Välkommen November!

November är alltså redan här, det känns som om tiden springer iväg. Idag har det varit en riktigt slapp dag, jag är "ledig" hela veckan, och Peter var föreläsningsfri idag. Det var behövligt efter helgens eskapader.

Ja, hur var nu vår herrgårdsweekend? Sällskapet var det bästa! Tack Alex o Daniel för att ni förgyllde vistelsen i Åkerby! Omgivningarna var också otroligt vackra, liksom själva herrgårdsbyggnaden. Våra rum låg i en länga från 1970-talet som låg bredvid själva herrgården, och rummen var typiska hotellrum, vilket var lite tråkigt. Det hade varit trevligare om de försökt få lite "gammaldags" prägel även på de rummen. Maten var helt okej, förrätten var riktigt god, svampsppa gjord på trattkantareller och Karl-Johansvamp plockade i skogen omkring! Huvudrätten och efterrätten var som sagt helt okej, men ingen överväldigande upplevelse.

Det fanns inte särskilt mycket att göra där (läs: ingenting) så vi åkte in en sväng till Nora och hade picknick på en bänk nere vid sjön. När vi picknickat färdigt hittade vi ett öppet café, som var helt underbart! Silke café & bageri, ett litet gult trähus, inrett i gammaldags stil, och med väldigt trevliga ägare som lät oss komma in på en kopp kaffe fast de strax skulle stänga! Det caféet kan definitivt rekommenderas om ni har en sväng förbi Nora!

På hemvägen stannade vi på Ikea i Örebro, och tog en rejäl fika. Tyvärr var det fel på Ikeas kassasytem, så vi beslöt oss för att strunta i de fyra saker vi skulle ha. Vi lämnade Alex o Daniel där för att ge oss iväg mot Josse och Hamlet i Västerås. Här kommer några bilder från helgen:



Åkerby Herrgård


Peter njuter av sjöutsikten


Daniel och Alexandra på mysiga Silke café & Bageri

Kommentarer

Lämna tassavtryck ;o) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0