Städ och fixardag

Idag börjar jag känna mig något sånär som en riktig människa igen! Så detta firas med att städa och fixa inför resan på fredag. Kämpar för att motstå frestelsen att sätta igång med matlagningen, ska göra tre soters falsk sill, dvs man byter ut sillen mot aubergine. Betydligt godare! Men ska gör dem imorgon kväll för att de ska hålla sig så fräscha som möjligt. Det blir en variant med senap, en med curry och en skärgårdsvariant med bl a tångcaviar i.

Just nu packar jag kabinväskan, vi ska egentligen inte ha med oss jättemycket ner, eftersom vi redan skickat ner sommarkläderna. Men en del sparade vi här uppe, vilket var tur med tanke på det underbara sommarvädret!

Vi håller på och velar om huruvida vi ska ha eftersändning av post i sommar. Peter menar på att vi nog åker upp hit ett par dagar om några veckor igen, och de flesta räkningar och liknande har vi på nätet. Men tänk om det är något vi missat, och så blir det försenat... Ja, vi får nog fundera lite till.

Men nu, packning!



Vackra tusenskönor i gräset. Det är sommar!

Infektion

Har precis ätit middag. Ovanligt sent, men vi har varit på akuten. Fick reda på att det är en ordenligt urinvägsinfektion som drabbat mig, även om symptomen inte varit helt tydliga. Nu går jag iaf på antibiotika, och ska förhoppningsvis märka skillnad redan imorgon bitti! Nu ska jag iaf gå och lägga mig, så jag orkar upp tidigt imorogn för att känna av hur det känns och fatta ett beslut angående kursen. Hörs imorgon!

Smygrojalist?

Dagen har mest bestått av försök att kurera mina urinvägar med en massa tranbärsjuice, smärtstillande och utvidgande. Det har väl gått sådär, men det gör en smula mindre ont för stunden iaf. Dessutom har vi kikat på Bröllopet med stort B. Ingen av oss är för monarkin, men vi är båda glada för Victoria och Daniels skull, det syns hur lyckliga de är tillsammans! Och efter förra året vet vi hur det känns! Victorias klänning var nog en av de vackraste jag sett, i övrigt känns det som att resten kan kvitta.

Både Peter och Hamlet var lite smygrojalister idag... 


 



Tiaran är förresten från min möhippa förra året. Undrar om inte både Peter
och Hamlet klär bättre i den...? :P

Inte gett upp än

Stenar/grus fortsätter att krångla, och det blev/blir ingen skola för mig idag. Men än har jag inte gett upp kursen, utan så länge jag är frisk och i form tills på måndag är det lugnt. Då hinner jag fortfarande med större delen av de praktiska momenten, och de obligatoriska.
Självklart lite tråkigt att missa en dag till med diverse experiment, men det är smällar man får ta. Lite typiskt att efter en hel vår där jag knappt missat nåt och kunnat göra de tre första tentorna utan problem, ska stenrester krångla till det för mig vid sista tentan, och den sommarkurs jag går helt frivilligt för att det är kul... Men, men, så kan det tydligen vara...

Igår var det 25 grader och sol, idag är det runt 14, mulet och kyliga vindar. Vet vilket jag föredrar...! 




Bild fån igår. Busshållplatsen vid väg 55.

Gårdagens teknikpromenad



Start vid slottet, här en bild på en av de äldre delarna och parken.



Utsikt över Botaniska Trädgården, eller delar av den.




Dombron, äldsta bron längs Fyrisån!



Detalj på Gustav Eriksson Vasas grav i Uppsala domkyrka, där vi avslutade promenaden.



Höga torn!


Fondue!

Återigen var den asiatiska fonduen suveränt god, likaså den experimentiella kaffepannacottan, bärdrinken och det vita vinet Thomas och Fredrik hade med sig. Vi har haft en riktigt trevlig kväll med god mat och god dryck helt enkelt!

Jag har dessutom sluppit (ta i trät) ta medicin idag/ikväll, och hoppas att vinet sköljer bort eventuella grusrester. Imorgon ska jag infinna mig vid slottet för att starta bropromenaden, vilket jag ser fram emot. Om vädret blir som det har varit idag, så kommer det bli riktigt härligt!

Nu ska vi plocka av det sista och sedan gå och lägga oss.

Onsdag 16 juni

Är hemma idag också, känns lite trist, men bättre att må helt bra och inte riskera att få anfall i skolan utan medicin. Satsar på imorgon istället, då vi har halvdag med bropromenad i Uppsala.
Funderade på att skippa kursen i sommar, men har ju faktiskt bara missat två dagar, och jag vill ju gå den. Så jag avvaktar ett litet tag till.

Ikväll kommer Thomas och Fredrik hit, vi ska äta fondue och umgås en stund. Innan dess behöver vi handla några småsaker till, och ev hinna med att vaccinera Hamlet. Hinner vi inte idag, gör vi det imorgon.

På tal om Hamlet så fick han sitt första riktigt bad häromkvällen. Det gick faktiskt riktigt bra, även om han gjorde sitt bästa för att se riktigt lidande ut...



Otur

Vet att jag lovade att skriva mer igår kväll, men när jag kom hem var jag så trött, och sedan fick jag njurstensanfall. Ett lite otäckt sådant, för det smög sig på och blev sedan värre och värre. Som tur var hjälpte medicinen, men jag är hemma idag och missar massa roliga saker.

Gårdagen var riktigt intressant och rolig, fast jag märkte att det var ett tag sedan jag haft heldagslektioner. Vi fick iaf gissa vad en massa olika föremål var för något, plocka isär och undersöka, pilla, studera, observera och greja med massa olika saker. Idag skulle jag byggt en katapult, men jag kanske kan få tid över att göra det en annan gång.

När vi slutat följde jag med Mari en sväng på stan. Kom hem med två tröjor, en BH och fyra par ankelsockar. Redan då hade jag börjat känna av "rören", men det kändes mer som en lätt urinvägsinfektion. (Vilket det kan göra när man har el har haft njursten nyligen. Kom hem till Peter, vi gjorde Sotad Chimichurrilax på spenatbädd, jättegott! Sedan satte jag igång med läxan tills idag, att tillverka en namnskylt. Hela tiden hade obehaget och smärtan i "rören" successivt ökat, och till slut blev det intensivt värre. Inte så mycket annat att göra än att ta medicin oh hoppas på det bästa.

Tur i oturen så var inget idag obligatoriskt (utom att visa upp namnskylten) så jag behöver iaf inte ta igen något. Idag är jag väldigt yr, lätt illamående, har smällhuvudvärk och det ilar fortfarande lite i rören. Men känner mig trots det betydligt bättre än igår kväll. Dagen bjuder på vila, och lite spel med Peter. 

Tekniskt värre

Nu sticker jag strax iväg på min sommarkurs, teknik för pedagoger
i förskola och skola. Skriver när jag kommer hem ikväll!


För ett år sedan...

För ett år sedan var jag på väg in till Salong Vivåga i Lidköping för att fixa mitt hår. Peter satt hemma i Skara i morgonrock och blev upptrissad av sin far och sina syskon. 

För ett år sedan var alla förberedelser, allt planerande färdigt, och det var dags att sätt dem i verket.

För ett år sedan lekte vi runt på Vänerns strand och i Lidköpings stadsträdgård med Aron som fotograf och Johnny som hans "assistent" 

För ett år sedan samlade vi vänner och familj och lät dem vara med och göra vår dag till en av de bästa vi upplevt.

För ett år sedan sade vi Ja till varandra, mitt under piprankan på stentrappan hemma i trädgården.

För ett år sedan höll vi en riktigt underbar fest med god mat, lekar och det bästa sällskapet.

Tänk så fort ett år kan gå!



                            


Tillbaka i Uppsala!

Igår kväll kom vi tillbaka till Uppsala, efter att ha blivit hitskjutsade av Peters föräldrar. Hamlet var lite rastlös första timmen, sedan däckade han i sin väska och våra kn'n om vartannat.
Det har varit en riktigt intensiv vecka, från akuten i söndags, missad tenta i måndags och tågresa hem på kvällen, studentförberedelser tisdag och brorsans student i onsdags. Men kul har det varit! Har ett antal bilder, men måste köpa nya batterier till kameran (någon förvånad?) innan jag kan ladda upp dem.

Igår kväll festade vi loss på god mat, ciabatta, olika röror och köttätarna åt grillad kyckling och revben. Idag kom Peters bror Thomas hit och åt lunch, innan Ulla och Johnny skjutsade hem honom till Stockholm innan de vände söderut igen. Mycket trevligt, och god mat var det! Thomas och Fredrik ska komma hit någon kväll snart, så ska vi festa loss på asiatisk fondue!

Ikväll har vi tjuvstartat morgondagens firande lite, vi har tittat på Prinsessan och Grodan som var riktigt underhållande, ätit nötter (jag), ostbågar (Peter) och lite Haribo nappar. Men nu ska vi nog bara rasta Hamlet en sista gång, sedan blir det sängen. Vi är sjukt trötta båda två, och jag måste bli lite pigg tills kursstart på måndag kl 09! Tur att jag har imorgon att vila upp mig på också :P

Snart...

Snart så åker vi härifrån, vi går mot bussen om lite drygt en halvtimme, så Hamlet får busa loss ordentligt det sista. Vi har faktiskt varit duktia idag, och övat "sitt" han och jag. Det har än så länge gått riktigt bra. Så nu kan han snart "stå", "puss" och "sitt"!

Njurstenarna krånglar, de har börjat kännas som falsk urinvägsinfektion igen, men får försöka stå ut tills jag kan ta starkare grejer i Axvall. Vill inte ta något mer inför tågresan eftersom jag redan blir åksjuk när jag åker X2000.
Men nu ska vi fixa det allra sista.

Hörs i Axvall! :)

Det bidde ingen tenta...

Kroppen och huvudet är helt slut efte gårdagens anfall och morifn, så jag fick helt enkelt bestluta mig för att göra tentan i augusti. Bestämde mig för bara en timme sen, hade verkligen velat göra den idag, men så kan det gå. 
Istället sitter jag i soffan med datorn och Hamlet Hårfager och ser på när Peter dammsuger hela lägenheten. Hamlet är minst sagt skeptisk mot dammsugaren, men tar det nu rätt coolt, liggandes på en kudde bredvid mig. 
Ikväll åker vi ner till Axvall, ska bli spännande och se hur tågresan blir. tror inte det kommer vara någon större fara, får se till att ha lekt och rastat av honom innan bara. På fredag blir det bil upp hit igen, och nästa måndag börjar min sommarkurs, Teknik för pedagoger i förskola och skola. Ska bli riktigt kul att få göra massa experiment och "leka" lite!

På tal om teknik, spana in en av Hamlets alla sovtekniker... Haha :)


Ändrade planer

Skulle ha ägnat dagen åt att befästa mina geografikunskaper och plugga det sista inför morgondagens tenta. Istället har jag fått tillbringa en stor del av dagen på akuten pga njurstensanfall. Minst sagt ändrade planer... Som tur var kunde Henrik ställa upp som hundvakt, vilket gjorde att jag slapp åka ambulans in själv, mycket tacksam för det!

Tentan börjar dock inte förrän 13 imorgon, så jag hoppas stenarna håller sig i schack så jag vaknar någorlunda pigg och utvilad kl 07.00 och kan kompsimera ihop dagens pluggtid då istället. Jag har ett hum om det mesta, men inga diekt djupare kunskaper om något förutom rullstensåsar...

Sedan ska det också hinnas packas, men det gör jag nog ikväll, och städas, vilke Peter fixar imorgon. Sedan lämnar vi Uppsala några dagar för att fira brorsans student! Den lille plutten har gått och blivit stor, hur nu det gick till :P

Men nu, kvällsmat: Quesadillas!

Huvudvärk

Idag har jag pluggat lite, men har en sån gräslig läshuvudvärk att jag tagit paus, eventuellt ända tills imorgon bitti. Istället tar vi det lugnt, kikar lite på tv och myser med en trött valp. Han busade med Cirrus igår kväll, och är betydligt lugnare idag. Vi har busat en stund, annars har Hamlet mest sovit. Nu ska jag fortsätta se på film.

Vattenmelon!

Sitter här och äter vattenmelon, så gott!
Pluggandet har gått betydligt bättre idag, trots att vi var uppe till 02.30 och såg den förlängda versionen av The Lord of the Ring: Return of the King. Får jag ordning på kartprojektioner så är jag nästan nöjd för dagen. Har sammanfattat föreläsningsanteckningar och kapitel i boken som jag kan läsa in mig på sen. Ska skumma igenom hela tjocka boken också, se om jag missat något viktigt.

Vi har dessutom ensamhetstränt Hamlet. Vi gick till Ica Väst och handlade, vilket tog knappt 20 min. Han gnydde en gång när vi gick, lade sig på en handduk (som vi torkar tassar med) vid dörren, och låg exakt likadant när vi kom hem. Känns väldigt bra faktisk, han har gjort likadant alla gånger vi varit borta, även om det bara gällt några minuter åt gången.

Ikväll blir det rollspel med Henrik och Åsa, och Hamlet ska få leka lite med Cirrus igen. Jag har tagit en kort paus från pluggandet, men ska strax återgå.  Om jag kommer ihåg ska jag slänga in en bild på min nya bikini också :)

David vs Goliat




Igår fich Hamlet träffa Cirrus för första gången. Till en början var han lite skeptisk, men sen sprang dom runt och lekte på gräset utanför. GLömde tyvärr kamern då, men har några bilder från när vi var inne. Cirrus är alldeles för snäll, och Hamlet var inte sen att utnyttja detta. Men i det hela stora var de nog rätt nöjda båda två.

Idag är det plugg som gäller, ska renskriva föreläsningsantekningar och fortsätta läsa i litteraturen. Och givetsvis är det 25 grader varmt och strålande sol...

Hyper

Vi har haft en hyper liten valp här ett par timmar, och nu har han däckat i soffan. Mycket energi som finns i dne lilla kroppen! Tidigare idag satt vi ute i gräset med Jenny och lunchade/åt glass. Hamlet skuttade omkring och lekte i gräset. Vi fick dessutom ställa upp och ge bort en bajspåse till en kvinna med en schnauzer som råkat glömma hemma. Hamlet blev mi´nst sagt intresserad av schnauzern, men fick inte hälsa eftersom han inte fått sin andra vaccinaiton än. Imorgon ska han däremot få träffa Cirrus, ska bli spännande att se hur han reagerar! Med tanke på att Cirrus är sådär 15 gånger större än honom...

Pluggandet idag har inte gått så bra, men har åtminstone läst lite iaf. Funderar på att lägga mig i ett bad och läsa en stund. Behöver verkligen komma in i det ordentligt, det är så fruktansvärt mycket och då räcker inte 2-3 dagars ordentligt tentapluggande innan... Har bestämt mig för att bli godkänd på den här tentan, men då måste jag komma igång! Känner inte för omtenta den 19 augusti...

Nej, ett bad och läsa var det...




Man blir trött av intensiv lek...

Gårdagen i bilder


5 röda rosor




Mys i gräset med Hamlet


Rosa champagne med jordgubbar på balkongen


Peters present

RSS 2.0