stan, jag hämtade ut biljetter på Dramaten, Peter och jag ska se Muntra Fruarna i Windsor i november. Vi fick presentkort i bröllopspresent av Björn och Hélène. Sedan åt vi lunch, gick en stund lälngs Dottninggatan och åkte hem till Uppsala.

På kvällen var vi bjudna på fest, eller Omfest hos Felicia och Magnus. En fest där man omfestar alla fester som man missat, så man inte behöver tänka på det inför framtida fester. Vi fick jättegod mat, vegetarisk kinabuffé och senare tårta. Felicias Lilla Leo var inte lika liten längre, han börjar bli stor kille nu, men lika söt och charmig som tidigare.

Idag tittade vi på en helskum men på något sätt underhållande film, Fired Up, och vid 16 åkte Alex hemåt. Nu är det deckare på teven, tända ljus och filtar som gäller resten av kvällen. Har redan tjuvstartat med Kommisarie Lynley, vid 20 blir det Midsomer Murderers.


Fredagsmys

Idag är det fredag, vilket innebär att Alexandra kommer hit ikväll! Hon har beställt te och varma mackor, så det blir lite härligt höstmys framför en film när hon kommer.

Jag åkte in till stan en sväng, hittade inte ett dugg utan åkte hem igen. Men först hämtade jag ut biljetterna till Chokladfestivalen på Nordiska Museet imorgon. Japp, jag och Alexandra ska dit och frossa i choklad, ca 40 utställare och ungefär 10 ton (!) choklad ska det finnas där. Som en liten smygstart sitter jag nu med en kopp varm mint- och vaniljchoklad. Hittade på receptet igår kväll. Frågade Peter två gånger om han ville ha choklad, men det ville han inte. Så jag experimenterade ihop en kopp till mig själv. Hann smaka några klunkar, sen var den borta. Peter drack upp min choklad... Så därför gjorde jag mig en kopp nu istället :)


                                                           


Tänkte ta det lugnt en stund, sedan plocka lite i lägenheten. Behöver vika tvätt och dammsuga. Peter och jag har satt upp som mål att dammsuga var tredje dag, och hålla lägenheten fräsch och välstädad. I tentaperioder är inte reglerna riktigt så hårda (it would never work) men annars finns det ingen ursäkt att ha kläder/papper över hela lägenheten. Eller ett berg av disk, erhm... Vi har faktiskt hållt väldigt bra ordning de senaste veckorna. Vilket kan bero på att vi hr haft folk här så ofta, men ändå. Det är oändligt mycket skönare att komma hem till en välstädad lägenhet, särskilt när den nu har blivit så fin =)


7 oktober

Idag ska jag ta igen det första seminariet från i våras. Skönt att börja bocka av från listan. Efteråt tänkte jag gå till simhallen och simma några längder. I eftermiddag blir det några timmars ryskaplugg.

Igår kväll hittade jag ett sye som jag började på för ca ett år sedan, men inte hann klart i tid. Det är ett julmotiv, så jag tänkte försöka hinna klart det i år istället. Så det år bli kvällens sysselsättning =)

Studieuppehåll!

Det blir ett studieuppehåll från den här delkursen! Så nu har jag gott om tid att ta det lugnt, vila upp mig och ta igen resterna från i våras. Hurra! Så imorgon ska jag, stället för att gå 8-14, ta igen ett seminarium mellan 10-12. sedan har jag inget mer schemalagt denna veckan, utan det blir till att ägna sig åt ryskan. Får ny inlämningsuppgift imorgon, så det passar ganska bra.

Förutom sporadiska seminarier och ryskaplugg, ska jag ägna mig åt promenader i det vackra höstvädret, och även utnyttja mitt 10-kort på simhallen. Sedan tror jag att jag kommer kunna åka ner till farfars begravning också, det beror lite på tågtider.

Händelserik helg

Jag går och väntar på att få besked om jag kan ta studieuppehåll från den här delkursen som precis har börjat. Känner att jag behöver lite tid att bli frisk och samla krafter igen. Läser ändå 37,5 hp om jag skjuter upp den, så poängmässigt är det väldigt lugnt. Fick ta medicin igår pga njurstenskänningar, så jag är fortfarande helt ur form. Problemet är att jag måste få besked snart så jag kan ta kontakt med VFU-ansvarig också, och planera för de närmaste fyra veckorna.

Förutom middag hos Jenny i lördags och rollspelande här hela dagen iår, så hände det en lite tråkig sak igår. Min farfar gick bort, nästan exakt nio månader efter farmor. Jag är inte ledsen, det är klart att det är tråkigt, men för hans skull är jag glad. Nu får han vara med farmor, och slipper ha ont och vara sjuk hela tiden. Det var väntat men ändå oväntat.

Det gör att jag ännu mer vill ha besked så jag vet om jag kan gå på begravningen eller inte. Tyvärr har jag ju verkligen inte råd att missa något i skolan, om jag inte får studieuppehåll. Då finns det en liten möjlighet att jag kan gå. Bara att vänta och se.

Imorgon ska jag förhoppningsvis ta igen det första av 9 seminarier från i våras. Är jag för trött imogon så har jag två chanser på mig på onsdag också, men jag hoppas på morgondagen. Nu blir det Shall We Dance i soffan...

En vecka i bilder

I onsdags åt vi på Restaurang Messob med Henrik och Barbara innan vi gick på bio. Maten var annorlunda, men otroligt god. Dessutom åt man med händerna!

 
Vegetarisk Shiro           Nötköttsgryta


Peter försöker bemästra konsten att äta med fingrarna

 

Min nya tesil som jag köpte efter tentan. Mycket bra och smidig.



I fredags nyste vi hemma och grillade marshmallows över värmeljus...


I lördags var vi på Vaksala torg och köpte lingon, som ick bli hemgjord lingonsylt.


Igår var det kanelbullens dag. Vi bakade bullar på morgonen för att ha när
Henrik, Barbara och Åsa kom över för att rollspela. De blev goda!



Åsas hund Cirrus var också med och rollspelade. Eller låg och tittade på.

Vi hann också med en skogspromenad i duggregnet, innan vi åt tacos och fortsatte spela.


RSS 2.0