Terminstart,

Igår var det dags för kursintroduktion och första föreläsningen. Introduktionen var bra, föreläsningen var något seg. Innehållet var egentligen intressant, men föreläsaren pratade väldigt långsamt och med lätt norrländsk dialekt. Men i stort sett var det en bra start på kursen.
På väg hem hällregnade det, och jag blev våt från topp till tå. Eftermiddagen och kvällen blev lugn, fixade lite med litteratur och annat nödvändigt.

Igår fick vi också Hamlets nya cykelväska! Han provade den direkt, och verkade väldigt nöjd. Idag satte vi fast den på min cykel (jag har fotbroms på min, det har inte Peter) och provcyklade en runda i kvarteret. Hamlet kikade ut och såg återigen väldigt nöjd ut. Så nöjd att han först inte ville komma ut ur väskan när vi var färdiga... Bild på det kommer vid ett annat tillfälle, hade inte med kameran ner. Så länge får ni se när han provade väskan igår.



Det var inte alls något problem att cykla med den, utan det kändes riktigt bra. Så nu måste vi bara komma på några bra cykelvägar, alternativt hälsa på vänner inom cykelavstånd!

Här pågår (förutom plugg) förberedelser inför kräftskivan vi ska ha på fredag. Tror det kommer bli riktigt kul! 

Resten av dagen  ska jag läsa några kapitel i Jorden en ö: en global miljöhistoria.

Friday

Ikväll har vi njutit av zucchinipasta med kantareller och västerbottenost, samt vaniljpannacotta à lá LCHF till efterrätt. Minst sagt gott! Zucchinin köpte vi på Bondens Marknad inne i stan, det enda bra med den marknaden ungefär. Pytteliten, och knappt något utbud att tala om. Sedan gjorde vi misstaget att provsmaka en blåmögel-getost. Urk, säger jag bara, och smaken satt kvar länge i gommen. Det misstaget gör vi inte om!

Nu blir det filmkväll, med Syriana och The Good German på schemat!

Höstiga nyheter till hemmet?

Idag ser det ut som att det blir en tripp till Ikea för att spana in några saker. Vi åker med Åsa i så fall, så det blir bil! Bl a ska vi undersöka ett köksbord, och se hur det är irl. Det kanske är så att vårat ska bytas ut, inte idag men någon gång inom en hyfsat nära framtid!



Detta bordet är det som ska undersökas. Med iläggskiva får man plats 6 pers, vilket ibland vore trevligt! Annars är både Peter och jag lite kära i runda bord, och färgen funkar definitivt bättre än vårt nuvarande... SKulle bli lite mer helhet i rummet. Men somm sagt, det ska undersökas först!

Något annat som vore mysigt nu i höst vore ett par ordentliga soppskålar. Vi äter soppa en gång i veckan, och de här skulle inte vara helt fel:



Jumbosoppskålar från presentkit.se. Rymmer hela 7 dl, och den syrenlila färgen är underbar!

Fortsätter med lila toner, den här gången i form av glasunderlägg i glas till vårt nya fina soffbord (när det väl är på plats), finns även i svart glas och kommer också från presentkit.se



Sedan har vi (äntligen) hittat e nbricka vi båda gillar, samt en riktigt snygg kaffeburk, båda från fridasgard.se


     

Klicka på bilderna för att få dem större! Det är den större, bruna brickan vi vill ha.

Lite nyheter som kanske kommer dyka upp i hemmet någon gång under hösten.

Det blir en bra höst!

Imorse hade jag fått roliga mail! Betyget på SpråkoMatte-kursen registerat, och beslut från csn. Eller, jag visste först inte om det sistnämnda var ett bra mail innan jag loggade in på csn:s hemsida. Men jag får studiemedel, ansökan var godkänd och klar, pengar kommer nästa vecka! Hurra!!!
Var ett tag sedan det gick så smidigt med csn, mycket trevligare såhär!

Det småregnar ute idag, men det är ett sådant där härligt friskt regn som man inte kan annat än att tycka om. Det märks att hösten är på frammarsch, det är en helt annan känsla i luften.
Det blir en bra höst i år, det tror både jag och Peter. Mysig, med alla färgsprakande löv, ruggiga regndagar med levande ljus inomhus, klara, kyliga dagar för promenader. En bra höst helt enkelt!





Förra hösten. Kyligt men vackert!

Längtar tillbaka

När hösten börjar smyga sig på, löven börjar skifta färg och vinden för med sig en undeton av kyla, då längtar jag tillbaka. Inte till något soligt och varmt land, utan till Skottland. Till atmosfären, stämningen, naturen, människorna, kulturen... Till känslan av att befinna sig i en blandning av nutid och dåtid. Vandra runt bland spöklika gamla stenbyggnader, spana ut ifrån Arthur's Seat, eller bara sitta på ett café och höra regnet smattra utanför. Tretton veckor i Edinburgh har satt sina spår, och jag blev handlöst förälskad i både landet och staden. I höst är det två år sedan jag var där senast. Jag vill dit igen! Snart...




Strålande vacker oktoberdag i Högländerna för snart fyra år sedan...

Lugn söndag

Tentan i torsdags gick antingen bra eller knappt godkänd, får veta om några veckor. Peter, jag och Hamlet flyter omkring i någon slags ledighetsbubbla. Vi går promenader, tittar på film, myser... I fredags var Peters gamla kursare här med sin fru, riktigt trevligt och ikväll ska vi äta middag hos Sofia och Adde. Nu ska jag strax hoppa in i en dusch, och sedan blir det promenad! Kontraktet har förresten gått bra hittills, efter idag har et gått en hel vecka! :)

Tenta imorgon

Ja, som rubriken säger så har jag tenta imorgon. Det är geografitentan som jag missade i våras pga sjukdom, så nu har jag tänkt (hopaas jag iaf) sätta den imorgon så är jag klar med A-kursen sen. Var uppe tidigt för att fixa allting runt omkring, så jag kan ägna resten av dagen åt att plugga. Ska alldeles strax sätta igång. Men först ska jag leta reda på favoritpluggmusiken på Spotify, Bach Cello-sviter. Perfekt musik när man vill fokusera lite extra!
Så vi hörs imorgon efter tentan någon gång!

Kontrakt

I söndags kväll skrev vi på ett kontrakt med varandra Peter och jag. Ett kontrakt som helt enkelt går ut på att förändra våra student-soffpotatisvanor som vi lagt oss till med här i Uppsala, samt spara in på onödiga inköp på matkontot. Bestraffningen om vi inte följer det är hård, för att motivera lite extra, men belöningen är å andra sidan värd att jobba för. Kontraktet började gälla igår, och gäller fram till julafton. 130 dagar av nyttighet!

För Peter kommer det bli lite enklare än för mig, då jag under den här perioden ska äta strikt LCHF-diet, för att sedan utvärdera vid jul och se om det är något jag vill fortsätta med. Det innebär att två av punkterna på kontraktet är helt uteslutna för mig. Inga snacks eller sötsaker/bakverk/godis överhuvudtaget. Peter får äta chips max 2 gånger/månad, och fika lika många (få?) gånger. Däremot får ingen av oss dricka någon läskedryck eller saft på hela perioden.

Kontraktet har vi satt upp precis vid ytterdörren tillsammans med en räkna-nerkalender så att vi kommer se det varje gång vi går ut eller in.

Det är ara att köra på!


Home sweet home!

Mamma och Aron åkte för några timmar sedan, så nu är vi hemma "på riktigt". Känns väldigt skönt, även om vi får ägna oss åt städning idag och imorgon. Hamlet ligger under bordet och sover, Peter diskar det sista och jag har tvättat fönster. Ska ställa tillbaka växter och lampa också. Vi har fått fina chiliplantor av mamma, som ska få äran att stå i vardagsrumsfönsret. Förhoppningsvis håller de lika länge som vår planta förra året som blommade och gav frukter tre gånger om! Bilder kommer senare när jag packat upp kameran :)


Packning pågår

Idag ska vi packa ihop våra saker och städa ur Lilla Stugan. Ska också samla på mig flertalet av de Astrid Lindgren-böcker som finns här och låna med upp till Uppsala. Ska nälmigen läsa en kurs på distans som heter just Astrid Lindgren. Men nu ska jag återgå till pack-städandet!

Blötdjur!


Hamlet upptäckte häromdagen den enorma vattenpöl som bildats på
gårdsplanen. Han roade sig kungligt en lång, lång stund! Mindre roligt att
husse duschade honom efteråt...

Snart slut på semestern...

...Och då kommer den här bloggen bli något mer aktiv! På fredag åker vi upp till Uppsala igen, hem ljuva hem! Det har varit en riktigt skön sommar, men det är alltid skönt att komma hem till vardagen igen. Inte för att den börjar direkt i Uppsala heller, jag har geografitenta den 19, sedan börjar både jag och Peter nya kurserna den 30 augusti. Så det blir några dagars ledighet till!

Vad har vi gjort nu i sommar... Vi har paddlat kanot, fiskat, åkt till Uppsala två gånger, hälsat på Josse, prövat sushi (gott!) varit på riddarvecka, badat, sett min far spela teater... Åkt runt i Skaraborg och kikat på hus och miljöer. Fostrat en valp, spelat rollspel och en hel del annat. Vi har dessutom gjort ett soffbord, som bara ska lackas lite till innan det är färdigt att sättas ihop. Problemet är bara att det inte får plats i bilen på väg upp... Och eftersom vi slängde det gamla j*vla skitbordet så står vi utan soffbord ett tag framöver, men så kan det gå! Innebär bara att någon av famlijerna måste hälsa på oss snart igen :P

Hamlet har vuxit så det knakar, nästan 2 kg har han gått upp sedan vi fick hem honom, vilket kanske inte verkar som särskilt mycket, men han har fått muskler (efter att ha jagat Emil) och blivit mer kompakt. Han är dock fortfarande en väldigt liten fluffboll! Han har varit med på alla ovan uppräknade aktiviteter, och skött sig alldeles utmärkt. Största problemet med honom är att han är för tyst, vilket innebär att vi inte hör honom om han smyger iväg och ska kissa någonstans. För att underlätta fäste vi en bjällra i halsbandet, men han kan smyga med den också...


Emil har också accepterat Hamlet till fullo, men det är ingen tvekan om vem av dem som bestämmer. Hamlet brukar få lov att tvätta Emil, helt och hållet på hans villkor. Men numer så ligger de bredvid varandra och sover, och Mille blir jätteglad om vi varit borta och kommer hem med Hamlet igen. Skönt det iaf!

Men som sagt, mer aktiv blogg från och med fredag!





RSS 2.0