Ommöblering

image63

Har äntligen lyckats lösa hur vi ska få plats med ett  matbord i lägenheten. Tror det kommer bli riktigt bra faktiskt. Även om blivande byggar-brorsan hånskrattde åt min lilla ritning och muttrade om revidering hit o dit, bättre skalor och allt vad det var. Bordet vi hittade är dessutom hopvikbart, så man kan välja hur stor plats det ska ta, båda avrianterna syns på bilden. Hittade mattan nu, och blev lite glad av färgerna. Skulle passa bra under det vita bordet o de vita stolarna, utan att skära sig alltför mycket mot  "vardagsrumsdelen". 

Körde på ordentligt med orbitreken förut, blev en mil, kände att jag kunde fortsatt lite till men valde att avsluta där. Ska ju gå en promenad med Trasseltassen också...

Ikväll blir det lax- och spenatpaj med MYCKET sallad och kanske ett glas vin till. Är bara mamma och jag som tycker om vin, så då brukar vi passa på när jag är hemma. Fast det ska vara vitt, rött är godast i såser ;oP


Let's Dance: Jag tyckte att Tina var en värdig vinnare, helt klart den med mest dansglädje. Tyckte ni att rätt person vann? 

sommarjobb

Då var sommarjobbet klart. Blir samma som förra sommaren. Tror det är första gången jag återvänder till samma arbetsplats två år på raken. Det måste betyda något. Eller inte... Skönt att ha det klart i alla fall. Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det lek med Emil, och lunchlagande.

Promenad - ett hundjobb

image62

Orbitrek

Har provat mammas orbitrek nu. Det var ganska kul. Särskilt som Emil stod på två ben och följde med i rörelsen, och Sockan försökte attackera metallspaken så fort den åkte framåt.  Motion är alltid roligare med träningskompisar ;oP

Axvall, mitt i Sverige?

Nja, inte direkt, men trevligt att vara hemma. Blev fast i tågkö i Stockholm
(trodde bara det fanns bilköer, men tji fick man)
Men nu är jag hemma, och har fått i mig en portion
quornfärssås med spaghetti och sallad. Gott!

Någon blev glad att se mig, särskilt när jag hade spaghetti på tallriken...


image61
"Skulle jag bry mig om spaghetti?! *Fnys*"


Hemåt?

Ser ut som om jag kommer åka till Axvall i kväll i stället. Ska bli rätt skönt, är ju sista gången jag kan åka hem innan sommaren...
Ska packa ryggsäcken för sen, så allt är klart.

Känner mig jättenytttig, åt gröt till frukost. Men snacka om billig frukost,
 1kg mannagryn kostar ca 10:-, och man använder 2 msk/portion. Det blir ca 45 öre /portion, plus mjölk, så då slutar det på 1,85:-/portion.
Det kallar jag prisvärt :o)

Lite matematik så här på förmiddagen är väl aldrig fel ;oP
Nej, nu ska jag skutta in i duschen... Hörs

Tuliba dibu douchoo!



Le och njut. Helt sjukt underbar, förlänger livet med minst en vecka ;oP

Gröt o äppelmos

image60

frukost

image59

Matrix o kaniner

Har precis sett Matrix och Matrix Reloaded
A o J var här. Vi gjorde STORA latte med samma smaker som igår, fast A fick lite mindre kaffe
och lite mer grädde i sin ;o)

Nu borde jag nog sova, men är lite som en speedad kanin...
Kanske får se ett avsnitt av Pushing Daisies innan sängen



image57

Hmm... Kusligt likt mig just nu...

Rutan?

Försöker komma på ett bra namn på min blogg.
Peter o jag kom på ett igår, är dock lite tveksam, men det växer faktiskt lite...
Vad tycker ni om den nya designen förresten? Me like, så mycket bättre att ha gjort den själv.
Tack Photoshop för att du finns! ;oP

Hufvudstadshandling...

image56

Lite av torsdagens shopping i Stockholm

Ny Design!

Ha, äntligen har jag lyckats få till en egenskapad ny design.
Tog tid, men det var det värt! Nu är det betydligt mer Lisa-feeling över bloggen.
Valde grönt/turkost/blått, dels för att det är snyggt, dels för att det är lite lagom vårigt. Känns riktigt bra faktiskt. Nu väntar Peter på sällskap framför " Så som i himmelen", sen ska vi nog lägga oss ganska tidigt ikväll, så vi kan gå upp i tid imorgon.



Dagens efterrätt

Vaniljkaffe med vit choklad, vispgrädde och kanel
Gott!

För alla er som tror...

Att två fattiga studenter som sitter hemma alldeles ensamma i Påsk inte kan fira ordentligt... We've just proved you wrong :oD

Påskbord á la Peter o Lisa
  • Kallrökt pepparkryddad lax
  • Varmrökt kryddlax
  • Hemgjorda köttbullar med chili
  • Kabanoszkorv
  • Avokada med (och utan) röd stenbitsrom
  • Cheddargratinerad sparris
  • Ciabatta
  • Salta, fullkorns och några andra kex
  • Gräslöksost
  • Engelsk cheddar
  • Krämig brieost (Falbygdens mejeri!)
  • Romsås
  • Fräsch sallad med ruccola, soltorkad tomat, vitlök mm
  • Ägg
  • Thousand Island Dressing
  • Påskmust
  • Peters jätteölburk
  • Smakprov av Black balzam från Riga



Och så här såg det ut...


image42



image43
































image46
Tjocka Greta, fint placerad på den knallgula gummiduken, hihi




Lite senare blir det efterrätt också... Dock ingen påskbakelse, utan mer något som passar alla kaffeälskare. Får se vad som svängs ihop

Spatserande kyckliing i det fina vädret

God morgon!
Nu tänker jag klä på mig, och gå på promenad.
 Lär väl knappast få med mig sömntutan som ligger och sussar.
Knallblå himmel, strålande sol, någon minusgrad. Vad mer kan man begära?
På med jackan, och mina nya skor kanske...

Påsk!

image41
Lekte lite med Paint. Kom på att det är påsk :o)


Idag har jag gjort en himla massa engelsk grammatik, så jag är färdig med två veckors uppgifter. Skönt!
Imorgon blir det till att läsa i Ryska.boken, samt fixa ett litet påskbord.
Peter o jag stack ut till Ica Maxi förut. Kallrökt pepparlax och varmrökt honungslax hamnade i min korg, köttfärs (som på något mystiskt sätt förvandlades till chiliköttbullar hemma) och korv i Peters. Samt lite brieost, kex och en del annat smått o gott.

Mysteriet med den ryska medicinen har engagerat många. Peters bror (som är apotekare)
forskar vidare i saken, tillsammans med min mor (som är barnmorska)
Hittills har vi iaf fått reda på att den är godkänd i Finland. Alltid något :o)


Har under eftermiddagen också sorterat lite kring mina studier,
 tror jag kommit fram till en mycket praktisk (och stressfri) lösning.
Skickade också in anmälan inför höstterminen. Tror det kan bli riktigt bra faktiskt,
äntligen hittat något som jag tror kan roa mig, och som jag kan få ut något av. Inte minst stadig inkomst efter examen... Vilket inte innebär att jag inte tänker bli djursjukvårdare, men jag är bara 21, och hinner gott och väl
med två yrken på en livstid. Minst ;oP

Nej, nu är det dags för mig att sova, och bli av med den sista reströttheten.

Sleep tight, don't let the bedbugs bite!



l

Stenar, slaver och grått, grått grått

Här kommer då en ganska utförlig beskrivning över min och Peters resa till Riga.

Tisdag
Vi åkte in till Uppsala strax efter 10, och tog en morgonkaffe på Coffeehouse by George. Tåget till Sthlm gick strax efter 11. Väl framme där gav vi oss ut på jakt efter en Gina Tricot-butik, men lyckades tydligen missa iaf två som var precis framför näsan på oss. Lunchen intogs på Pizza Hut, mycket trevlig restaurang, med väldigt goda pizzor.
efter en espresso till Peter och en Ristretto till mig (hurra, de finns i Sverige!) satte vi oss på bussen ut till Frihamnen.

Still in Stockholm



Väl där möttes vi av en jättelik båt, ren, fräsch och riktigt tjusig. Det var dock båten bakom denna, som inte syntes, som vi skulle åka med. Rostig, ganska liten och lite lagom sjabbig. På båten spelades schlagerdisco/technopop á la 80/90-talet. Samma skiva. Konstant. Då särskilt Günthers "You touch my tah-la--la". När vi åt. Peter åt oxfilé med pulvermosvitlökspuré för 180 spänn, jag fick ofärdig ugnsbakad lax med barnmatspuré, mango till.

Efter middagen började det roliga. Jag får njurstensanfall. Vad är sannolikheten? På en båt mitt ute på Östersjön. Jag låg nere i hytten med väldigt ont, och Peter gav sig av för att hitta läkaren. Vilken läkare! Helt underbar!

En rysk/lettisk kvinnlig doktor, som såg lite barsk ut, men som var otroligt trevlig och mysig, dök upp efter Peter. När vi på blandad svenska/ryska/engelska lyckats få henne förstå vad det var frågan om, dunkade hon på båda njurar (högra: AJ), sen tog hon fram en spruta och två behållare med något pulver som hon blandade med någon vätska, körde in sprutan i armen. Och sprutade på. Tror aldrig jag fått så mycket inkört i armen på en gång förut. Gjorde lite ont uppe i axeln, vilket hon verkade ha väntat på, eftersom hon började massera där. Efter ca fem minuter så slutade det göra ont, och jag var lika avslappnad som ett bananskal. Vad var det egentligen för något hon gav mig?
Sedan frågade doktorn, som hette Natalia, om jag drack öl. Jag svarade nej, varav hon säger: Why not? och gör en fin gest som visar att mycket öl sköljer ur stenarna direkt. Lite skillnad mot svenska läkares rekommendationer. Sedan fick jag order att vila en timme, och sen gå och se showen.
Just det tänkte jag och Peter, en timme ja. Vi trodde ju jag skulle bli tvungen att stanna på båten när vi skulle gå iland dan efter.

Ca en timme senare piggnar jag till ordentligt, ingen yrsel, inget illamående, bara pigg o glad utan smärta. ???, tänkte vi, vad var det för någon medicin? Men vi stannade i hytten och vilade oss iaf.

Onsdag:
På morgonen, eftersom det började göra ont igen, hämtade Peter Natalia, hon gav mig en liten förpackning med fyra tabletter, samma medicin, som dagen innan. "Two now, one tonight, see me six o'clock ikväll".
Jag tog två tabletter,  det gick ca 20 min och det började släppa.
Kl 11 gick vi av båten och in i Riga. Möttes av strålande solsken och blå himmel. Samt en himla massa grå byggnader. Vi traskade iväg, förbi ett flertal biltvättar, stomatologiska klineker och små kyrkor, för att så småningom hamna i gamla stan, Vicriga. Domlauka, den jättelika domkyrkan var väl lite häfitg, men annars var det inte jättemycket att se. Vi tog oss vidare ut ur gamla stan mot Centraltigur, en av Europas största matmarknadersom ligger inhyst i sex enorma zeppelinarhangarer från 1915. Den var ganska häftig att se, trots att Peter blev attackerad av en ettrig liten pygmétant, som slog honom med väskan (haha)

Sen drog vi oss mot parkområdet på vår lilla karta, där visade sig Frihetsmonumentet ligga. Det var nog det vackraste i hela Riga, inkl parkområdet det står i. Upp i panoramahissen, 27 våningar på Hotell Reval, högt, men fin utsikt över staden.
Sen blev det mat, Hesburger, två stora plusmål för 70 kr. Mycket bra pris. Ockupationsmuséet fick också ett besök, snygg utsida, men det mesta där inne hade vi sett, hört eller läst om på andra ställn. Var egentlige toaletten vi var ute efter ;o)
image38
Utsikt från hissen, dock inte högst upp. Grå stad?

Tillbaka på båten ca 16.00. Lite taxfreeshopping, Vit toblerone, djungelvrål och Baileys.
På kvällen deltog vi i Musicquiz. och kom på andraplats. Efter lite fusk från de som rättade, men det bjuder vi på. En Anthon Bergask med vindruvor i Muscatvin fick vi. Precis det som vi diskuterat innan quizen och sagt "usch, dom är inte goda", så den tänker vi skänka till Farmor.

Doktorn tog blodtryck, dunkade på högersida, och sa åt mig att ta en till tablett, sen var det bra. Senare mötte vi henne på arcadedeck, med varsin cola i handen. Hon stannade till, kollade in våra burkar. " No, no no. Not cola. Beer, beer, beer!" Sade hon och log glatt åt oss. Jag körde alkoholfritt hela kvällen, eftersom jag inte hade en susning om vad jag hade för medicin i kroppen. Hehe. Mina alkoholfria drinkar hade jätteroliga neonpinnar i sig, som vi lekte lite med för att fördriva tiden. Vi hade bestämt oss för att hålla oss uppe till den beryktade "showen", som började 23 svensk tid. Halv nio ramlade vi i säng, hysteriskt fnissiga orsakat av för lite sömn, mat och världens fånigaste dansband från Bulgarien. Vi låg och fäktades med neonpinnarna, innan vi somnade.


Torsdag
Den bästa dagen på hela resan, men det får ett eget inlägg.

Slutsats av vår Rigatripp:
ca 80% av alla på båten dit var slaviska män, oftast med en öl el vodka i handen
Många av kvinnorna bar päls, gärna leopardmönstrad
Rysk medicin (drog?) hjälper på ca 5 min, hurra!
Maten på båten var usel, definitivt inte prisvärd
Vit toblerone är otroligt gott till en kopp kaffe
Riga är dåligt på att skylta
27 våningar är vääldigt högt
Bulgariska dansband i glitterkostym är lika kliché som det låter
Båt är onödigt att åka för ofta


Hemma igen, karusell-snurr

Hemma igen. Ojojoj, vilka dagar det har varit. Tänker berätta om allt som hänt imorgon.
Ikväll ska vi se på film och ta det lugnt.

Är helt slut i kroppen efter allt promenerande. Och "äventyret" på båten *ironi*


Påskliljor= en påse chips?

Jag: Påskliljor vore fint att ha på soffbordet
Peter: Ja, en påse chips vore gott

Snacka om selektiv hörsel ;o)



Imorgon= åka till Riga!

Lite dålig uppdatering idag, men haft lite annat för mig.
Muntliga presentationen gick okej, var inte alls upplagt som jag trott. Vi fick sitta ner kring hästskobordet och prata, alltid mycket svårare att sitta ner och göra en presentation. Men jag sjabblade inte bort mig totalt. Uttalet var det iaf inget fel på:)

Peter har tvättat och tvättat och tvättat. Nu är tvättstugan äntligen öppnad igen. Skönt! Jag försöker ordna med det praktiska som: hur ta sig till Frihamnen? Valutaväxling, packning, sevärdheter etc...
Nu är det bara packningen kvar, hurra!

Vi åker så vi är inne i Huvudstaden strax efter 12. Tänkte käka lunch och ta det lite lugnt. Bussen ut till Frihamnen går vid halv tre, sen är det boarding från 15 fram till 16.30. Målet är att snabbt hitta hytten och sno åt oss bra sittplatser på något trevligt ställe.

När båten sen avgått blir det till att ta det lugnt några timmar, innan vi har reserverat bord på Restaurang Poseidon 20.30.
Frukostbuffé kl 08.00, och framme i Riga ca 09.00, där det väntar sju sprängfyllda timmar. Lite Paris all over again. Just the way we like it ;oP

Ska bli riktigt kul, och skönt att slippa tänka på studier ett par dar. Vi är tillbaka i Stockholm ca halv tio på torsdag, så då är man hemma kring lunch i Flogsta igen.

Nej, packa var det ja, hehe...

Cykling och knäckebröd

Gick upp till A och lånade hennes cykel, cyklade en mil. Kändes lite i benen, men det var väldigt skönt!. Lyckades bli av med en hel del överskottssenergi. Nu sitter jag och äter knäckebröd med ost, och ska se tredje avsnittet av Pushing Daisies. Erkänner att jag fastnade för den serien:o)

Blir ev bastu ikväll, den är bokad mellan 20-23, men får se om Peter vill ha sällskap eller inte... Är ju inte fel att stanna hemma hos honom när han varit borta två dagar. Får se vad som händer.

Morgonstund...

Sitter o käkar frukost framför datorn. Kungsbärsyoghurt, usch vad den inte är god. Men mamma glömde den när dom åkte, och jag kan inte med att slänga ett oöppnat paket...

Sov helt okej i natt. Nu ska jag äta färdigt, hoppa lite rep och greja med engelskan. Hörs:oP 

Schlager, sauna och sömnproblem

Då var årets schlagerfinal avklarad. Ett bra startfält, svårt att gissa vem som skulle vinna. Vi hejade på BWO, men hade inget emot Charlotte. Särskilt inte hennes klänning ;o)

Imorgon ska vi basta på taket, det ska bli skönt och roligt. Sen kommer Peter hem på eftermiddagen också. Rätt skönt det med. Ikväll kommer det jobbigaste. Eftersom jag är uppvuxen "på landet" har jag väldigt svårt för att sova i städer eller samhällen. Känns fruktansvärt obehagligt med alla människor som rör sig precis utanför fönstret, oavsetto m man är på första eller tredje våningen. Har lärt mig att sova när Peter sover bredvid, men har fortfarande väldigt svårt att somna om jag är ensam hemma. Eftersom det blev så sent igår skulle jag verkligen behöva sova i natt. Men vi får väl se hur det går med det.

Fick lite Emil-abstinens förut, så jag slänger in en liten bild på Trasseltass.


Min Milletuss!


Pushing daisies

image34
Skådespelarna i Pushing Daisies. Riktigt skön serie!
Har sett första avsnittet nu. Betydligt mer färglatt än i Flogsta, hihi.

Grå träningsvärk?

image33
Så här grått är det i Flogsta idag! Plus att det snöar, vilket inte framgår av bilden.

Jag har träningsvärk! Hurra! Sådär lagom mycket, särskilt i armarna (efter fem armhävningar, ojojoj)
Men även efter simningen igår. Gick inte upp tidigt idag, av någon anledning (nämner inga namn:P) så var jag vaken till 3, och då kändes det inte särskilt lockande att gå upp 7 för att åka in till stan och simma.

Ska snart äta lite brunch, rester från igår. Sen får jag väl diska, och sortera tvätt. Tvättstugan är fortfarande inte klar, har gått två veckor nu... Tänkte vara uppe i hyfsad tid och tvätta imorgon. Alternativt sent ikväll.

Ska fila på muntliga framträdandet vi har på måndag, är iofs bara 3 min, vilket är ingenting, så det ska nog gå bra. Sen blir det lite grammatik också. Jippie! Not.

Tänkte se ett avsnitt av Pushing Daisies, mest för att se vad det är för något. Har hört en del om det, men aldrig sett något. Sen blir det lite hantlar och kanske en liten armhävning, om jag inte ramlar ihop vill säga...

Oslo och choklad

Nu är biljetterna till och från Oslo beställda. Ska bli kul och spännande att träffa Kristin igen! Åker 17 april och är hemma igen den 21. Gott om tid till tentaplugg med andra ord, den är ju inte förrän den 25.

Mitt lilla experiment gick hem. Tjejerna tyckte väldigt mycket om det. Och om jag får säga det själv var det en av de godaste tårtor jag ätit, hihi. Blev inte ens något över till Peter att smaka på... Kan man klandra oss? Knäckig havrebotten, fluffigt chokladmousse och syrlig hallonspegel på toppen. Mums!

Sitter o väntar på att han ska komma hem så vi kan gå o lgga oss. Fick en energiknäpp förut, så jag körde lite hantlar, situps och armhävningar. Hjälp vilka svaga armar jag har! Fem armhävningar och jag är helt slut, pinsamt!

Överväger allvarligt att gå upp med Peter tiiidigt imorgon, följa med in till stan och simma på morgonen. Jossan ville jogga på dan, tänkte följa med, även om det inte lär bli så mycket springande för mig. Har ju knappt någon löparkondition längre, men det ska det bli ändring på. Då kan det vara skönt att ha simmat tidigare på dan...


image31
Jag om ett par månader?

spöken från det förflutna

Ett spöke dök upp och fick mig att tänka på saker och människor som jag inte tänkt på på väldigt länge. Känns väldigt underligt, som om jag glömt bort att de fanns och plötslligt fick se dem framför mig. Vilka associationer man kan få av ett namn. Alla minnen och känslor som bara dyker upp och förstenar en för en kort sekund, innan man inser att det var då, och inte nu. Att saker förändras.

Lagar lite mat

Lagar mat tills ikväll
Det var riktigt skönt att simma, blev dock lite trångt efter ett tag, så jag gav mgi efter 20 längder
försöker komma på vad jag ska äta till lunch...
Har ingen som helst aning...
Sen blir det lite plugg innan Peter kommer hem och hjälper till med städningen...

Simma

Nu ska jag iväg o simma
Får se hur mycket jag orkar, 1 km borde jag klara av
trots att det var ett tag sen :o)

Enkel basilikasås

image30
1 kruka färsk baslika
1/2 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
ca 1/2-1 msk grönsaksbuljong, pulver
1-2 tsk vitvinsvinäger
Peppar, salt


1. Plocka av basilikabladen och skölj dem. Lägg i löken i en mixer och mixa fint. Tillsätt basilikan och kör en liten stund tills det blir en jämn mix. Häll i grädden. Låt blandningen bli lite "fluffig" i mixern.

2. Häll över basilikablandingen i en kastrull. Värm försiktigt.

3. Tillsätt buljongpulvret och rör runt. Blanda i vinägern, smaka av med salt och peppar.

4. Låt koka upp under omrörning.

Servera till pasta, kyckling eller kött (quorn)

Någon som känner för att resa någonstans?

Då tänkte jag inte på en kortare resa, som den jag o Peter ska på till Ria. Nej, snarare några månaders backpacking i Asien till hösten. Uppleva kulturen, besöka sevärdheter, slappa på stranden och ta dykarcert. Har en i stort sett färdigplanerad rutt (med många tillfällen för impulsturer) genom Thailand, Kambodja, Laos och Vietnam, ev Malaysia och Indonesien, det som saknas är resesällskap. Peter är väldigt inne i sitt pluggande, vilket jag har full förståelse för, men jag vill resa, resa, resa! Är öppen för förslag, men det är Asien jag har siktet på. Känns inte helt kul att resa själv...

Annars får det bli plugg till hösten, och en senare resa, men tanken ligger och maler där i bakhuvudet. Slippa svenskt oktoberrusk och novemberslask. Rida på elefanter genom Thailands djungler, ta dykarcert och flyta omkring bland småfisk och färgglada undervattenväxter. Sol, värme och upplevelser!

Det vore något...

Smält choklad

Smälter choklad
Är en del av efterätten som jag ska bjuda på imorgon
Tjejrna kommer hit och ska fira min födelsedag, i efterskott
Planerar lite smått vad jag ska bjuda på...
Blir nog gott tror jag, annars får de äta och se glada ut ändå ;o)

Heartbreak Kid

Har legat nedkrupen under en filt i soffan med Peter och tittat på "The Heartbreak Kid". Stundtals väldigt rolig, men också lite för mycket. Gillade slutet då det inte var förutsägbart.
Anmälde mig till en sommarkurs på SLU i Skara förut, tänkte samla ihop lite extra poäng.

Nu tänkte jag lägga mig och sova så jag kanske blir frisk tills imorgon.

Baciller i luften

Hade lite ont i halsen imorse, men drack massa te och apelsinjuice samt c-vitamin. Hjälpte dock inte, och nu har jag tillbringat hela dagen i sängen, sovit och frusit. Halsen känns som gröt, huvudet som en jäst bulldeg med en envis snickare som sitter och bankar på den. Yeay, vad roligt! Inte. Blir ingen föreläsning idag. Tur att det är frivillig närvaro, och att allt finns att läsa i litteraturen. 

Vårförkylning till trots har jag lyckats göra lite mer grammatik, och har nu bara 3 övningar kvar, som ska vara färdiga imorgon.

A och hennes syster var här en sväng, hennes dator ville inte uppföra sig och de skulle boka biljett hem till systern. Gick bra till slut, snäll dator man har som (oftast) uppför sig.

Det blev sprödbakad torsk med spenat och några strips som fanns kvar i frysen. Mycket gott! Dock var paneringen på torsken lite väl salt, första gången jag provat Icas. Men de var helt klart godkända. Peter åt någon läskig blandning av snabbnudlar, köttbullar och yoghurt. Såg lite lagom skumt ut.

A påminde mig om något som jag glömt, nämligen att vi ska småfira min födelsedag på fredag... Hjälp! Det är ju redan onsdag... Vilket innebär att jag måste till ica lite senare och skaffa lite småsaker... Till det som jag hoppas kommer bli en god "födelsedagstårta". Har inget recept, och har aldrig gjort något liknande förut, så det blir intressant...

Morgon!

Har gått en rask morgonpromenad med Peter, ätit en ganska stadig frukost, och nu ska jag läsa inför eftermiddagens föreläsning. Peter följer ev med på föreläsningen, handlar om Ryssland under 1800-talet, vilket han sa var "ett svart hål" för honom...

Annars händer inte så mycket idag, vi funderade på att gå till Ghubens, men tänkte att vi sparar oss till Riga nästa vecka i stället. Vi kommer ha ungeär 7 timmar på oss att upptäcka staden, zeppelinarhangarerna från 1915 som nu innehåller en av Europas största matmarknader, svenska porten samt frihetsmonumentet står på att se-listan. Samt en medeltida restaurang som tydligen ska vara något särskilt. Lovar att ladda kameran och ta massa bilder!

Vi såg "The Opposite of Sex" igår kväll, riktigt skön film faktiskt! Precis så bra som jag hört att den skulle vara...
Men nu ska jag läsa så jag blir av med det.

Uppdatering demonkatten

Kom just på att jag glömt uppdatera om vår lilla demon
Han har varit riktigt besvärlig under flera månader nu
Trots kastrering och flera försök att aktivera honom
Sockan har gått omkring och vrålat konstant i flera timmar dagligen
Förstört kläder, ätit på Peters dator (?) böcker, precis allt
vilket han inte gjorde tidigare...
Nu har han flyttat till min bror, som varit ute efter honom länge
Lite läskigt att han blev riktigt glad när brorsan kom i fredags, och han har inte sagt ett pip
sen de kom hem till Axvall i söndags
Han verkar trivas riktigt bra...
Emil verkar tycka att det är okej också, som tur är, annars hade det inte blivit så roligt...
Så nu verkar alla nöjda och glada, brorsan har en kattkompis
Peter och jag får sova och slipper oroa oss
för att ständigt behöva köpa nya kläder :oP


Demonkatten i bokhyllan
"Devil in disguise"

Frukt och jogging

Har gjort en liten fruktsallad som jag tänkte äta till kvällsmat, tillsammans med en kopp kamomillte.
Först var jag sugen på chokladdoppade jordgubbar, men eftersom jordgubbarna på ica hade fått grågrönt skägg ändrade jag mig ganska snabbt... Så nu blev det melon, banan och päron istället.
Ska läsa lite och sen se på tv resten av kvällen. Går en film kl 22, "The Opposite of Sex" som jag har hört ska vara sevärd.
I morgon ska jag eventuellt masa mig upp llite tidigare och se om knäna kan gå med på en liten joggingtur, om det inte spöregnar alltså...






Champinjonpasta med basilikasås, knaperstekt bacon alt quornfilé

Lagar lunch/middag till mig o Peter
Experimenterar lite, såsen blev riktigt god!
Har förresten slutat praktisera, om ni undrar
Det blev för stressigt med studier och praktik samtidigt
Så nu är jag hemma på dagarna och läser, skriver och
tränar engelska grammatik
rätt skönt faktiskt

Det var grått grått imorse
Nu är det blått blått!
Tänker ta en promenad med Peter när han kommit hem

Lyckades faktiskt komma igång och plugga ganska mycket grammatik förut, inte så mycket kvar att göra med andra ord :o)


Att göra denna vecka:
(x ) sid 22-26 i grammatikkompendiet
( ) Läsa kap 6-8 i Freezeboken
( x) Hitta en negativ recension av Harry Potter and the Philosofer's Stone


( ) Simma minst två gånger
( ) Hitta biljett hem över påsk



Fram o tillbaka

Det blev den svart/rosa baddräkten
Så imorgon tänkt jag åka/gå in en sväng och simma
Köpte 10-kortet idag också, Peter köpte också ett
De har öppet mellan 06.30-21.30, så det ska nog gå bra att hitta en tid som passar :o)

Fortsätt simma...

Vilket hemskt grått väder! Men det kan inte hjälpas, ska iaf in till stan lite senare. Ska köpa en baddräkt, och ett 10-kort på centralbadet. Har hittat en baddräkt i två färger på Stadium, hoppas de finns inne i stan och inte bara på nätet. Lutar åt den ena färgen, men har inte helt bestämt mig...


image27
Baddräkt  SOC Medley Swimsuit från Stadium Black/Cerise 199:-



image28
Samma fast i andra färger... Vilken är snyggast?

Kanonhelg

Har varit en riktig kanonhelg. Först födelsedagen i fredags, sen var mamma och brorsan här över helgen och åkte hem idag. Förutom det som är på bilderna från födelsedagen fick jag en plånbok, mycket snygg, liten o praktisk (ej tom), nya underkläder, en skiva, Bonniers stora bok om hundar, en top från Gina Tricot och lite annat som alltid är bra att ha.

Igår var jag o mamma först på Ikea, sen åkte vi in till stan. På Ikea köpte jag mig en wokpanna, en kudde och en stor kruka (i stället för den som katten förstörde) i present till mig själv. Fick många nya härliga växter från mamma också.
Inne i stan köpte jag en ny bh, svart med chockrosa döskallemönster, samt matchande hipsters. Riktigt snygga! :D

Så i eftermiddags gick jag o Peter på promenad, slutade med att vi gick omkring i flera timmar, in till centrum, satte oss på Orvars med en pommestallrik, vitlöksbröd och varsin Guinness. Perfekt avslutning på en grymt häftig helg...

Födelsedagsbilder

image20
Mitt lilla presentbord så här långt!






Fina kort från Evelina och Peter :o)


Några nyplockade krokusar (känner du igen "vasen", Eve?)





image23

Present från tjejerna, jättesöt necessär från The Body Shop innehållandes deras jordgubbsserie, duschgel, body scrub, body butter och en "duschtuss". Nu går jag runt och luktar jordgubbssylt, hihi


Ett gulligt kort från Emil och Pepsi








Samt en smurft-shirt från Peter
Från Junk Food såklart!

Förutom tröjan fick jag en kryssning till Riga! Så vi ska kolla upp datum och beställa den i helgen. Så kul! Och mysigt :oD
Fick dessutom paket från gratisgodis.se, vilken timing! Peter och jag smaskar på varsitt shaketuggummi, nostalgi eller vad?
Det är en bra dag idag.

Födelsedag imorgon...


www.fotoakuten.se

Hade ju helt glömt bort, jag fyller ju år imorgon!
21 år
OJ!
Grattis till mig själv i förskott :oP


Lite shopping

Åkte in till stan med J och J efter praktiken. BH:n jag ville ha var slut i min storlek, hoppas den kommer in igen. Lyckades dock hitta en tröja. Mörkblå med tryck och en liten fejkbolero. Riktigt snygg faktiskt.
Ringde csn idag igen, de beviljade lånet direkt via telefon, så det skulle bara vara för mig att lämna studieförsäkran. Tji fick jag, det funkade inte, så jag fick ringa igen. Då var det något tekniskt fel, tjejen som jag pratade med var jättetrevlig, men förstod heller inte vad det kunde vara, så hon fick gå iväg och prata med en teknisk expert. Så imorgon ska det fungera. Man kan inte annat än att le längre =)
Men detta innebär iaf att nästa vecka får jag pengar! Och trots att Peter ska ha nästan hälften av dem, blir det rätt mycket kvar när alla räkningar och skulder är betalda. Hurra!

Lite kul från praktiken: Pulin är lite kär i mig. Så fort jag kom in idag rusade han fram och började gnida huvudet mot mig och gosa, samt försöka komma upp i knät. Sen lade han sig vid mina fötter. Till saken hör att han brukar sitta i ett hörn och tjura eller skälla... En riktigt sötnos, även om han ser lite ut som en mopp :o)

Måste hitta en baddräkt så jag kan börja simma igen. Har simabstinens verkligen... skumt. Men det går iaf att göra något åt. Jag har dessutom extrem pianoabstinens... Upptäckte ett kanonfint ljusbrunt piano på blocket, nystämt för endast 900 spänn pga flytt. Vill ha! Kan dock inte få hit det då vi inte har någon bil *snufs*

Nedrans njursten

Fick njurstensanfall i måndags kväll. Igen. Suck.
Fast denna gången lyckades vi avvärja det med medicin så vi slapp åka in.  Är
Lite lagom trött på mina njurar.
Har funderat lite över praktiken, ska nog köra halvtid ett tag, tills det lugnar sig lite,
Ska diskutera med Carina imorgon.

Fortfarande inte hört nåt från csn, vad gör de där lurkarna egentligen?
Verkar som om tentaresultatet är registrerat överallt utom där... Skumt.
Bara två dagar tills mamma och brorsan kommer , ska bli kul.
Idag blir det vila, och en smula engelsk grammatik :o)


Tävling!

image18
Hos http://flugovalpen.blogg.se kan man tävla om dessa underbart rosa hemmaspaprodukter. Allt för en härlig avslappnande stund i badet. Och eftersom jag älskar att bada måste jag självklart vara med och tävla!

But I Do Love You

I don't like to be alone in the night
And I don't like to hear I?m wrong when I'm right
And I don't like to have the rain on my shoe
But I do love you, but I do love you

I don't like to see the sky painted gray
And I don't like when nothing's going my way
And I don't like to be the one with the blues
But I do love you, but I do love you

Love everything about the way you're loving me
The way you lay your head
Upon my shoulder when you sleep
And I love to kiss you in the rain
I love everything you do, oh I do

I don't like to turn the radio on
Just to find I missed my favorite song
And I don't like to be the last with the news
But I do love you, but I do love you

Love everything about the way you're loving me
The way you lay your head
Upon my shoulder when you sleep
And I love to kiss you in the rain
I love everything you do, oh I do

And I don't like to be alone in the night
And I don't like to hear I'm wrong when I'm right
And I don't like to have the rain on my shoes
But I do love you but I do love you
But I do love you but I do love you

-LeAnn Rimes


Love you darling <3


Kvällsmat

Kvällens middag består av Varma Koppens Minestronesoppa och en perfekt (o)mogen banan... vilken gourmetnat!
Lite lagom tråkig, men hade ingen lust att ställa mig och laga mat. Dessutom blev jag lite lagom skraj när jag blev akut sugen på grillad kyckling. Jag äter inte ens kyckling... Now that's weird!
Sockan, som har uppfört sig hela kvällen (ta i trä) fick lite lyxigare(?) mat, lax i gelé...

Har läst några bloggar, letat efter snygga vårskor och sjungit med i massa låtar. Alltid kul när man är själv hemma och kan tralla som man vill :o)

förresten, Varma Koppens Minestrone är såå mkt godare än Blå Bands, den sistnämnda smakar ingenting...

En Lapptäcksplanet...

Var på min första litteraturföreläsning/diskussion idag,
det var ganska kul. Fick G på inlämningsuppgiften (kunde få U el G)
Hade bara fyra små slarvfel, typiskt mig ;oP

Var kul på dagiset idag, några av hundarna var extra roliga. Lukas var väldigt pratsjuk
Baya väldigt pussig, och Sandy o Justus älskar snöbollar, Sandy jagar  och Justus äter dem.
Hihi

-var extremt trött när jag kom hem från dagiset. Åt lunch,
Pastaskruvar med olivolja, paprik, rödlök, fetaost, oregano och basilika
Mums
Sen somnade jag på soffan, och det var knappt att jag vaknade
Fick duscha, och dricka en kopp (!) espresso
Är därför väldigt pigg nu istället :o)

Peter är på västgöta och spelar teater (typ)
Vill hitta på nåt, men vet inte riktigt vad

Fick reda på att melonhalsbandet från Bettiesgalleria.com kommer in igen,
får mail när det gör det. Vill verkligen ha det, är man melonoman så är man.

Imorgon är det bara dagis som gäller, inga föreläsningar. Skönt!
Måste dock göra lite biologi på kvällen, men det kan jag leva med...

Krums

Tidigt

Tidig morgon, känns lite smått ovant
Äter frukost, Yoggi drickyoghurt med smak av ananas, guanabana och vanilj
Det är ett lager med snö på marken, och snöar fortfarande lite försiktigt.
Kommer bara gå halvdag idag, tror jag kommer göra det när jag har föreläsning. Blir
mindre stressigt så. Nej, nu måste jag fortsätta med frukost och packning av ryggsäck.

Nu får det faktiskt räcka

Varför påverkas man så fruktansvärt av allt och alla omkring sig?
Det är väl ändå jag som känner mig själv bäst?

Jag vet att det krävs en del för att komma in där jag vill
Jag vet att jag kommer få jobba på det
Och jag vet också att det är vad jag vill
Kanske inte vad jag borde, men vad jag vill!

Men när allt runt omkring mig ramlar ihop och strular till det
Då blir det kaos i mitt lilla huvud. Jag blir osäker, tveksam och grubblig.
Borde jag inte göra det, eller skulle det inte vara bättre att...
NEJ!
Det är MITT liv och MITT val. Ingen annan kan göra det åt mig.

Ingen annan har rätt att ens försöka påverka mig. Jag gör misstag, felar, men jag rättar också till och försöker på nytt. Lika lite som jag kan tala om för någon annan hur denne ska leva sitt liv, kan någon annan tala om det för mig. Så sluta försöka! Jag är min egen, jag vill göra misstag, jag vill resa mig upp igen, jag vill försöka mig på olika saker, jag vill hitta rätt på egen hand. Så nu får det faktiskt räcka.

Jag är min egen, och det finns ingenting som du kan göra åt den saken!

Flirtige Knut

Bakar kanelbullar, Flirtige Knuts recept
Tänkte ta med ett gäng till praktiken på fredag
Någon fyller ju år då, och lite ska man väl fira =)

Tittade på Melodifestivalen
Linda Bengtsings bidrag var ju snott nästan rakt av
Fån Mika's Gace Kelly
Dåligt
Fast det var lite kul att hon snott stilen av Rihanna,
hon passade verkligen i det

Har slarvat en del med uppdateringen av bloggen, haft lite mycket att göra
Bytte mall igen, fick inte till min egenskapade, så jag valde en befintlig
Känner mig lite småkär för tillfället så =)

Köpte ett peacearmband från cocoo.se, det knallblå. Hoppas det väntar på mig när jag kommer hem från hunddagiset imorgon. Längtar verkligen dit! Är så mysigt med alla trevliga hundar
man har ju sina lite speciella favoriter, men tycker att alla är trevliga och mysiga!

Hoppas jag får mina pengar i veckan, mamma o brorsan kommer hit på fredag.
Vi ska ta en heldag inne i Uppsala mamma o jag, kanske till Ikea en sväng.
Peter fick en matta av dem i födelsdagspresent, så vi ska köpa den då.

Nej, nu väntar bullarna på mig :o)

Kram






RSS 2.0