Konsten att torka sig efter ett bad...







Vitaminkur


Jisses. Jag hade återigen lyckats förtränga hur det känns när min endomage sätter igång ordentligt. Igår kväll tillbringade jag större delen av tiden liggandes på rygg, med en Hamlet på magen som substitut för värmedyna. Det fungerade förvånansvärt bra, tillsammans med lite medicin då förstås.

Idag är jag därför aningens sliten, men på riktigt bra humör. Solen strålar och det är än så länge 5 plusgrader ute. Härligt! Planen från början var ett seminarium i eftermiddag, men jag får se om jag har återhämtat mig tillräckligt för att komma iväg. Fördelen är att huvudvärken är borta, så jag har gott om möjligheter att läsa litteratur idag.

Jag har också bestämt mig för att det är dags för mig och Peter att fortsätta med den vitaminkur vi påbörjade i början av året. Då körde vi Berocca, men nu tänkte vi testa Mivitotal istället. Det blir billigare i längden, och jag har bara hört positiva saker om det. Eftersom Peter numer jobbar heltid på en skola, visserligen med stora och inte små snorungar, så utsätts han för en hel del baciller. Vilket innebär att jag utsätts för dem också. Med tanke på mitt sagolikt starka immunförsvar, så är det lika bra att börja förebygga på en gång.

Om jag mår bättre under dagen idag, så hoppas jag orka iväg en sväng till stan imorgon. Ska låna en bok på biblioteket och leta efter en fin bukett tulpaner. Och beställa ny medicin, eftersom den ta slut om några dagar.
Förresten... Idag är det bara en vecka tills jag fyller år! :)


Partyplanner


Huvudvärken har hållt i sig, men verkar vara på nedgång nu, skönt! Jag har ägnat morgonen åt att planera lite inför vår gemensamma födelsedags/inflyttningsfest i slutet av mars. Framför allt så är det inköpslistan jag pysslar med, eftersom temat är 50-tal blir det Burgers 'n' shakes. Jag har tenta två dagar innan, så det gäller att vara ute i god tid och ha förberett det som går.

Idag ska jag se om jag kan läsa lite, och strukturera upp kommande veckans uppgifter. Annars blir det att vila och ta det lugnt...

Wishes


Ett olivträd, inte alltför lågt...

Nespresso Aeroccino mjölkskummare, i svart. Har fortfarande sorg (Hamlet också) efter att min mjölkskummare beslöt sig för att somna in för gott.

En keramisk kniv hade inte suttit helt fel heller, även om Peter anser att det mer är till huset än till mig... :)


Måndag


Idag har jag och Hamlet utsatt oss för livsfara genom att inbilla oss att all is skulle ha försvunnit i skogen. Det hade den inte. Hamlet lekte Bambi, tassarna for åt alla håll, men han verkade lika glad för det. Jag gick inte på stigen, utan bredvid, ett steg i taget. Men så kom vi till en sträcka helt utan snö och is. Torr barmark, mossa, strålande sol och mängder av vårkänsla. Helt underbart!

Efter att ha diskuterat en kort stund kom vi fram till att 30 minuters livsfara fick räcka, och vi vände hemåt igen. Trots vackert väder och frisk luft, blev den huvudvärk jag haft sedan i lördags (därav bloggfrånvaron) mycket värre, så jag däckade ett tag i sängen, med en sympatisjuk Hamlet tätt intill. Alvedon, mörker och sömn hjälpte tillräckligt för att jag sedan skulle orka fixa lunch, städa köket och vardagsrummet. Hur det blir med de 50 sidor jag borde läsa tills imorgon får jag se. Huvudet morrar vid blotta tanken på text just nu, så det får gå som det går. Brukar kunna prata på rätt bra ändå på seminarier, utan att ha läst texterna :)
Tänkte lägga upp lite fler saker som står på önskelistan i ett senare inlägg. Håll utkik :)


Girls' night out


Ikväll blir det tjejkväll med Josse. Vi ska leta rätt på en pub (med mat, magen kurrar redan) och bara vara. Mat, kanske en drink eller en öl och lite catching up. Jag känner mig nästan lite Goth/Emo-aktig i mitt klädval just nu, med min svarta Desigualklänning, nytonat brunsvart hår och en snedluggsfrisyr. Men måste ändå säga att jag trivs väldigt bra, både som brunett och med kort hår igen. Kunde varit ännu kortare, men ett steg i taget :)



Fönster-sovare



Hamlet har upptäckt hur skönt det är att ligga på fönsterbrädet. Särskilt om man vilar hakan mot soffkanten...



Fönster-sovare



Hamlet har upptäckt hur skönt det är att ligga på fönsterbrädet. Särskilt om man vilar hakan mot soffkanten...



Livingroom

Så här ser vårt vardagsrum ut sett från köket. Det saknas fortfarande gardiner och lite tavlor på väggarna, men vi trivs väldigt bra. Det är så skönt med två soffor, och att det dessutom finns gott om utrymme för en mysig läshörna är underbart! Jag kommer lägga upp fler bilder allt eftersom det blir färdigt.



Klara, färdiga, gå!

Den 24 mars är det dags för vår 50-års/inflyttningsfest. Det innebär imorgon om en månad. Vi har redan planerat vad som ska bjudas på, och temat är 50-tal. Eftersom det så lämpligt är just en månad kvar, och det har blivit lite väl mycket fika och sötsaker de senaste veckorna, tänkte jag och Peter ägna den kommande månaden åt en sockerrensning. Det innebär inga kakor, bakelser, läsk eller godis. Inte heller några chips eller snacks av något slag. Nötter är okej, och i viss mån frukt. På grund av hormonerna så har jag svårt att äta frukt då det triggar igång mitt sötsug något alldeles fruktansvärt. Har även tänkt fortsätta med min lågkolhydratkost då jag mår väldigt mycket bättre på den.
Så, 4 veckor helt utan socker och startskottet går imorgon! Vi har ju klarat längre perioder tidigare, dock utan mig på hormoner, så det ska bli spännande att se hur det går!

Ben


Ett av de andra paketen var till Hamlet, och innehöll en tidig 2-årspresent. En ny fin matbar i form av ett hundben. Hamlet inspekterade den noga, och verkade minst sagt nöjd med sina nya skålar!


Dragonfly




Efter att ha hämtat ut paketen jag nämnde igår, så har jag fixat iordning hyllan vid vår lilla läshörna. I det ena paketet fanns krukan, rosenknopparna vid ljuset, och den underbara trollsländan. Allt från www.fridasgard.se. Har alltid varit  svag för trollsländor, det är väl egentligen den enda insekt jag inte har något emot över huvudtaget, och när jag hittade denna kunde jag inte motstå chansen att låta den flytta in hos oss. Ljusfatet fick jag i present av mina handledare senaste långa VFU-perioden, med ett stort rött ljus till. Nu fick det bli ett ljusrosa blockljus istället, kändes lite vårigare. Spegeln kommer från Ikea.



Ice




Lite tomt här igen, förlåt! Den här veckan har varit lite upp och ner med hälsan, och det känns roligare om jag kan visa er lite bilder också. Som här ovan, en mycket nöjd Hamlet som skuttar runt i snön i sin alldeles egna trädgård! Vi hade tyvärr lite problem med en/flera katt/katter som pinkade på dörren in från uteplatsen, men efter att ha hällt ut lite ättikssprit så har vi än så länge sluppit fler sådana incidenter.
Annars så har den nationella blixthalkan slagit till ordentligt även här i stan, och det är blankis överallt. Trots att de grusar, så är det fortfarande förenat med livsfara att bege sig ut. Peter trotsade isen, och begav sig till Gottsunda Centrum för att handla lite, annars har dagen ägnats åt soffmys med tända ljus framför första säsongen av Glee.
Om det inte vore för halkan, så hade vi hämtat ut hela tre paket idag, men vi hoppas kunna fixa det under morgondagen. Vi beställde igår eftermiddag från tre olika ställen, och de kom redan idag. Snabbt jobbat! Lovar att visa när vi hämtat dem :)


Segern är vår!


Efter 4 dagars slit så står han nu äntligen i vårt badrum!






En sån där dag...

Idag har visat sig vara en sån där dag. En sån där dag när det mesta bara vägrar vara enkelt och okomplicerat, utan istället gör allt för att jävlas. Det började med badrumsskåpet Sydney, som legat i bitar på hallgolvet i flera dagar nu utan att det hänt något. Jag kände mig på gott humör imorses, och bestämde mig för att ta itu med åbäket. Och det gick faktiskt riktigt bra. Tills sida 2 skulle sättas ihop med bakstycket och sida 1. Då ville plötsligt Sydney inte alls samarbeta, hur mycket jag än lirkade. Träpluggarna vägrade att snällt falla in i leden (eller i det här fallet hålen). Efter x antal försök, erkände jag mig besegrad och beslöt mig att vänta tills den äkta hälften kommer hem och kan hjälpa till att tvonga Sydney till lydnad.

Då fick jag den briljanta idén att städa iordning i sovrummet, och bära ut de lådor som skall stå i förrådet. Fick ut två små Kitchen Aidkartonger utan problem, går in för att hämta ett gäng tomma, ihopvikta flyttkartonger och plötsligt befinner jag mig liggandes halvvägs ut genom dörren, med en skrikande fot, blåslaget knä och axel och har en vettskrämd hund som stirrar på mig som om jag voe något monster från yttre rymden. Av någon outgrundlig anledning bestämde sig min vänsterfot som inte krånglat på närmare 18 månader att göra sig till kännes. Eller snarare tvärtom, den bara försvann, vilket ledde till den vackra (ja, jag är optimist) piruetten som slutade med mig på golvet med nosen precis vid snökanten på uteplatsen. Lyckdes ta mig upp, stänga dörren ut (tacka gudarna för att ingen såg mig) lugna Hamlet (som tyckte det var lämpligt att ställa sig på den onda foten bara för att se så den var ok) och stappla in till soffan i vardagsrummet. Där sitter jag nu, och har inga planer på att röra mig mer inom den närmsta tiden. Bara så ni vet...

What Time is it?


Peters 25-årspresent dök äntligen upp i onsdags! Han blev jätteglad, och tog varje tillfälle i akt att visa upp sin nya, specialtillverkade klocka. Den kommer från Fewsome, har mörkbrunt läderarmband, safirglas och en hel del andra bra att ha-funktioner. Det viktigaste är ändå att han tyckte om den:)


Friday morning


Fredag morgon, och det snöar inte just nu iaf. Det har kommit en hel del snö denna veckan, och för min del räcker det nu. Det är ju bara knappt tre veckor tills all snö ska vara borta (jag fyller faktiskt år på våren!) och då är det inte bra om det kommer mer hela tiden.
Gårdagkvällen bjöd på ett rejält återfall i smärtkretsarna, så idag är jag minst sagt mör. I och med flytten så missade jag medicin två dagar, då de befann sig i fel lägenhet. Vet inte om det beror på det eller den fysiska ansträngningen i allmänhet, men jag har varit lite sämre igen hela veckan, och igår kväll slog det till ordentligt. Kände av det redan vid föreläsningen igår förmiddags, men det höll sig iaf tills jag kom hem, och ett tag till. Idag blir det alltså en lugn dag, i sällskap av lurvbollen Hamlet, diskmaskinens lågmälda gurglande och kanske lite dammsugning om jag orkar. Peter trodde att han skulle komma ifrån lite tidigare idag, och då kanske det blir en sväng till Gottsunda Centrum för lite handling. Så länge bjuder jag på två bilder, en alldeles nytagen, och en från tidigare i veckan :)

Det här är vad jag ser när jag drar upp persiennerna på morgonen!
I onsdags invigde jag köket ordentligt genom att göra en ananaspaj. Den var god!

Äntligen hemma!


Hej allihop!
Försökte mobilblogga i veckan, men det fungerade inte tyvärr. Ikväll har vi äntligen internet igen, idag fick vi nya modemet från Com Hem. Flytten i lördags förflöt faktiskt väldigt smidigt, med hjälp av vänner så tog det bara två lass innan allt var på plats i Gottsunda. Det mesta är faktiskt färdigt nu, och vi är mer än nöjda! Lägenheten kändes som hemma redan innan alla möbler var på plats. Det som är kvar nu är att sätta upp gardinstänger, tavellister, hallspegeln och medicinskåpet. Samt att sätta ihop högskåpet till badrummet. Annars har de flesta bitar fallit på plats. Tänkte lägga ut lite bilder till helgen, så ni får se hur vi har det.

Hamlet verkar också väldigt nöjd, det är helt underbart att kunna gå i skogen varje gång vi går ut! Dessutom finns det minst sagt mängder med hundar i området, så det blir en hel del tillfällen att träna hundmöten :)
Men som sagt, nu är vi iaf online igen, så ni kommer få fler uppdateringar! 



Vendetta


Alla bitar börjar falla på plats. Vardagsrum och kök är färdigtapetserade, och sovrum och hall är på gång. Diskmaskinen är färdiginstallerad i detta nu, och golven är underbart vackra. Luckorna hoppas vi att de kommer och mäter i början av nästa vecka. Vitrinskänk från Mio och de få nya möblerna från Ikea kommer hamna på sina platser tillsammans med övrigt möblemang under morgondagen. 

Eftersom mitt hjärta slår lite extra för just köket, så är det främst där jag lagt min energi. Eller, egentilgen i hela lägenheten, men just köket gö mig lite extra lycklig och varm inombords. Det enda som stör mig i min kökslycka (förutom att luckorna kanske dröjer lite) är ett stort, vitt, plastigt åbäke i form av en mikrovågsugn. Vi fick denna gigant efter Peters farmor för många år sedan, och jag kan villigt erkänna att den fyller sin funktion. MEN, den är verkligen en hiskelig klumpeduns, och jag har under alla år haft en personlig vendetta mot detta monster. Peter förstår sig inte alls på min lilla krigsföring mot mikrovågsugnar i allmänhet och monstermikors i synnerhet. Men så inbillar jag mig att han saknar mitt sinne för köks-estetik vilket skulle förklara hans accepterande av mastodont-mikron. 

Jag har nu varit på jakt efter en liten mikro, då jag kommer få vänta tills vi köper bostadsrätt innan det blir en integrerad sådan. Det finns betydligt smidigare varianter, men de är fortfarande väldigt klumpiga. Tills jag hittade the one. En mikro som är hela 6 cm mindre i bredd än den vi har nu! Och som dessutom är förvånansvärt snygg (för att vara en mikro alltså)!. Så nu avvaktar jag tills flytthelgen är avklarad, och besiktning av lägenheten så vi vet om vi måste betala något i efterhand, innan jag ser till att the one förflyttas från vilket lager den nu befinner sig på, till mitt (vårt) nya kök. Bara tanken får den där varma känslan inombords att sprida sig lite extra!
Whirlpool Max 34, finns bl a hos Netonnet och tretti.se



Torsdag


Bloggen blir en smula lidande den här veckan, med tanke på allt som pågår med flytten. Igår var vi iaf och körde över en del flyttkartonger och "småkrafs" till lägenheten, och fick se att det tapetseras för fulllt! Alla väggar utom hallen var spacklade och förberedda, så under dagen lär väl en hel del tapeter komma på plats. Det känns smått otroligt att det mesta faktiskt hinner bli klart innan inflytt! Vi lyckades dessutom få undan en hel del kartonger, vilket gör att dte känns ännu mer på riktigt nu.
Idag ska jag föröska ta mig ut till Ikea i kylan, och fixa det som inte går att ta från ta-själv-lagret och som inte behövs stor bil till, allt för att lördagen ska flyta på så smidigt som möjligt. Peters jobb har öppet hus ikväll, så han lär bli ganska sen. Jag och Hamlet får ha party på egen hand :)
Förresten så dök en gemensam present från Peters föräldrar upp på posten igår. Vi har fått välja färg själva, kan ni gissa vad det är?





Muskler, bakslag och kosthållning


På fredag kommer jag få undersöka hur mina muskler mår, då högskåpet till badrummet ska leveraras någon gång mellan 11 och 13. Eftersom jag då kommer vara själv, skåpet väger ca 36 kg och de bara levererar fram till dörren, blir det alltså upp till mig att få in det i badrummet... Kan bli intressant!

Just nu håller jag på och muttrar över ett litet bakslag med hälsan, har haft lite mer ont nu en vecka, vilket har gjort att jag missat några dramatillfällen. Missar jag idag också (vilket det tyvärr lutar åt) så får jag hoppa av och läsa kursen vid ett senare tillfälle. Det är ju så att drama är ganska fysiskt av sig, vilket min kropp inte riktigt uppskattar för tillfället. Och eftersom jag har som "nyårslöfte" att lyssna mer på min kropp, och inte bara köra på tills det säger stopp, är det kanske bättre att avvakta. Ett steg i taget, och inte ett helt berg på en gång.
Däremot har jag kikat lite på vad det kommer finnas för sommarkurser, och har hittat tre stycken helt på distans som verkar riktigt lovande!

Angående bakslaget, så misstänker jag att det kan ha med kosten att göra. Har ju märkt tidigare att jag mår sämre om jag äter mycket kolhydrater, vilket det har blivit mer av senaste veckan. Så nu har jag gått tillbaka till lågkolhydratkost för att se om det ger någon effekt. Däremot tillåter jag mig själv att äta lite frukt, då det hjälper ganska bra mot det hormonella sötsuget som rätt vad det är attackerar mig.  Så nu är det bara att vänta och se om det fungerar!



Planeringsverktyg


Jag har suttit och lekt runt lite med Ikeas planeringsverktyg för kök, bara för att få ett hum om hur köket kommer bli när allt är på plats. Så här blev det, sett från fönstret:


Det är ju inte rätt köksluckor, fel vitrinskåp och fel golv. Men måtten stämmer på ett ungefär, förutom att vi inte kommer ha bordet utfällt till vardags. Men det gick bara att lägga in i utfällt läge. Rakt fram är dörren till vardagsrummet, där vi kommer ställa Stenstorp arbetsbänk för att få mer arbetsyta. Den är väldigt smidig att rulla iväg vid behov! Vitrinskänken ska ju komma från Mio, och den är faktiskt beställd nu så vi hoppas kunna hämta den till helgen. Idag fick jag dessutom besked om att högskåpet från Byggmax kommer levereras denna veckan. Det blir en intensiv vecka, och en väldigt intensiv helg! Hoppas bara hantverkarna hinner klart med allting. Idag bör golven bli klara iaf. Behöver jag säga att vi är väldigt upprymda för tillfället? :)

Peters födelsedag i bilder

Dagen började med en "smoothie" fast i skål, tillsammans med hallon, blåbär och mörk choklad


Strålande solsken, och fullt upp att svara på alla gratulationer


Efter frukost åkte vi ut till lägenheten för att se om något händer, och det hade det verkligen gjort!


Sedan blev det brunch på Clarion Hotell Gillet med Henrik. Och vilken brunch! 
Kvällen avslutades med lite italiensk antipasto och bubbel till 25-åringen!






Så vill jag bli


Jag har en sång som är min absoluta favorit. Det är en av de vackraste jag vet, och jag tröttnar aldrig på att lyssna på den. Faktum är att jag sjöng den på min skolavslutning i åk 9 (tro't eller ej!). Vill ni lyssna på den, finns den här


Så vill jag bli
"Det blåste i mitt inre, en iskall höstlig vind.
Och frosten i mitt sinne drev pärlor till min kind.
Ock kylan trängde utåt och härdade mitt skinn.
Och huden blev en fästning som inget släppte in.

Då stod du där i vimlet och sträckte ut din hand.
Som polstjärnan på himlen som hjälper en i land.
Så råkades två stjärnor i rymdens oändlighet;
Två tynande lanternor på havets ödslighet.

Och den som börjat stelna, och trotsa kärleken,
befruktas till att leva och älska själv igen.

Så vill jag bli som Solen som värmer dina ben,
som luften och som Jorden; som livet dom dej ger.
Så vill jag bli som regnet, när vägen din känns hård,
och kunna fukta marken framför dej där du går."
- Björn Afzelius

Fredagslyx


Skaldjurspaté med sallad och en klick créme fraîche!


Vinterpromenad


Så här ljuvligt var det i söndags när vi tog en 2-timmars promenad. 6 minusgrader och strålande solsken! Hade gärna gått en promenad idag med, men då termometern visar närmare -14 och det dessutom blåser lite, så skippar vi det jag och Hamlet. Istället fortsätter vi packa, och funderar på hur vi ska fira Peter imorgon...







Green



Det otroligt vackra golvet som var i hall och kök. Hoppas golvläggarna har bytt det nu!



On the move


Gårdagen blev ganska intensiv. Vid nyckeluthämtningen var det 54 (!) nr före oss, så vi fick vänta en knapp timme innan nycklarna äntligen befann sig i min ägo. Sedan åkte jag och Henrik direkt ut till Gottsunda, och inspekterade lägenheten. Den är verkligen fruktansvärt sunkig, och det känns skönt att veta att i skrivande stund får den sig en rejäl makeover. Hoppas bara köksföretaget ringer snart och mäter köksluckorna, så vi får in dem snarast möjligast, eftersom nuvarande köksluckor höll på att falla i bitar!

När vi mätt upp hela lägenheten åkte vi tillbaka till Flogsta, mötte upp Peter, käkade och återvände sedan till lägenheten för att ta bort en del skruvar på väggarna åt tapetserarna. Fick dessutom ett samtal från Electrolux som undrade om de fick installera diskmaskinen idag, vilket vi inte direkt tackade nej till. Så när allt väl är fixat, kommer det att bli en kanonsnygg lägenhet, och det blir nog svårt att känna igen den jämfört med hur den såg ut igår!

Idag har jag beställt högskåpet till badrummet, och väntar på besked om vilken dag det kommer levereras. Får se om vi kan få in tvättskåpet från Ikea också, det finns några dumt placerade krokar som jag hoppas vi kan ta bort. Annars ska jag ägna dagen åt att städa lite här hemma, och sedan fortsätta packa, packa ocj packa!



Vår trädgård! :)

snc00429 (MMS)

Vår trädgård! :)


RSS 2.0