Afternoon Tea

Förra tisdagen hade jag reserverat bord på Harvey Nichol's för Afternoon Tea. Ingen av oss hade upplevt något sådant förut, iaf inte på så hög nivå. Servitören vek tom upp servetterna och placerade i knät på oss!
Vi började med ett glas bubbel, sedan bar vår mycket proffsiga servitör in två kakfat i skiffer, fulla med godsaker. Nederst var "maten", grymt goda lax- och gurksandwiches, en miniatyrpaj med tomat och rökt ost, en strut med kycklingröra, och en pannkakswrap med skinka. Andra våningen bjöd på sötsaker, macarons (som blev min favorit, mums!) Battenbergs, chokladéclairer och frukttarteletter fyllda med vaniljpannacotta. Toppen bjöd på scones med clotted cream. Allt var ljuvligt gott (utom Battenbergen vilket i stort sett är sockerkaka i marcipan) och vi var fullständigt proppmätta när vi gick därifrån. Lätt en upplevelse som kommer finnas kvar i minnet länge!
Ett rejält fat fyllt med godsaker i miniatyr
Frukttarteletterna, med min favorit, rosenvatten- och hallonmacarons i bakgrunden.

Hemkomst

Igår kväll var vi hemma igen efter ännu en fantastisk resa till Skottland. Tyvärr så blev bagaget kvar i Köpenhamn, men vi skulle få det leveraerat med taxi nu ikväll.
Har jobbat idag, så jag har inte hunnit gå igenom några bilder, men har tänkt göra det de närmsta dagarna. Vilka upplevelser vi har varit med om! Afternoon Tea på Harvey Nichols var en häftig upplevelse, och vi var fullständigt proppmätta när vi gick därifrån. Skye visade sig precis som senast jag var där från en av sina vackraste sidor. Höjdpunkten var torsdagskvällen, när Peter och jag satt uppkrupna i fönstersmygen på vårt hotellrum och fick se delfiner som roade sig kungligt i hamnen. De hoppade, dök och snurrade runt i flera timmar! Tyvärr gick det inte riktigt att fånga på bild, men minnet kommer leva kvar länge, länge.
Lördagen bjöd på en del shopping för Peter och mig, har bland annat köpt en riktigt söt pyjamas med en elefant på. Som jag förhoppningsvis kommer sova gott i ikväll, om bagaget dyker upp. Men som sagt, bilder kommer senare under veckan. Nu ska jag ta igen lite sömn, jobbar hela veckan och ytterligare tre veckor med läskigt tidiga mornar..!

Siesta

Som ni märkt har jag tagit lite siesta från bloggen, och den kommer fortsätta ett litet tag till. Det dyker upp sporadiska inlägg lite då och då, men räkna med att det blir ganska tomt den kommande veckan. På måndag flyger vi mot Edinburgh, med mellanlandning i Köpenhamn. Är tveksam till att mobilbloggning fungerar från Skottland (och gör det det så är det säkert svindyrt) men kan testa någon gång för att undersöka. Tisdagen bjuder på Afternoon Tea på Harvey Nichols' Fourth Floor Restaurant, sedan på onsdag beger vi oss på en 3-dagarstur genom Högländerna upp mot vackra Isle of Skye. Längtar redan, och ska nog undersöka om jag hittar något passande hus att flytta in i. Ehm... kanske måste övertyga Peter om att det inte är en dum idé att bosätta sig i Skottland först.
Vi är tillbaka i Edinburgh fredag kväll igen, vilket också är Midsommarafton! Skulle gissa att det blir en del shopping på lördagen, och sedan återvänder vi till Sverige på nästa söndag.
Idag har jag ägnat mig åt att försöka hitta en jacka, eftersom min nuvarande är en smula (läs: mycket) trasig. Jag och mamma började dagen i Lidköping, där jag efter grundligt investigerande av okänt antal affärer hittade en lämplig rosarutig jacka på Intersport. Tyvärr fanns den i ett enda, givetvis för litet, exemplar. Jakten avbröts, för att tas upp igen i Skövde under eftermiddagen. Där hittade jag jackan, men inte i rosa utan i turkost. Rätt storlek fanns dock, så nu är den min! Vatten- och vindavisande, bekväm och turkos/vitrutig. Jag är minst sagt nöjd!

Tre spanande pojkar


Emil, Åke och Hamlet!


Det blev inte prickigt. Det blev blommigt!...

snc00308 (MMS)

Det blev inte prickigt. Det blev blommigt! Första gången jag köper blommigt sedan jag var väldigt, väldigt liten...


Sommarlov på riktigt

Idag fick jag sista betyget registrerat, vilket innebär att jag nu har sommarlov på riktigt! Det roligaste är att det blev ett VG! Vädret på min första "riktiga" sommarlovsdag speglar dock inte mitt soliga humör. Det regnar och blåser. Så istället för en bild på regnrusk, får ni hålla tillgodo med bilden från Kinnekulle Nattvandring.


Solnedgång över Vänern




Hamlet spanar vid stenbrottet

Gult och prickigt!

Har kärat ner mig i en härligt somrig topp från Kappahl. Måste snarast undersökas i verkligheten! Särskilt som det inte finns ett enda gult plagg i min garderob :)


2 år


För exakt 2 år sedan, så började det kännas lite småpirrigt. De flesta gästerna hade anlänt och minglade på gårdsplanen, medan Peter och jag väntade på att vigselförrättaren skulle dyka upp. Kl 17.00 vigdes vi, och det var underbart roligt, spännande och häftigt på samma gång. Det går knappt att förstå att det redan har gått 2 år, känns som det bara var några månader sedan när jag tänker tillbaka. Samtidigt så har vi varit med om så otroligt mycket de här 2 åren, rest, studerat, arbetat och utökat vår lilla familj med vår högt älskade hårboll Hamlet. 
Snart har vi båda våra lärarexamen, och det kommer bli dags för nya äventyr. Ser fram emot många fler år tillsammans, och jag vet att vad som än väntar kan vi klara av det tillsammans! ♥ Älskar dig Peter ♥ 


Pilgrimsvandring med Alex och Hamlet pågår

snc00305 (MMS)

Pilgrimsvandring med Alex och Hamlet pågår


Två pojkar i korgen!

snc00304 (MMS)

Två pojkar i korgen!


Arbetsdag

Hmm, har gjort flera inlägg med mobilen, men de har inte kommit fram. Hoppas det fixar sig, för då blir bloggen inte riktigt så tom sommartid.
Precis som rubriken säger har jag arbetat idag! Vågade inte skriva något på bloggen, för jag trodde inte riktigt på det själv, men nu har jag gjort min första arbetsdag på mitt sommarjobb! Har fått passerkort och nyckel, så nu vågar jag lugnt skriva ut det. 05.30-11.30 jobbade jag, med att städa. Det är mamma som har bidragit till att jag fått jobbet, och det är ganska perfekt med fyra veckor efter midsommar, ev lite inringning om någon blir sjuk. 
Ska arbeta imorgon också, troligtvis helt på egen hand. Det kluriga är att hitta, eftersom jag städar på ett sjukhus.  Men det finns alltid någon att fråga!

 

Picknick och hundbad

Vi ska strax bege oss iväg till Österäng för lunchpicknick och troligen hund bad. Ska bli kul att se om Åke kommer tycka om vatten lika mycket som Hamlet! Emil (som inte alls tycker om vatten) får stanna hemma och vakta huset. Ska fösöka hitta min kamera, som tycks vara en smula försvunnen, vore kul med lite bilder...

Sommarlov

Hej på er!
Nu befinner vi oss i Axvall, där vi stannar till augusti. Vi håller på och boar in oss för fullt i Lillastugan hos brorsan. Innan vi åkte ner så blev tv-rummet färdigfixat, nya fina tapeter, nya hyllor och en ny lampa! 
Väl nere hann vi ta det lite lugnt, innan vi begav oss ut på veckans andra 10-kilometare, Kinnekulle Nattvandring. Hamlet följde med, och trippade på hela vägen, tuff kille vi har!

Det kommer dyka upp lite bilder, men ska se till att vi har flyttat in ordentligt först.   

God morgon!

Det är en något mör Lisa idag som är uppe alldeles för tidigt. Skulle helst av allt ligga kvar i sängen och sova som Peter gör, men måste ta tag i det allra sista skolarbetet.

Blodomloppet igår gick alldeles strålande! Först av allt för att jag faktiskt lyckades genomföra det. Jag hade satt upp 100 minuter som mål, men var en smula skeptisk till det. Vi började jogga en halv kilometer, sedan gick jag, Henrik och Peter över till snabb powerwalk, och växlade med joggning när det kändes bra. Sista kilometrarna hade jag börjat komma igång ordentligt, tyvärr så gick 10-km ihop med 5-km då, vilket innebar en gigantisk folkmängd som bredde ut sig över hela vägen. Skulle finnas en omkörningsfil, men det gjorde det inte. Där tappade vi en del tempo, men när vi gick (för mkt folk för att springa) över mållinjen så visade min klocka på 95 min! Hela 5 minuter under min upsatta måltid, och detta trots att vi tappade en hel del det sista.

Vi var alla överens om att det ska göras om nästa år också! Riktigt mysigt (och behövligt) med picknick efteråt. Men nu ska jag flytta fokus från mina ömmande muskler och leder, till de sista muntliga redovisningarna för den här terminen!

Update: Min officiella tid var 1:33:34! :)

RSS 2.0