5 år tillsammans

Idag har vi varit tillsammans i 5 år! Det är ganska otroligt, ett halvt decennium! Mycket har hänt under dessa åren, och vi har bara blivit starkare tillsammans. Om två veckor firrar vi dessutom 1-årig bröllopsdag, och vi har precis utökat vår lilla familj med en hundvalp. Det är så fascinerande och inspirerande att aldrig riktigt veta vad som kommer att hända, men det känns tryggt så länge vi är tillsammans!

Idag hade jag min sista lektion, som var frågestund inför tentan nästa vecka. Efter det gick jag runt på stan och fixade lite grejer. Lite goda italienska delikatesser från Martinas, fem röda rosor, present till Peter, lite vin till kvällens middag och en liten flaska rosa campagne. Riktig champagne, hihi! Flaskan var till och med inslagen i cellofan, tjusigt värre...

Peter är nu iväg till Maxi för att fylla på maten inför kvällen, och jag ligger och vilar mig med en sovande busvalp. Ska lägga upp lite bilder senare, men måste hitta kameran först. Den har mystiskt nog försvunnit efter Peters städning... 

Lördag

Ännu en natt med bra sömn! Kort rastning vid 5, och sen sovmorgon till kvart i 9 :) Det här kan vi lätt vänja oss vid! Dagen idag bjuder på hemmamys med valp för Peters del, och shopping och bio för min. Jag ska till stan med Josse och kika på lite grejer, sedan ska vi se SATC2 med Jenny ikväll. En riktig tjejdag med andra ord!




När husse varit borta en hel dag, är det säkrast att vakta honom. Även om
han bara diskar,  kan han ju försvinna igen!

Fredag

Vi har haft ytterligare en lugn natt, kort rastning vid 5 och sen gick Peter upp vid 7. Då låg jag och Hamlet kvar en timme till innan vi klev upp. Jag har tänkt plugga, men det har ännu inte påbörjats. Disken står än så länge odiskad. Istället ligger jag i soffan med en sovande valp inkilad mellan mig och ryggstödet. Vi busade en bra stund tidigare, och nu har han snart sovit i 2 1/2 timme. Ska gå ut en sväng sen när han vaknar, så får jag se när disken och pluggandet blir gjort :)

Ikväll blir det pizza och fredagsmys. Peter är just nu och vikarierar, och kommer nog hem runt halv fyra. Så Hamlet och jag har varit ensamma hela dagen och myst. Nu ska jag fixa lite lunch till mig!

Lugn natt

Natten har gått riktigt bra. Vi gick och lade oss vid 22.30, Hamlet tittade lite på oss och lade sig sen och somnade i sin korg bredvid sängen. Eller rättare sagt, med ena baktassen i korgen och resten av kroppen utanför... Runt midnatt vaknade jag till av en slick på handen, då kröp han upp och lade hela sig i korgen. Sedan sov vi till 5! Gick ut en kortis, och somnade sedan om till 7. Inga pölar eller annat på golvet! Är imponerad av den lille krabaten. Ja, självklart har det blivit ett par små pölar när vi inte riktigt hunnit med, men de har än så länge varit ytterst få och minimala. Nu hoppas vi det fortsätter i den här stilen!

Här väntar äggmackefrukost och Nyhetsmorgon!

Lycka.

Just nu ligger jag i soffan med datorn. Underifrån soffan hörs små snusningar. Det ligger en liten, tufsig mjuk valp där och sover. För tro inte att den mjuka filten duger som sovplats. Nej, det blev lekplats, och när man är liten och trött är en mörk håla med en bit mjuk grön matta det perfekta stället att sova på. Bara så att ni vet.




Resan hem gick alldeles utmärkt. Inte ett pip, bara pussar och sedan slumra i mitt knä. Sniffa i vinden lite, kika ut genom rutan på allt spännande utanför.



Vår coola lilla kille, efter att stolt ha besegrat den enda faran i vår lägenhet - den blåvita knuten!



Riktigt bra dag!

Dagen började alldeles strålande med att Peter fick tillbaka sitt tentaresultat från nationalekonomin, och var godkänd! Det blev en liten segerdans här i lägenheten, eller kanske snarare segerläten... Sedan ringde han till stipendiekansliet för att tala om resultatet, och fick besked att han får pengarna någon gång nästa vecka, hurra!

Jag kom hem från exkursionen för en liten stund sedan. Den var riktigt bra, och det var roligt att åka runt i delar av Uppsala som jag aldrig varit i förut. Trädgårdsstaden, en kanonfin stadsdel med prunkande trädgårdar och otroligt vackra hus är nog favoriten. Men med tanke på läge och utseende vågade vi inte ens fråga vad de kostar... Ett antal miljoner minst!

Nu är Peter hemma och käkar lunch, sen ska vi ut till Boländerna och köpa hundmat, efter det handla och sen är det dags att hämta valp! Känns nästan ofattbart, men otroligt spännande och roligt! Nu ska jag fixa till inköpslistan, kanske lägger in en bild senare ikväll... :)

Bio

Nu är vi nyss hemkomna från en biokväll med Iron Man 2. Den var inte lika bra som ettan, något seg i mitten men klart godkänd! Innan käkade vi på Max med Henrik, Åsa och Cirrus. Uteservering för den som undrar ;)

Resten av kvällen ska vi dammasuga (vilket Peter gör i skrivande stund) och göra iordning sovplats åt Hamlet. Tänkte att dte var bäst att passa på att städa ordentligt, för det dröjer nog innan det känns "nödvändigt" igen. Imorgon kl 16 ska vi hämta hem honom, och innan dess ska jag ut på exkursion med geografin 9-12. Hoppas den är tillräckligt intressant för att jag ska glömma bort tiden!

Innan vi åker mot Bålsta ska vi svänga föbi Djurhobby och köpa med oss 15 kg-säcken med valpfoder. Alltid praktiskt med bil, det gäller att passa på. ÄR förresten Åsas bil, en söt liten blå sak :)

Men nu blir det städning!



Imorgon...!

Valpshopping!






Dagens inköp till Hamlet. Allt utom mat, men det kändes inte så kul att slöpa en 15 kg tung säck på bussen, så den tar vi på onsdag innan vi hämtar Lilltrollet. De har nämligen specialerbjudande på just det foder han har fått hos uppfödaren, halva priset, så då tänkte vi passa på! Lägger till ytterligare en bild, bara för att han är så söt :)



Ute på spaning...

I väntans tider!

Peter och jag går runt hemma och plockar och pysslar. VI väntar, och väntar och väntar. På vadå? På att de ska bli onsdag. Vi har nämligen gått och blivit med valp! Igår var vi och tittade på vår blivande familjemedlem, och bestämde oss för att vi ville ha honom, och på onsdag ska vi hämta den lille krabaten. Det är en blandras, pappan är renrasig Shi tzu, och mamman en blandning av Lhasa apso, Bichon frisé och Papillon. En riktig liten dunboll!

Peter föll handlöst direkt, medan jag höll huvudet kallt och undersökte och studerade noga. När allt verkade bra, så började jag också släppa lite på objektiviteten, och charmades totalt jag med!



Lycklig blivande hundägare!

Vad det han ska heta? Efter en hel del funderande fram och tillbaka med många konstiga eller mindre konstiga förslag, fastnade vi till slut för Hamlet! Imorgon ska det inhandlas de grejer som behövs, bl a sovplats och koppel. Och leksaker såklart! :)

Geografi i alla möjliga former

Idag skulle jag haft två föreläsningar, ekonomisk geografi och urban geografi. Istället vaknade jag tidigt imorse med rejäl njurstenskänning, fick ta medicin och har tillbringat dagen so far i sängen. Har sorterat foton och börjat organisera tentapluggandet. Är visserligen 18 dagar kvar till tenta, men det är så mycket fakta som ska in så lika bra att sätta igång i tid. Vi har heller inga seminarier i denna kursen, så det blir inte samma bearbetning av litteraturen som när man har det. 

Imorgon ska jag ha halvdags exkursion någonstans ute i Sunnersta. Har ingen aning om var, men vet iaf vilken buss jag ska åka med. Tänkte vara ute i god tid så jag hittar rätt. HAr inga nummer till någon i kursen heller, så det blir att improvisera fram lite lokalsinne! Som tur är så är jag i eftermiddagsgruppen, så borde piggna till tills dess...   

Lite mera ledighet

Nu är vi tillbaka i Uppsala igen. Blev inget bloggande från Axvall, internetuppkopplingen krånglade där. Vi hade iaf trevligt hemma, köpte porslin på Rörstrand i Lidköping, flyttade lådor hemma, grillade och tog det lugnt. Hann också med en tur till Spiken för att köpa med himmelskt god varmrökt lax. SOm också står på lunchmenyn idag :)

Peter är i skolan, jag är "ledig", dvs lektionsfri både idag och imorgon. Idag ska jag ta det lugnt, men  hinna med lite smågrejer också.

  • Renskriva föreläsningsanteckningar på datorn
  • Gå en promenad i solskenet
  • Läsa kap 3 i stora jobbiga engelska geografiboken.


Det är varmt, strålande sol, löven har slagit ut nästan överallt. riktig vår/försommar med andra ord! Nu ska jag återgå till min sena frukost, troligen ute på balkongen!


Soligt värre

Hej på er!
Idag har det varit riktigt varmt och soligt här i Uppsala! Träden har slagit ut nu (inklusive björkarna med sitt elaka pollen!) och blommor sticker upp lite varstans. Trots det underbara vädret har jag suttit några timmar framför en teveskärm och spelat kommande Halo-spelet med Peter och Henrik. Det var riktigt roligt, även om jag kanske inte riktigt är på samma nivå som vissa andra... Vi åt lunch på Thai Village tillsammans med Henrik och hans kursare Daniel, god mat och trevligt sällskap!

Hade egentligen en föreläsnin i förmiddags, men sov så dåligt i natt att jag valde att skippa den. Kan nog få kopiera ev papper av en kursare, annars står det mesta i den engelska kurslitteraturen.
Igår var jag däremot i skolan hela dagen. Först ett seminarie om poesi på morgonen, sedan satt jag och pluggade i några timmar inför duggan som var på etermiddagen. Tror det gick bra, kändes så iaf, och hade skrivit ungefär samma som de andra. Är jag godkänd på den, så har jag bara två ynka seminarier att ta igen, sedan är jag helt ikapp! Hurra :)

Resten av kvällen ska tillbringas dels med middag framför teven, dels med att städa iordning här hemma. Vi bilar söderut i morgon eftermiddag för att tillbringa långhelgen i Axvall! Hos min Trasseltass, hurra!!!

8 maj

Sitter och väntar på att Peter ska komma hem efter sin tenta. Och där kom han precis in genom dörren! :)
Jag har diskat och plockat lite här hemma, annars tagit det rätt lugnt. I kväll kommer Henrik och Åsa över en sväng. Nu ska vi fundera över lunch, återkommer! :) 

Som utlovat

Som utlovat kommer här ett litet bildkollage från fredagens Valborgsfirande. Enjoy!


Kommer strax...

De utlovade bilderna från Valborg dröjer lite till, men de kommer, jag lovar!

Dagen har bjutt på en liten besvikelse, men det är bara att skaka av sig och fortsätta framåt. Jag skulle tagit igen ett av de tre seminarier jag har kvar från Språk och mattekursen, men tyvärr har min mage varit helt paj idag. Misstänker biverkningar från medicin mot njursten som jag fick ta i helgen, sedan är ju min mage inte som den borde vara emellanåt. Tyvärr så gick detta seminariet endast idag, så jag kan inte ta igen det denna terminen. Har mailat delkursansvarig och återigen undersökt möjlighet att få restuppgift istället (den gamla ansvariga har gått i pension), annars ges seminariet troligen inte förrän i december. Vilket vore minst sagt surt...! Lagom roligt när det bara är ett enda som fattas. Så jag hoppas på det bästa, de vill ju också att jag ska få ut mitt betyg (som är ett VG!) eftersom de inte får pengar för mig annars :P

Dagen bjöd också på en mysig lunch i solen på vår balkong. Härligt att kunna äta utomhus, även när man bor i en studentlägenhet.  Ikväll blir det hemgjorda quornburgare framför teven. Hoppas kunna övertala Peter att spela lite Mario sen på wii:t. Tyvärr så har vi varvat spelet snart två gånger, så både han och jag börjar tröttna. Hoppas verkligen de gör ett nytt Super Mario Bros spel! De är helt klart bland de bästa, om inte till och med de bästa!

Valborg!

Vilken kanondag vi har haft! Vädret har varit underbart varmt och soligt större delen av dagen, med endast lite regnstänk vid majbrasan runt 21. Nu är vi strax färdiga för sängen. Skriver mer imorgon eller på söndag :)

RSS 2.0