En film man måste se

Någon sällsynt gång får man uppleva en film som har allt. Ännu ovanligare är att filmen är tecknad eller dataanimerad. Ikväll har Peter och jag suttit som små barn, hänfört lyssnat, krupit ihop av spänning och fyllts av värme inombords. Känt håren krusa sig på armarna och exalterat följt varje nytt moment i berättelsen. Vi har blivit förvånade, intresserade och begeistrade. Vi har sett The Tale of Despereux. En berättelse om att vara annorlunda, att stå upp för sig själv och andra, och att förlåta.

The Tale of Despereux har allt en klassisk saga ska ha, men är så mycket mer än bara en vanlig saga med lyckligt slut. Den är vemodig med glimten i ögat, otroligt välgjord med underbara karaktärer, och man sitter full av förväntan över vad som ska hända härnäst. Den är allt annat än förutsägbar, vilket gör den till en njutning att se. 
Så om ni ska se en enda tecknad film i år, rekommenderar jaga starkt att ni ser berättelsen om den lilla musen Despereux. Tilläggas skall att varken Peter eller jag har läst boken, så vi vet inte huruvida filmen följer den, men för sig så var det en enastående välgjord och underhållande film. 


Despereux




Kommentarer

Lämna tassavtryck ;o) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0