Den där dagen


Det finns en dag som är speciell. En dag som man bävar inför, som man önskar aldrig ska inträffa, och som man samtidigt vet är oundviklig. Det är den dagen då man tvingas säga adjö till sin fyrfota vän, och inse att man aldrig igen kommer vakna upp av en blöt puss, slåss om utrymme i sängen, kasta bollen om och om igen. Alla vi med djur hoppas att den dagen ska dröja länge, länge. Ibland så har man oturen att få uppleva den alldeles för tidigt. För exakt fyra veckor sedan iadg, fick min Emil somna in, tio år gammal. Det var dags, han mådde inte bra och jag ville inte att han skulle behöva lida. Det enklaste beslutet i världen, och samtidigt det allra jobbigaste. 

Idag, en månad senare, fick min bror säga hejdå till sin Åke. Skillnaden är att Åke bara var drygt två år, men har ända sedan han var valp haft en sjukdom i lederna. Tänk er själva, att behöva tala om för en vild och levnadsglad schäfervalp att han tyvärr inte får springa, leka och hoppa hur han vill. Han fick genomgå två operationer, gå på rehabilitering och smärtbehandling, men tyvärr så hjälpte det inte helt. För en tid sedan hamnade Åke än en gång i ett dåligt skov, och min bror tog det där beslutet. Det där enkla och fruktansvärt jobbiga beslutet. Så nu slipper både Emil och Åke ha ont, de får må bra och göra vad de vill där de nu befinner sig.

I denna stund är det bara två hundar hemma på gården, Hamlet och Dante. Peter och jag har länge diskuterat Dantes framtid, och nu i mars/april är det återigen dags att ta prover. Dante har under de senaste veckorna börjat dricka ännu mer, och även kissa mer. Han är fortfarande lika pigg (energisk) och levnadsglad, Blotta tanken på att vår lille glade Dutt ska behöva må dåligt får det att hugga i hjärtat. Vi har också insett att även Dante troligtvis kommer att få göra Emil och Åke sällskap under året som kommer. Beslutet bli inte mindre jobbigt bara för att man vet om att ens djur när som helst kan bli riktigt allvarligt sjuk, snarare tvärtom. 
 
Det finns en dag som man önskar att man aldrig behövde uppleva. Samtidigt så är den enda dagen ett lågt pris att betala för den tid man har fått tillsammans...
 
 
Emil, Dante, Hamlet & Åke. Älskade fyrfotingar! Bild: Marika Landenmark

 
 

Kommentarer

Lämna tassavtryck ;o) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0