Impulsiva

Hux flux så ska vi åka hemåt i påsk iaf, vi tar bussen 05.14 härifrån imorgon. Tåget går tjugo i sex, och vi är i SKövde stra efter nio. Det bara blev så, lyckades få tag på biljetter till ett rätt okej pris. Med tanke på att allt i stort sett var slutsålt. Så nu ska vi packa lite, och sen sooova.

PS. Har fått en mystisk paketavi, men när Peter skulle hämta ut det så visade det sig att avin skickats en dag för tisigt. Så nu får vi inte reda på vad det är förrän på söndag... Spännande!

Sjuklingar

Både Peter och jag har varit hemma idag. Trötta, snurriga, illamående och allmänt krassliga utan att det bryter ut ordentligt. Vi har sovit, kikat på teve och läst till och från. Inte så intressant med andra ord :)
Peter är ledig resten av veckan, jag har föreläsning och studiebesök på onsdag, sen blir jag också lite påsk"ledig". Nu ska jag nog lägga mig i ett bad. Uppdaterar när det händer lite mer spännande saker ;)

Ledig!

Sedan ett några timmar har jag haft helg, och kan dessutom unna mig lyxen att vara ledig hela helgen!
Tentan i onsdags eftermiddag kändes bra, tror jag. Det är alltid svårt att veta vad lärarna vill ha, men det kändes iaf som om jag fick med flera viktiga punkter. Nu förtränger vi den tills resultatet kommer ;)
Igår började nya kursen, religionskunskap. Det känns som att det kommer bli en oerhört givande kurs, och jag ser fram emot den även om det kommer bli en del att göra. I onsdags och idag tog jag igen ytterligare två seminarier, och nu är det inte mycket kvar tills jag är helt ikapp! Det känns nog bäst av allt faktiskt :)

Hade tänkt gå runt en stund på stan förut idag, men var så trött så jag åkte hem till Peter istället. Vi åt middag, sedan däckade jag en stund i sängen. Peter har fortsatt vår påbörjade städning, och snart är det riktigt fräscht och fint här igen! Visserligen har vi lyckats hålla bombnedslaget något mindre under den här tentaperioden, men iaf :)


Duktig student?

Här pågår tentaplugg för fullt! Har suttit några timmar nu, så det blir en kort paus innan jag sätter igång igen. SKa även äta lite, vi har bestämt oss för att "spara tid" och ta oss till de små kinesiskorna vid Ica Väst. Det blir lätt så dagen innan tenta, vill inte gärna lägga energi på att laga mat och diska...

Hela förmiddagen hade jag seminarium, men trots lite brist på tid att plugga känner jag mig lugn inför morgondagen. Har ett kort seminarium att ta igen på morgonen, sen blir det att läsa igenom anteckningar någon gång till, käka lunch med Jenny och sen är tentan 13-18. SKulle gissa att den kommer ta lite drygt två timmar, eftersom det blir mycket att skriva. Ska förebygga ledvärk med extra medicin ikväll, och hoppas att händerna orkar med två timmars skrivande. Det brukar synas ganska tydligt på min handstil när de har börjat tröttna... :)

Men nu, lite rast!

Ett år


Min fina ring i vitt guld med tre safirer. Tanken är att vi ska "fylla på" med några fler stenar allt eftersom.

Vi har snart varit gifta i tio månader, vilket innebär att vi snart har varit gifta i ett helt år!
Det känns ganska häftigt, och måste såklart firas på något sätt, men hur?
Förslag mottages tacksamt! Har väl några idéer på lut,
men lite inspiration är aldrig fel. Tror att det enligt traditionen räknas
som pappersbröllop, när man har ettårig bröllopsdag...


Time is the enemy

Det kä.nns som att tiden inte riktigt räcker till de närmaste tre dagarna. Har kommit en hyfsad bit på vägen i tentaplugget, tack till min Peter-professor som hjälper mig reda ut virriga läroböcker... Men tentan är kl 13 på onsdag. Imorgon ska jag vara på Akademiska för provtagning 8.40. Sedan har jag seminarium att ta igen 14-17, vilket dessutom råkar vara den tid på dygnet jag pluggar bäst. Allra helst borde jag gå på föreläsningen innan för att friska upp minnet. På tisdag har jag seminarium 8-11 att ta igen. Sedan väntar jag på att ett arbetslag ska ta kontakt för en grupprest jag ska ta igen onsdag 8-10, innan tentan. Känns mest som att historietentan inte riktigt får högsta prioritet... Å ena sidan är det skönt att bli av med rester, å andra sidan måste jag vara godkänd på historian för att få läsa B-kursen, och det vore skönt att veta det och slippa satsa på omtenta. Dilemma? Njae, mer tidsbrist. Har några timmar på mig imorgon att skriva klart frågorna, och om ingen kontaktar mig får jag ju rätt mycket tid på tisdag, och även några timmar innan tentan på onsdag.
Har väl egentligen ingen lust att åka till akademiska imorgon, men har inte så mycket val. Måste lämna in dunkarna som jag haft som oönskat sällskap nu i helgen... Time is the enemy. At least for the next couple of days...  

Som en snigel...

Ja, jag känner mig lite som en snigel just nu, som sakta, sakta segar sig framåt i tentaplugget. Har avklarat drygt hälften av instuderingsfrågorna, men det känns knappt som att jag kommit någonstans. Ändå är jag inte stressad, känns mer segt och en smula tråkigt. Dessutom yr snön i mängder utanför fönstret, och det är en allmänt grå dag. Om det inte vore för snöovädret hade jag nog tagit mig iväg till ica och köpt en stor bukett färgglada tulpaner, bara för att påminna mig om att det faktiskt är, eller har varit, vår de senaste två veckorna... Lägger in en bild på de härliga tulpanerna jag fick av mamma i födelsedagspresent, bara för att de var så fina.

 

Bortskämd



Den här boken om massage fick jag (vi) av Henrik. Den är riktigt bra, med tydliga steg-för-stegbilder. Har hittills blivit bortskämd med huvud-, ansikts- och fotmassage, och om en liten stund har jag blivit utlovad massage igen. Känner mig riktigt bortskämd :)


Förra lördagen...



Hade Peter och jag fullt upp med att förbereda det här! Det blev en lyckad och rolig kväll :) Vi har fortfarande lite "djungelrester" kvar, bl a några myror som nog får stanna ett tag till. Den uppblåsbara krokodilen uppe i högra hörnet var med i ringkastningstävling, man skulle försöka träffa hans nos med så många ringar som möjligt. Adde gick slutligen segrande ur detta. Frågesporten vann Henrik och Sophia.
Maten var riktigt god, kycklingryta från Tanzania, morotsallad, kryddiga färsspett mm. Fick också jättefina presenter, ett förkläde, en bok om massage, en kakbok och en låda med massa roliga saker i till mig och Peter. Ska ta kort på förklädet någon dag, det är lite... speciellt :)

Snabb uppdatering

Idag har vi slappat hela förmiddagen, och pluggat hela eftermiddagen. Djungelfesten igår var kanon, skriver mer imorgon och lägger in lite bilder. Nu ska jag göra Peter sällskap framför teven med en kopp kamomillte.
Vi var i säng strax efter 2, och jag vaknade vid halv 7 första gången. Lyckades somna om ett tag till, men var upp vid halv 9. Så jag känner mig lagom trött och seg med massa historia snurrandes runt i huvudet!

Sov gott så hörs vi under morgondagen!

Inställt

Skulle på föreläsning idag, men den var inställd pga sjukdom. Istället åkte jag in till stan en snabbis för attuträtta några ärenden. Har pysslat lite inför lördagen, och nu ska jag inta soffan tillsammans med nya Allt om mat-tidningen som precis ramlade ner i brevinkastet.

Tisdagstankar

Idag är det hela 4 plusgrader ute, och fortfarande strålande sol. Förmiddagen skulle tillbringats ute på exkursion, men tji fick jag. Igår blev njurstenskänningarna värre, och jag låg däckad hela eftermiddagen/kvällen. Har fortsatt känningar idag, men tror att det börjat lätta något. Hoppas verkligen jag kan ta igen exkursionen, om inte annat till hösten, eftersom det var den sak jag mest sett fram emot i historiakursen. Så j*vla typiskt!

Så, bort med negativiteten, känns verkligen som att våren försöker smyga sig fram mitt i all snön, vilket jag tycker är helt underbart! Har två paket att hämta ut, det ena innehåller kurslitteratur, det andra en hemlighet till festen på lördag. Ska försöka orka läsa lite litteratur, så jag får lite tid över till förberedelserna på fredag :)
Lovar att lägga ut åtminstone någon bild!


Fick ju även en del pengar i födelsedagspresent, både från mina och Peters föräldrar. Köpte ju skorna för en del av det jag fick från Mappma, men har ändå en hel del över. Funderar på min Gerbera-keramik, eller krukor till fönstret... Fast det skulle vara något till mig inte till oss vilket det ju blir om jag köper något till lägenheten. Hmm, får fortsätta att fundera :)

Värmande sol

Ligger i vår vita soffa och njuter av solen som värmer genom fönstret. Himlen är knallblå, termometern visar plusgrader och det är lite vår i luften. Försöker ignorera de välbekanta huggen bak på högra flanken och koncentrera mig på 1600-talets malmbrytning. Tittar upp från boken och möts av ett par knallblå skor och ett helt gäng vackra tulpaner. Känner mig lite gladare, fortsätter ignorera huggen och läser vidare.


 

Grattis till mig!


Mina födelsedagspresenter, fick ett gult mineglas av syskonen också som jag glömde fota.
Skorna köpte jag igår på stan för pengar jag fick av mamma och pappa. Älskar dem! Biobiljetter, bok, film, pengar, glas, vackra tulpaner, en söt hjärta-på-trådväxt, jordgubbsscrub...
Fick dessutom en kopp lyxig varm choklad på sängen, och vi ska äta lite brunch med miniburgare, coleslaw och smoothies. Bra dag so far! =)


Dan före dan

Imorgon fyller jag år, hurra!
Vi har haft två sköna lata dagar, och får en halv till innan mamma åker hemåt imorgon eftermiddag. Ska lägga upp lite bilder på presenter imorgon eftermiddag/kväll (ja, jag fick tjuvöppna lite) Men nu ska vi nog snart sova faktiskt. Lite lagom segtrötta efter god mat, lite vin och choklad. 

Thursday

Ja, jag vet att uppdateringen är lite dålig nu för tiden, men eftersom det enda jag gör just nu är läser så blir det inte så rolig uppdatering iaf. Har dessutom varit sjuk, och tillbringat tiden med böckerna i soffan. Kan ärligt erkänns att läsandet går sådär, men nu har jag lagt upp en studieplan inför de kommande veckorna. Så idag ska jag läsa 175 sidor, städa, baka och förbereda lite inför helgen. Imorgon ska jag gå upp hyfsat tidigt för att hinna läsa sammanlagt 130 sidor i två olika böcker, innan mamma dyker upp i Flogsta vid 11-tiden. 

Har förresten funderat lite kring mitt "djungelfirande" nästa helg, och tror det kommer bli riktigt bra. Väntar bara på information om en ev nötallergiker, så ska jag börja planera maten sen :)

Men, klockan är redan 15, så det ä bäst jag sätter igång med läsandet.


Däckad

Kände mig allmänt hängig igår, med världens huvudvärk. Visade sig att jag hade feber. Idag är det likadant, plus att jag har värk i axlar och nacke. Mindre roligt, har (visserligen frivilligt) seminarie idag, men det hade varit bra att gå på det. Är mycket historiska fakta att hålla reda på, då är det alltid bra att få diskutera dem... Börjar inte förrän 15, så tänkte vila och se om jag mår bättre sen.

In the Jungle....

Om lite mindre än en vecka fyller jag år. På söndag närmare bestämt, det är jag och Vasaloppet, vilket har skett ett antal gånger på mina födelsedagar... Hur som helst så kommer mamma upp på fredag och stannar tills söndag eftermiddag. Det ska bli kul!

Sedan fick jag en förfrågan om jag inte skulle fira med vännena också, vilket jag insåg att det ska jag förstås. Så lite spontant slängde jag in en inbjudan, och välkomnade gänget hit den 13 mars, på en tripp in i djungeln. Det där med genomtänkt är (otroligt nog) inte alltid min grej. Men har jag lovat en tripp in i djungeln, så ska de banne mig få en tripp in i djungeln! Nu återstår bara att lista ut vad jag själv menade...



                                    

Bilder: www.fotoakuten.se

Tålamod lönar sig!

Äntligen! Jag har suktat efter de här skorna länge nu, men min storlek har alltid lyckats vara slutsåld. Men idag, idag fanns de! Med 30% rabatt dessutom :) Nu blev jag glad!

Anars började jag dagen med min första LCHF-måltid, åt frukost vid halv åtta, och är fortfarande proppmätt. Kokt ägg blandat med en rejäl klick smör och rökt lax. Det blir svårt att vänja sig vid att äta så mycket fett, men jag har gett det 12 veckor, för att se hur det går.

Det är återigen snöstorm ute, eller det snöar iaf så mycket att man knappt kan se grannhuset. Små, ettriga flingor som yr omkring.

Idag ska jag fortsätta läsa, läsa och läsa. Imorgon ska jag ta igen en dugga på morgonen, för att sedan ha hål i fem timmar tills historieseminariet.  Tänkte åka hem emellan och läsa lite till :)


RSS 2.0