Det snöar!

Hihi, årets första snö, på Halloween!

Nej, back to work...

Full fart

Vi har dekorerat klart lokalen, Jenny och jag har träningsvärk i armarna efter att ha släpat bord och stolar. Det gick bra på provtagningen, så nu har jag ett tydligt autentiskt nålstick i högerarmen. Knarkar-Marilyn?
Nu ska jag förebereda maten tills ikväll, skära grönsakerna till tacosen. Efter att ha målat naglar etc vill jag inte greja med mat, haha. Uppdataera nog inte förrän imorgon, eller kanske på söndag eftermiddag när Alex och Daniel har åkt...

Ha en trvelig helg, och Happy Halloween!

Bakom kulisserna

På halloween-partyt!

Det här är vad jag sysslat med under kvällen:

Först hitta lämplig pumpa med Jenny


Sedan undersöka vad som finns i den, gärna med hela huvudet

Det här är vad jag hittade... (små bilder är klickbara)


Efter en stunds karvande och kletande såg den ut såhär

Med ljus i blev den riktigt läskig....

Efter pumpamassakern blev det Cupcakes, och cupcakes, och fler cupcakes...

     





Och nu ska vi göra en sista sak innan det blir sängen. Ser verkligen fram emot imorgon kväll!!!

Sov gott! :o)

Förberedelserna i full gång


Fladdermuskakor, blivande halloween-cupcakes och en del av dekorationerna...



Lägg märke till dom skrämmande formarna...


Knallorange blockljus, två svarta rustikljus och ett svart plastfat... That'll do the trick!


Mer bilder kommer...


Provtagning

Hmm. Fick kallelse till njurmottagningen
för provtagning. Imorgon!
Rubbar min planering något, men flexibel som jag är löser
 det sig ändå (=

Har bakat 36 muffins och städat hela köket nu.
Jenny är på väg, så vi ska ta oss ut till Maxi
på pumpajakt, hihi :oD


Hej

Kom precis hem från stan, Jenny och jag har fixat alla dekorationer till festen utom en sak. Men det ska vi fixa i eftermiddag när hon slutat. Just nu är det lunch som gäller, sedan blir det muffinsbak för hela slanten! uppdaterar med bilder senare(=

Fladdermuskakor - steg 1


såhär fina blev dom. Men usch vad krångligt det är att kavla
mördeg! På fredag ska jag göra steg två...
Men nu ska vi sooova, Peter och Lisa jättetrötta!
*gäsp*

Hjälp!!!

Peter och Jenny spelar Halo.
Det låter konstigt från vardagsrummet.
Jag har gömt mig vid datorn för att
undkomma deras
galenskap.
Halomarodörerna marscherar!

De två bliralltid väldigt konstiga när de spelar mot varandra.
Lite läskigt att befinna sig i närheten då.
Bäst att hålla sig undan.


Funderar på att barrikera köket och göra fladdermuskakor tills på fredag redan ikväll...

Dagens inköp


Prydnadspumpor, ljusslinga och spindelnär med spindlar, blir till en perfekt Halloweenbelysning till festen på fredag. Tack Ellas inspiration för tipset! Ljuslykta 29:- Clas Ohlson, pumpor blomsteraffär och spindlar+nät BR Leksaker


Helt omöjligt att hitta vita pumps, men jag fyndade istället dessa på DinSko för 199:-, har kost 400... Ska ha dem på fredag tänkte jag, hihi.


Som världens kändaste blonda vamp måste man ju bara ha riktigt röda läppar och långa svarta fransar. Vilket dessa underbart bra men billiga produkter från H&M får hjälpa mig med.

Köpte även en mysig stickad poncho på Indiska, men tror den får åka tillbaka imorgon. Känns inte riktigt hundra...
Det enda jag har kvar nu är ett par "rejäla" trosor med spetskant att ha under klänningen. Och en liten musch, hehe. Sedan förvandlas jag till Miss Monroe på fredag (asg)

Social shopping

Kom precis hem från stan, blev lite shopping iaf. Examinationen gick bra, även om det var tungt att sitta och lyssna i fyra timmar, med bara en kort rast på 10 min... Lovar att lägga upp bilder på inköpen lite senare, nu ska jag slappna av lite först =)

skoldags

Nu går jag iväg till skolan.
Ska bli kul att träffa alla igen!
Ses ikväll

Dimmigt värre

Det är kallt ute idag, och massa dimma. Har varit hos Jenny och skrivit ut sammanfattningen jag gjorde igår kväll. Bättre att ha läsa något än inget alls, även om jag inte evt vad jag skulle ha läst. Fortfarande inget svar från läraren, så det får bli som det blir. Så idag ska jag äta en tidig lunch vid 11, innan jag traskar iväg till ILU för examination i 3 timmar och efter det en kort handledning. Hoppas få lite klarhet i det jag ska ta igen. Men med tanke på läraren så väntar jag mig inte alltför mycket.
Ska eventuellt gå till in till stan när jag slutat för att kika på en del saker inför festen på fredag, annars blir det imorgon när jag är ledig.

Christmas sneak-peak

Kikade in på Debenham's hemsdia, och hittade så otroligt söta och fina julpynt... Några av dem får nog följa med hem från Edinburgh, är ju bara en dryg månad kvar tills december...




Uppgiven

Har fortfarande inte fått tag på läraren. Vilket innebär att jag inte vet vad jag ska examineras på imorgon. Alldeles kolossalt strålande. Inte lätt att veta vilken av 16 artiklar som inte är upptagen, är ju inte direkt synsk... Blir så trött. När jag nu äntligen är frisk och pigg så jag kan dels vara med i skolan och dels ta igen det jag missat, då fortsätter det krångla. Typiskt!
Får väl gå dit imorgon och höra hur jag kan ta igen detta med. Suck. Om lärarna bara kunde kolla sin mail någon gång per dag, då hade allt löst sig jättesnabbt. Mttr.

Tvätt

Nu har jag varit duktig och slängt in tvätt i maskinen
Märkte att det började bli dags...

Är lite småsur.
Vet inte vilken artikel jag ska läsa tills imorgon
och får inte tag på läraren.
Tror det kallas motvind.
uff.

Penga-ångest

Varför ska det kosta så mycket pengar för? Syftar då på resan till Edinburgh nästa vecka. egentligen är det inga problem, men det är mest mitt snåla sparsamma jag som protesterar lite. Resan kommer totalt gå på ca 4000:- per person, vilket inkluderar alla resor, utflykt till Loch Ness och högländerna, mat, hostel och, ja allt helt enkelt. Det är faktiskt inte så farligt, säsrkilt inte som vi har bestämt oss för att skjuta upp vår Thailandsresa nästa år, i och med min praktik. Men det känns ändå lite "aaah". Vårt sparkonto som var välfyllt för bara några veckor sedan, har redan sjunkit pga dyr medicin och Metallicabiljetter. Efter Skottland kommer det ha sinat helt... Lite läskigt hur snabbt pengar bara försvinner...

Men det ska bli roligt! Skutta runt bland Debenham's och M&S, kika på alla underliga julklappsgrejimojer som finns, jaga spöken bland de kusliga gränderna etc... Ska bara komma över min nyvunna pengaångest först ;oP

Myskväll

Resten av kvällen kommer tillbringas under en filt i soffan, med några tända ljus, knäckemackor och tv-tittande. Bli Matakuten på tv 4 kl 21, vi har följ det sedan starten , och det är faktiskt väldigt intressant. Men nu blir det inget mer bloggande idag, ses imorgon!

Hemtentan klar, free time!

Så var den hemska hemtentan färdigskriven, nu har jag bara en ertikel kvar att sammanfatta tills redosvisningen på onsdag, men det tar inte så lång stund. Peter och jag gör lunchlådor nu, det blir italiensk kycklingpaj, lax- och spenatpaj samt vegetarisk och icke-vegetarisk kinafärs. Lika bra att passa på när man har ltie tid över. Peters hemtenta nästa vecka bygger på hans föreläsningar, vilket gör att han inte har så mycket att läsa nu heller. Skönt!

blev förresten ingen promenad förut, blev så trött att jag somnade ne timme istället... Förkylningen som påminde om sin existens, även om jag är så gott som frisk nu. Yeay!

Effektiv morgon

Jag har varit uppe ett tag, och hunnit med att duscha, diska och göra frukost. så nu sitter jag här med en jordgubbssmoothie och tar det lugnt. Gjorde en åt Peter med, men han har inte gått upp än, hehe. Tänker väcka honom snart om han inte vaknar av sig själv. Innan jag sätter mig med tentan igen tänkte jag gå en promenad, härligt väder ute idag, hoppas få med mig sömntutan också.

Min frukost så här en måndag morgon. Nyttigt och gott (=

Sociobiologisk bullshit!

Har nu skrivit klart fråga 2, och är fortfarande alldeles upprörd.
Valde att skriva om sociala relationer, och det som boken kallade "social exkludering".
Vilket med andra ord är detsamma som mobbning. Fats man lägger orsaken hos den mobbade.
så jag gick igång ordentligt, men hade tyvärr bara en sida på mig att diskutera i relation till litteraturen.
Blir väldigt förbannad påde sociobiologiska förklaringsmodellerna att
orsaken ligger hos den mobbade. Bara för att någon har en annan klädstil innebär det inte
att man automatiskt har rätt att mobba denne. Eller vad det nu kan vara. Och hur dåligt mår då inte
den mobbade, om omgivningen, dvs lärare och föräldrar anser
att orsaken till mobbningen är den mobbade själv.
Ändra på offret, och låt förövarna vara som dom är!

Nej, sociobiologisk bullshit är vad det är... Mttr.


Nu står en mumsig ananaspaj i ugnen, för att muntra upp en Seriös Student lite efter en hård dags pluggande. Tänker inte skriva mer idag, utan nu blir det vila och tv samt ananaspaj. Mums!

Seriös Student kom tillbaka

och har nu skrivit klart fråga 1 på hemtentan. 1010 ord rent blahablaha.
Men det är gjort. Bara ca 4 sidor kvar...
 You go girl!

Seriös Student på besök

Fast bara en kort stund. När den Seriösa Studenten insåg vilken extremt dålig kursbok som hemtentan grundar sig i, försvann den illa kvickt. Nu sitter istället jag här, allt annat än motiverad att skriva konstiga svar till ännu konstigare frågor som ingen människa begriper. Världen är ur led...

weee!

Jag har fått tillbaka min minrapport!
Fick VG, och kommentarerna näst intill öste beröm över mig!
Åh vad roligt! Det känns riktigt, riktigt bra, med tanke på
att jag missat massor. Genusuppgiften blev jag godkänd på,
vilket jag är mer än nöjd med, hihi.
Nej åter till norrmännens undergång
(aka Grupprocesser, skriven av två norrmän)


Tids-förvirring

Där ser man hur bra koll jag och Peter har. Det är ju byte till vintertid idag, hehe... Hade väl knappt någon aning om det. Idag ska jag läsa inför tentan, och ev försöka svara på någon fråga. Två av frågaorna ska bara vara på en sida var, så det borde kunna fixas snabbt. Sedan ska jag försöka hitta artikeln som vi har examination om på onsdag också.


Halo-pangpang

Kvällen har bestått av våldsamma strider mellan mig, Peter, Jenny och Josse i Halo.Eller Jenny och jag var inte väldigt våldsamma, haha. Golden Eye såg vi på, och sedan mer Halo. 3-3 slutade det mellan Peter och Josse. Jag och Jenny mosade mest varandra, fast jag hamnade inte såå långt efter faktiskt. Hihi. Nu är det sängen som gäller, tänker lbi av med förkylningen en gång för alla!


Tandtrollen regerar

Eller nästan i alla fall. Var som jag misstänkte, har flera små "nästanhål", som dom nog inte kommer göra något åt. Bara att fortsätta med tandtråd och fluorskölj. Hon skulle be en tandläkare titta på bilderna för säkerhets skull, och höra av sig på måndag. Hoppas jag slipper lagning, det tycker jag verkligen inte om. Dessutom behöver jag då "endast" betala 1500:- för frisktandvård per år. Fick lite högre pga att jag är reumatiker, annars hade det blivit 1200. Men mitt tandkött var i prima skick, haha!

Vi ahr dessutom hunnit med att handla på Maxi, sen att vi glömde flera saker behöver vi ju inte tala högt om...

Men nu, lunch! Magen kurrar oroväckande.

Countdown...

Om en timme ska jag till tandläkaren. Usch! Peter följer med, för efteråt hoppar vi på bussen ut till Maxi. Har börjat dagen med en jordgubbssmoothie (blev ingen igår kväll) och ska nu borsta tänderna riktigt ordentligt, haha. Lite läskigt att gå till tandläkaren när man inte varit där på 1 1/2 år. Har säkert fått massa småhål i mina "djupa tuggropar". Menmen, lika bra att få det gjort...

Hörs senare, om jag lever...

Bland papper och filtar

Gömmer sig jag. Förkylningen har envist bosatt sig i framför allt högra näsborren, men jag fortsätter kämpa emot med clementiner och c-vitamin. Ska ju till tandläkaren imrogn, vilket just nu inte känns så värst lockande. Vi var på Ica Väst och handlade det viktigaste till kvällen, så hoppas vi komma iväg till Maxi imorgon, efter tandis.

Ikväll blir det Hoi Singryta, och jordgubbssmoothie till efterrätt, ska bli jättegott!

Vi har tillbringat eftermiddag med att kika på Planet Earth, häftigt värre! Även om någon lyckades somna mitt i (skulle jag?!)...

Nu tänkte jag ta ett bad om en stund, och "ånga" bort förkyklningen. Död åt bacillerna!

a new day

Mår betydligt bättre, men förkylningen hakar sig envist fast i näsan och bakhuvudet. Idag tänkte jag frösöka städa upp lite grann, och sen kanske sitta och pyssla med lite saker. Alltid kul att vara kreativ! Sen ska vi som sagt försöka handla också...

Sovdags

Blir ingen skola imrogon. Det är bättre att stanna hemma och bli ordentligt frisk, annars lär jag fortsätta vara sjuk en längre tid framöver. Däremot ska vi försöka handla imorgon, studiemedlet dyker upp på kontot, och kylskåpet är ganska tomt... Men nu, sova... godnatt

Almost alive

Feberfri, halvdöv och snuvug, men mycket bättre!
Lyckades ta mig till Ica Väst, för att inhandla diverse anti-förkylningsprodukter.




Citronteet tog slut idag, har druckt mängder de senaste dagarna, så en ny förpackning blev det. Testade en ny sort denna gång också, med grönt te. Clementiner är aldrig fel, sprängfyllda med c-vitamin. Liksom Brämhults superfruktsjuice med ginseng och grönt te. Nu ska förkylningen bort!!!


och ja, det är en chipspåse... Men inte vilken chipspåse som helst. Som jag har längtat!


Äntligen i Sverige igen! De bästa chipsen, föll pladask för dem första gången i England för 8 år sedan. De fanns ett kort tag i Sverige, men försvann. Nu är dom tillbaka! *lycka*

Bihåla...

Förkylningen har tagit sig till bihålorna, och bosatt sig där.
Den bankar, sticker och dunkar i huvudet.
Aldrig har nässpray varit så efterlängtad!
Med menthol då, såklart.
Ingen mer bloggning på ett bra tag, gör ont
bara av att tänka på att sitta vid datorn.

Hörs när jag lever igen...

Väckt av tandläkaren...

När jag äntligen lyckats somna och sov djuupt, ringde telefonen strax efter åtta. något yrvaken och forvirrad svarade jag: Hej Lisa! Det var från folktandvården, som meddelade att de tyvärr var tvungen att byta min tid den 2 dec (som jag iaf var tvngen att byta) och undrade om jag kunde komma nu på lördag istället. Vilket jag kunde, hihi. Så nu har min tandläkarångest blivit akut framflyttad, så jag känner redan nu ett bisst obehag. Ska säga det första jag gör att jag har tandläkarskräck, då kanske de är snälla mot mig...

Har nu tagit en dusch för att fräscha upp mig, men det känns fortfarande som att mitt huvud är ett främmande föremål som fastnat på min kropp av en slump. Vaknade vid halv 4 i natt av huvudvärk. Vaknade av huvudvärken! Seriöst, inte klokt. Tog två panodil och lyckades till slut somna om.

Det är lika vackert väder idag, så jag tänkte försöka gå en promenad lite senare. Tror inte det blir någon föreläsning. Inte om jag ska orka ha prov och 3-timmars drama imorgon... Hmm.

Godnatt på er!

Nu ska vi gå och lägga oss. Peter har förläsningar hela dagen imrogon, och jag hoppas bli tillräckligt frisk för att orka iväg på min enda. som tur är börjar den 13.


Ses imorn!

Paket på posten!

Peter hämtade precis ut ett paket på posten.
Två t-shirtar åt honom och ett par pumps till mig. Ska ha
dom till Marilyn-klänningen hade jag tänkt...
Rabatt på allt också,, himla smidigt =)
Från Ellos




  

Ensam hemma... Igen

Ja, Peter ska på Östeuropaforumet, verkade vara en riktigt intressant föreläsning. Jag skulle ju egentligen också varit ute ikväll, men det blir visst aldrig som man tänkt sig. Istället ska jag ockupera soffan, titta på The Incredibles och äta sallad. Har tappat matlusten nu, men måste iaf få i mig ngonting... Hoppas ha piggnat till tills imorgon, så jag orkar hoppa på en buss till skolan (ja, inte tänker jag gå 50 min*2 om jag är sjuk, haha)

Tänker be Peter köpa Mentol-nässpray nu när han är inne i stan. Borde han hinna, apoteket stänger ju 19 så... Nej, nu ska jag gå till soffan igen.

Trotsar förkylningen

Nu ska jag trotsa de 100 metrarna till Jenny
för att skriva ut litteratur till provet...
Har klätt på mig ordentligt, lång stickad tröja och min nya
vita halsduk... då borde jag överleva...

Med lite vilja kommer man långt... eller åtminstone till soffan!

Nu har vi kikat på en av mina favorit-Disneyfilmer, Tarzan. Med hjälp av panodil, nässpray och Echinagard hoppas jag få bukt med förkylningen innan den hinner gå alltför långt. Som tur var hade vi ett oöppnat rör Echinagardbrustabletter hemma, yeay!
Har dessutom tagit min magmedicin, för att få en chans att lugna magen, och än så länge verkar det ha funkat... Har fortfarande feber och är tung i huvudet, men känns en smula bättre nu iaf. Hoppas verkligen på att komma iväg imorgon. Är visserligen "bara" en föreläsning, men ändå. Sen har vi prov på fredag också, hurra. Inte... Men bara jag får kontroll över förkylningen ska det nog gå...

Under tiden tröstar jag mig med några roliga saker som händer framöver... Nästa fredag är det ju Halloween, Alex och Daniel kommer, sen blir det Edinburgh, och så händer ltie mer längre fram. Men det får ni inte veta nu, haha.

Myspys-sockar


Sådana här myspys-sockar är aldrig fel att ha när
man är förkyld, eller bara kall om fötterna.
Finns på chique.se för 199:-
Jag har en billigare variant i regnbågens alla färger, hihi

bättre

Mår lite bättre nu. Tog ett bad, vilket tycktes hjälpa mot dety magonda. Har lyckats få feber och halsont samt snuva okcså. jippie. Men det var väl ganska väntat nu i förkylningstider. Det är så tråkigt, eftersom klassen ska ut och äta ikväll, och jag vill verkligen med! Har sett fram emot det... Tänkte gå på föreläsningen i etermiddag, men mitt arbetslag sa åt mig att stanna hemma och vila. Vilket kanske vore det smartaste. Men jag vill ju gå! Jag vill ju vara med!

Har inte minsta lust att sitta hemma med magont och feberförkylning! Uff.  Tycker faktiskt medicinen kan sluta vara elak mot min mage, så allt kan fungera normalt igen. Faktiskt.

:o(

Ont. I. Magen.



Nej.

Verkar som att min mage inte tål den
nya medicinen. Fan.
:o(

Film igen

Har tittat på filmen Systrar i jeans, var något helt annat än jag trott, och jag blev verkligen glatt överraskad.
 En riktigt bra film! Nu ska jag läsa några bloggar innan jag kryper till kojs.
Hörs imorgon! G'natt

Happy cows

Nu har Peter, jag och Jenny tittat på disney's Kogänget. Helskön film såhär en tisdagkväll, haha. På promenaden förut så skuttade Peter och jag runt, tog bilder med min mobil och småfjantade oss. Riktigt härligt väder, och frösta gången jag var ute sen i söndags. Tyvärr har jag ingen överföringskabel, så dom bilderna får nni inte se (vilket kanske är lika bra, haha)

Just nu låter det konstigt från vardagsrummet... Jenny spelar Halo mot Peter, och gör som vanligt mycket underhållande ljudeffekter, hihi.

Ska läsa lite bloggar innan jag gör dem sällskap... Håler förresten på och funderar på vår önskelista, har kommit på hela två saker än så länge, haha

Ut på promenad

Nu ska vi gå ut på promenad, behöver lite frisk luft så inte hjärnan skrumpnar ihop...

Yeay!

Peter är på väg hem, hans föreläsningar var inställda. De fick mailet 08.40 och börjar kvart över 9, så det var ganska många sm kommit dit. De hade gått till Norrlands och pratat lite, men nu kommerr han hemtill mig.Hurra! Blev vrålhungrig, inte så konstigt eftersom jag åt frukost vid halv sex, så nu mumsar jag på makaroner med ost och ketchup. Superenkelt, och läskigt gott, haha.Kommer ihåg att jag hade en period när jag var yngre, då jag åt makaroner med chilisås nästan varje dag efter skolan... Fast nu föredrar jag med kechup och ost, haha.



Trött Peter i soffan i våras...

Hej hopp

Hemma idag med, min kropp behövde lite extra vila. Somnade snabbt igår kväll, vaar uppe vid 5 för att känna efter, men gick och lade mig igen. Däremot har jag pratat med en av handledrana, och bestämt nya vfu-tider. Så den 4 och 11 november (innan och efter Edinburgh, haha) samt 8-10 december ska jag ha min VFU. I december blir den sammanlänkad med nästa vfu-period, vilket innebär att jag kommer ha hela 8 dagar! Kul... Sen är det bara två examinationsdagar efteråt, innan terminen är slut och vi åker till Skara/Axvall. Allt löser sig! VIlket det brukar göra till slut, även om det kan ta lite tid och vara onödogt krångligt.

Exempelvis skulle jag ju ringa min läkare och tala om att jag börjat på medicinen, men då är sekreteraren på tjänsteärende, och är tillbaka någon gång under morgondagen... suck.

Idag blir det återigen att ta det lugnt, men ska läsa en del i boken "Grupprocesser", vår hemtenta grundar sig helt på den nämligen (yeay).

Ska också försöka hitta littertur som finns på en hemsida, som tydligen inte längre finns... ILU in a nutshell, haha

Early good night...

Ja, trots att klockan bara är strax efter 20, så ska jag snart gå och lägga mig. Eftersom väckarklockan står på 05.15, behöver jag all sömn jag kan få. Så det blir en kopp kamomillte, en liten stund framför Vetenskapens Värld på svt 1 (vuxenpoäng, haha) och sen sängen. Kanske ska måla ett lager på naglarna, lite fåfång får man väl vara?

Vi hörs och syns imorgon!

Vad göra?

Har inte fått tag på skolan för att säga att jag kommer imorgon... Skickade ett mail till rektorn, eftersom det var den enda mailadress jag hittade. Känns ju lite skumt att bara dyka upp imorgon bitti om dom inte vet om det. Men har väl inte så mycket val antar jag. Inte mitt fel att ingen svarar i telefon, när eleverna ska ha slutat...

Fortfarande sjukt trött, och lite snurrig. Blir tidig kväll idag, särskilt eftersom jag får sitta och skriva hela kvällen imorgon. Uff. Men det löser sig nog. Det brukar det göra.

Ny chilibebis!

Jajemän, vår gröna chiliknubbis har fått ett syskon! Ett väldigt smalt och ickeknubbigt sådant...


Man ser t o m knubbisenockså, haha

Metallica -09

Yeay! Jag fick tag på biljetter åt dem! Så Peter, Aron, pappa, Josse och Björn ska gå på Metallicas konsert den 8 mars nästa år. Men vilket skumt system ticnet har! Pappa hade stått i köö längre än mig, men jag kom in före honom. Å andra sidan stod det att jag hade mindre än 10 min kötid, för att plöstligt hoppa till mer än 15 min kötid... Som sagt, skumt. Så då firar vi antagligenmig dagen innan (fyller år då, haha) och sen skuttar dom iväg till Globen. Ska bli kul!

Är fullständigt slut idag, men ska bara ta det lugnt, vila och försöka komma iväg imorgon. Då kan jag göra vfu-uppgiften då, vilket vore lite skönt. Blir visserligen lite stressigt, men Peter har lovat att hjälpa mig med idéer.

Nu, tillbaka till horisontalt läge i soffan... har precis sovit en timme, haha

Helt otroligt

vilken otur man ska ha... Befinner mig just nu i ett halvdrogat tillstånd, anfall igår igen. Bara fortsätta ta medicinen, så den börjar verka snart.
Pappa försöker fixa Metallicabiljetter åt Aron, Peter, sig själv m. fl. Jag hade mindre än tio min kötid för en halvtimme sedan, sen hoppad det till mer än 15 min. Surt!

Har kanske haft lite flyt iaf, nästa VFU börjar på en torsdag, och dagarna innan är undervisningsfria, vilket troligen innebär att jag kan ta igen det då. DÅ får jag 8 vfu-dagar på en gång, yeay!

Nu återvända till soffan, yr, illamående och väldigt snurrig = inte bra att sitta vid datorn... Mjuff. :o(

Bad company

Mår inte sådär jättebra än, så jag ska dra mig tillbaka till soffan med Peter. Hoppas på att måt bättre imorgon. I så fall blir det VFU, annars blir det ytterligare ett par dagars vila.  Vi ska kika lite på Bad Company på fyran senare... Fast jag har good company, haha. (dåligt skämt, I know...)

Nej, godnatt på er, så ses vi under morgondagen

It's bagel time!

Goda bagels blev det! Riktigt smarriga faktiskt...


Nykokta bagels, jisses vad dom "fluffar" upp när dom kokas! haha


Åh skjuts in i ugnen!!!

Såhär fina blev dom!

och med några mumsiga tillbehör...

Blev det en riktigt mumsig lunch!

Vi kanske borde sadla om till bagare jag och Peter, haha...

Åter i bloggvärlden...

Fick ett nytt anfall i fredags kväll, och igår tog vi det bara lugnt. ÅKte till Maxi med Josse och handlade, annars var vi hemma. Idag är det också en lugn dag, ska läsa 130 sidor i en mycket spännande bok sen (ironi). Just nu håller vi faktiskt på och bakar! Vi testar att baka bagels, eftersom både jag och Peter älskar bagels. Går första satsen bra, så blir det nog en till, vad ska vi annars göra med den andra halvan av jästen? Lovar att ta kort, oavsett hur de blir, hihi. Igår lyckades vi ckså få en massa tvät och städ gjort. eller vi, det var Peter som städade medan jag låg i soffan och ropade uppmuntrande ord... Soffklädseln är nu vit igen, och håller torkar ute på balkongen.  bytte sängkläder också, känns riktigt fräscht och fint här igen. Bortsett från att det hänger kläder på tork överallt, då Peter stötte på några skumma typer i tvättstugan, som vaktade ALLA torktumlare. Alltså fick han snällt ta med sig den våta tvätten upp igen. Men nu ska jag återvända till soffan och fortsätta ta det lugnt...

Happy Couch

Nu blir det te i soffan med Happy Feet!
Väljer mellan whiskey/kakao eller
sommarblandning med massa frukter...





Move those feet!

Vad gör jag?

Sitter vid datorn, kikar runt på nätet, lyssnar på soundtracket till Rocky Horror och skrålar med då och då. försöker hitta lite matinspiration, och lite inredningsinspiration. Tog lite till morotssoppa, den var jättegod! I'm the soup master, haha.

Och bara för att den är bäst, så kommer här en ung Susan Sarandon med Touch-A Touch- A Touch-Me. Enjoy!



Pic-time


Fortfarande färggrann utsikt från vardagsrumsfönstret...



Nigellas chokladpäronkaka - with a hint of coffee som vi hällde i, haha



Halsbandet Su Yin hjort åt mig, fint!



And the growing baby, lite större än sist

En liten kanin?

Ikväll tänker jag göra morotssoppa till mig själv, är ju ensam hemma.
Ska krypa upp i soffan, surpla soppa, dricka te och titta
på någon bra film.
Några tips?

Dagens

Humör: Trött, men bättre än igår. Bara tagit två panodil, yeay!

Kläder: Svarta jeans och petrolgrön polo

Coolaste: De två Grand Danois-hanarna ute vid Maxi. De fick varsin naturell okryddad hamburgare från Donken av sin husse. Han brukade tydligen göra så någon gång i veckan...

Lataste: Lunch på Donken...

Skylla sig själv: Magont pga ovanstående...

Hjärtattack:
Att betala 1719 spänn för tre små burkar medicin, och inse att de kostar 1165 kr styck...

Mest positiva:
Att medicinen har kommit, så jag kan börja med den imorgon. Jippie!

Frisyr:
Oidentifierbart blont rufs.... Somnody give me proper hair! haha

Skratt: De uppblåsbara sumodräkterna man ka köpa från Halénskatalogen... hihihihi


sova snart

ja, sängen känns väldigt lockande. Imorgon ska vi försöka ta oss til Apoteket, om jag inte mår alltför dåligt och vädret tillåter, kanske vi går, fast det tar ganska lång tid så vi får se. Vore skönt med lite frisk luft iaf, om det inte ösregnar då alltså.

Imorgon är också städdag, rensa upp lite, är inte jättestökigt nu faktiskt. Diskade förut idag, lagom snurrigt men det gick. Vi skulle ju egentligen ut och äta på Ghubens imorgon, men jag får stå över. Blir ensam-hemmakväll. Kanske hyr någon film, eller läser en bok. Får se helt enkelt.

Lovar att lägga upp en bild på vår "bebis" imorgon, den växer såd et knakar, är jättelång nu jämfört med sist, haha.


Vi "ses" imorgon, godnatt på er!

Äntligen lite bra nyheter!

Medicinen har kommit! Vi ska till apoteket imorgon och hämta ut den. Dyrt, men det får det vara värt!

Nigellas chokladkaka med päron i är jättegod förresten... mums!

Allt klart

Nu har jag dels fått svar från VFU-ansvarig, samt pratat med skolan. Är hemma imorgon med (no surprise) men ska dit på måndag och tisdag. Sedan ska vi kolla upp vilka dagar jag inte har några föreläsningar, och få komma på VFU då istället. Blir tre dagar som ska hittas, hihi.

Su Yin och jag har kollat på Hoodwinked, sjukt bra och rolig film, samt dreglat över recept i Allt om Mat...

Med filt i soffan, så har dagen spenderats...
Och ja, det är Peters arm som skymtar, han kom precis hem, haha. Fick förresten ett jättegulligt halsband av Su Yin, Pastelligt och fint, me like! Hon hade gjort det själv också, hihi. Blev väldigt pärlsugen när jag såg det...

Nej, nu ska vi kanske baka en kaka, har några övermogna bananer, eller om det blir något annat...

Torsdag

Mår inget vidare idag. Sitter i min Dansande möss-pyjamas och försöker få igång huvudet. Su Yin är på väg hit, hon ska vara "barnvakt", Peter har föreläsningar hela dagen.
Vi ska kika på film, Hoodwinked (såå bra film!) och Happy Feet...
Väntar på svar från VFU-människan, hoppas få det nu på förmiddagen så jag vet hur det blir. alltid ett stressmoment innan det löser sig...

Nej, tillbaka till soffan...

Blir aldrig som man tänkt sig...

I stället för att tillbringa dagen på en skola och lära sig bli lärare, tillbringades dagen med svåra smärtor på akuten på Akademiska. Blev alltså ingen VFU för mig idag, och definitivt inte imorgon heller. Har mailat VFU-ansvarig, för att få någon reda i hur det blir.

Kl. 05.00 började det, tog medicin, hjälpte inte, ringde sjukvårdsupplysningen, fick vänta i en dryg halvtimme, sedan sa dom åt mig att åka in direkt. Blev min (och Peters) första sjukresa med taxi. Alla var jättetrevliga på akuten, men det dröjde två timmar (!) innan jag fick smärtlindring. Detta berodde på en del missförstånd personalen emellan, men eftersom de var så trevliga och snälla allihop kan jag överse med det i efterhand. Vid 15 var vi hemma i lägenheten igen. Ingen mat eller dryck sedan igår kväll... Det fick bli pizza, eftersom vi då slapp göra något själva.

Nu har jag tagit en till tablett, och ska strax lägga mig i soffan, det borde börja verka snart sen blir det tiiidig säng. Är så fruktansvärt trött! Licensmedicinen kommer iaf senast nästa fredag, förhoppningsvis tidigare. Det blir en dyr historia, ca 1730:-, men det är det värt om jag slipper dessa j*vla, förbannade anfall som förstör tillvaron hela tiden. Avskyr att bli sjuk, särskilt eftersom jag inte har någon som helst aning om när det ska hända, och ingen som helst möjlighet att påverka. Allt jag vill är att få den här medicinen, som verkar helt underbar om den hjälper!


Ingen idé att vara ledsen och arg, bara att ta nya tag och fortsätta köra på. Men först, vila ett par dagar.

Fan

Fan. Fan. Fan. Fan


FAN!


Pirrigt värre!

Känns ungefär som det gjorde första gången man började skolan. Man visste inte alls vad man skulle förvänta sig. Fast nu gäller det första praktiken i yrkesrollen som lärare, så töfft! (västgötskt uttal, haha)
Eftersom jah haft tur och hamnart på en jättehäftig skola ska det bli ännu mer spännande att se hur det blir. De satsar stenhårt på hållbar utveckling och miljön, eleverna är med och bygger uteklassrum, de äter i bibiliotetket, där det också finns en öppen brasa! Fotona ser så mysiga ut! Hoppas bara jag inte lyckas gå vilse från busshållplatsen, haha :P

Fick förresten en hjärtattack förut. Vi skulle göra pizza, och hade köpt Sara Lees färdiga pizza kit. Jag läste inte instruktionerna innan jag öppnade degburken. Vred på den och POOFF så small det till och degen flög ut på mig *asg*
Min min var nog obetalbar, Peter och jag skrattade länge åt det... Men pizzan blev kanongod!

Får se om jag är vid medvetande imorgon när jag kommer hem, borde bli runt 17. Kan hända att jag inte uppdaterar ordentligt förrän till helgen. Har SJUKT mycket att göra. Får t o m skippa kvällsmys på Ghubens på fredag, och spelkväll nästa fredag för att hinna med allt....

Omstrukturering sucks...



Det här lilla monstret skulle legat i min säng nu... Mysmonster-Emil, haha

Nej, ska kika lite på House, sen blir det sängen. Klockan står på 05.15...

Smygtitt...


Tillbaka igen =)

Trött men uppåt. Händer en del runt omkring, så det är mycket som pågår i huvudet.

Igår var jag som sagt i Stockholm med Jenny och Sofia, och mitt viktigaste uppdrag var att få tag på den här boken:



En bok som alla borde läsa, inte bara blivande lärare. Fy vad människor är onda! (Finns givetvis många undantag)

Vi gick in i massa roliga butiker, second hand och retro. Åt lunch och fikade. Bästa  inköpet (och enda förutom boken till mig) blev den här väskan/kassen:



Så klockren, haha! 25:- på Pocketshop, perfekt storlek, man får plats med alla böcker och block, vilket jag provade idag, haha.

Köpte faktiskt en sak åt Peter också, till hans halloweenkostym, men den får ni inte se nu...

Idag har vi haft examination i arbetslaget. Suttit och diskuterat i nästan 3 timmar. Jättegivande och roligt.

Nu är jag hemma och laddar (läs: sover) inför morgondagen. Ska bli jättespännande att se skolan, och vara med och observera. Nej, nu ska Peter få tillbaka datorn, han skriver på sin hemtenta... Hörs senare idag!

Dag i Stockholm

Har tillbringat dagen i Stockholm med Jenny och Sofia. Skaffat bok mm. Händer massor just nu,, så jag återkommer tidigast imorgon kväll.

See ya!

Full of Chocolate

I min mage befinner sig just nu:

  • En kopp len, varm god choklad
  • Några salta mandlar doppade i fin choklad och rullade i kakao
  • Ett par bitar mörk choklad med grapefrukt, och små mangobitar. Sagolikt god, vilken eftersmak!

Jag känner mig väldigt nöjd, hihi. Nu ska jag strax sova. Imorgo är det föreläsning 10-12, sen blir det läsning av boken som Jenny ska köpa åt mig i Sthlm imorgon. Yeay.

World of Chocolate

Vi har blivit hembjudna till Jenny på en kopp varm choklad ikväll. Hon var nämligen på Chokladmässan i Sthlm igår, den lyckosten. Jag har redan tjuvkokat på allt hon köpt, och jag lovar, det ser/luktar gott ut!

Fotona förut är förresten tagna med hennes kamera, den har fått lov att bosätta sig hos mig ett tag. Det tycker jag om =)

Ja, en kopp varm choklad är precis vad man behöver en dag som denna (om inte varje dag, haha)








Fika/lunch på stan

Ja, det blev Storkens goda Hiawatha-smörgås för mig, jag Josse och Peter tog en tur in till stan. Där på Storken hade vi ganska kul, och fick oss en överväldigande lektion i fascination... Interesting indeed. Jag köpte en tjock, mjuk halsduk på Åhléns, och hårfärg. Jossan hjälpte mig, så nu har jag ljusat upp håret lite inför Marilyn, mer gyllenblont nu, haha.

Peter och jag köpte också fyra nya glas på Indiska, handgjorda i två blå nyanser. Perfekt eftersom vi gör åt en del glas här... haha



Nya glasen... 25:- st från Indiska. Glas man blir glad av, hihi


Myspys-mjukishalsduk inför kalla höst-och vinterdagar. 149:- på Åhléns.

Sunshine!!!

Kanonväder idag, blir garanterat en promenad lite senare. Annars så ska jag läsa hela dagen, liksom Peter. Jag ska läsa boken som min hemtenta grundar sig på, har tänkt börja på hemtentan nästa helg, så jag kan vara "ledig" om mamma och brorsan kommer upp v. 44.

Är rätt trött idag, Nicole gick hem vid halv 1, men Peter ich jag låg och pratade om allt möjligt innan vi somnade. alldeles för sent, haha. Dessutom har jag lyckats ligga på samma sätt hela natten, och har sträckt en muskel i nacken... Hihi, typiskt mig...


Men vi hörs senare!

Shouldn't have had that coffee...

Nu har vi spelat Wii Kart i ett par timmar! Jag vann turneringen med 8 poäng över Peter, yeay! Nicole kom på tredje plats, och Jenny på femte. Riktigt roligt! Sedan var jag så smart, och drack en kopp kaffe. Åh, vad min mage tyckte om det! INTE...

Åh, är förresten kär... Kan inte berätta i vad, men tids nog får ni kanske veta. Eller inte :oP

Nej, nu ska jag gå och bli spöad i Smash Melee istället, haha.

Ha en bra lördagskväll!

Krums

Okej, skratta inte nu...

Men jag funderar faktiskt på att börja jogga. Ett par gånger i veckan, ganska lugnt till att börja med, vill ju inte förstöra kn/rygg. Ska bara hitta ett par ordentligt dämpade skor, så ska jag sätta igång sen... får se om jag överlever :oP

Härligt väder!

Vilket härligt väder det blev nu på eftermiddagen! Peter och jag kom precis in efter en lång promenad. Lerigt men skönt! Funderade på att starta en gyttjebrottningsskola på vägen...

Vi fick inga ärenden uträttade i stan förut! Boken var slutsåld precis överallt, Upplysningen (busshopen) hade stängt och det jag tänkt köpa till alex fanns inte. Eller jo, köpte ett kort, men det var också allt... Tråkigt!!!
nu har dom förresten skickat min Marilynklänning! Så den ska komma i veckan, yeay! Vi är 30 pers som kommer på halloweenmaskeraden, ska bli så roligt! Man får inte vara mer än 45 i lokalen, så det blir perfekt!

En väska jag tänkte önska mig i julklapp, finns på kitsch.se

Lördag

Vi ska strax hoppa på en buss in mot stan, måste hitta en bok som verkar vara slutsåld överallt.
Hoppas på tur... Ska även kika efter en grej till Alexandra, för att göra hennes födelsedagspresent komplett!
Hörs senare idag!

Var är dom?

Inga paket eller avier i dag heller. Varken kängor, väst eller klänning :o(

Det var inte alls roligt. Hade hoppats att något av det skulle komma denna veckan, iaf västen som skickades i förrgår. Typiskt.

Rugguggleväder är det ute också, regnar inte, men blåser så lönnlöven rasslar! Just det, blir inga bilder på ett tag. Skickade in kameran på reparation igår igen, samma fel som sist. Blir så trött!!! Vill ha min kamera, så jag kan ta bilder och visa här i bloggen, haha.


Här är förresten Marilynklänningen jag har beställt:


Hittade den på serenita.nu haha

VFU fixad!

Ja, imorse fick jag placeringen, och nu har jag precis pratat med en av mina två handledare. Hon var jättetrevlig, och väldigt välkomnande. Jag ska praktisera i åk 6, med sammanlagt 16 elever, fler pojkar än flickor. Dessutom harjag sådan tur att de har drama på torsdag, vilket är lite annorlunda, och eventuellt perfekt för min VFU-uppgift! Nu till det mindre roliga, skolan ligger långt bort från staion i Sala, vilket innebär att jag får åka buss. Och för att hinna med bussar etc måste jag åka med en buss som går 06.09. Vilket innebär att jag får gå upp vid 0500. Sedan kommer jag vara hemma ca 19.00 på kvällen... Förutom på fredag då eleverna slutade 12, och jag förstod det som att jag fick sluta då med. Hurra! Kan nog bli ganska skönt efter tre dagar i en 6:a, haha. VFU:n fixad och klar alltså.

Vaknade tidigt imorse med njurstenskänning, tog medicin och det är bättre nu, men inte helt bra... Åh vad jag vill ha den förebyggande medicinen!!! =(

Jippie! Halloween here we come!

Jenny har fixat lokalen nu ikväll! Så nu är det bara att börja fixa, hihi. Peter och jag ska baka halloween-cupcakes, vi lade en order från kakburken.se nu ikväll. Åh vad roligt det ska bli!!!
Något att se fram emot mitt bland alla examinationer och inlämningar.
Hoppas bara min klänning kommer snart också!
*weee*

Ingen reklam, tack!

Jag är redan medlem på gratissajterna, det är jättkul med kommentarer, men helst inga fler reklamkommentarer tack! Blir ganska tjatigt i längden, och jag godkänner dem ändå inte....

VI har precis tillbringat närmare 3 timmar i Vilda Västern, och ska nu ta en promenad i regnet.
Arbetar hårt på att få reda på min VFU-placering, vilket går mindre bra...

Beautiful


sökt utbildning

Har skickat iväg en anmälan till de kurser som jag tänkt läsa utöver lärarinriktningen. De två sista delkurserna i Praktisk Engelska, så då har jag klart den kursen sen till sommaren. *Bleb inte jättemycket sömn, väcktes av gräsklipparen utanför fönstret vid halv sju. Seriöst! Klippa gräset så tidigt, när det dessutm regnar, och precis har varit frost... Maniacs!

Sängen väntar

Så fort Peter slutat ockupera badrummet, så ska jag ta över. Sedan blir det sängen, och sooova! Tänkte inte ställa klockan, om jag sover ut ordentligt så gör jag det, annars blir det föreläsning. Borde iaf ta mig in till stan, låna en bok och köpa (dyrt) busskort... Men nu blev badrummet ledigt...


Hörs imorn! Godnatt på er!

Grön bebis, haha

Ja, Peter och jag har lyckats i vår mission, och väntar nu en liten grön bebis. Lugn, ingen mänsklig sådan, utan en av det mer heta slaget ;oP


Ser ni den?


Peter har gett sig in till stan för att möta Su Yin, och eventuellt gå på någon östeuropagrej, han visste inte om han orkade. Under tiden sitter jag här och pysslar och grejar. Uttnyttjar datorn och internet till fulla, haha. Känner mig lite piggare nu. Vi tittade på Made of Honor förut, helskön! Det roligaste var att slottet de var på i Skottland har jag varit på, och varje gång jag såg bron började jag skratta. Det är nämligen den bron jag sprang över när jag fick akut behov av en toalett mitt under pågående guidning, det är en lååång bro! *hahaha*
Har även doppat tårna i vattnet vid stranden de står vid i en scen, kul!

Vi kör en dagens, bara för att:


Humör: Segt men ganska uppåt

Gjort: Målat, diskat, tittat på film, sovit

Planer: Inte många...

Ser på: Dataskärmen

Lyssnar på: Independent woman, Destiny's Child (

Läser: Bloggar, kurslitteratur (hur man blir en bra ledare)

Dricker: Inget, men kanske borde, haha

Äter: tuggar tuggummi

Bästa: Filmen, Made of Honor

Sämsta: Trött, sliten, nästan-sjuk

Barn: Bebisen under oss har varit tyst, och vår egen gröna bebis växer för fullt

Väder: Frostigt soligt, fast nu har solen gått ner....





Skiss


Här är första skissen jag gjorde till den blivande oljemålningen


Bilden jag ritade av. Hyfsat likt eller?

Feeling not so well

Känner mig allmänt häning och sjuk-aktig. Blir ingen skola idag, ska stanna hemma så jag inte blir sjuk tills VFU:n. Bätttre att missa en lektion än en helVFU:vecka. Inte för att jag fått någon placering än men iaf...
Funderar seriöst på att hyra en disneyfilm på ica, brukar hjälpa när man är hängig :oP

Blir soffan resten av dagen, så hoppas jag må bättre imorgon.

Inspired

Blev jättesugen på att måla, så jag har skissat en bild på Emil, som jag tänkte göra i olja längre fram. Måste skaffa en ny duk bara. Har inte riktigt lyckats få till ögat, han ser en smula kinesisk ut... Vem vet, han kanske drömmer om OS i Beijing, haha.

Nu borde jag väl egentligen ta hand om disken. Suck...

8 oktober

Tji fick man för att man ville sova länge. Vaknade vid 8...
Kanske kryper ner i sängen igen, annars
får jag väl göra något vetttigt (=

Seeeg dag

När jag kom hem från skolan åt jag lunch, för att sedan somna i soffan i över en timme. Lite småfebrig och nästan-förkyld, men känns bättre nu. Har gjort uppgiften tills imorgn, börjar 14.15 så det blir skönt att sova tills jag vaknar.
Vi tittade på en härlig Audrey Hepburn-film nu ikväll, och ska lägga oss alldeles strax.
Beställde förresten västen förut, kände att det nog inte vore fel om det blir fler sådaana här dagar, min lila kappa blir lite för varm när man promenerar i rask takt då...
Nej, godnatt på er, så hörs vi imorgon!

Idag är

Lisa trött och seg, blir nog bara 10-12 idag, så kan jag gå hem och sova lite sen. Väldigt svårt att hålla ögonen öppna och sluta gäspa. Hmm...
Idag ska vi få en närmare beskrivning av VFU-uppgiften, jag som inte ens fått en skola än, liksom alla som ska vara i Sala. Imorgon om en vecka gäller det... Skulle kännas bättre om man fått en skola, nu har jag inge aning om var jag ska vara.

Hörs senare idag!   Gäsp...

JCS

Det blev inte mycket läsning, däckade i soffan framför Jesus Christ Superstar, tillsammans med Peter, två skorpor med ost och en kanellatte. Gott och behövligt. Ska skumma lite snabbt nu i sängen innan jag somnar, så blir det bra.
Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska gå på eftermiddagsgrejen imorgon, det är ett så kallat "ytterligare moment", om vilka kurser som behövs för examen, men eftersom jag redan kollat upp det så behöver jag egentligen inte lyssna på det i 2 timmar till... Men tar med lunchlåda ifall jag får för mig att stanna. Blir den goda pajen vi gjorde igår...
Vore iofs skönt att bara gå 10-12, och inte 10-16... men får se hur jag känner imorgon som sagt. Off to bed!



Nya kängor på G

Kikade på Skopunktens hemsida, de har gratis frakt just nu, och hittade ett par kängor i deras outletbutik. 149:- kostade de mig, och de verkar både varma och betydligt mer regntåliga än mina håliga sneakers... Hoppas de hinner komma redan denna veckan.



Go Väst


Har länge (ca 2år) letat efter en bra, lagom varm och snygg väst att ha när det är sådär mittemellan väder, eller om man inte vill släpa på en tung jacka. Har dock endast hittat svindyra sådana, tills nu. Västen ovan kostar 299:- och kommer från Wear It. Me like a lot! Finns även i brunt, men svart är snyggast... Vad tycks? Massa praktiska fickor också...

Vilken dag!

Gick upp tidigt imorse, duschade åt frukost och läste klart boken. Sedan mötte jag Sebastien på skolan kvart i ett, kopierade artikeln och läste den på 3 min. Vi hade föreläsning/filmvisning/diskussions-lektion idag. Ganska intressant men vi hann knapp med någon diskussion. Något ännu roligare är att jag ska läsa en bok till. Tills imorgon!!! Såg fram emot en slapp, ledig kväll, men tack vare ILU:s omtänksamhet blir det något helt annat... Hahaha...



Massor av gummistövlar...



Med Grodor   Hoppande hundar...       Turkosa blommor          Prickiga             


Rosa och vita döskallar Blåblommiga             Rosa med benhjärtan


Gröna sköldpaddor

Klicka på bilderna för att förstora dem



Och favoriterna, vill ha!!! Men de går på 600:- med frakt, stövlarna kostar bara 350:-

Alla stövlar kommer från Diane's Little Lambs

Pannlampa?

Vi har nyss ätit middag, och gjort färdigt pajerna som ska bli lunchlådor. Nu är jag jättesugen på att gå en promenad, eftersom det slutat regna och klarnat upp. Men, om ca 30 min kommer det vara kolsvart ute... Och eftersom jag gärna vill skutta i skogen så... Peter tycker att vi ska skaffa pannlampor ,hihi... Det vore en syn!

Tror nog det blir en promenad iaf... Synd att jag inte har gummistövlar bara, har insett att jag måste hinna hitta ett par (snygga) innan praktiken den 15. Kan bli blött och kallt annars när man är på förskola/låg-mellanstadie... Hittade ett par på Asos, men de var slut, buhu...

Ljusinvigning

Vi har handlat, ätit lunch och småfikat, ska strax lägga mig i soffan och inviga mitt jätteljus som jag köpte i Edinburgh för snart två år sedan... Det har varit "borttappat" efter alla flytter fram och tillbaka, men nu står det på soffbordet. En stor fyrkant som doftar undebart gott, honung, choklad, vanilj och mandel! Räcker att ha det framme så luktar det gott i hela rummet sen... Tänkte göra slut på det så jag kan köpa nya när vi åker i novemebr, haha. Köpte det på Debenham's, om jag inte minns helt fel..

Nej, soffan och boken om Interkulturellt ledarskap kallar på mig...




Försmak på föräldralivet...

Tiiidigt imorse väcktes vi av en mycket upprörd och skrikandes baby. Babyn bor i lägenheten under oss, men hittills har det varit en snäll baby. Inte i natt. Det fick bli öronproppar, så lyckades somnade jag om sen. Förstår inte att de inte kunnat ljudisolera lägenheterna bättre... Det är en sak om det är en s egen baby som väcker en, men när någon annas baby väcker en mitt i natten genom golvet, då blir man inte direkt överlycklig.
Nu, mot frukosten!

Grönis

Peter och jag håller på att förvandlas till riktiga soppmänniskor. Ikväll åt vi grön ärtpurésoppa, vilekt blir tredje soppan på lika många veckor. Jag hade pepparrot och räkor i min, och Peter hade bacon. Jättegott!

Ikväll ska vi se på Ironman, hoppas den är bra. Imrogon ska vi till Maxi och handla, och sen blir det till att läsa hela dagen...



Grön ärtpurésoppa. Gott!

Så här ser en njursten ut:



Sådana här stenar finns det i mina njurar, inte riktigt så stora men ändå...
Då kanske man kan ana hur ont ett anfall faktiskt gör...
Medicinen hade ännu inte kommit till apoteket, men jag skulle få ett
sms om den dök upp under dagen.

Vi ska ta oss in till centrum och gå på biblioteket, så fort vi ätit frukost.
Blir nog buss, det tar mindre tid, hihi.

Girl, Interrupted

En mycket bra film som är helt klart sevärd! Peter och jag tittade på den nu ikväll.
Jag är ganska trött, så tänker nog inte vara uppe alltför sent.
Tänkte läsa lite bloggar, och sen ev lägga mig.
Har varit en lång dag.
Imorgon ska jag ringa apoteket och se så medicinen kommit,
i så fall tar vi en promenad till Akademiska och hämtar den.


Sovdags för Lisa, dock utan en blängande Emil, haha

Kärlek vid första ögonkastet...



Den är såå mig! Vill ha! Halva priset just nu, "bara" 400:-
från stellakei (tack för tipset, Eve!)

Ledig...?

Tillbaka från skolan med en vrålande mage, hann inte få i mig något på den korta rasten, bara en kexchoklad. Så nu sitter jag och fyller på energiförrådet. Vi ska laga riktg mat om en timme eller så, och sen blir det softande i soffan. Hade tänkt gå på bio, men det är så dyrt!
Sa jag förresten tidigare att jag hade en ledig helg att se fram emot? Glöm det! Har en hel del att göra, imorgon blir det biblioteks- och kopieringsspring, och på söndag läsa en hel bok. Yeay för det lugna, lättsamma studentlivet, haha!

Föreläsningen var iaf intressant, dock något seg, och dramat var kul. Hade gjort alla övningarna tidigare, men så går det väl när man sysslat med teater i någon form hela sitt liv.


Uppdaterar senare ikväll igen, ha det!

Chilli fever



Vår fina chilifrukt har börjat blomma igen! Upptäckte det igår, hoppas den klarar sig
så vi får massa illröda heta chilifrukter igen!

Morning has broken...

Ja, nu ser man ut i alla fall, tidigare var det så tjock dimma att nästa hus inte ens syntes... Frukost i magen och hyfsat utvilad. Har pratat med apoteket, och licensen har gått igenom, men medicinen hade inte hunnit komma än. Upptäckte dessutom att jag nu får betala fullpris, eek! Med andra ord får t-shirtarna vänta ett tag... Kanske blir julklapp istället.

Idag blir det föreläsning och sedan drama. Ska bli intressant, och ganska roligt. Om jag lyckas hitta dit i dimman, hihi.



Dimma över Flogsta...

Höstiga träd...

T-shirtfrossa!


Höstens mål

  • Få medicin mot njursten - bli frisk

  • Ta igen det jag missat i skolan - inte missa mer (ta i trä)

  • Fortsätta med mina promenader - Lunka på...

  • Prova på scrapbooking - fritidssysselsättning som inte har med skola att göra

  • Åka till Edinburgh - Leta efter Nessie

  • Klara av VFU:n - utan benbrott och allt vad barnen kan ställa till med...

  • Läsa minst en skönlitterär bok - som inte hör till kurslitteratur

  • Komma på bra julklappar - personliga utan att vara dyra (hahaha)

Höstplanerna än så länge... Får se om något behöver läggas till...

Peter has left the building

Jag är ensam hemma, och ska strax kika på film. Det blir Breakfast at Tiffany's, har inte sett den förut. stockmos flädercider håller mig sällskap, hihi.
Kan ärligt säga att jag längtar tills imorn kväll, med en hel ledig helg framför mig. Ska bli riktigt skönt att inte behöva tänka på inlämningsuppgifter.



Enda som fattas nu är den här lilla pälsbollen...

Genus...

Seriös Student tittade förbi en sväng och gjorde klart genusuppgiften. Dock krånglar upnet, så jag kan inte skicka in den än. Typiskt. Skickade iaf in minirapporten förut. Nu är jag ledig resten av kvällen, och kan bara ta det lugnt och slappa framför teven. Skönt!!! Imorgon ahr vi först en föreläsning, och sedan två timmar drama, det ska bli kul! Börjar 12, så jag får sovmorgon, hurra!!! Har blivit mer av en "eftermiddags- eller mitt på dagen-student", definitivt ingen morgonstudent, hihi.
Har tjuvkikat lite på VFU-uppgiften, inte så krångligt, bla skulle man kolla upp skolans antimobbningsplan. Hoppas jag hamnar på en förskola, undrar om de har sådana där...


Hörs senare!

Bilder =)


En Socka ville hälsa på mig (högst frivilligt)


Emil var väldigt belåten över att jag kom hem, så han kunde sno min sovplats igen...


Mycket goda björnbär fanns det i trädgården. Mums!


Liksom vackra höstblommor, rosa ros...


Och knallgul vallmo!


Inomhus fanns den här, någon som kan gissa vad det är?


Emil i min "säng"


Brorsan skadade sin hand igår... usch!



Och alla lönnarna hade blivit höstiga... Höst i Axvall också!

och så var det dags igen...

Magen! Denna hopplösa mage, lite tröttsamt att den ska krångla med jämna mellanrum. Har fått ett nytt kostillskott av mamma, hoppas det kommer hjälpa, men det tar ju ett tag innan de börjar verka. Så nu får vi se om jag kommer iväg till skolan eller inte... yeay vad roligt. Men upptäckte att jag inte behövde vara med på arbetslagsgrejen iaf, skönt! då har jag ett par timmar på mig, hoppas magen skärper sig då. Kanske lägger in bilder redan om en stund. Får se...

Snart på väg mot skolan

Ska bara få i mig lite frukost först. Börjar egentligen 12.15,
men vi i arbetslaget ska träffas innan.
Sedan slutar jag 15, och ska då hem och skriva
klart genusuppgiften som ska in
senast midnatt.  Har bara en sida
kvar att skriva så det tar inte så lång stund.
Ska lägga upp bilder hemifrån sen ikväll också.

Försening på försening

Först var tåget försenat, så när det stannade i Enköping såg vi bussen åka... Surt! Så vi stod och pratade alla vi som missat den, ingen kände någon så det var trevligt. Sedan var bussen försenad 20 min, så vi stod i ösregn och blåst, huttrade och frös tills den kom. Men då slapp jag betala eftersom han var så försenad. Så kom jag hem till lagad mat och hämtade ut paket från cdon med filnmer. Vi kiakde på Dante's Peak, och nu ska jag sooooova!

Lägger in bilder från hemtrippen imorgon eftermiddag.


Sleep tight!

Maskeradklänning beställd!

Min klänning var slut på bodega.se, men nu lyckades jag hitta en bättre, lite dyrare men en exakt kopia av MArilyns originalklänning. Det blev ingen 2-timmarstur i skogen för Emil och mig, det spöregnade. Istället gick vi med brorsan när han skulle möta en kompis vid busse, vilket ledde till att vi var genomblöta och kalla båda två. Mttr.

Idaghar jag skissat lite på inlämningsuppgiften, ätit frukost bestående av torr kanelbulle och yoghurt, samt börjat packa min lilla ryggsäck. Lite synd att jag inte kunde stannat längre, men eftersmo jag har föreläsningar och drama imorgon och på fredag så är det bara att fortsätta. Hoppas kunna komma ner igen till Alex fyller år, beroende på hur mycket det är att göra i skolan. Då följer nog Peter med också, yeay!


Emil ligger och sover i fåtöljen igen, söt liten rufsboll!

Nej, nu ska jag fortsätta greja.  See ya!


RSS 2.0