Skolstart

Imorgon 8.15 i Universitetshuset börjar jag höstens kurs. Ska bli riktigt kul, trots att jag ca 1 timme innan Pappa och Aron kom hit drabbades av en rejäl förkylning. Stenhård kur me chili/ingefära/honung och citronvatten samt echinacea verkar dock ha gjort sitt bästa, och det känns redan som om jag är på bättringsvägen. Ska fortsätta med dunderkuren att tag till för säkerhets skull.


Skriver mer imorgon när jag kommit hem =)

Vad är det egentligen med frisörer i Uppsala?

Vi åkte in till stan imorse för att fixa några ärenden, och för att jag tänkte försöka få en dropin-tid och klippa mig. Fick en direkt på ett ställe Peter har varit på en gång. Återigen var frisören tvungen att platta mitt (extremt) lockiga hår för att kunna klippa det. Hon hade ett väldigt intressant sätt att skapa kontakt, sade att håret var "minst sagt riktigt slitet" (dah, vrför skulle jag annars klippa mig?) pikade fint om att luggen var hemmaklippt "Du vet väl om att du faktiskt kan komma in och bara klippa luggen?" och slet och drogg i mitt stackars hår så jag knappt kunde hålla emot. Tur att jag inte är det minsta håröm, någon annan hade nog gråtit av skräck. FÖrutom detta så pratade hon med den andra frisörens kund, och senare en annan kund som satt och väntade istället för med mig. Intressant teknik att försöka få nya kunder att behålla.

Kan tillägga att eftersom jag har väldigt långt hår nu (trots att hon kapade dryga 5 cm) så såg jag väldigt skum ut i långt, plattat hår. Så skum ut att Peter gick förbi mig när vi skulle mötas upp efteråt... Menmen,jag är av med det slitna, och jag kommer aldrig gå dit igen, så vem har egentligen förlorat på affären?

Efteråt så shoppade vi lite, två par jeans till mig, och Peter som inte behövde ny kläder köpte tröja, två t-shirtar och ett par mysbyxor (som han iofs behövde). Lånade två böcker till första delkursen också, spara pengar hurra!

Vi har också hunnit med att byta sovrum, vilket känns väldigt skönt. Nu ska vi bara bestämma oss för vad vi ska äta till kvällsmat...

Imorgon blir det en snabbis till Ikea för att fixa småsakerna så vi slipper det på lördag.



See ya'll!

I'm back!

Eller, snart i alla fall =)

Vi var hemma 3 inatt (tack Su Yin, we love you!) och jag lyckades sova hela fyra timmar innan jag gav upp. Så idag är jag minst sagt trött och seg, men det gör inte så mycket. Har hunnit med en hel del praktiska saker, samt tagit det ganska lugnt. Peter och jag har börjat rensa upp i vårt blivande sovrum, packat ner datorn (som pappa ska ta över) och monterat ner skrivbordet. Ser lite lustigt ut för stunden, men på söndag kommer det bli riktigt bra när allt är klart.

Lovar att skriva lite mer om resan, men det kanske dröjer ett litet tag. Vi har som sagt fullt upp i helgen, och på måndag sätter ena kursen igång. På tisdag är jag däremot ledig, så då tänkte jag få igång bloggen lite igen.  Nu ska jag laga lite kvällsmat (yeay, laga mat själv!) och sen blir det slappa framför Gilmore Girls.

See ya!


Nessebar

Hej allihopa!
Sitter vid hotellets (uraldriga) dator och bekantar mig med omvarlden. Vi har haft hittills fem riktigt skona och slappa dagar har i Nessebar, som nog ar kontrasternas stad. Ena sekunden gar man bredvid en 2500 ar gammal ruiun, nasta bland moderna byggnader och forsaljare. Igar kvall var det Holiday Festival har, vi hade varldens utsikt over bla fyrverkerier. Imorgon ska vi pa en heldagsutflykt med bl a 4 timmars segling med en katamaran. Hoppas ni har det bra hemma! Kram fran mig, och Peter!

Soliga dagar

Sommaren har hittat tillbaka igen, och vi njuter just nu av strålande sol och ca 30 grader varmt. Peter och jag var ju i Uppsala förra helgen, det var riktigt skönt att komma hem till lägenheten, även om det bara var för ett par dagar. Hyllan jag och pappa gjorde hade vi med oss, och den blev så bra att jag nu håller på med en till, fast i en annan torlek. Lovar att lägga ut bilder när vi är tillbaka i Uppsala igen =)

På tisdag åker vi till Bulgarien! Känns lite overkligt att vi redan är där, tror det var i februari vi bokade resan. Men vad skönt det ska bli med två veckors semester tillsammans med sol, bad och massor av historia :)

Imorgon blir det också utflykt. Vi ska till Universeum och Liseberg med Peters föräldrar, det ska bli jättekul. Varken Peter eller jag har varit på Universeum förut. På Liseberg väntar åter igen min kamp mot mullvadarna. Men med tanke på den kolossala träningsvärken i överkroppen jag har efter en j*kla massa Wii-spelande så misstänker jag att mullvadarna kan gå segrande ur striden denna gången... Hur det gick lovar jag att tala om på söndag!


Kram på er =)

RSS 2.0