Gott Nytt År!

snc00419 (MMS)

Gott Nytt År!


Näst sista

Idag är det näst sista dagen på 2011. Det känns faktiskt riktigt skönt, och vi ser minst sagt fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Jag har höga förväntningar på 2012, inte minst att jag ska få en fungerande behandling så jag kan återgå till ett normalt liv i största möjliga mån.
Dessutom ska jag läsa e nkurs i drama och improvisation för pedagoger nu första delen av vårterminen, vilket känns riktigt roligt! Har saknat teaatern, men inte riktigt haft tid att ägna mig åt det, så nu när jag kan kmbinera den med studier blir det perfekt.

Dagen bjuder på frost och solsken, så vi ska nog passa på att ta med Hamlet till Heden så han får springa av sig riktigt ordentligt. Jag är lite påverkad av biverkningar idag, då det blev lite väl häftigt anfall igår kväll så jag fick medicinera. Men det ska nog gå bra ändå. Peter och jag, och ev syrran, ska ta en sväng till Skövde också, så jag kan skriva upp namn och storlek på en matta som jag tänker önska mig i 25-årspresent. En matta? Ja, en helt fantastisk ryamatta som skimrar i starkt lila och är underbart mjuk att gå på. En riktig kvalitetsmatta, som både jag och Peter är kära i.

I eftermiddag ska vi förbereda morgondagens dessert, och sedan packa våra väskor. Imorgon åker vi in till Skara för att stanna, och på måndag blir vi uppkörda av Ulla och Johnny. Det blir några högeffektiva studiedagar innan tenta och uppsatsventilering. Sedan blir det ny termin och nya kurser!


Möbelmani


Dagen har ägnats åt att åka runt i Skövde och spana på inredning till nya lägenheten. Badrumsskåp, hallmöbler samt vitrinskåp har stått på listan, och vi har nog hittat det mesta. Dock inte alltid till rätt pris, men drömma kan vi ju få göra. Hittade dessutom en blivande kökslampa, som var i dyraste laget men som vi hittade på nätet för nästan halva priset. Längtar som en tok till 1 februari så vi kan mäta alla rum och undersöka vad som får och inte får plats!

Dagens absoluta favorit var nog vitrinskåpet/skänken som vi till slut hittade på Mio. Vi hittade först ett, som var helt okej och ganska så plånbooksvänligt. Sedan hittade vi det perfekta, som uppfyllde alla mina (höga?) krav och som vi båda tyckte kändes helt rätt. Översta hyllan är i min ögonhöjd, det finns två hyllor med glasdörr, samt vanliga dörrar nedtill som döljer vad man nu vill dölja. Stort förvaringsutrymme, och snygg, stilren design. Undrar om det finns en födelsedagsfé som kan tänka sig att lyckliggöra två blivande födelsedagsbarn? ;)



Åminne vitrinskåp, 6990:- hos Mio

När juldagsmorgon glimmar...


Det har varit en riktigt mysig jul, så länge jag låtit bli att titta ut genom fönstret! Det var bättre igår, då det var riktigt kyligt och stilla ute, och Julaftons kväll avslutatdes med frost och stjärnklar himmel. Idag blåser det halv storm och är riktigt ruggigt.
Vi fick många fina presenter både Peter och jag, en som jag blev riktigt glad över var den här parfymen, som jag letat efter länge. Luktar ljuvligt gott, och jag har sniffat på den hela dagen!


Det var en lugn julafton, med två julbord precis som vanligt, paketöppning, lite tv-tittande och spel. Blev inte så sent då jag var trött, men är väldigt nöjd ändå. Idag åkte jag och Peter till rean för att jaga mikrovågsugn, men då den vi hittade inte var nedsatt så sparar vi den till närmre flytten istället. Kom dock hem med en spikmatta för hela 29:-!
Resten av juldagen kommer fortsätta i lugnets tecken, och mest bestå av filmer, julbordsrester och lite julgodis.

Hamlets bästa julklapp



Hamlet i sin nya, fina säng som han fick av svärmor i julklapp.
Mycket uppskattad!

God jul!

snc00418 (MMS)

God jul!


Ledig

Jag har tagit lite ledigt från bloggen nu, och ägnar mig mest åt vila och julförberedelser. Det kommer fler inlägg senare i veckan, och definitivt i mellandagarna. Just nu sitter jag och spanar på badrumsinredning på nätet. Har fastnat för Lillången från Ikea, men tycker den är snyggare i svartbrunt än i vitt. Typiskt när vi är ute efter vit/ljus inredning...

Födelsedagsfirande

snc00413 (MMS)

Födelsedagsfirande


On the road!

snc00407 (MMS)

On the road!


Paket!

snc00406 (MMS)

Paket!


Hamlets nya sovplats


Här gick Hamlet och lade sig förut idag, i badrummet! Han smög så
försiktigt och smidigt upp och lade sig, och låg kvar när vi gick ut och
släckte... Lilla knäppisen! :)


Söderut


Imorgon bär det av söderut för att tillbringa jul och nyår i Västgötaland. Vi lyckades få till det att åka ner med bil, då en vän till min syster som bor i Stockholm ändå skulle åka ner för att fira hennes födelsedag. Så vi blir upplockade imorgon. Hamlet är väldigt fundersam över väskor, och alla lådor, men tror han kommer bli väldigt glad att få komma ner på lite "vinterbete". Han hittade förresten en ny sovplats tidigare idag, ska visa bild vid ett senare tillfälle. Både Peter och jag blev lite snopna över hans plötsliga infall :)

Idag har också den sista touchen lagts vid de sista julklapparna, och vid syrrans födelsedagspresent. Jag orkade iväg en snabbis på stan (var ändå tvungen att köpa Helosan till min tatuering) och fixade det sista. Peter har tyvärr blivit jättesen, han är på väg hem nu med mat. Planen var att vi skulle hinna städa, tvätta och fixa iordning i eftermiddags, men vi får väl helt enkelt vara uppe sent ikväll... Ska ju bara sitta i en bil imorgon förmiddag iaf.

Vad jag vill göra under 2012



  • Träna regelbundet (minst 2 ggr/vecka) under våren
  • Äta enligt lchf, för det mår min kropp bäst av
  • Resa till ett varmt och soligt land (med Josse)
  • Lära mig använda eyeliner
  • Genomföra Blodomloppet (30/5) på mindre än 93 minuter
  • Genomföra Tjejmilen (1/9) på mindre än 93 minuter
  • Skaffa en lillebror till Hamlet
  • Få en behandling som fungerar så jag kan få må bra!
  • Åka på semester med mamma
  • (Äntligen) Ta körkortet
  • Bli godkänd på alla kurser inför examensterminen!
  • Flytta ifrån Flogsta 


Dagens 14 december

Dagens humör: Segt men positivt
Dagens mående: Supertrött med lättare magkramper.
Dagens borde: Hitta sista julklappen, sy klart det sista på mitt sye
Dagens frisyr: Standard, utsläppt
Dagens smink: Mascara, EA 8 hour lip protection
Dagens klädsel: Blå jeans, knallblått linne, vit kofta
Dagens planer: Provtagning, fika med kursare, julklappsjakt
Dagens materiella vill ha: En bil (inkl körkort)
Dagens fundering: Varför sakeer alltid verkar leva sitt eget liv och komplicerar sig själva?
Dagens beroende: Kaffe, pga tröttheten
Dagens tråkigaste: Provtagningen...
Dagens längtan: Få åka hem till familjerna och fira jul, snart!
Dagens superlängtan: Att få flytta in i en färdigrenoverad lägenhet i februari
Dagens tidning: DN via internet
Dagens låt: It's beginning to look a lot like Christmas (ironisk, jag?)

30 månader


Idag har vi varit gifta i 30 månader, eller 2,5 år! Detta firades först med god middag bestående av tomat- och mozzarellafylld gnocchi med parmesansås och sallad, följt av julskum och varm choklad framför Polarexpressen. Lite julstämning dök upp, men tyvärr är det stormvarning här med spöregn och rejäl blåst. Hoppas på kallare, vitare och frostigare tider snarast!

Imorgon ska jag först ta prover för att kolla sköldkörtelvärdena igen, och sen om jag orkar fika med några gamla kursare. Ska bli roligt att ses igen. Tänkte dessutom försöka hinna med att fixa en grej, om den fortfarande finns kvar. Annars blir det städning imorgon, vi har redan 6 fulla kartonger ståendes här hemma, och har knappt börjat packningen än...

Luciafirande




Tidigt morgonmys framför teven och Götebrogs Luciafirande

Fint sjöng de!

Hamlet tittade också på Luciafirandet


Change of plans?

Det går ju sisådär just nu med studierna. Eller, så länge jag får sitta i lugn och ro under många och korta stunder så fixar jag att både läsa och skriva individuella uppgifter. Problemet nu är att i den här lilla, lilla delkursen så ingår ett obligatoriskt grupparbete. Vilket ställer till det en smula. Eller t o m en stor smula. Det är inget stort arbete alls, tvärtom. Men det ska göras i grupp, och redovisas både med en skriftlig rapport och en muntlig redovisning i januari. Vilket är lite komplicerat när jag fungerar ungefär varannan dag, är jag aktiv ena dagen, så är energin puts väck nästa. Så för tillfället försöker jag pussla ihop en studieplan inför vårterminen, som skulle göra att jag bara har grupparbetet att ta igen från denna terminen. Bortsett från det jag har kvar från sjukskrivningen förstås. Det skulle i så fall innebära att jag kan ta det lugnt fram till tentorna i januari, och bara ägna mig åt att läsa på egen hand.
För övrigt så är ett av det här årets mål nu nådda. Min tatuering är färdig! Ska försöka få till en bra bild sedan när den har läkt färdigt :)

Kontrakt


Kontraktet är påskrivet, och Peter är på väg för att säga upp nuvarande lägenheten. Igår kollade vi upp tapeter, och skickade sedan in en beställning på golv, tapeter, köksluckor+bänk samt diskmaskin. Så nu känns det på riktigt! 8 veckor kvar till inflytt, och en hel del som ska hinnas med innan dess. Sofia erbjöd oss deras flyttkartonger, och jag tackade direkt ja. Det tar tid att packa ihop en lägenhet! Nu hoppas vi bara att det går att ornda med golv och tapetsering innan vi flyttar in, så vi slipper böka runt med et när vi väl flyttat in alla möbler. Det känns riktigt roligt att ha fått välja allt nytt själva, det blir parkettgolv i sovrummet och skifferlaminat i hall och kök. Sedan har vi valt ljusa tapeter i sovrum, hall och vardagsrum, samt en vit/svartmönstrad till köket. Längtar tills 1 februari när vi får nycklarna och kan åka dit och mäta rummen samt se hur uteplatsen och trädgården ser ut i fullt dagsljus!
En pigg kille som ser fram emot att få en trädgård!

Flyttfåglar

Dagen började med en god frukost följt av första långpromenaden på evigheter. Strålande kyligt väder, en överlycklig skuttande hårboll och en Peter att gå hand i hand med var inte alls fel. Väl hemma värmde vi oss med en kopp te, innan det blev dags att göra klart min restuppgift. Väl inlämnad, så tog jag ledigt resten av dagen. Har dock ägnat mig åt att fundera och planera inför början av februari, då vi ska flytta! Vi lyckades till slut få en av de där 2:orna med uteplats och trädgård vi suktat efter, inte nog med det så ska alla ytskikt bytas ut och vi får bestämma allt själva! Det känns helt galet att vi efter nästan fem år ska bryta upp och skapa ett nytt hem, men samtidigt oerhört spännand och skönt att lämna Flogsta som vi har tröttnat på. Det jag kommer sakna mest är nog Ica Maxi Stenhagen, vilket säger en hel del om hur vi trivs här för tillfället. Mer info kommer imorgon, då kontraktet förhoppningsvis dyker upp i brevlådan!

Mi lella gran...


Tog en bild på vår lilla gran, innan vi flyttade på lampan dock.
Ganska traditionell med rött, guld och polkagrisar. Peter
Saknar glittret i år, men det gick sönder förra
året och vi har inte skaffat något nytt. Blir
till nästa år istället!

Glögg


Innan jag däckade i förkylning/influensa så hann vi ju faktiskt ta oss till Stockholm och Skansens julmarknad. Tyvärr så lyckades jag ju glömma kameran, men väl hemma tog jag kort på inköpet. En söt liten julpåse med två sorters glögg!

Jaktglöggen med lingon och blåbär var min favorit med en härlig syra i sig och stort plus för charmig flaska. Härjedalsglöggen som bl a innehöll kråkbär och hjortron var visserligen god, men lite för söt för min smak.

Jag har en plan.


Ja, jag har en plan. Hur realistisk den är, det får framtiden utvisa, men jag har iaf en. Idag skulle jag äntligen ha varit på endometriosmottagningen, men tyvärr blev tiden flyttat då läkaren var hemma med sjukt barn. Den här hösten har minst sagt kantats av inställd och uppskjutna tider, vare sig det gällt officiella åtaganden eller bara roliga fritidssysselsättningar. Därför blev vi lite trötta idag, Peter och jag, när även denna högst efterlängtade tid blev uppskjuten.
Efter att ha ägnat dagen åt att vila, fortsätta tillfriskna från förkylningen och fundera kring livet i allmänhet, och nuvarande situation i synnerhet, så har jag nu kommit fram till en plan. Den behöver kanske finputsas lite, och kanske ovärderas allt eftersom, men jag ska iaf göra allt jag kan för att följa den. Nu låter det som om jag har gjort upp värsta avancerade planen för resten av livet, men riktigt så är det inte. Min plan är uppdelad i flera kortsiktiga steg, och det första ser ut så här:

  • Steg 1: Från och med torsdag orka gå i skolan, och fullfölja de sista momenten som kräver närvaro i delkursen. Detta innebär att jag skulle slippa rester, troligen kunna ansöka om dispens och fälja den studieplan jag själv kommit fram till. 

Eftersom de följande stegen i planen kräver att det första har fullgjorts, avvaktar jag med att skriva dem här. Lyckas jag med första steget, kanske det blir fler. Så länge blir det till att samla krafter inför torsdagens seminarium.


Alive


Tänkte bara tala om att jag lever, men förkylningen håller mig i ett stenhårt grepp. Kommer uppdatera med bilder på köket och mer när jag börjar känna mig bättre. Nu fokuserar vi på vila och tillfrisknande här!

RSS 2.0