Vikarie

Sitter här med en ovanligt kramsjuk Dante i knät, gäller att passa på när han är på myshumör! Ska alleles strax bege mig iväg till ett inskrivningsmöte med Vikarieförmedlingen här i stan. Är inte helt i form än, men det skulle inte ta så lång stun och å kanske jag kan få komma igång och vikariera några timmar då och då. Vore skönt att tjäna lit pengar själv, och inte bara få csn! Efter mötet ska jag möta Jenny vid tågstation, innan vi åker hem till vovvarna. Tänkte försöka orka och tvinga med Jnny till "lekplatsen", så de får busa av sig ordentlgit innan det blir lite halloweenpyssel här hemma. Ha en bra torsdag, och njut av solen!

Halloween flowers!

Peter hade med sig mina favoritblommor hem idag, härligt "halloween"-färgade!
 
 
 
 
 
 
 

Vinterjacka

 
Det börjar bli kyliga morgnar nu, och det känns som att den kommande vintern inte kommer att bli riktigt lika mild och snäll som den förra. Då klarade jag mig hela vintern med min skinnjacka och en tjock tröja, men i år är det dags att införskaffa en riktig vinterjacka. Valet föll på den här ovan, en marinblå jacka av märket Bench. Kan inte säga att jag hört talas om märket innan, men föll för modellen. Gillar särskilt muddarna nedtill och vid ärmsluten, bra när man som jag har frusna handleder. Hoppas nu den ska vara varm, skön och bekväm. Om inte får den åka tillbaka. Beställde den hos Zalando där man just nu dessutom får 10% rabatt vid köp över 500:-. Ange bara koden gratislandet1012, gäller till 27 november!

Hösttider


Helgen gick minst sagt fort! I lördags tog vi med oss Hamlet, Dante och Åke ut i skogen en sväng. Det var riktigt härligt höstväder, blött som tusan och lerigt men med mysigt duggregn och otroliga färgerrunt omkring. Lördag kväll ägnades åt film, och i söndags åkte vi hem. Jag skulle gått på min korta vfu igår, men helgen tog på mig fysiskt så jag har varit hemma både igår och idag. Vilket visade sig vara tur, då jag fått fel vfu-placering! Ska åa dit imorgon och se om det har löst sig, för jag har iaf inte hört något än idag. 

På lördag har vi vår Halloweenfest, vi blir åtminstone 13 stycken utspökade figurer. Eftersom tiden bara försvunnit så har jag inte lyckats planera allt i den tid jag hade tänkt, men börjar få ordning nu. Tur att alla dekorationer finns sedan ifjol, annars hade det varit jobbigare! Nu är det det ät- och drickbara jag funderar över, och hur dekorationerna ska sättas upp. Jenny dyker upp på torsdag och ska få äran att hjälpa till, liksom Alex på fredag. Blir nog bra det här!
 
VI har aktiviteter inplanerade varje helg nu fram till min långa vfu. Halloween nu i helgen, nästa helg kommer ev Josse & Rossi för att käka mat, helgen efter det ska vi ha vegetarisk fondue med Torgunn & Martin, samt ev luncha i Sthlm med Peters föräldrar Fullt upp, men det känns rätt skönt i jämförelse med förra hösten...
 
 
Lingon i skogen

Road trip


Imorgon eftermiddag åker vi söderut över helgen. Vi har hållit denna helg öppen just med tanke på en möjlig resa ner, och tyvärr fick vi ett tråkigt besked om brorsans schäfer. Hans ben blir inte bättre, och nu har de gjort precis allt som går att göra och lite till. Därför kände vi att vi ville åka ner och säga hej till Åke och låta alla vovvarna göra det de är bäst på, busa och mysa. Kommer inte ta med datorn ner denna gång, så det blir nog inget bloggande. Kanske lite mobilbloggning, men det har krånglat på sistone så får se. 
 
Innan vi åker imorgon eftermiddag ska jag gå på Hot Stone-massage med tillhörande peeling i totalt 80 min. Det ska bli jäkligt nice! Hoppas mina värkande ryggmuskler får sig en rejäl omgång :) Utlovar recension efteråt :)



Mosaik


Igår var jag hos min njurläkare, det gick väldigt bra. Mina sköldkörtelvärden ligger precis på gränsen, så jag har börjat med Levaxin för att se om det hjälper. Idag har jag fixat klart mitt senaste projekt, badrumshyllan, och väntar egentligen bara på att fogningen ska torka så vi kan ställa den på plats. Känner mig riktigt nöjd, och det var väldigt roligt (om än pilligt) att lägga mosaik! Nu har jag ätit lunch, och ska om en liten stund gå till bussen med Dante. Han ska till "frisören" idag. Ska bli väldigt spännande att se hur han ser ut kortklippt...
 
 
 

Fredag

Lika trött idag som igår, men lyckades trots det köra mitt första pass på crosstrainern på jag vet inte hur länge. Målet var 15 minuter, men jag klarade det dubbla! Känns riktigt bra, särskilt som det var längesen jag fixade någon form av motion förutom lugna promenader. Hoppas det fortsätter åt det här hållet, vore underbart att kunna komma igång med regelbunden motion igen!
 
Nu väntar jag och vovvarna på att Peter ska komma hem, så vi kan busa lite i skogen och fredagsstäda hemmet. Ikväll blir det lugnt hemmamys framför första säsongen av Bones. 

Sjukligt trött


Idag mår jag hyfsat bra, förutom det faktum att jag är sjukligt trött och hormonerna har gått i spinn. Sov drygt 12 timmar i natt, och borde ju logiskt sett vara utvilad. Men nej, skulle lätt kunna krypa ner i sängen och sova minst lika länge till. Har ett seminarium i eftermiddag som jag inte kommer gå på. Orkar helt enkelt inte, vilket är synd.
Igår lämnade jag prover, och de kollade sköldkörteln också. Har läkartid nästa vecka, och ska diskutera möjligheten att få börja på en låg dos levaxin. Om det är sköldkörteln som spökar, så kan det bli en väldigt stor förändring av bara en låg doos. Jag menar, jag brukade ha enorma mängder energi, upp halv sju med ett språng, redo för både skola och aktiviteter. Peter tycker väl inte det är helt fel att jag inte är så morgonpigg längre, men i övrigt tycker han det är väldigt tråkigt att jag har sådan energibrist.
 
Igår efter provtagningen gick jag förbi Lush och The Body Shop på hemvägen. Tror det får bli ett varmt bad sen med en badbomb. Känner mig väldigt frusen idag också...


  

Vad är klockan?

 
Här är den, min fina present från Peter! Bilden gör den inte riktigt rättvisa, ska försöka ta en bättre bild med kameran senare men den här får duga så länge. Den är så nygjord att läderarmbandet fortfarande är väldigt stelt, men det ändras ju mer jag använder den. Me like!

Tisdag

BIld från i lördags ute på Gipen. Tycker Dante ser ut som något ur Mumintrollen!
 

Det är en seg Lisa idag. Vaknade kring 02 av världens magknip, och sov inte mycket efter det. Flyttade mig till soffan strax efter att Peter lämnat hemmet. Han åkte lite tidigare idag eftersom de skulle bjudas på frukostbuffé med tillhörande föreläsning av Kronofogden på Clarion Hotell här i stan. Ibland kan det faktiskt vara lite smålyxigt att vara lärare, fast det händer inte speciellt ofta. Jag lyckades  själv få till en rejäl omelett till frukost, och sitter nu med en kopp förmiddagste. Det kommer bli en väldigt lugn tisdag för min del, förutom lite handling som behöver göras. Väntar dessutom på en del paket både jag och Peter, så hoppas några av dem dyker upp idag. Bland annat så fick jag en "efter-operation-present" av Peter. Jag fick designa min egen armbandskolcka från Fewsome, där jag köpte Peters klocka när han fyllde 25. Utnyttjade Mika och Peter som smakråd, och det blev vitt läder, svarowskikristaller och svart pärlemor. Hoppasden är lika fin i verkligheten som på bild! Fast med tanke på hur nöjd Peter har varit med sin, så lär jag garanterat bli nöjd med min! 
Har också tänkt fortsätta fundera och planera årets julklappar. Vi är klara med nästan alla, har egentligen bara min pappa kvar. Han är å andra sidan den klurigaste att komma på något bra till... Kan tyvärr inte avslöja något eftersom det finns risk för att åtminstone några av mottagarna läser bloggen. Ni får vänta en sådär 77 dagar till, eftersom det är 76 kvar till julafton :)



 
 
 
 
 

Däckade

Ikväll skulle Peter egentligen ha firat Henrik, och jag som har pinkedunksduty skulle haft Josse & Rossi här för lite filmmys. Men efter att ha städat, handlat och sedan satt oss ner för att slappna av, kom plötsligt de senaste veckorna ikapp. Rejäla förkylningar, operation, bekräftad diagnos, mer förkylning, in och ut med Dante till djursjukhuset och så beskedet i torsdags som vi inte hunnit smälta än. Samt det faktum att vi just nu inte vet vad nästa steg blir, eftersom veterinären aldrig hörde av sig igår när hon skulle gjort det. 
Allt det här gjorde att vi totaldäckade båda två, och bestämde oss för att tillåta oss att däcka och bara vara hemma istället. Vilket först kändes jättetråkigt, men så här i efterhand känns det bara skönt och som helt rätt beslut. 
Nu lägger vi sista handen vid den hemgjorda pizzan, och ska snart slå oss ner med våra svartvita tussar och se på fåniga filmer. Det behöver man ibland!

I valet och kvalet


När jag hämtade Dante igår fick vi tyvärr det besked vi verkligen inte ville ha, Dante har fel på sina njurar. Han mår bra just nu, men det finns inget som kan säga när han kommer bli dålig, det kan bli om ett par månader och det kan dröja ett par år. Prognosen är inte bra, han kommer att bli dålig någon gång. Som jag har förstått det så lever dessa hundar sällan mer än fyra år, men de kan mycket väl må alldeles utmärkt under tiden. 
Än så länge vet vi inte exakt vad felet är, för att få mer information krävs en njurbiopsi. Veterinärerena misstänker starkt att felet är medfött, vilket skulle innebära att försäkringsbolaget inte tcäker någonting, utan vi får stå för alla kostnader själva. Djursjukvård är verkligen inte gratis, och det kan bli väldigt, väldigt dyrt. 
Vi mailade vår husveterinär, som tyckte att vi skulle göra en njurbiopsi, dels för att vi behöver all information som går att få, dels eftersom Dante än så länge är väldigt ung. Hur hans njurar kan tänkas reagera när han blir större och påfrestningen ökar är omöjligt att säga i detta läget. Så Peter bokade in en telefontid med specialisten, för att undersöka dels hur imfattande en biopsi kan bli, dels vad den skulle kunnatänkas kosta. 
Det viktigaste för oss är att Dante mår bra och är pigg och glad. Vilket han också är just nu. Så vi får helt enkelt vänta tills i eftermiddag när vi vet lite mer. För att fördriva tiden ska jag åka in en sväng till stan. Måste hämta en reserverad bok, och pinkedunkar. Det är dags för mig att samla prover igen i helgen...
 
Bild från i somras. Dante tyckte det var en strålande idé att ligga ovanpå Hamlet bredvid min bror...
 
 
 

Fårfäll

 
I eftermiddag ska jag få hämta hem Dante. Väntar på att veterinären ska ringa och lämna rapport, samt säga vilken tid jag ska dyka upp. Hamlet fick värsta busrycket igår kväll när vi skulle sova, så han skuttade runt i sängen, jagade våra händer och var alldeles stollig. Märks att det blivit betydligt mindre bus när brorsan varit borta! Ovan ser ni den supermysiga fårfällen vi köpte förra veckan för att värma våra fötter i läshörnan. Det är dock inte bara vi som tycker den är mysig, Dante hittade direkt sin nya plats i hemmet...




 
 
 
 

Dante på sjukhus


I förmiddags ålkte jag och Dante till Universitetsdjusrsjukhuset för att skriva in honom för en törstutredning. I fredags fick vi äntligen kontakt med veterinären, det hade tydligen blivit någon brist i kommunikationen mellan honom och administrationen, därav två veckors fördröjning. I allafall så pratade han med Peter, och sa att proverna såg bra ut, de avvikelser som var var så minimala att de inte hade betydelse, men som sista åtgärd skulle vi utföra en kontrollerad törstutredning under ett dygn på djursjukhuset. 
 
Idag när vi var där fick jag veta av en ny veterinär att avvikelserna i samband med det de sett på ultraljudet tyder på att det är något fel, och de kommer behålla honom i minst två dygn för att ta prover, utreda urinproduktion och utföra en scintigrafi. Så lilla Dante-dutten kommer utsättas för diverse undersökningar, få bo själv i en liten bur och troligen få både lugnande och genomgå läskiga undersökningar. Just nu önskar jag verkligen att jag vore veterinär som jag en gång planerade, för då skulle jag kunna vara mede och hjälpa vår Lillskrutt. Vi hoppas såklart att det inte är något allvarligt fel, men oron blev ju inte direkt mindre efter morgonens besked. Duktig är han iaf, vår Dante!
 
 
 
 

RSS 2.0