Veterinären


Vilken dag det blev! I natt vaknade jag av ordentliga smärtanfall och fick ta rejäl dos smärtstillande. Konstaterade att jag inte skulle fixa att ta mig till praktiken, och sjukanmälde mig.

På förmiddagen rådfrågade jag veterinären om Dantes kissande som spårat ur den senaste veckan, och hon ville att vi skulle komma in snarast. Lagom dåsig och yr av medicinerna, hoppade vi på en buss. Efter urin- och blodprov konstaterades att det var något fuffens med njurarna, och hon remitterade oss till ultraljud på Universitetsdjursjukhuset. Så då hoppade vi på en annan buss och åkte ut dit. Allt jag ville då var att ta en till smärtis och gömma mig under ett täcke, men jag fick bita ihop och stå ut.

Under ultraljudet konstaterade den veterinären att njurarna såg misstänkta ut, det är något som inte står rätt till med dem. Peter mötte upp oss efteråt, och vi tog bussen hem. Jag hade inte hunnit äta lunch, eller ens fått i mig frukost, så jag var alldeles snurrig när vi väl kom hem och jag kunde slappna av lite. Imorgon ska vi boka tid på specialistmottagning för vidare utredning, vår veterinär skickar remiss dit imorgon så det ska gå snabbt är tanken.

Dante har tagit alla prover och undersökningar med ro, han har fått så mycket beröm från veterinärer och djursjukvårdare så han snart spricker. Inte ens lugnande behövde han, trots sin ringa ålder. Vi har väl lite blandade känslor här hemma, det är svårt att inte oroa sig när vi inte vet vad det är, och med njurarna så kan det vara många olika både "lite" och "mycket" allvarliga. Men Dante är pigg och glad, och har stolt visat upp både sin bandagerade tass och sin rakade mage för brorsan, som blev mäkta imponerad :)

Kommentarer

Lämna tassavtryck ;o) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0