I valet och kvalet


När jag hämtade Dante igår fick vi tyvärr det besked vi verkligen inte ville ha, Dante har fel på sina njurar. Han mår bra just nu, men det finns inget som kan säga när han kommer bli dålig, det kan bli om ett par månader och det kan dröja ett par år. Prognosen är inte bra, han kommer att bli dålig någon gång. Som jag har förstått det så lever dessa hundar sällan mer än fyra år, men de kan mycket väl må alldeles utmärkt under tiden. 
Än så länge vet vi inte exakt vad felet är, för att få mer information krävs en njurbiopsi. Veterinärerena misstänker starkt att felet är medfött, vilket skulle innebära att försäkringsbolaget inte tcäker någonting, utan vi får stå för alla kostnader själva. Djursjukvård är verkligen inte gratis, och det kan bli väldigt, väldigt dyrt. 
Vi mailade vår husveterinär, som tyckte att vi skulle göra en njurbiopsi, dels för att vi behöver all information som går att få, dels eftersom Dante än så länge är väldigt ung. Hur hans njurar kan tänkas reagera när han blir större och påfrestningen ökar är omöjligt att säga i detta läget. Så Peter bokade in en telefontid med specialisten, för att undersöka dels hur imfattande en biopsi kan bli, dels vad den skulle kunnatänkas kosta. 
Det viktigaste för oss är att Dante mår bra och är pigg och glad. Vilket han också är just nu. Så vi får helt enkelt vänta tills i eftermiddag när vi vet lite mer. För att fördriva tiden ska jag åka in en sväng till stan. Måste hämta en reserverad bok, och pinkedunkar. Det är dags för mig att samla prover igen i helgen...
 
Bild från i somras. Dante tyckte det var en strålande idé att ligga ovanpå Hamlet bredvid min bror...
 
 
 

Kommentarer

Lämna tassavtryck ;o) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0