Solig söndag

Vi hade en riktig mysig kväll här igår. Det blev lite knytkalas med Sofia, Adde, Josse och vår tillfälliga inneboende Jenny. Jenny stannar bara tills imorgon, men hon har vart här sen igår :)
Idag åt vi lunch på Tzatziki med de två J:na, och eftermiddagen har tillbringats framför teven, vilket vi kommer fortsätta med. Det blir film, Draktränaren.
Jag har också hunnit med ett 45-min pass på Orbitreken (Go me!) och ska strax hoppa in i en dusch. Köpte en nytt träningslinne på Stadium, och det var riktigt bra!
Imorgon blir det föreläsning på morgonen, och seminarium på eftermiddagen.

Ny "familjemedlem"

Nu har vi äntligen bytt en gammal familjemedlem mot en ny! Vi har köpt en Hoover Flash Tf2500, en ny dammsugare! Hjulet på den gamla var trasigt och gick inte att laga, och en dammsugare utan hjul är inte särskilt lättanvänd. Så vi köpte ovanstående modell på kampanj hos Onoff, 490:- istället för 795:-. Den är mindre, smidigare och med bättre motor än vår förra, vi provade den i butiken och gillade den!



Bild från www.onoff.se

You haven't seen the last of me

Igår gick vi på premiären av Burlesque, en musikalfilm med Cristina Aguilera och Cher i huvudrollerna. VI hade bokat in oss på kvällsvisningen, men avbokade den eftersom vi var lite trötta. Då kom vi på att kolla om det fanns platser kvar 15.30, vilket det gjorde så vi bokade då istället. Ett mycket bra val, för den filmen hade jaag inte velat missa på bio. Riktigt bra underhållning, iaf om man gillar sång, dans och musik! Cher visade än en gång vad hon går för, och eftersom jag gillar Christinas röst, men inte är helt förtjust i hennes vanliga stil, så var det riktigt roligt att höra henne med en lite annan stil! Riktigt bra skådespeleri, snygga shownummer, skickliga dansare, grymma sångerskor med några riktigt bra sånger, burleskt blandad med vardag... Ja, en riktig filmupplevelse! Det var nåt dansnummer som var en smula segt, vilket drar ner betyget en aning, men det slutar iaf på 4,5 av 5! Tycker ni om dans, musik och sång, se den! Annars är det nog bäst att låta bli :)



PS. Rubriken syftar på en av låtarna Cher sjunger i filmen :)


Måndag

Vi kom hem till Flogsta vid 23 igår kväll, och gick och lade oss på en gång. Det var en ganska seg tågresa, men det gick bra. Hamlet låg och sov i sin väska, och spanade på andra passagerare.
Jag skulle vart på en föreläsning nu, men missade den pga att min njure gjorde sig påmind tidigt imorse. Hann märka det i tid och ta medicin, så nu verkar det ha lugnat sig, åtminstone för stunden. Hoppas komma iväg på eftermiddagens lektion istället.  
Tog en hel del bilder i helgen, och ska visa några av dem så fort jag fört över dem till datorn, troligen imorgon. Nu ska jag äta frukost, och sen plocka lite här hemma. 

Väckarklockor

Jag fick inte ligga kvar längre än till 8 i sängen, då två stycken svartvita pälsbollar satt bredvid varandra och stirrade på mig, medan svansarna sopade madrassen. Så fort jag gjorde misstaget att öppna ett öga, blev jag överfallen av båda två. Med andra ord, dags att gå upp!

Vädret är strålande, några minusgrader och solsken, och vi har redan hunnit med lek och bus ute. Passade på att testa hur bra min nya kamera är på att ta foton av rörliga objekt. Mycket bra blir mitt betyg! Eftersom jag inte har med min dator denna gången, och inga överföringskablar heller för den delen, så får ni snällt vänta tills jag är tillbaka i Uppsala på bildbevis. Nu ska jag äta frukost!


19 januari

Idag har jag haft min första engelskalektion, introduktion till grammatikkursen. Det var helt okej, och jag tror att jag har fått en bra lärare. Hon kommer från Kansas, men är gift med en svensk och har bott i Sverige i många år.

Imorgon ska jag och Hamlet ta tåget ner till Skaraborg, och tillbringa helgen i Axvall. Meningen från början var att jag skulle åka med Peters föräldrar ner till Skåne för att fira Peters syskonbarns födelsedag, men eftersom jag fortfarande inte är frisk så vill jag inte riskera att bli smittad av "förskolebaciller" och bli ordentligt sjuk igen. Istället stanna vi i Axvall medan Peter åker ner till SKåne på lördag, han vikarierar ju både imorgon och på fredag.
Tåget lämnar Uppsala strax efter tio, och vi är framme i Skövde vid 13-tiden. Tror inte jag packar förrän imorgon bitti, har ju lite tid på mig. Dessutom är det inte mer än min ryggsäck och Hamlets väska som ska med ner iaf :)

Nu blir det kvällsmat framför teven!

Produktiv dag än så länge

Kom nyss hem från stan, har uträttat några nödvändiga ärenden. Har faktiskt hunnit med en hel del, trots att jag latade mig i sängen ända till kl 9.

Jag har:

  • Anmält Hamlet till en kurs i vardagslydnad
  • Lämnat in ansäkan om reseersättning
  • Lämnat in omdömen från KLU
  • Hämtat ut diagnostiskt prov i engelska
  • Lämnat tillbaka några böcker på biblioteket

Ska bli spännande att se hur hundkursen är, det är fyra tillfällen med start den 7 februari. Valde mellan den och en kurs på åtta tillfällen, men tyckte det var bäst att testa om det är något för oss först.


Nystart

På grund av att jag blev sjuk, och endast kunde få i mig isglass och saft sköt vi upp vårt kontrakt tills jag blev tillräckligt frisk igen. Vi ville fortfarande att det skulle gälla under tio hela veckor. Så från och med idag fram till och med den 27 mars har jag och Peter ett kontrakt. Det är i stort sett samma som vi haft tidigare, dock något hårdare. Eftersom vi gör det för vår egen skull, beslutade vi oss för att inte ha någon särskild belöning om vi klarar det eller något straff om vi inte gör det. VI ska helt enkelt fokusera på att äta nyttigare, röra på oss mer och undvika att bli försoffade igen.
Jag tänker ju dessutom jobba på att gå ner i vikt och förbättra min kondition, och mitt första veckomål till nästa måndag blir att försöka gå ner 1,0 kg. Jag kommer under dessa tio veckor att äta enligt LCHF, då jag tidigare har märkt att jag mår bättre av det. Så önska oss lycka till, idag sätter vi igång!

Man måste ju faktiskt leva lite också

Den 5 februari, eventuellt dagen innan också kommer jag tillbringa köandes. Köandes för att förhoppningsvis få en biljett till Utrikespolitiska föreningens Etiopienresa som går av stapeln över påsk. 10-12 dagar fyllda med intressanta möten och spännande upplevelser. Mitt schema är lyckligtvis blankt under den perioden, och det enda som egentligen står i vägen just nu är att jag inte får en biljett. Ja, jag kan givetvis oroa mig för vad som skulle hända om jag blir sjuk i ett land med helt andra sjukvårdsresurser (finns en klinik i Addis Abeba med västerländsk sjukhusstandard), eller så kan jag ta dagen som den kommer, och inte förvänta mig det värsta. Man måste ju faktiskt leva lite också! 

Det här är vad UF själva skriver om planeringen av resan:

 "I mitten av april, över påsk, åker UF till Etiopien. Vi kommer att vara borta i 10-12 dagar och vi jobbar på att besöka Afrikanska Unionens högkvarter i Addis Abeba, hjälporangisationen Hope for Children, kaffekooperativ, kontoret för FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter, Fistulasjukhuset, UNHCR, företrädare för den etiopisk-ortodoxa kyrkan, något eller några av de politiska partierna med mera." www.ufuppsala.se

Så nu återstår bara att vänta till februari och se vad som händer. Det lär vara ett rejält tryck på biljetterna!

Färdig!

PM:et är färdigskrivet! Nu tar jag ledigt resten av kvällen :)


På väg hem till mig!


Nu är den här på väg hem till mig! Det fick bli den blå, så är både Peter och jag nöjd:)
Beställde den från Dustin Home, tillsammans med ett 4Gb minneskort, och en router till Peter. Allt som allt gickk det på 1574 med frakt. Helt okej pris, med tanke på att samma kamera kostar 1590:- på ganska många ställen. Hoppas den är så bra som den verkar!


Tuffa tag

Är långt ifrån frisk än, men tillräckligt för att kunna börja tänka igen. Idag blir det tuffa tag, ska försöka skriva klart pm:et. Hinner jag inte helt färdigt idag, så har jag imorgon på mig också, men det vore skönt att kunna vara ledig med Peter imorgon. Nu är jag registrerad på vårens kurs, Engelska LS, och kommer få csn på tisdag. Det känns skönt att det inte krånglar längre, så nu ska jag bara köra hårt i vår och bli godkänd på allt, så är det lugnt inför de två sista terminerna. KÄnns lite häftigt att det bara är två terminer kvar efter den här, för både mig och Peter!
Nu ska jag dricka upp min latte (lyxade till det med en sådan till frukost inför skrivandet) och sedan blir det till att sätta igång!


Påfyllning i badrumshyllan

För drygt ett år sedan beställde jag Tigi Bedhead Foxy Curls schampo och balsam från www.feelunique.com. Nu så börjar de ta slut, och jag lade därför en ny beställning från samma sida. Jag har aldrig varit så nöjd med ett schampo och balsam tidigare, kvaliteten på mitt hår är riktigt bra nu för tiden. Till och med min frisör brukar kommentera det. Tyvärr så fanns inte Foxy Curls duopack inne, så jag bestämde mig för att testa ett nytt, nämligen Tigi Love, Peace, Planet Walking on Sunshine. Ett schampo och balsam med 70% ekologiskt innehåll. Schampot innehåller bland annat äpple, ingefära och grönt te, och balsamet innehåller honung, jojobaolja och sojaprotein. Ska bli spännande att se om de är lika bra som Foxy Curls, kan ju tycka det med tanke på att de har naturligare innehåll. Lovar att recensera när jag använt dem några veckor :)  
 
279:- inkl frakt hos www.feelunique.com

På bättringsväg

Jo, nu börjar jag känna mig något bättre igen. Hostan är kvar, men istället för hostattacker varannan minut har jag uppgraderat mig till var tjugonde minut. Har fortfarande världens huvudvärk, är kraftlös och blir yr om jag är uppe för länge, men det börjar kännas i huvudet att jag kommer bli frisk inom en relativt snar framtid iaf!

Har fortfarande inte kunnat skriva något pm tills imorogn, utan planerar att ägna helgen åt det istället. Vill ju helst producera något som åtminstone är av godkänd kvalitet.
Däremot funderar jag på att testa mina gränser och ta mig in till banken idag. Har ett ärende som måste fixas, skulle gjort det redan förra veckan, men nu blev det ju som det blev. Kan vara värt att utmana mig lite om jag ska fixa en fyra timmars opponering imorgon. Även om jag mest ska sitta och lyssna, så ska jag fortfarande vara där hela tiden. Får fundera en stund och se vad jag gör...

Virus

Ja, det är ett rejält virus som drabbat mig. Läkaren funderade på lunginflammation, men provet visade inte på det, så det är bara att härda (och hosta) ut! Han tyckte dessutom att min hals inte var särskilt vacker, vilket jag för tillfället får hålla med om. Så tills jag är mig själv igen (t o m Hamlet backar undan och stirrar skeptiskt på mig under mina hostattacker!) tänker jag fortsätta tillbringa tiden växelvis i soffan och sängen, med dryck, isglass och en liten, liten smula självömkan. Det är faktiskt tillåtet ibland, fast bara lite grann, så det inte går över styr :) Skriver igen när jag mår bättre!

Vårdcentralen

Febern och hostan har hållit i sig och blivit värre, så nu har jag fått en tid på vårdcentralen kl. 10. Den ligger bara två minuters promenad bort, men pga att vägen just nu består av is och att jag knappt orkar stå upp och hostar ut lungorna (åtminstone känns det så) så ska jag gå redan tjugo i. Lätt ironiskt är det strålande vackert väder, sitter i soffan och beundrar soluppgången mellan alla hostattacker. Skriver mer nr jag är tillbaka, om jag orkar.

Influensa?

Tänkte bara tala om tat jag lever, om än knappt... Har drabbats av hög feber, riktigt jobbig hosta och halsont och varit sängliggandes sen igår vid lunch. Misstänker influensa, dock inte svinet eftersom jag vaccinerade mig i fjol. Dagen har tillbringats i soffan, hostandes med en fluffboll på magen. Peter har kört ner bilen till SKara, och ä på väg upp igen med tåg. Så jag är mest tacksam över att Hamlet förstår att matte inte är i form idag, han har varit sympatisjuk med mig, och legat och slumrat större delen av dagen. Josse var här igår och sov över, så hon rastade Hamlet innan hon åkte hem idag. Sedan trotsade jag 39 graders feber och frossa och gick ett varv runt huset för att rasta Hamlet. Det var mer än jag egentligen klarade av... Men nu ligger vi i soffan och vänta på husse. Om allt flyter på som det ska bör han vara hemma strax efter 21. Ska streama en film till tror jag, är ungefär vad jag orkar med just nu...

Hemma

Vi kom hem till Uppsala igår som planerat. Tog det väldigt lugnt på vägarna, och undvek alla risktagningar. Det känns riktigt skönt att vara hemma! Tyvärr så har min förkylning brutit ut ordentligt nu, efter flera veckors småkrasslighet. Jag hostar som en tok, har riktigt ont i halsen och sprängande huvudvärk. Detta trots hostmedicin, värk- och halstabletter. Peter är också lite allmänt hängig, men vi hoppas på bättring eftersom han ska vikariera två veckor fr o m måndag.

Imorse lyckades vi trotsa våra förkylningar och storhandla, vilket var behövligt. Nu har vi mat så vi klarar oss ett bra tag, och som det verkar på vädret just nu var det nog tur att vi hann iväg imorses!
Jag har också passat på att slänga ut julen, så nu ska det bara bäras ner till förrådet. Det kändes helt enket inte som jul längre, och då var det lika bra att städa bort allting. Nu ska resten av dagen/kvällen ägnas åt vila och läsa litteratur inför PM-skrivandet som jag planerar att sätta igång med imorgon.

Tänkte också passa på att hälsa nya läsare välkomna, det verkar som att det har hittat hit några stycken. Roligt!

Change of plans

Det har blivit ändrade planer. Min njure´började krångla sent igår kväll, och har fortsatt nu under dagen. Vi visste inte riktigt hur vi skulle göra med tågresan. Sedan upptäckte vi att tåget var försenat, först tio, sen trettio och nu femtio minuter. För att inte riskera ett ordentligt anfall på tåget mitt ute i ingenstans, bestämde vi oss för att köra på en oplanerad roadtrip istället. Vi ska få låna Peters föräldrars ena bil. Först hade vi tänkt åka idag, men Peter ville vänta och se vad som händer med min njure, så vi åker tidigt imorgon istället. Vilket jag håller med om känns smart. Bara tur att Peters föräldrar inte behövde ha den andra bilen innan måndag.
Så vi åker upp imorgon, har några intensiva arbetsdagar, och på lördag kör Peter själv ner bilen och tar tåget tillbaka till Uppsala på kvällen.
Nu ska jag ta mer smärtstillande oh hoppas på att hålla stenen i schack!

Göteborg och Desigual

Vi kom nyss tillbaka till Axvall från Göteborg, där vi har tillbringat dagen med Peters föräldrar. Vi åt god lunch på Ma Cuisine, och strosade längs Avenyn och i Haga, innan vi drog oss mot Nordstan.
Jag köpte mig ett midjebälte från Åhlens, Peter hittade det åt mig, och jag tyckte det var riktigt snyggt.


 Midjebälte 99:-. Klicka för större bild

Sedan gick vi in på Desigual, och fascinerades och imponerades av detta minst sagt färgglada och annorlunda märke. Några reafynd blev det, två skjortor och en tröja till Peter, och en klänning till mig. Visserligen inte några av de mest extrema, utan mer snygga och lite annorlunda.

Imorgon åker vi hem till Uppsala, och hoppas på tåg som håller tidtabellen. Väl uppe blir det några intensiva dagar med uppsatsskrivande, innan det är dags för vårens kurser att starta.

Nytt LCHF-kontrakt

Idag börjar mitt nya kontrakt med mig själv. Från och med idag, den 3 januari till och med den 13 mars ska jag äta enligt LCHF, undvika allt socker och alla snacks. Det blir 70 dagar, alltså 10 veckor. Varje vecka tänkte jag skriv en kort utvärdering i blogggen, så ni kan läsa hur det har gått.
Redan idag blir det prövning, vi ska till Göteborg med Peters föräldrar, och då bland annat äta ute. Får hitta någon sallad eller soppa som kan fungera.
Eftersom jag kommer ha mindre lärarledd undervisning, och därigenom mer tid att själv planera så räknar jag med att det ska gå riktigt bra. 10 veckor  och förhoppningsvis en förbättrad version av mig själv!

Reafynd!

Eftersom jag inte riktigt vet när vi får upp den till Uppsala, så får ni se en bild nu i alla fall. Vi (eller mest jag) har hela hösten gått och spanat på en hallmöbel från EM. Jag har dock tyckt att den var i dyraste laget med sina 1695 kronor. Häromdagen såg mamma att EM i Lidköping skulle öppna sin rea idag kl 12. Innan vi gav oss iväg för att kika gick jag in på hemsidan, och fick se att de hade kampanj på precis den modellen vi ville ha, 795 kronor, och bara den färgen vi ville ha, de andra kostade fortfarande 1695 kronor. Så mamma och jag åkte till Lidköping, och jag lyckades norpa åt mig den sista de hade på lagret! Så nu väntar jag spänt på att få upp den till vår hall i Uppsala!



Sörsäter hallbyrå, från EM just nu 795:- istället för 1695:- 

Nu har jag fyndat lite till på rean! Vad d...

snc00176 (MMS)

Nu har jag fyndat lite till på rean! Vad det är får ni se när den är framme i Uppsala.


RSS 2.0