Första utmaningen fullföljd!

snc00296 (MMS)

Första utmaningen fullföljd!


6 år!

Idag har jag och Peter varit tillsammans i smått otroliga 6 år. Detta har vi firat med en lunch på stan, och ikväll blir det Blodomloppet. Kanske inte världens mest romantiska firande, men vi firade ju faktiskt i förtid på Yasuragi Hasseludden för några veckor sedan.
6 år... Det är rätt häftigt det!

I like them pink


Bubbelgumsrosa, slimmade Converse står högt på min vill ha-lista
Bild lånad från www.junkyard.se


One step closer

Skrivningen imorses gick nog bra, tog ca en timme att bli färdig. Hade skrivit 450 ord när jag insåg att det var dags att skriva slutsats om den skulle få plats, vi fick skriva max 550 och jag slutade på 526 ord. Kändes iaf helt okej, och den bör vara godkänd. Ska möta upp läraren på onsdag kl 14 för att ta igen mina muntliga rester, så ska förbereda det sista på redovisningarna imorgon tänkte jag. Sen blir det "lov"!!!

Tyvärr så har jag inte mått så bra idag, har legat däckad sedan jag kom hem. Är glad att jag orkade med uppsatsen iaf. Vet inte om det är njuren som krånglar eller vad det är. Känns inte riktigt som de vanliga typiska njurstenskänningarna, utan lite konstigare. Ömmar rejält över högra "njurområdet", men också lite mer inåt magen till. Är illamående, tömd på energi (vilken iofs kan bero på skrivningen) och känner ig svag. Kan ju iaf garantera att det inte är blindtarmen, då jag inte haft en sådan på sisådär 14-15 år!

Hoppas må bättre imorgon, då jag ska fixa en sak på morgonen, och sedan är det Blodomloppet på kvällen. Jag, Peter, Sofia, Adde och Henrik ställer upp som laget "Vi i femman". Vi ska lunka/jogga 10 km, eftersom promenadklassen endast fanns i 5 km-klassen. Om jag orkar släpa på kameran och det är fint väder så kanske det blir några bilder.

Nu ska jag vila lite till framför Celebrity Masterchef!

Sista skrivningen

Snart är det dags för sista skrivningen för terminen! Uppsatsskrivning i engelska produktions-kursen. Just nu vill jag mest bli av med den så jag kan gå hem och sova lite. Ska skriva en argumenterande uppsats om att engelskaundervisningen borde börja tidigare, i åk 1.

När den väl är färdig, så har jag nästan "lov". Kommer få ett par rester, men vet ännu inte hur de ser ut. Tror dock inte att de kommer vara så värst avancerade, med tanke på hur resten av kursen har sett ut... Nej, dags att packa ner fungerande pennor!

Makeover

Jag lyckades bli färdig med hemtentan igår förmiddags, men återigen så har vårt internet legat nere. Skärpning, Upnet! Idag har vi varit ute på vift, vi tog buss 41 ut till Ikea, och fick oss en ordentlig sightseeing genom Uppsala. En timme och tjugo minuter tog det ut till Ikea, mot normala 10 minuter med bil...

Väl framme så spurtade vi in, köpte de två saker som stod på listan, och sprang över gatan till Bauhaus. Där ägnade vi oss åt att noga studera deras urval av tapeter. Först så hittade vi ingen bra, men på väg att ge upp fick vi se att det fanns fler, och där hittade vi en som föll oss båda i smaken. Så nu ska tv-rummet få en liten makeover på torsdag, när pappa kommer hit.

Hur det blir, får ni se när det är klart! Tanken är att vi efter sommaren ska köpa två bokhyllor till, att ha på vardera sidan om tv-möbeln. Så det kommer nog bli riktigt bra! Det som framför allt saknas i vår lägenhet är förvaringsutrymmen, så det vill till att utnyttja de utrymmen som finns att ha sådan på!

Senare ikväll ska jag förbereda inför morgondagens uppsatsskrivning, måste ha med ett utkast med mindmap för att få börja skriva, så ska fixa det sen. Nu blir det lite vila, och Nespresso!

Vattenlek


Vi var ute på parkeringstaket och lekte med Hamlet, som överlycklig insåg att det var en gigantisk vattenpöl på taket. Lycka!!!


Hemtenta pågår

Just nu pågår en hemtenta för fullt, samt förberedelser inför måndagens final exam. Så bloggen får finna sig i att bli övergiven tills det sista är avklarat. Kanske slänger in något enstaka inlägg, men vänta er inget förrän efter tisdag. Ha det bra så länge!

Avfrostning

I skrivande stund håller vi på att frosta av frysen. Då det inte direkt är 15 minusgrader på balkongen, kör vi snabbvarianten med hjälp av grytor med hett vatten. Kan minst sagt säga att det var behövligt!
Annars så har dagen mestadels ägnat åt vila, kikat lite på film och tagit det lugnt. Hoppas må bättre imorgon, så jag kan börja fungera någorlunda normalt på torsdag igen. Behöver läsa en bok tills på fredag också. Annars märks det mer och mer att det nästan är slut på terminen, Peters sista officiella dag är på fredag, även om han har inlämning nästa vecka.
Nej, nu ska frysen torkas ur, och varorna plockas in igen. Tur vi har en liten frys i sådana här lägen!

The Floating Dog


Hamlet visar upp sin nya flytväst, som ska se till att hålla honom säker under sommarens alla bad och båtturer!






A Grey day and Blue shoes

Idag är det en grå dag, både vädermässigt och hälsomässigt. Humöret är också en smula grått, men inte lika grått som molnen utanför. Känns skönt att det bara är drygt en vecka kvar tills det blir miljöombyte, och bara en knapp månad tills vi åker till Skottland!
Som det ser ut nu, så kommer jag få ett par rester, men det känns inte alls betungande, för det är inga stora rester. Uppgifterna hittills har dessutom inte varit så avancerade för min del, så får jag rester så lär jag göra klart dem väldigt snabbt. Lite skillnad mot när man har 10 obligatoriska seminarier att ta igen...
Förutum det lite allmänt gråa just nu, så finns det något väldigt fint blått som piggar upp! Mina fina nya skor som inköptes i helgen, med Josse som slutgiltigt smakråd. I ärlighetens namn så röstade Peter på dessa första gången han såg dem också. Visst är de fina! Och riktigt sköna att gå i, håller på att gå in dem i lägenheten. Men tror jag kommer köpa så kallad barfotaspray, och testa om det är bra. Föredrar helt klart barfota framför nylonstrumpor!





Skor med kilklack från Vagabond


Tjej-helg

Bion igår var riktigt underhållande, även om 3D-effekten kunde kvittat. Idag hade jag sånn tur så Josse blev kvar, vi tog en promenad in till stan där jag shoppade loss lite. Ett par skor, träningskläder och gratis strumpor följde med hem. Efter att ha vilat en stund blev det ett par timmars spanande på lägenheter, och jag önskar just nu att jag hade sisådär 4 miljoner till övers för vad som är nästintill min drömlägenhet... Ska försöka förtränga att jag råkade se den, alternativt vinna på lotteri snarast möjligast!
Josse blev kvar, och jag lagade mat åt oss, Japan-inspirerat så vi (jag) fick öva på att använda våra fina ätpinnar från Yasuragi. Det gick riktigt bra, tror jag börjar få in tekniken. Oavsett så var det gott!


En riktigt god middag avslutades med Irish Coffee. Frågan är om jag fick någon?


Sitter på Terassen och spanar på folk. Vän...

snc00291 (MMS)

Sitter på Terassen och spanar på folk. Väntar på lunch!


Lyxig fredagslunch med skaldjurspaté!

snc00289 (MMS)

Lyxig fredagslunch med skaldjurspaté!


Pluggdag

Hallå på er! Idag har flitens lampa lyst, så bloggen har fått lite ledigt! Jag har läst, och läst och sedan skrivit och skrivit. Dessutom har jag lyckats få en ett 60-min pass på Orbitreken. Nu ska jag ta det lite lugnt innan det blir sängen och ännu mer läsning.


Imorgon har jag först lektion, sedan ska jag slutligen besluta mig för om jag ska köpa skorna eller inte... Sedan blir det bio på kvällen med Josse. Vi ska se Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D, och hoppas på en stunds skön underhållning.

Helgens shopping

Det blev lite inköp på Yasuragi, gällde ju att passa på när vi var där. Bland annat så köpte jag denna underbara saltskrubb med aloe vera, som var den jag fick under min Masatsu-behandling.
Efter att ha ätit en 5-rättersmiddag med ätpinnar, druckit vin till maten och ändå klarat det galant (nåja, nästintill i vartfall) så hoppades vi hitta fina ätpinnar i butiken. Vilket vi också gjorde. I en vacker, röd träask låg det två par fina pinnar med tillhörande "kudde", som man lägger dem på innan och under måltid.
Visst är de vackra! Nu måste vi ju faktiskt äta mer asiatiskt, eller iaf använda pinnarna ofta!
Förutom ovanstående så köpte vi också två såser, en Katsoryukodressing som vi fick till en sallad av betor, morötter och vitkål, samt en Teeriyakisoya. Teriyakin tänker vi inviga ikväll till laxspett. Kanske ska använda pinnarna då?

Soligt seg morgon

Idag slog biverkningar och trötthet till ordentligt, jag lyckades ta mig ur sängen tjugo i tio. Då fällde Peter den smickrande kommentaren: Du ser ut som ett dött spöke! Skulle visserligen vara intressant att veta skillnaden mellan ett levande (?) och ett dött spöke, men tror oavsett att det inte riktigt kan tolkas som en komplimang.
Har fått besked av läraren att det är lugnt med uppgiften, vilket känns skönt eftsersom jag just nu bara får huvudvärk av att läsa. Skriva går bra, men måste liksom läsa klart boken innan jag kan skriva uppgiften.
Solen strålar, det är riktigt härligt väder ute, men finns en viss kyla i luften. Ska försöka orka in till stan, löpa en bok och eventuellt kika på skorna igen. Josse menar på att det är bättre att lägga lite mer på ett par sköna skor som man verkligen kommer använda, än köpa billiga som bara står... Tycker hon har en viss poäng. Dessutom får jag 10% rabatt, då jag just blivit medlem i Club Nilsson Group. Får se hur jag gör, och om jag ens vågar visa mig ute bland folk idag...

Yasuragi Hasseludden 2011

Bered er på ett bildregn!
Vi började lördagen med en härlig bagelfrukost på Coffeehouse by George, innan vi gick runt på stan. Det blev ett besök på Åhlens City, samt NK-huset där vi fikade god Tiramísu och morotskaka.


Sedan var det dags för teater, där vi snopet upptäckte att föreställningen var 45 min längre än vad som uppgavs på internet, så vi fick gå efter första akten för att kunna hinna med båten ut till Hasseludden. Men första akten var riktigt bra!

På båten ut mot Hasseludden. Det var en riktigt mysig båttur på ca 35 minuter, och vädret var alldeles perfekt!


Utsikt över skärgården från terrassen


En japansk ale, specialgjord för Yasuragi, som avnjöts tillsammans med ångkokta edamamebönor på terrassen.


Finbesök utanför vårt rum!


Fiskpedikyr! Kittlades något alldeles förfärligt i början, men blev riktigt skönt efter ett tag. Dessutom blev fötterna löjligt babymjuka!


Min ljuvligt goda förrätt som tillagades på hällen framför oss: Grillad sparris med shisohollandaise och friterad lotusrot

Peter valde istället confiterad fläsksida med sakéstekt morot och misosenap, den sistnämnda var riktigt god!



Sedan var det dags för varmrätt, för min del blev den en ljuvligt mjäll gös, och Peter valde ankbröst. Ankan flamberades mitt framför ögonen på oss!



En bild från vårt privata japanska badrum.

Söndagen började tidigt med en tvagningsceremoni i vårt eget badrum, innan vi gick upp till frukostbuffén. Och vilken buffé! Där fanns allt, och gott var det också!
efter frukost så tog vi det lugnt fram tills våra behandlingar. Jag befann mig i Masatsu-himlen under 45 minuter, och Peter njöt av 25 minuters Huvudharmoni. Kort sagt så hade vi en riktigt underbar vistelse på Yasuragi, och vi kommer definitivt att åka tillbaka någon gång i framtiden. SKa isa upp vad vi köpte i deras butik också, me ndet får bli ett eget inlägg.



Hittade ett par grymt sköna skor. Inte de ...

snc00286 (MMS)

Hittade ett par grymt sköna skor. Inte de jag kikade på i helgen. De är tyvärr lite dyra, så jag får fundera lite...


Nät-krasch

Hade tänkt skriva ett inlägg om vår härliga helg, men internet har legat nere större delen av dagen. Tydligen har det inte fungerat sedan i lördags, men de lyckades fixa det i eftermiddags.
Vi hade en riktigt underbar helg, men skriver mer och visar bilder om det imorgon! Natten till idag fick jag njurstensanfall, och har därför legat i sängen större delen av dagen. Missade en deadline med inlämningsuppgift samt en redovisning, men inget som inte går att lösa ändå. 
Imorgon ska jag, om jag orkar, in till stan en sväng och se om jag kan hitta ett par skor som jag förälskade mig i i Hufvudstaden. För man kan ju inte ha för många skor :) 


Sitter på båten och väntar på avgång mot H...

snc00282 (MMS)

Sitter på båten och väntar på avgång mot Hasseludden. Strålande vackert väder!


Bagelfrukost på Coffeehouse by George får ...

snc00281 (MMS)

Bagelfrukost på Coffeehouse by George får inleda vår helg!


Mycket japanskt och kulturkrock

En japansk medelålders kvinna och vad jag tolkade som hennes son satt framför mig på bussen på väg hem. Modern pratade konstant och ganska högljutt men lät positiv. Bussfärden tog ca 15 minuter, de gick av vid samma hållplats som mig, och hennes mun slutade aldrig prata under den tiden.

Jag kommer hem, hinner ta det lugnt några timmar och läsa i min bok som råkar handla om japaner, innan helvetet bryter lös utanför fönstret. Visar sig vara ovan nämnda mor som är minst sagt totalförbannad på sin son, men också en ung, tyst och försynt liten japanska. De står i en trekant sådär 20-30 meter ifrån varandra mitt på gatan utanför, och modern skäller konstant. Och har gjort så i en timme nu... Intressant studie i hur olika kulturer grälar?

Inte bara jag, utan även Hamlet reagerade på moderns ilskna och en smula skrämmande tonfall, Hamlet har legat och morrat på henne, givetvis i säkert förvar innanför fönstret. Och hade jag haft en aning om vad de (mamman) grälade om kanske jag hade vågat mig ner och be dem att förflytta sitt bråk till en mindre störande plats... Framför allt känner jag ett oerhört medlidande med den (i mina ögon) stackars flickan, för hon fick utstå en hel del ilskna miner, gester och påhopp från modern. Vilket hon gjorde med lätt nedböjt huvud, utan att ändra en min. Kände nästan för att erbjuda henne att fly upp hit för att undkomma att vara föremål för de onda blickarna. 

Och ja, jag erkänner: jag blev väldigt nyfiken på deras konflikt! Särskilt eftersom det var så tydligt att modern var förbannad och upprörd på de båda andra. Så för stunden ångrar jag att jag aldrig lärt mig japanska...

Inte nog med att jag är omgiven av grälande japaner och läser en bok om japaner i U.S.A efter Andra Världskriget, imorgon blir det dessutom japanskt bad, mat och avslappning i form av Yasuragi Hasseludden.. :)


Party in da house!

Idag har jag varit riktigt duktig, simmat på förmiddagen, och nu kom vi nyss hem efter en timmes promenad. Hamlet tyckte det var lite väl varmt, men blev lycklig när han fick bada!
  Förutom motion har jag inte gjort så mycket annat än idag, så eftermiddag/kväll kommer ägnas åt att läsa en bok. Fick förresten besked om att det blir fiskpedikyr på lördag! Vi börjar båda två längta riktigt mycket nu, ska bli så skönt med en hel-weekend i Stockholm, med bara oss själva att bry sig om. Och vad jag har hört så kommer inte Hamlet direkt lida heller, han och Josse ska bland annat ha ett Disney-maraton!



Det här är vad Hamlet sysslar med just nu, fast det här är en gammal bild. Nu är han dessutom våt...
Party in da house!


Fiskpedikyr

Ja, förhoppningsvis så kommer jag och Peter få pröva på något så spännande (läskigt?) som fiskpedikyr på lördag! Vi har ikväll mailat och frågat om det går att lägga till den behandlingen till vår bokning, då vi tycker att det verkar jätteläskigt och kul att mängder med små fiskar ser till att ens fötter blir mjuka och fina!
Börjar minst sagt längta tills helgen nu, ska bli så skönt med avkoppling, nöje och att bli bortskämd med spa och god mat! Hoppas vi kan boka in fiskarna, har en känsla av att jag kommer kittlas ihjäl, med tanke på hur kittlig jag är under fötterna...

Motivationsbrist

Solen strålar från en knallblå himmel, det är 22 grader i skuggan, och en ljummen vind fläktar skönt. Känns sådär lockande att sitta inne och plugga... Det är bara att bita ihop och stå ut de här sista veckorna, och hoppas att vädret håller i sig under juni/juli!
Nu blir det till att läsa M Pip.

Surt.

Det gick inte publicera inlägg igår kväll, så jag försöker publicera det här nu istället:

Skrev precis ett riktigt långt inlägg, tryckte på publicera och allt gick åt skogen. Att jag aldrig lär mig att skriva långa inlägg i Word först! Tyyypiskt!!!

Nedkortat så handlade inlägget om att det är mycket att göra i skolan nu, därav frånvaron här på bloggen. Lovar dock bättring till sommaren, eftrsom resten av maj är fullknökad med skolarbete, då de har placerat allt arbete i slutet av de båda kurserna.

Idag har dte varit sommarvärme, vilket vi njöt av i Hågadalen. Hamlet fick bada på ett nytt ställe, där strandkanten bestod av gyttja. Ni kan ju föreställa er hur vår lilla vovve såg ut efter det. Lyckligt lermonster!
Vi fick dessutom se en vacker huggorm rassla iväg i gräset bort från oss, Hamlet blev nyfiken, men höll sig på behörigt avstånd. Smart hund, han är.

Denna vecka kommer bestå av en massa skolarbete för både mig och Peter, då vi vill beta av en del inför helgen.
Vi ska fira 6+1+2-årsdag, med teater, japanskt spa, massage, god mat och brunch. Vi har bokat in oss på Yasuragi Hasseludden, och har ganska höga förväntningar. Lovar att ta med kameran, men  det lär nog inte bli många bilder. Vi är nog för upptagna med att njuta av vårt alldeles egna japanska badkar på rummet:)


Årets Valborg i (några) bilder


Frukost vid Fyrisån


Det obligatoriska (i år alkoholfria) bubblet, vindruvor och det ack så behövliga, värmande kaffet!


En glad Sofia!


Så dök äntligen flottarna upp, efter två timmars frukost-picknickande


And down they go..! En hel del människor som (skade)gladdes åt rännarnas fall!



Framåt kvällen åkte vi in för att kika lite på resterna. Rekordmånga människor i Ekonomikum-parken, 15 000 st, lämnar lite spår efter sig...

Fler bilder än så blev det inte, förutom den från Hågadalen i föregående inlägg. Men vi hade en riktigt skön och lugn Valborg, åt langos inne i stan på kvällen innan vi gick hem och hyrde en tre timmar lång film om Fantomen, som vi ska se klart idag.  

RSS 2.0